o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
petek, 29.11.2024 : 23:02:36
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 9
| Tema:
Tibetanski terier - čvek
Strani:
1
...
178
179
180
181
182
[
183
]
184
185
186
187
188
...
872
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Tibetanski terier - čvek (Prebrano 585664 krat)
0 članov in 13 gostov pregleduje to temo.
Pmaxi
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.656
Re: Tibetanski terier - čvek
«
Odgovor #2730 :
sreda, 14.03.2007 : 08:04:39 »
Citat: Nanda , sreda, 14.03.2007 : 07:35:37
Barvica...... res je da so čepki šli samo iz enih ušes v druga ušesa
razkuževanja ni bilo.....
Ta pa je močna. Ja kateri šlampasti veterinar pa je opravljal teste? Osnovno pravilo v zdravstvu in tudi veterini je, da se vedno pred sprejemom novega pacienta razkuži ordinacijo in uporabljeno orodje.
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.306
«
Odgovor #2731 :
sreda, 14.03.2007 : 10:13:02 »
Ok, da morda ne naredim komu krivice in ker sem se morda slabo izrazila bom napisla raje takole :......... jaz razkuževanja nisem videla....
......sicer pa kar je je in drugič bomo vedeli kaj moramo vprašati in zahtevati. Žal je Bango nekaj staknil, lahko bi tudi moja Sami, spet pa ni nikjer potrjeno, da se je Bango res tam nalezel. Kot sem že napisala lahko dobi kuža vnetje ušes tudi brez tega, da šariš po njegovih ušeskih. Veterinarka, ki je opravljla pregled nam je naredila veliko uslugo, da je sploh prišla v Slo in pregledala naše pse...... Nima smisla, da nekaj pluvamo (brez potrditve) ampak se iz tega nekaj naučimo.
Logiran
A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.337
«
Odgovor #2732 :
sreda, 14.03.2007 : 17:20:53 »
Ali se meni samo zdi, ali bi morala biti na tej Crufts razstavi tudi Ani? Vem da je bila lani kvalificirana na to razstavo.
Logiran
barvica
rad pišem
Sporočil: 427
«
Odgovor #2733 :
sreda, 14.03.2007 : 18:45:39 »
Nanda, sem skoraj 100%, da je prišlo do vnetja zaradi pregleda.
Odkar imam pse, ni nikoli niti en imel težav z ušesi. Prvega psa sem dobila leta 1989 in Bango je moj tretji pes.
Jasno, da čisto 100% ne morem biti, vendar druge možnosti ne vidim. Bango je bil zadnji na vrsti, vsi psi tisti dan so bili pregledani pred njim. Zato sem pa vprašala javno na forumu, če se ve še za kakšnega, ki je tudi dobil vnetje ušes.
Sicer pa bom videla... Bango je zdaj star 10 mesecev in to je njegovo prvo vnetje. Če imam prav, je tudi njegovo zadnje.
Sem vesela, da je prišla veterinarka na poti s Hrvaške v Avstrijo tudi v LJubljano. Vendar ne tega napisat tako, kot da nam je delala uslugo. Ker je dobila vse plačano. In pregled ni bil ravno poceni.
Jaz sem se takrat predvsem zahvalila ge. Elizabeti, ker je odstopila svoj dom, da so bili psi sploh lahko testirani.
ok
sončka ni več, komaj čakam da bo poletje in bo dan dolg do večera
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #2734 :
sreda, 14.03.2007 : 19:58:50 »
Barvica.... ne vem kaj naj ti še napišem v odgovor....
.......ne maram da se moj citat izrablja za "črno in razgreto temo o veterinarjih", ker če se "segrejemo na to temo" in napišem jaz vse "šlamparije" (z razkuževanjem vred) za katere 100 % vem, potem se bomo vprašali kam sploh še v Sloveniji in še kje drugje lahko brezskrbno peljemo svojega psa
Mene pač take stvari (napake, površnost itd. veterinarjev) razjezijo in naslednjič, ko grem k veterinarju zahtevam svoje ali pa grem skozi vrata ven.....
.....sicer pa ne branim nikogar in ne govorim o brezplačnih uslugah .........skratka ponavljam še enkrat res nisem videla, da bi kdo razkuževal čepke, ker so se kužki res hitro menjavali in je pa tudi res, da sem več časa kot kaj drugega gledala Sami, če sploh še diha
In res mi je žal da se vama je to z Bangotom zgodilo, verjetno bi bila tudi jaz v vajini situaciji zelo jezna ......
Sicer pa najbolje bo, da sem kar tiho .....
Logiran
barvica
rad pišem
«
Odgovor #2735 :
sreda, 14.03.2007 : 21:04:06 »
ne, ne bit tiho... in naslednjič si srčno želim, da bom tudi jaz tolk samozavestna, da bom lahko odkorakala, če ne bo za zdravje mojega psa maksimalno poskrbljeno. Pa ne bom debatirala o tem, da je vet rekel, da psa tako vnetje ful boli (Bango je normalno živahen, ješč in crkljiv), pa moja skrb in spet stroški...
Mah, resnično je brezveze pisarit, če bi se potem samo skregali
V živo se je čisto drugače pogovarjat, ker vidiš mimiko obraza in zdaj nisem jezna na nikogar drugega razen nase. Resnično!
hehe.. jaz sem tudi samo gledala, če pes še diha... doma sem ponoči vstala, da sem preverila, če je še živ
tisto o veterinarskih šlamparijah lahko prišparaš za domžalsko čvekanje
bom prinesla limonine ladjice
Logiran
barvica
rad pišem
«
Odgovor #2736 :
sreda, 14.03.2007 : 21:04:45 »
limonine ladjice so za jest
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #2737 :
četrtek, 15.03.2007 : 07:35:33 »
Barvica ........ ma komaj čakam na klubski dan, da se vidimo in kakšno rečemo v živo
in limonine ladijce bom z veseljem poskusila, pa za recept te bom prosila
Logiran
bauci
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.435
«
Odgovor #2738 :
četrtek, 15.03.2007 : 09:19:41 »
če prineseš limonine ladjice, pa pridem tudi jaz! ni ga čez limonine ladjice, jupi!!
Logiran
Khyim
odvisnež
Spol:
Sporočil: 525
«
Odgovor #2739 :
četrtek, 15.03.2007 : 21:24:36 »
Barvica, žal mi je, da ima Bango vneta ušeska (upam, da je že kaj boljše
), ni pa nujno, da je vnetje od testiranja sluha (lahko pa tudi). TT-ji so nasploh nagnjeni k vnetjem ušes, pa lahko zelo skrbiš zanje in jih redno čistiš. Kar se puljenja dlake tiče, so veterinarji, ki so za in proti. Zakaj tako, ne vem? Kimi je tudi dobil vnetje ravno okoli 11 meseca starosti, pa ni bil takrat v nobenem stiku s kakim nerazkuženim sredstvom, možno je, da ga je dobil od kakega psa ali pa tudi ne. Je pa zelo pomembno, ko greš k veterinarju, da obvezno zahtevaš, da psu vzamejo bris in pogledajo, kaj sploh je v ušesku, ker je za vsako bakterijo itd. drugačen antibiotik oz. zdravilo. Ponavadi vsi dajejo ene in iste kapljice (mislim, da so oronazol), pa ni nujno, da bodo psu sploh pomagale. V glavnem se jim tega ne da delati, jaz sem do sedaj naletela na enega, ki to naredi vedno pri vsakem psu ali mački, traja pa cca 10 min, da dobi izvide.
LP
Logiran
Geri
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.546
«
Odgovor #2740 :
četrtek, 15.03.2007 : 21:52:47 »
Maša je ko je bila mlajša - okoli 6 leta imela večkrat vnetje ušes. Zdravili smo s kapljicami. Dobili smo tudi tekočino za čistit, potem ko bo vnetje mimo in navodila naj pulimo dlake. To smo počeli ene 2 leti in imela je redno vnetja... potem smo nehali puliti in se je stanje popravilo takoj. Od takrat nikoli več ni imela vnetij. Higieno vzdržujemo tako, da zunanjost uhljev očistimo z mokro krpko in v notranjost ne šarimo. Je pa odvisno od psa do psa...
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 4.406
«
Odgovor #2741 :
četrtek, 15.03.2007 : 22:00:47 »
Mojima puncama ne pulim dlak iz ušes in doslej nismo imeli nobenega vnetja. Skrbim za higieno in predolgo dlako preprosto odstrižem, to je vse.
lp
Logiran
A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.337
«
Odgovor #2742 :
četrtek, 15.03.2007 : 22:14:15 »
Ja Brik je imel ko je bil 1. leto star vnetje, zaradi dlake. Ampak od takrat mo samu tu in tam kaj ven izpulimo, mu pa jaz dokaj redno strižem dlako na ušesu (notranja stran), pa mu zaenkrat pomaga, pa še ušeske mu z krpico umijem. Je pa res da od kar je imel vnetje, ne mara več veterinarja, poleg tega pa se zelo boji za svoja ušeska. Pusti jih le meni, tako kot svoje ''premoženje''
, ki ga je potrebno redno očitstiti pa odvečno dlako odstriči.
Logiran
Nanook
midi
Spol:
Sporočil: 7.399
NS Lama Tari
«
Odgovor #2743 :
petek, 16.03.2007 : 09:40:13 »
Upam, da se Bangotova usesa cimprej porihtajo. Pr nas so vcasih (otrokom) dajali v usesa netresk (natresk), stisnili so sok in je pomagao.
Kdo pride na klubski dan? Upam, da bo vreme tako kot danes-soooncek. Jaz pridem najverjetneje z obema.
Bodo res na isti dan tam tudi molosi?
Logiran
"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
barvica
rad pišem
«
Odgovor #2744 :
petek, 16.03.2007 : 18:40:24 »
punce, punce
hvala za nasvete in skrb!
Bango je itak čisto ok... še ušesa mi je dovolil česati (samo po zunanji strani), saj zato pa cel teden nisem opazila. Ker ga očitno ni tako motilo, da bi vsaj s svojo bučo stresal.
hmmm... naključje je preveliko, da bi samo odmahnila z roko in rekla "eh, bohve kje je dobil to vnetje"...
In kakor sem že 1x napisala, prepričana sem, da je to zadnje vnetje ušes.
Ja, se strinjam, da so psi različni. Ampak, jaz nisem nikoli pulila dlake iz ušes in moji psi niso imeli nikoli vnetij.
Recept bom imela sabo...
Ampak, če bo kateri kakšna kila viška pred poletjem narobe hodila, ne prevzemem odgovornosti
Nanook, za natresk sem jaz pri veterinarju izvedela
.. ampak, da je bolj za vnetja v začetni fazi. Tako smo pač pristali na antibiotikih.
Khyim, če bi Bango dobil vnetje od drugega psa, bi po moje dobila - posledično - tudi Oši. Ker sta ves čas skupaj in se skupaj igrata in.. no, pač sta v zelo tesnem stiku. Pa nima nič.
Zdravilo se imenuje Otomax in je fuuul mastno, tako da ima Bango grozno dlako okoli ušes. Kot je rekel Marko.
Eh, saj bo
Včeraj , na jutranjem sprehodu (okoli 6.30) smo spet srečali srne, pripnem Oši na povodec, za Banga sem vedela, da jih ne bo podil. Je pa lajal nanje.... hehe, ampak se jim ni zdelo vredno zbežati, sam s hriba dol so gledale
Zadnje čase je bolj Bango pripet na sprehodih, ker nagaja Oši, ... kar zaleti se vanjo in jo podre na tla, pa ... ma, grdo se obnaša... Čisto podivjan pubertetnik je ratal
in tako je lepo na fleksiju.
Danes pa pridemo v gozd, psa odpnem, da gresta lahko lulat. Ko Ošula opravi svoje nekje v grmovju in trnju (saj zato ju pa odpnem, ker se čisto zavozlata) in pride nazaj, se postavi predme in sem morala prav stopit čeznjo, da sem šla lahko naprej. Pa me prehiti in se spet postavi pred mano. In me gleda in čaka. Da jo pripnem
.
Ona je tudi tista smotka, ki ji pokažeš povodec in pridirja k meni
.
Ok, jo pripnem in je ves čas hodila tesno ob meni. Bango ji ni nič težil in tako je bila na "varnem".
Me prav zanima, če moja teorija drži in bo jutri enako. Popoldan sta sicer norela po gozdu in ko ji je bilo preveč, se je skrila med moji nogi... in Bango pa ji je dal mir.
Logiran
Strani:
1
...
178
179
180
181
182
[
183
]