mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 12.03.2025 : 20:18:32

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Strani: 1 ... 676 677 678 679 680 [681] 682 683 684 685 686 ... 872   Dol
Natisni
Avtor Tema: Tibetanski terier - čvek  (Prebrano 608652 krat)
0 članov in 14 gostov pregleduje to temo.
AMODINI
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 589

« Odgovor #10200 : sreda, 29.04.2009 : 18:32:46 »

Nanda ,daj nam malo zaupaj, kako je Gyan praznoval svoj roj. dan...se mi zdi, da so teli prišleki tako hvaležni vsega Smiley
Po moje je mel take velike očke od sreče...
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.173

« Odgovor #10201 : sreda, 29.04.2009 : 18:46:13 »

Nanda ,daj nam malo zaupaj, kako je Gyan praznoval svoj roj. dan...se mi zdi, da so teli prišleki tako hvaležni vsega Smiley
Po moje je mel take velike očke od sreče...

Grin Grin Grin Moram stegnit jezik in zatožit Nando, da mu je največjo željo odrekla Tongue Cheesy Cheesy Cheesy
Logiran
AMODINI
odvisnež

« Odgovor #10202 : sreda, 29.04.2009 : 18:48:28 »

No, zdaj sem pa radovedna ratala Grin mam pa eno par variant v glavi, kaj bi blo možno bit...
če gledam našo Belo in nnjene želje seveda  Wink Grin

Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.306

« Odgovor #10203 : sreda, 29.04.2009 : 18:52:13 »

Grin Grin
Evo, če je TagTu  že začela  Wink......
Amodini včeraj je imel Gyantso samo eno in edino željo in to je "svojo Samiko bi rad pošt¨mal", pa ni smel in njegove učke so bile takooo zelo žalostne  Undecided
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*

« Odgovor #10204 : sreda, 29.04.2009 : 18:56:24 »

Zdajle letim iz službice domu  Wink, pa na sprehod, pa povem kako hvaležen je kasneje  Smiley
Logiran
Jasi
midi
Sporočil: 698

« Odgovor #10205 : sreda, 29.04.2009 : 20:07:07 »

Nanda, men se Gyan smili  Cheesy
Lojzki tud  Wink Wink Wink
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*

« Odgovor #10206 : sreda, 29.04.2009 : 21:04:29 »

Jasi saj tudi meni, ma kaj morem  Undecided red, je red  Wink
Me pa res zanima kako ve, ki tudi imate doma mešano družinico "upravljate vrata" med gonitvami in kako fantje in punce jokajo, jaz sem v tem šele tretjo gonitev in moram reči, da postaja z vsako bolj zanimivo  Grin Grin Grin ? Ampak, vsega vam pa res ne smem povedati  Wink!

Amodini, ok, obljuba dela dolg  Wink
Torej, tole spodaj so stvari, ki jih Gyantso počne v zahvalo ali iz hvaležnosti ali iz iznajdljivosti "kako očarati N" in jih NE počne nobena druga moja TT-jka.

Preden začnem naj povem še to, da Gyantsoja nisem nikdar NIČ učila ali naučila. Vse kar zna, zna sam in ga je verjetno naučilo življenje  Wink

Pa, da se hvalimo malo Grin  Wink....

Ko zasliši povodec ima poseben obred plesa in priklanjanja in miganja z repkom, ki ga uporablja samo pred sprehodom in takrat, ko jaz pridem domou.
Preden mu nadenem ovratnico se usede in čaka na besedo "gremo", čeprav se ves trese od vznemirjenja in učke žarijo kot ogeljčki. Vmes med nadevanjem ovratnice mi velikokrat "obliže roko"  Wink

Preden dobi za jesti, se prav tako usede in miga z repkom in čaka, dokler ne rečem "papi" in nato me njegove učke še parkrat lepo in iskreče pogledajo, medtem, ko, da gobček v skledo in me pogleda, pa spet v skledo  Wink

Poljubček (obliznjeno lice ali roko) in hvaležen pogled dobim po vsakem, umivanju tačk, kopanju, česanju, striženju krempljev, če mu vzamem ven klopa ali rešim kakšno vejico iz dlake....  Smiley

Izrazito ga veselijo vse mehke odejice in pouštrčki in plišaste igračke  Cheesy, valja se po njih in jih grizlja in se kotali in obrača in sploh se na glavo postavlja od ugodja in vedno si kakšno "postilje" in na njej zaspi.... Ampak vse to počne z eno tako nežnostjo in skrbnostjo, da kar obstaneš in gledaš  Kiss

Vsak večer seveda dobim najbolj sladek pogled, kar jih premore svet, ko lahko zleze v posteljo in med odeje in potem se crkljamo in kotalimo in čohljamo in moje roke so prelupčkane po čez in po dolg  Cheesy dokler ne zleze pod deko in k nogam in tam obmiruje dokler "ne zakuha" in prileze spet ven  Grin Grin Grin

Je edini pes v hiši, ki besedo NE razume s prve in bolje kot ostali psi.....celo bolje kot moj človeški najstnik  Grin Grin Grin in zanimivo, da naredi ob besedi "NE" vedno obrat in nato prostor in pogled k meni gor "kaj pa zdaj?"  Smiley

Igračke in igre, ja jih je vesel, ampak veliko manj kot zgoraj naštete stvari.... Mislim, da daje prednost "življensko pomembnim zadevam", kot so hrana, sprehod, čistoča, toplina.... Smiley

Saj mi je čisto jasno, da bi/bo kdo rekel "saj to vsak pes"  Grin Grin Grin Grin in še prav bi imel  Wink

Ma ne, na tak poseben in izrazit način in brez "poseganja človeškega učenja" Smiley

Sploh pa lepo prosim, ko moje punce vidijo krtače, vodo in šampn  jih iščem še dva dni z baterijo po hiši, ker se mi skrijejo, da jih ja ne bom "porihtala",  ne pa da bi mi še hvala "rekle"  Grin Grin Grin  Tongue

Takole na kratko, ..............  kaj pa Bela ? Najdeš kakšno podobnost?

Logiran
nuhl
rad pišem
Sporočil: 318

« Odgovor #10207 : sreda, 29.04.2009 : 22:12:32 »

Grin Grin Grin Takole na kratko, ..............   Grin Grin Grin
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.788

« Odgovor #10208 : sreda, 29.04.2009 : 22:53:40 »

Citiram: Mislim, da daje prednost "življensko pomembnim zadevam", kot so hrana, sprehod, čistoča, toplina.... [/color] ... kosmatincem, ki so prišli iz Tibeta se je zgodil totalni preobrat - hrana je vsak dan in verjetno veliko boljša, nekdo ga celo pelje večkrat dnevno na sprehod, izlet, potovanje, ... kar je čisto nekaj drugega kot veriga (če je bil na njej ne vem), nisem čisto prepričan kako občuti čistočo, čeprav verjamem da uživa v tvoji negi, a verjetno najbolj zaradi "topline" ... mnogo od tega tam morda ni bilo, a vseeno upam, da je imel rad tudi svoje domače tam daleč in v sajah tudi njim obliže roko ...  Wink
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*

« Odgovor #10209 : sreda, 29.04.2009 : 22:54:48 »

sej ste razumeli - v sajah v SANJAH  Smiley
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**

« Odgovor #10210 : četrtek, 30.04.2009 : 00:07:49 »

Marko, vse, česar o Gyantsu ne veš, pa se da izvedeti, boš našel na Nandini spletni strani Wink
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*

« Odgovor #10211 : četrtek, 30.04.2009 : 00:18:53 »

Roll Eyes a ima svojo stran  Shocked

Grin Grin Grin
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*

« Odgovor #10212 : četrtek, 30.04.2009 : 06:56:59 »

Lhun ... kdaj sem pa še bila "kratka"  Grin Tongue

Marko ... seveda, saj za to gre  Smiley kdor se rodi "z vsem pri ritki" težko zna ceniti in izražati hvaležnost, ker mu je vse samoumevno, kdor pa se rodi v pomanjkanju se sam nauči "kako dobiti in preživeti" in zna "reči hvala" Wink

Sicer pa Gyantso ni imel "mehke postelje" je pa imel vsekakor svoje ljudi, ki so ga imeli radi in za razmere v Tibetu kar dobro skrbeli zanj..... ja, je hodil celo na sprehod z domačo hčerko  Smiley

Motiš se glede čistoče.... Gyantso, je pes, ki mu čistoča pomeni ogromno. Ko je prišel k nam se je umival kot maček, celo telo. Kar je dosegel z jezičkom, ostalo (glavo npr)  pa tako, da si je lizal šapice in se nato "umival".  Cheesy Morda ti bo zanimivo tole: Šele po letu in pol, ko je ugotovil, da zanj redno, vsakodnevno skrbim jaz je to intenzivno umivanje zmanjšal na nujno potrebno  Wink

Vem, da imaš sedaj polne roke dela in še malo več te ga čaka, ampak pridi ga enkrat doživeti, pa ti bo vse jasno  Wink

O tem in še čem lahko debatiramo, ampak na moje odgovore boste morali čakati, ker kot sem že rekla je pomlad in ogromno dela okrog in po hiši  in sprehode smo malo podaljšali Wink

Poleg tega, če vas res zanima in želite resno debato ok, na provokacije pa ne mislim odgovarjati  Roll Eyes
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**

« Odgovor #10213 : četrtek, 30.04.2009 : 07:11:04 »

Tole temeljito umivanje po mačje je tudi meni zelo znano Wink

Logiran
AMODINI
odvisnež

« Odgovor #10214 : četrtek, 30.04.2009 : 08:24:18 »

Nanda, zelo lepo si to napisala in veliko je v tvojem tekstu podobnega naši Beli. Res so drugačni, po vedenju, razmišljanju in po videzu in ne smemo jih tako poosebljat, kot smo to navajeni pri ostalih tukajšnjih kužkih, ker razumevanje njihovega načina obnašanja ne bo pravilno. Zaslužijo si enako dobro, kot psi, ki so se s selekcijo vzrejali v Evropi in ZDA. Cenijo vse dobro, kar jim ponudiš, ne zahtevajo, ne bevskajo, se ne zmrdujejo ob ponjenih obrokih..... ampak tiho in ponosno čakajo na svoj trenutek in, ko jim ga daš, se prelevijo v najboj srečne kužke...zakaj, ker tega prej niso nikoli poznali. Žarijo v enaki meri, kot vsi naši ostali kužki, pa vendar na drugačen način in lepo bi bilo, da čeprav marsikomu po zunanjosti niso všeč, da skušamo razumeti njihovo bit in njihov način funkcioniranja. Pa naj bodo mali, veliki, s kratko ali dolgo dlako. Niso bili pripeljani sem zgolj z namenom postavljanja v ringih ampak je njihova vrednost popolnoma v nečem drugem Wink     
Logiran
Strani: 1 ... 676 677 678 679 680 [681] 682 683 684 685 686 ... 872   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.