Čestitke vsem razstavljalcem, posebno seniorki Tarici. Vsi ste bili lepi
JOj, kako me mika, da spet pridem kaj v razstavni krog, pa saj tudi bom ,samo naj nase malo dekletce še malo zraste.
Glede razstavnega bontona in kodeksa, popolnoma podpiram TagTu in Agnes. Žal pa vse vec sodnikov spregleda ti. handlerjem in ostalim razstavljalcem njihovo početje. Tega ne bom komentirala.
Dvigovanje psa na vrvici in za rep
po mojem mennju 8 da spet ne bo pripomb)NE sodi v ring, grobost pa tudi izven ringa nima na razstavah kaj iskati. Seveda pa tudi sicer ne. Da se to ne opazi pa je zgolj subjektiva oseb. To je moje mnenje, mnenje marsikaterega sodnika in marsikaterega razstavljalca, ki razstavlja uspešno svoje pse brez kakršnihkoli gorbosti in zapiranj v kletke že desetletja in vesela sem, da tudi mnenje nekaterih oz. večine forumašev
Li, vaši pogoji za pridobitev statusa sodniškega pripravnika in kasneje sodnika so čisto kul in tudi naši niso kaj bolj enostavni.
Da nekega čarobnega zveščiča ni, je po vsej verjetnosti res krivo to, da kinološki sodnik mora vedeti ocenjevati, razsojati in se ravnati v skladu s predpisi standarda, k čemur pa doprinesejo samo in zgolj izkušnje in praksa...
da nas ve večina TT lastnikov, ki se manj ali bolj ukvarjamo s pasmo v strokovnem smislu ali pa zgolj kot nek lep hobi pozna standard pasme na pamet, pa sploh niti malo ne dvomim