mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.11.2024 : 05:54:25

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Strani: 1 ... 141 142 143 144 145 [146] 147 148 149 150 151 ... 872   Dol
Natisni
Avtor Tema: Tibetanski terier - čvek  (Prebrano 584914 krat)
0 članov in 10 gostov pregleduje to temo.
Nanook
midi
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399

NS Lama Tari

« Odgovor #2175 : petek, 05.01.2007 : 11:27:27 »

Ja, teste krvi-komplet teste. Mi smo imeli nizke trombocite, ampak tudi veliiiiko tezav pri odvzemu krvi, tako da...

Marko, enkup, je Khyim dala link (na hitro-sepanje, vrocina, izguba apetita, nenavadna mirnost, vneti sklepi,...).

Recimo, mi sicer smo sepali, ampak je rtg pokazal, da s hrbtenico ni vse v redu.

Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Nanook
midi

NS Lama Tari

« Odgovor #2176 : petek, 05.01.2007 : 11:41:18 »

Aja, Pmaxi, neee, ni gol kitajcek, ampak tazguban. Shar pei. Smiley
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Nanda
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.306

« Odgovor #2177 : petek, 05.01.2007 : 15:45:47 »

Ojej spet erlihija ......Erlihijo smo tudi mi dali skozi   Sad Cry

Naša najbolj prizadeta kužica je tudi imela vnete sklepe in nikjer nič ni bilo poznati, niti slabokrvna ni bila....tako, da so me imeli mene za trapasto, a sem vztrajala, da nekaj ni vredu in smo (bilo je pred 5 leti) čisto slučajno padli v testno skupino, kjer so ravno deleli raziskave na erlihijo in tako po 2 mesecih mučenja ugotovili, da je pozitivna na erlihijo.... Je pa po Clinofugu zelo hitro prišla k sebi in tudi artritis je popolnoma izginil......

Tadruga kužica (bila je testirana preventivno) je bila ravno tako pozitivna, a ni nikdar zbolela...

Imeli pa smo še dve ponovitvi erlihije, po že popolni ozdravitvi - negativni pa spet pozitivni testi seveda vmes klopi.........

Nanook .... ko mu daješ Clinofug, da ti ga bo lažje prenesel zaradi visokih doz (eni ne zmorejo priti do konca terapije, ker pride do bruhanja itd) mu daj 15 min prej tabletko (polovičko) za zaščitit želodec (za ljudi) mislim da se kličejo Ranital ali pa vprašaj veterinarja kaj podobnega bi mu lahko dala in pa probiotični jogurt vsak dan ..... Semskyibučki držijo pesti za Tarija  Kiss Kiss Kiss

Logiran
barvica
rad pišem
Sporočil: 427

« Odgovor #2178 : petek, 05.01.2007 : 16:36:19 »

Nanda, jaz bi rada samo nekaj vprašala.... glede klopov. Ali daješ svojim psičkam kakšno preventivo pred klopi? Kakšen pratel al pa kaj podobnega, pa ste potem kljub vsemu zboleli....

Ma, še nekaj sem hotela vprašat.. evo, pa sem pozabila...  Angry  Roll Eyes

Logiran
barvica
rad pišem

« Odgovor #2179 : petek, 05.01.2007 : 16:47:32 »

že vem... ma, emšo dela svoje... Cheesy

Oba psa sta cepljena proti pasji kugi (itak je najbrž kombinirano cepivo), pa jasno proti steklini... Ali lahko zbolita, če v gozdu požreta kakšen kakec od srne, kakšen mačji drek na domači parceli (nimamo svoje muce in hodijo k nam sosedove, ki so zunanje in sem 100%, da niso cepljene, razglistene in vse to kar pač moraš delat, če imaš žival... no, da ne bom nesramna - saj vsake toliko jim dajo za jest)?

Človeških drekov trenutno v gozdu ni (hehe.. hvalabogu, je očitno premrzlo za gate dol potegnit), je pa cel kup drugih kakcev, ker hodijo živali pač bliže hišam.... Ali lahko kuža zboli od takih prigrizkov?

Sta bila danes že 2x pripeta v gozdu na fleksi, ker enostavno sebe ne prenašam več s tistim dretjem "fuj!!!" in ves čas moram kot sokol gledat kaj vohljata (in spet žreta... grrrrr)  Angry
Logiran
Khyim
odvisnež
Sporočil: 525

« Odgovor #2180 : petek, 05.01.2007 : 18:20:50 »

Barvica, preventiva pred klopi je nujno potrebna, o zaščiti je bilo govora že kar nekaj strani nazaj. Malo sem pobrskala in našla na 52. strani (spodaj imaš link), ko je Nanda že pisala o tem. Poglej še malo nazaj in naprej od te strani, mislim, da je tam vse napisano o zaščiti. Jaz sem upoštevala njene nasvete in mi dajemo Kimiju Advantix (v zimskih mesecih ne tako pogosto kot v poletnih), klope je imel do sedaj štiri, pa še to jih je dobil, ko je Advantix že pojenjal.

Pratel pa se uporablja za notranje zajedalce (nekje na 3 do 4 mesece) kot so gliste, trakulja itd...
Je bil verjetno tiskarski škrat, a ne?  Wink Wink

http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,10311.765.html
Logiran
Nanook
midi

NS Lama Tari

« Odgovor #2181 : petek, 05.01.2007 : 19:05:20 »

Jap, mi ze od zacetka dobivamo Ranital pred obrokom, kefir je tudi prstiman, po probiotike grem pa verjetno jutri, ampak zaenkrat mali cisto fajn prenasa vse skupaj. Vendar pa so tudi titri nizki,  PCR pri erlihiji pa je negativen.

Barvica, cepljenja samo zmanjsajo moznost okuzbe, vendar pes vseeno lahko zboli (ce recimo cepivo ni "pijrelo", ce gre za kak drug sev, vrsto ipd.), tudi preventiva proti klopom pomaga le delno. Kljub Frontlinu in podobnim zadevam pes vseeno lahko dobi katero od klopnih bolezni.
Logiran

Khyim
odvisnež
Sporočil: 525

« Odgovor #2182 : petek, 05.01.2007 : 20:54:46 »

Ja, to sem pozabila prej dodati. Midva sva kljub temu dala Kimija testirat na klopne bolezni, pa je imel "samo" 4 klope, ker je postal zelo miren in je šepal, kri pa je bila v redu. Testi so bili negativni. Ampak vseeno, bilo je preventivno! Ne razumem pa, zakaj se veterinarji tako otepajo teh testov, saj plača itak lastnik, oni pa morajo samo poslati kri. Moraš prav vztrajati, čeprav je klopnih bolezni čedalje več.
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2183 : sobota, 06.01.2007 : 09:26:29 »

Barvica ..... mi smo zbolevali za erlihijo pred leti, ko še ni bilo Advantixa  Sad Ko pa smo ga odkrili so se stvari obrnile na bolje  Smiley in moje zverince ga dobivajo sedaj na vsake 3 tedne v najhujših mesecih plus to imajo na ovratnicah še tiste elektronske zadevice ki odganjajo klope in res je tudi to, da od marca do  avgusta se ne sprehajamo po listantih gozdovih in grmovju amapk po travnikih (razen ko gremo v hribe). In od takrat klopov nimamo  Smiley Khyim ima prav o tem sem že toliko pisla na forumu pod "erlihija in klopi", da se počutim že kot "papiga", a ker vem kako hudo je bilo meni in mojim kužam, ko so bile bolane vseeno in nismo vedeli kako in kaj bo še vedno kaj povem o tem Kiss
.... E ja drekci  Grin taki in drugačni so "tibetanski posladek"  Undecided  Tudi moje kosmatinke so velikokrat zvezane ravno zaradi tega, ker tisti "fuj" na daljavo pomeni njim "hitro požri, ker če ne ti bo Nataša to vzela z gobca"  Grin Grin Grin
Kaj naj ti rečem, tudi sama si s tem belim glavo (strah pred boleznimi in kako bi jih to odnavdila), a žal ne pogruntam nič pametnega.... Undecided Undecided  Cry Enostavno za njih so zajčji in srnini pa mačji "briketki", da o "človeških in konjskih ter kravjih torticah" niti ne govorim stvari preteklosti (beri : Tibetanski psi v Tibetu so tudi smetarji, ki čistijo okolico) in to nosijo v sebi še danes  Huh Huh Huh Edino kar lahko narediš je zaščita s cepljenjem in pratel na 3 - 4 mesece , pa da tisto "reč" zavohaš prej kot oni  Tongue Tongue Tongue ali pa navsezadnje tuš in šampon pa zobna krtačka, če so oni dobili prej kot ti  Wink Wink Wink
...Pa še potolažim te lahko malo....morda .......morda pri vas ni tako "butastih ljudi", da zlivajo še greznico po travnikih tako kot je to pri nas  Tongue Tongue Tongue Tongue Tongue Tongue Tongue Tongue Tongue Tongue Tongue Tongue :za bruhat  Tongue Tongue Tongue Tongue Tongue

Khyim .... jutri držimo zate vse tačke za dober začetek in uspeh  Wink Wink Wink Wink v novi službici  Wink Wink Wink Wink
Logiran
Nanook
midi

NS Lama Tari

« Odgovor #2184 : sobota, 06.01.2007 : 10:26:47 »

Khyim, pri nas so pomoje veckrat vprasali zato, ker je kar dosti prislo vse skp. Tako kot klicejo, ce peljes avto na servis, da bo treba topato menjat in da kosta tolk in tolk in a lahko to naredijo. Cheesy

Sicer so pa tudi 4 klopi dovolj, se posebej, ker sploh ne velja (vec), da mora biti klop pritrjen se pa jos ur, da sploh pride do okuzbe. Mislim, da so vcasih govorili o 24 urah? Poleg tega se erlihije, borelije nikoli zares ne znebis.
Logiran

Nanda
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2185 : sobota, 06.01.2007 : 10:29:11 »

Ej, moja Nada je 30.12 praznovala 8 let in tole je bil njen žur.....  Wink Cheesy Cheesy

več fotk na http://semskyibu.moj-album.com/

Logiran
ka ty a
živim tukaj
Sporočil: 3.919

« Odgovor #2186 : sobota, 06.01.2007 : 10:32:16 »

Vse najboljše Nada!!!
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2187 : sobota, 06.01.2007 : 10:33:19 »

Ups, boga Nanda je postala Nada  Tongue Tongue Tongue Oprosti Nandica je že boljše da si Manđi  Wink Wink Wink
Logiran
Nanook
midi

NS Lama Tari

« Odgovor #2188 : sobota, 06.01.2007 : 10:36:46 »

Hehe, hepi brzdej. Smiley Mi bomo pa 8.1. stari 10 let in 7 mesecev. Ko takole gledam Tarija, mam res obcutek, da je en metroseksualec, tak fin gospodic. Tamala pa riga, zre kot pujs, prdne na glas, skace kot konjicek in ni niti sekundo pri miru. Grin

Aja, joj, vsem hvala za drzanje pesti, mi smo se vedno okej, tak da pomaga. Smiley
Logiran

barvica
rad pišem

« Odgovor #2189 : sobota, 06.01.2007 : 10:51:05 »

Bom šla kar po vrsti....
jao, Khyimi - imaš prav, sem preveč na hitro mislila... evo, zdaj imam "pasjo škatlo" pred sabo in notri je Frontline (še dve ampuli), Exspot (podobno kot fr, samo bolj masten - primeren je bolj za kratkodlake pse), Pratel Wink (ja, itak da sem ga kupila za notranje zajedalce, ker me je skrbelo... in vidim datume od 9.8.06 naprej... očitno dajem na vsaka dva meseca... hmmm??? kaj je narobe z mojim spominom?!) Grin
Pa še dehinel plus je notri, ufa in ena čokolada... hehe.. pa ni pasja Wink (ta bo zdele za moj zajtrk ; ).. in to je  - poleg ostalih drobnarij - praktično vse...

Jaz dajem obema kužkoma proti klopom in bolham kakšno zadevo, ki jo daš direkt na dlako. Ja, poleti res na 3 tedne, zdaj, ko je bolj mrzlo... ma, si označim na koledarju (dam nalepko gor), moram poiskat kam sem vtaknila lanskega.... se mi zdi, da sem dala na začetku decembra. Potem pa čakam, da se kateri začne praskat, Bango ima bolj občutljivo kožo (ali pa je mrbit alergičen na boljšjo slino).

Nanook, ja... očitno bo treba imeti ta belega psa kar na fleksiju  Angry

Nanda, ma sej sem prebrala čisto vse na TT čveku Cheesy.... enkrat poleti.... Wink
hja, ne tolk butastih ljudi pri nas ni, da bi zlivali greznico na travnice, pri nas dajo sam hlače dol Cheesy Grin... medtem, ko nabirajo gobe, pa borovnice....  Angry

Jah, nič... samo a veš, vseeno mi je nekako lažje, če vem, da je požrl zajčji drek, kot pa mačjega al pa človeškega.. manj nagravžno se mi zdi....

Pa vse najboljše Nandi!
Cheesy
Logiran
Strani: 1 ... 141 142 143 144 145 [146] 147 148 149 150 151 ... 872   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.