mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 02.12.2024 : 22:49:20

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Strani: 1 ... 219 220 221 222 223 [224] 225 226 227 228 229 ... 872   Dol
Natisni
Avtor Tema: Tibetanski terier - čvek  (Prebrano 589062 krat)
0 članov in 33 gostov pregleduje to temo.
Nanda
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306

« Odgovor #3345 : sobota, 16.06.2007 : 09:54:50 »

Nanook .... Sara je Nandina hčerka iz lanskega legla .....

Najdenčka (mamico z mladičkom) pa je našel moj Boris oz. onevda sta našla njega odvržena in zavržena v gozdu v neki jami, sestradana, žejna in polna klopov, brez ovratnic, brez čipov....sumim na italjansko varjanto metanja psov iz avta v gozd  Cry, ker ne razumeta niti ene besede slovensko (pridi, sem, sedi ali kaj podobnega).... Mamica je sedaj pri svaku, zelo prijazna kužica, hitro učljiva, samo ne upa si z dvorišča na sprehod in v avto jo je treba nesti, ker tudi noče, povodec ji je tuja stavar, zelo zelo pa se zanima za starejše gospe, prav rine k njim........ ko se parkira avto na gmajni, da bi šli na sprehod se uleže k avtu in noče nikamor.......Malček pa je šel v azil na Goriško, kolikor smo dobili informacij od tam je ok, bil je me drugim poln glist...star je cca 5 - 6 mesecev....zaenkrat mislim, da še ni našel novih lastnikov......

PS Pa s tisitm "v leglu 5" sem mislila na tiste, ki so odšli od doma, ker vseh skupaj jih je bilo 6 - Sami je ostala doma

Logiran
barvica
rad pišem
Sporočil: 427

« Odgovor #3346 : sobota, 16.06.2007 : 10:27:21 »

Sara je bila lansko leto z nami na Švrkovem tečaju. Zakaj so jo pa lastniki oddali stran? Sad
Logiran
Nanook
midi
Sporočil: 7.399

NS Lama Tari

« Odgovor #3347 : sobota, 16.06.2007 : 10:32:55 »

Ojej, reveza, pa verjetno ne edina, sploh zdaj v casu dopustov, pocitnic... No, glavno, da so zdaj vsi porihtani. Smiley
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
scottie
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 66

« Odgovor #3348 : sobota, 16.06.2007 : 10:44:57 »

Agnesana,
tudi mene zanima ta hrana. Naš ima alergijo in imam na sumu žitarice, natančneje koruzno moko in koruzo tako ali drugače.

Lp Barbara
Logiran
nuhl
rad pišem
Sporočil: 318

« Odgovor #3349 : sobota, 16.06.2007 : 11:18:46 »

Undecided Sara: Razlogov ti tak lastnik lahko našteje tisoč. (Napadalnost, žlehnoba kar počez, lulanje, kakanje, neubogljivost... ) Vsi se bodo nanašali na psa in niti eden na lastnika. Realnost pa je ravno obratna. V 95% primerov je kriv lastnik. Sara je cukrček, ki me ne zagrabi niti ko jo provociram okoli gobčka, da vidim ali ima v sebi res kakšno popadljivost  Cheesy. Je prav pridna, crkljiva punčka, ki zarenči na Lhuna samo ko gre za kakšen svinjski uhelj, bikovko ali drugo hrano. Je pa tri kilograme lažja od Lhuna in po mojem mnenju podhranjena (no resnici na ljubo je Lhun na zgornji meji  Roll Eyes ). Ne pozna igrač. Je grdo postrižena in ima rano na ličku, ki je verjetno posledica nasilnega striženja, ki naj bi prikrilo zanemarjanje  Angry. Nekomu tukaj sem bil sicer zasebno napisal, da te teme v čveku ne bom odpiral, pa ste jo zdaj drugi in sedaj pač odgovarjam na vprašanje.

Še en poziv: na http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,15479.0.html poteka dražba za manj srečne kužke od naših. Sedaj se je zadeva razvila, tako da lahko vsa primakne po par Evrčkov in ni treba ravno odšteti kup denarja za celo sliko. Marko je to objavil par dni nazaj, pa ni silnega odziva iz TT čveka  Huh.  Kaj ko bi TTjevci, ki še niso prispevali individualno naredili poseben kupček in bi ga primaknili k izkupičku dražbe ?  Cheesy Marko bo verjetno z veseljem sešteval. Čeprav sem že prispeval, bom da pokažem da vsak Evro šteje začel še tule: v fond TT čveka za dražbo namenjeno zavetišču Horjul prispevam prvih 5 Evrov. (Časopis, kavica in cigareti).  Wink
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*

« Odgovor #3350 : sobota, 16.06.2007 : 11:24:27 »

Barvica..... Lin in Sara sta brat in sestra in oddajala sta se kot "agresivna, žleth psa" . Pri Linu je gospa prva skrbnica, ko je bil star 3 mesece ugotovila, da se psov boji. Lin je namreč kot vsak povprečen tipičen malček TT, če mu kaj ni bilo prav povedal da tega pa noče - zarenčal (beri: zagodrnajl, brez vihanja čeljusti ali grožnje z zobmi) in šavsnil .... Vsi vemo, ok, velika večina nas ve, da je to čisto normalno in da je potrebno psu povedati, da npr. se bomo sedaj česali in pika, mladička umirimo in opravimo mirno delo do konca in ga nagradimo za pridnost....Gospa se je bala, ugriza trimesečnega mladička (kar sva ugotovili skozi pogovor), da zaradi strahu ne bo kos vzgoji .... in Linu smo poiskali nov dom. Moram reči, da zelo cenim, njeno odkrito priznanje in predvsem, da je odreagirala takoj, da se pri Linu to vedenje ni stopnjevalo in da res ni nastala kakšna katastrofa. Lin je tisi kuža (agresivni in žleht Shocked), ki ga vzgaja in vodi fant najstniških let ob pomoči mame in je tisti, ki je (agresivni in žleht Shocked) postal Evropski mladinski prvak  Roll Eyes

Sara....žal se mi njena družina ni javljala na e-maile in gsm-je od lanskega septembra...predvidevam da zato, ker je imela kot malčica izpad tretje veke in je bil gospod name jezen (!?), ker je morala na operacijo.......slučajno sem pred dvema tednoma izvedela, da ni vse ok in ponovno poskusila .... in dobila odgovor. Podobna zgodbica Lina, le da so se tu zbali za dojenčka in da ji niso zaupali več, ker je renčala, ko je imela kost, hrano ..... itd Kot mi je povedala/povedal Nuhl je Sara prijazna, ne dela problemov s kostjo, hrano in zelo zelo crkljiva kužica........ ne vem pa kaj se je dejansko zgodilo, ker točne info. nisem dobila... mislim, da vem za kaj se gre, a ne želim o tem debtirat, ker nimam dokazov in pravzaprav je čisto vseeno. Glavno, da je Sara sedaj tam kjer ji bo dobro.

Moram reči... ko zbiraš nove skrbnike je en velik vrag. Tisti ki se s tem ukvarjate že veste, ostali, ki se še boste boste to še ugotovili... brisnje lužic, pobiranje kakcov, vzgoja in neprespane noči so sladka tortica v primerjavi z "kako odkriti prave nove skrbnike"  .... Velikokrat imajo dva obraza, še večkrat pa so iskreni v začetku in nato se nekaj zgodi v njihovem življenju in "pes postane agresiven in zrel za oddajo v najboljšem primeru" ....... včasih pa si misliš "tule bodo problemi" in potem se znajdeš v najbolj-sanjskih prijateljskih odnosih, da kar ni res.... Pa v vseh primerih ni pomembno ali kontaktiraš z njimi pol leta preden se skotijo (primer Lin) ali se pojavijo, ko leglo je (primer Sara)....

Z ljudmi delam že 19 let in povem, vam, da nikdar ne sodim na prvo žogo oz. sploh ne sodim ... opazujem sprašujem čakam.....se odločim..... in največkrat se zgodi, kot mi je danes rekla ena od mojih dobrih prijateljic "ko se hočeš izmakniti usodi in greš zato po drugi poti, se zgodi, da te usoda čaka ravno tam"......

Če bom kdaj nehala z vzrejo, bo to verjetno ravno zato, ker ne bom več prenesla, kaj nekateri ljudje počnejo z mladički in odraslimi psi....... Človek se dva meseca trdi, da ljudje dobijo vzgojenega in socilaiziranega mladiča in vse kar morajo narediti je to, da moje delo delajo naprej kakšno urico na dan s sprehodom in igro in nego vkup in dosledno..... pa vrag, da gre doslednost v "tri-krasne" in potem je seveda vse težko popravljati, ker ni časa in je strah in stane itd in najlažje je reči, da je "pes agresiven, žleht in butec"........potem pa imaš, ko preide pes v prave roke Evropskega mladinskega prvaka......?!!???  Pa za povrh še s telefonom spim, da če me ja kdo rabi sem mu 24 ur na voljo.... Ne razumem, res ne ......

Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*

« Odgovor #3351 : sobota, 16.06.2007 : 11:38:00 »

POMEMBNO še tole ... se strinjam z Lhunom, sva povedala za kaj se gre in naj pri tem ostene, umazanega perila tukaj nimam namena prati. Vse napisano je z željo in upanjem, da bo to v prihodnosti bral kdo od bodočih skrbnikov in dobro premislil preden se odloči ali pa če se mu bo "zgodilo", da bo vedel kaj naj stori. Ne želim nikogar obtoževati .... kar je bilo je bilo pomemen je "zdaj" ! Prosim vas vse, da od tu naprej sprašujete samo še kako sta Lin in Sara od danes naprej in ne kaj se je dogajalo. Zelo bom vesela tudi vsake debate o vzgoji tako v leglu kot kasneji in vprašanj kaj storiti itd tako bomo lahko skupaj kaj naredili za vse odrasle Tt in tudi za bodoče malčke. Prosim vas res ne odpirajmo večje debate o tem kaj je bilo in ne iščimo krivcev, s tem se ne reši nič.... vsaj ne na forumu in na tak način....... Hvala za razumevnje!
Logiran
Nanook
midi

NS Lama Tari

« Odgovor #3352 : sobota, 16.06.2007 : 11:41:47 »

Nic obupat nad vzrejo! Jst bi mela eno Sami doma. Wink
Mi je pa zelo zal, da se to dogaja s psi. Glavno pa je, da se imata zdaj princ in princeska super!
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Jasi
midi
Sporočil: 698

« Odgovor #3353 : sobota, 16.06.2007 : 12:34:55 »

Se striunjam z Nanook! In khrati prosim njo in Angesano za prehrambeni link na ZS!
Marko, odlična ideja o ustanovitvi TT kupcka za licitacijo, sem zraven.
In MArko, ce bos kuhal tisto tsampo s kokolado, ti lahko poslejm Arkija na obisk? Wink
Logiran
Nanook
midi

NS Lama Tari

« Odgovor #3354 : sobota, 16.06.2007 : 13:46:29 »

Ce se vam da citat, evo nekaj linkov do prehranskih tem na forumu:

Doma pripravljena hrana

Briketi ali sveza hrana

Kuhana hrana, BARF, briketi - plusi in minusi

BARF bones and raw food

Pomije hrana za pse in macke

Po kvaliteti ocenjena hrana

Prehrana psov
Logiran

A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.337

« Odgovor #3355 : sobota, 16.06.2007 : 14:52:03 »

A-Tsa-Rja .... Nando sem dala na Hill`s light (pred leglom seveda) .... in lojnice so izginjale same od sebe. Med brejostjo in sedaj ko ima leglo pa je Hill`s Nature best puppy in lojnice so spet tu  Cry ... Upam, da jih ukrotimo in da ne bo večjih težav......

Sem včeraj pogledala na internet in ugotovila da bo moral Brik tudi na light, če se bomo želeli znebiti mozolčkov, ker je trenutno na sesitive skin ki ima kar 26% beljakovin.
Logiran
tjaša123
rad pišem
Sporočil: 326

« Odgovor #3356 : sobota, 16.06.2007 : 21:13:20 »

V nekem članku sem zasledila,da je za manjše pse zelo pomembno pravilno hranjenje(količina in vrsta hrane,ter kdaj in kolikokrat pes dobi obrok) in da s sistematičnim hranjenjem zelo vplivamo na življensko dobo psa.Zanima me kaj si vi mislite o tem,ker kmalu dobim novega psa manjše rasti(še nikoli nismo imeli majhnega psa) in nisem navajena psa hraniti tako sistematično,če pa to res vpliva na življensko dobo psa,mi pa prosim malo obrazložite kdaj in s kakšno količino hranite svoje kužke(od 15 do 20 kg).Do sedaj na to nisem bila pozorna saj so vsi psi do sedaj bili večje rasti in se sprememba hrane ali podobno na dreku ali na zdravju psa ni opazila.Mi imamo sedaj briarda,ki je enkrat dnevno(zvečer nekje med 18.00 in 21.00 uro),če dan pa dobiva razne pribolše in pa seveda ostanke od kosila(razen od rib in kure,ter školjk in orehov,ki jih ne mara.

lp Tjaša
Logiran
A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.337

« Odgovor #3357 : sobota, 16.06.2007 : 22:07:26 »

Mi našega nič posebno ne hranimo. Kot mali naj bi jedel 3x na dan, vendar se je naš Brik po enem mesecu odločil jesti le 1x na dan in tako je še danes. Nič posebnega nismo imeli pri prehrani, razen tega, da smo mu dajali vitamine do enega leta starosti - priporočal nam je veterinar.
Logiran
tjaša123
rad pišem
Sporočil: 326

« Odgovor #3358 : nedelja, 17.06.2007 : 20:41:51 »

Nekateri pa tako komplicirajo............... Smiley.Ampak način je način pa tudi če se gre za hranjenje psa!
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*

« Odgovor #3359 : ponedeljek, 18.06.2007 : 08:09:11 »

Nuhl mi je namignil, da tule baje sodeluje še en moj pasji otrok  Wink A je to res ? In ali mi lahko razkrije pod katerim imenom in ali je Nandin ali Tarin  Wink, prosim  Kiss
Logiran
Strani: 1 ... 219 220 221 222 223 [224] 225 226 227 228 229 ... 872   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.