o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
ponedeljek, 02.12.2024 : 22:35:50
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 9
| Tema:
Tibetanski terier - čvek
Strani:
1
...
214
215
216
217
218
[
219
]
220
221
222
223
224
...
872
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Tibetanski terier - čvek (Prebrano 589019 krat)
0 članov in 15 gostov pregleduje to temo.
evi_
novinec
Sporočil: 45
Re: Tibetanski terier - čvek
«
Odgovor #3270 :
torek, 12.06.2007 : 13:31:15 »
Nanda: sem se zadnic pogovarjala s sosedo o raznoraznih pasjih zadevah. pa sva ugotovile, da je njena zelo dobra prijateljica človeska mama od tega TT, ki je pobral te naslove. zato sem preverila če je tukaj, da bi ji sporočila da jo pozdravlja Koni (doga) in njegova človeska mama:). ampak nevem če si taprava, ker ni nič omenjala kakršen koli pasji naraščaj....
Logiran
timba
še malo sramežljiv
Sporočil: 77
«
Odgovor #3271 :
torek, 12.06.2007 : 14:06:57 »
Nanda super si to napisala!
Evo še ena povezava z rezultati in slikami iz Zagreba:
http://www.sengge.info/Shows/Zagreb07.htm#MI1
Logiran
nuhl
rad pišem
Sporočil: 318
«
Odgovor #3272 :
torek, 12.06.2007 : 15:24:56 »
Evi_ Lep pozdrav v GB. Slišim da se zanimaš za TTja. S Konijem (oz.M) se lahko dogovoriš, pa se pridemo pokazat in pomenit. Res je zelo pomembno, da se TT ne nabavlja na hitro in z glavo skozi zid. Nanda svetuj.
Logiran
evi_
novinec
Sporočil: 45
«
Odgovor #3273 :
torek, 12.06.2007 : 18:34:34 »
nabavit ga nisem mislila na hitro, ga imam v glavi ze kar dolgo. Preučila sem vse, se dobila z gospodom Peerom, šla v švrkkovo šolo,.... ampak nakoncu (14 dni nazaj) sem dobila novo sluzbo, ki mi bo nažalost preprecila, da bi si kupila TT-ja ali katerega koli drugega psa, saj imam po novem veliko premalo časa in se mi zdi, da bi bilo zelo nefer do psa, ker bi biu bol mamin kot pa moj... tako da bom raje počakala se kakšno leto ali dve. vseno pa se lahko pridete pokazat in kakšno rečt
sm se vedno velika ljubiteljica TTjev
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.788
«
Odgovor #3274 :
torek, 12.06.2007 : 22:38:04 »
Jaz pa ne morem iz kože ...
Stanton bo verjetno že moral biti strokovnjak tudi za TT-je in nenazadnje bo imel predavanje na Svetovnem kongresu.
Prav tako nekaj velja v svetu TT-jev ga Sundqvist (sodila je Maribor) in Christofer Habig (sodil je Ljubljana - Tromostovje). Tako so mi rekli tisti, ki jim zaupam pri nas - pa bo že moralo biti res. Ker če ne zaupamo, če ne poslušamo in če se ne učimo ... potem ne vem od kje bomo dobili zananje.
Mogoče se motim:
V Zagrebu bi bilo dobro, da bi si vzeli čas če ste bili tam in bi g. Stantona ga poslušali. Nekateri sedaj prenašate od ust do ust to in ono in vse pač le ni bilo tako kot sedaj šumi po vogalih. Po razstavi je povedal marsikaj zanimivega in še zdaleč ni preferiral dlake, izčesavanja podlake, ... in vse ostalo kar ste napisali. Je pa tudi o vsem tem povedal marsikaj. To pa še ne pomeni, da je povedal vse kar bi moralo biti sveto. Seveda obstajajo pravila ampak to je osnova in ne moralo biti dejstvo - ker točno meri le štoparica, meter ... in tako kot pri recimo drsanju in plesu gre tudi tukaj delno za estetiko, ki pa pogosto prevlada - še posebej pri all rounderjih, ki nas običajno sodijo. Pa s tem ne mislim, da sodijo vsi slabo.
"vsake oči imajo svojega malarja"
- V Mariboru je bila Timba prva in India druga - sodnica velja za veliko referenco in mi je žal, da se nisem postavil na koncu razstave v vrsto in jo kaj povprašal in se kaj naučil (žal me ni bilo tam) Vem pa kje je bila naša napaka.
- v Ljubljani sta bili Naja prva in India druga - sodnik velja za veliko referenco in je obe psici postavil skupaj in od občinstva zahteval aplavz (to je naredil le 1x ta dan) - pri sodniški mizi pa povedal, da sto to dve zelo dobri TT-jeki in za ostale ni bil takšnega mnenja. Jaz samo povem kaj sem slišal in lahko ste prepričani, da ni "rekla - kazala"
- v Zagrebu je bila India druga in Naja četrta - sodnik velja za veliko referenco in meni je povedal, da naj se pač naučim počesati psa, da bo bolje videl in tekel, Naja je dobila druge informacije (pa ne samo o dlaki) in po razstavi sem tudi jaz izvedel marsikaj pa ne samo o Indii ampak še o drugih psih, rejcih, razstavah, vzreji, ...
Ne vem če sem bil razumljiv: povedati sem namreč hotel, da je imel vsak sodnik drugačen pogled "vsake oči imajo svojega malarja" in jaz spoštujem vse ocene. Važno pa je to, da sem se vsakič nekaj naučil - to pa nekaj šteje
Sicer pa na tem forumu pogrešamo tudi strokovnjake, ki nas lahko veliko naučijo. Hvala Nandi za tu in tam kakšno "strkovno" in zelo bi bil vesel kakšne spodbudne od g. Peera, ga. Mire Bizjan, ga. Metode, ... in ostalih, ki jim pač moramo zaupati in se od njih učit. Mislim, da so to pri nas nenazadnje velika imena v TT- pogledu.
Kar pa se dužabnega klepeta tiče pa mislim, da ga je dovolj in se vsi veselimo obiskov foruma
lp
MARKO
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.788
«
Odgovor #3275 :
torek, 12.06.2007 : 22:45:19 »
Citat: nuhl , ponedeljek, 11.06.2007 : 23:53:58
... več sodnikov, pa se je stvar vsaj malo skompenzirala. Tukaj pa je v ringu samo en bog in tudi če njegovi pogledi niso zapisani v bibliji (beri standardu) je njegova vera edina taprava.
Ja dobro bi bilo, če bi obstajal sistem "vsaj treh sodnikov" - a kaj ko to pomeni velike stroške. Če bomo kdaj želeli bolj objektivno sojenje je neparno število sodnikov 3, 5, 7 edini način, ki vodi do bolj objektivnih ocen.
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.173
«
Odgovor #3276 :
torek, 12.06.2007 : 23:15:56 »
Ne bi mešali Margarete Sundqvist v isti koš, kajti gospa ima za sabo več kot 40 let vzreje TT Lamleh linije in dobro ve, kakšno dlako, maso in ostalo lahko pričakuje od mladička, dveletnega psa, ali pa ....veterana in temu primerno tudi oceni. Če pa sodnik (pa naj ima še tak sloves), tega ne ve in ne razume, potem pa........naj pač da prednost speglanemu TT... Sploh ne razumem, zakaj naj bi bila dlaka tako pomemben faktor....ali mogoče nič drugega nima en tibetanc.....kje pa je glava, pa gobec, pa zobje......in rep.....in vse, kar je vmes?
Logiran
Pmaxi
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.656
«
Odgovor #3277 :
torek, 12.06.2007 : 23:30:00 »
Sicer sem daleč od tega, da bi poznala dobro tibetance, a TagTu, če sta dva psa, ki imata glavo, gobec, zobe, gibanje, rep.... enako zelo dobro, na koncu lahko prevlada le še dlaka in pa umetniški vtis psa.
Od premnogih sodnikov sem že slišala, da če imajo dva popolnoma enakovredna psa, dostikrat zmaga vtis, ki ga pes pusti pri sodniku. Ja, tudi pes mora znati koketirati s sodnikom!
Logiran
A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.337
«
Odgovor #3278 :
torek, 12.06.2007 : 23:33:48 »
Dlaka vedno oz. da ne bo pomote, je skoraj vedno faktor, ki največ odtetha. Odkar hodim na razstave, so mojega le 3 oz. 4 sodniki ocenili tako kot je in glavni faktor ni bila dlaka, ampak pes kot celota in njegova tipičnost.
Je mogoče, da je Stanton strokovnjak, vendar kolikor sem gledala slike je zmagal TT z najdaljšo dlako (meni se ta pes ni več zdel tipičen TT na izgled). Če pogledamo prve slike TT-jev recimo Bunty bomo pa lahko videli, kakšno dlako naj bi imeli (dolžina).
Ne glede na oceno, ki jo Brik dobi, se še vedno tu in tam podama v razstavni ring. Meni je to kot zabava in tako bo tudi ostalo, če pride pa kakšen uspeh je pa ta zabava in veselje še toliko večja.
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.173
«
Odgovor #3279 :
torek, 12.06.2007 : 23:38:29 »
Citat: Pmaxi , torek, 12.06.2007 : 23:30:00
Sicer sem daleč od tega, da bi poznala dobro tibetance, a TagTu, če sta dva psa, ki imata glavo, gobec, zobe, gibanje, rep.... enako zelo dobro, na koncu lahko prevlada le še dlaka in pa umetniški vtis psa.
Od premnogih sodnikov sem že slišala, da če imajo dva popolnoma enakovredna psa, dostikrat zmaga vtis, ki ga pes pusti pri sodniku. Ja, tudi pes mora znati koketirati s sodnikom!
To že drži, kaj pa, kadar da sodnik prednost psu s predolgim gobcem, prenizko nastavljenim repom, predolgim ali prekratkim vratom pa hkrati čudovito zlikano dlako pred psom, ki ima krasne proporce, skladno gibanje in ostalo, povrhu pa je Lamleh linije, star dve leti in seveda še daleč od zrelosti dlake in duha....
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.306
«
Odgovor #3280 :
sreda, 13.06.2007 : 06:32:53 »
Dragi Marko.......Tukajle zelo redko kdo vpraša kaj strokovnega
običajno le novinci ....
Če bi bilo toliko strokovnih vprašanj in tako zahtevnih, da na njih nebi vedeli odgovorov bi vsekakor koga poklicali na pomoč.... Če sama dobim vprašanje na katerega ne vem odgovora vsekakor vprašam in ne pametujem in potem znam povedati.......ali pa napotim ljudi tja kjer bodo dobili več kot lahko dam jaz...... dokler pa debatiramo in jamramo o dlaki se znajdemo kar ok.... ",moj tu pa tam strokovno" lahko tudi izgine s foruma, ker za viset na forumu si je treba tudi čas vzet....., ki ga imam jaz seveda ogromno
in na tem forumu nisem zaradi sebe.......morda se bom pa res morala vprašat ali se to "preganjanje sploh splača" ?!...... sploh glede na to, da ugotavljam da nekateri poste berejo zelo površno in spuščajo pomembne stavke....
Predvsem to dobro vedo tudi "našteta imena"....
Hkrati tudi, če imaš že opravka z "mojo strokovnostjo" Marko, s katero si visel ure in ure na telefou in e-mailu, ko si iskal svojo kužico in sem si vzela čas zate ..... in če si vse to pozabil - ni panike nisi ne prvi ne zadnji...... Ne pozabi pa da so tule vsaj še Jasi pa TagTu pa A-Tsa-rja, ki tudi precej vedo iz svojih kar "nekaj let izkušenj" in redno sodelujejo na forumu, bi prosila malo spoštovanja vsaj do njih.....
Takole lupčki moji....Nanda od danes naprej sodeluje samo še pri vprašanjih in debatah
izven
"dlakovno-razstavno-sodniških vprašanj" , ker se ji zdi da je to izguba časa in da so druge stvari okrog TT-jev pomembnejše ....... moj naslov poznate, mojo gsm številko tudi...če koga kaj zanima se ve kje se me najde - privat lahko debatiram tudi o zgornjih vprašanjih, tule pa mi je dovolj obračanja in prevračanja besed........ bom pekla samo še piškotke, hvalila slikce in odgovarjala na vprašanja o zdravju in vzreji, vzgoji TT-jev ......
Na nadaljne provokacije ne mislim odgovarjat tako, da jih lahko po mili volji pišete in rišete
Se slišimo in pišemo ko bo kaj zanimivega ....
PS Marko, pa da ne boš mislil, da se s tabo ne mislim več pogovarjat.... se motiš. Še se bova pogovarjala, tudi jezna pravzaprav nisem ....... "živi in pusti živeti" ....
Jasi .... veselje delim s tabo in držim pesti za naraščaj
Nuhl .... Nanda bo svetovala, tebi vedno ....... poljubček Lhunu
Logiran
A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
Spol:
«
Odgovor #3281 :
sreda, 13.06.2007 : 08:51:40 »
Ena ideja. Če se želimo pogovarjati o kakšnih sodnikih, lahko gremo na temo o sodnikih
http://www.mojpes.net/forum/index.php/board,151.0.html
, kjer je že kaj nekaj sodnikov predstavljenih pa še mi mogoče kakšnega predstavimo.
Jasi: Mi smo sedaj zaključili s treningi, vendar imama z Brikom dovoljenje, zdaj ko vse znama (na zadnjem treningu, je ugotovil da gugalnica ni bavbav in sedaj leti nanjo brez problema, le da mu moram na sredini ukazati, naj gre malo počasi) da hodima na treninge sama. Tako, da zdajle še ustno maturo naredim, potem pa 2x na teden dopoldan v Ložnico.
Logiran
Jasi
midi
Spol:
Sporočil: 698
«
Odgovor #3282 :
sreda, 13.06.2007 : 08:52:36 »
Nanda, hvala, se popolnoma strinjam s tabo!
Marko, sama sem po ocenjevanju v Hrušici razložila, zakaj je tvoja psica zmagala. In ni bilo govora zgolj o dlaki, a ne? Ko sodiš, ocenjuješ izgled in ne rodovnik. Tipičen tibetanski terier je tipičen tibetanski terier, pa če je Lamleh, Atisha, Araki ali direkt s Tibeta.
Ko pa govorimo o vzreji je v Sloveniji zamegotovo največja referenca Primož in njegov tim somišljenikov. To je moje osebno prepričanje po14 letih življenja in 11 letih aktivnega dela s TTji. Lp vsem,
Logiran
A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
Spol:
«
Odgovor #3283 :
sreda, 13.06.2007 : 08:53:23 »
A potem Nuhl in Lhun sodita skupaj. Se mi je zdelo, da je tako, ampak sigurna pa res nisem bila.
Logiran
Jasi
midi
Spol:
Sporočil: 698
«
Odgovor #3284 :
sreda, 13.06.2007 : 08:55:31 »
Bravo A-Tsa-Rja!!!
Za maturo in agi, še naprej držim fige. Pridi z Milanom na kakšno tekmo, vedno toži, da ima kup tečajnikov in bolj malo tekmovalcev. Komaj že čakam
Logiran
Strani:
1
...
214
215
216
217
218
[
219
]