mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.11.2024 : 00:35:51

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Strani: 1 ... 133 134 135 136 137 [138] 139 140 141 142 143 ... 872   Dol
Natisni
Avtor Tema: Tibetanski terier - čvek  (Prebrano 584726 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
barvica
rad pišem
Sporočil: 427

« Odgovor #2055 : ponedeljek, 11.12.2006 : 23:35:37 »

Ufa, ste se razpisali... Nas je veliko v familiji in predno dobim v roke računalnik, je že večer  Wink

Čestitke VSEM!
Super ste, pa tibetančki so sploh eni fajn kužki Grin Kako naj bodo potem lastniki drugačni?!?! Wink Cheesy

Pmaxi, Bango in še en črn kuža sta bila skupaj v ringu. Koščke hrenovke je bilo treba skrit, ker sodnica ni dovolila priboljškov. Bango ima težave s "stoj" in ga ves čas na ritko nese  Cheesy Cheesy Cheesy
In ker sem ga popravljala s tisto roko kjer sem skrivala hrenovke, mu je cela ritka dišala  Grin Grin

Drugače pa - na opisnem listu je vse v nemščini  Angry
Kaj pomeni, da ima Bango preveč okotene zadnje noge? Ampak, v soboto jih še ni imel in danes jih tudi nima... Preveč okotene je imel očitno samo včeraj na razstavi  Grin  Ni zraslo na mojem zeljniku!
Ko sem vprašala zapisnikarco zakaj je vse v nemščini, mi je vzela list in rekla, da mi bo prevedla in mi je tisto zadevo o zadnjih tacah tko nekak razložila....
Aja, Varja hvala tudi tebi za prevod! Smiley
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406

« Odgovor #2056 : ponedeljek, 11.12.2006 : 23:39:38 »

Preveč okotene zadnje noge?  Shocked

Ta je pa dobra! Ponavadi je problem slaba okotenost, ne preveč dobra....  Grin

Mogoče bi bilo dobro, če ti kdo drug, ki se spozna na pasmo, še enkrat prebere oceno. Mogoče nemško zna kdo med TT-ji? Meni je oceno prevedla prijateljica, ki je drugače tudi sodnica za naše pasme.

Drugače pa ocene v tujem jeziku niso nobena redkost. Tudi na ljubljanski razstavi bo v nemščini ali angleščini. Prevajanje ocenjevanje samo še bolj zavleče...
Logiran
barvica
rad pišem

« Odgovor #2057 : ponedeljek, 11.12.2006 : 23:42:36 »

Ok... ma, kaj pomeni preveč okotene tace? Wink

čakaj, grem po papir.....
Logiran
barvica
rad pišem

« Odgovor #2058 : ponedeljek, 11.12.2006 : 23:48:02 »

Ne znam brati te pisave in bom napisala kr tko kot se mi zdi, ker znam po nemško reči sam drek in šteti do 10 Cheesy

sehr schoner kopf. korr. Gebiss. du Ellenbogen lieger nicht fest au. scleiom bluiteehandninkelnung. Neute ehvas uberbant, gute Haarqualitat, gute Linien, hep Beeuegung....

no, to je to... verjetno sem se še pri kakšni besedi zmotila in narobe napisala črke...  Huh
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.306

« Odgovor #2059 : ponedeljek, 11.12.2006 : 23:49:14 »

A-Tsa-Rja, saj te razumem, .... torej čakamo Brika v Hrušici  Smiley Cheesy ! Hrušica je itak "nartalepša razstava" ...po razstavi pa priporočam, norenje kužkov po okoliških dolinah in hribih  YES !!! Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

TagTu.... OK, če ti lahko malo pomagam še jaz mi prosim pošlji kakšno lušno fotko Črnuhice za na net pa jo objavim še na naši strani in pa prosim še za rodovniško ime Čoje, da ga pripišem k fotkam  Smiley .....
Kdaj si pa ostrigla Shelo   Shocked Huh ..... Sicer pa ima tudi Nanda malo bolj kratko dlako tam na ritki...pa kaj čmo ...je izrazila v nedeljo željo (beri cvilila ker sem ji odpeljala hčerko) , da bi šla s Sami  Grin Grin Grin

Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2060 : ponedeljek, 11.12.2006 : 23:54:19 »

Barvica ...... OJEJ, zdaj pa razumem vse  Cheesy Tongue , da ne razumem nič.... Tudi jaz ne znam nemško in ti ne morem pomagati.... Mi je pa tudi meni čudno, da ima preveč okotene zadnje noge  Huh ker kot je že napisla Kalsang....ponavadi pišejo, da so premalo okotene ..... Hecno  Huh Drugič mi boš prosim malo posodila Banga, da ga pretipam  Wink Smiley, ker takole na videz se mi ni zdelo ..... Črni kuža z Bangom v ringu pa je bil Samin bratec Lhun  Wink Smiley
Logiran
barvica
rad pišem

« Odgovor #2061 : ponedeljek, 11.12.2006 : 23:57:24 »

Tale vaš črni kužek Lhun je imel fuuul mehko dlakco Cheesy Saj bi  ga prečohala, pa nisem smela preveč...
Ma, ravno narediš eno tako lepo punčkasto prečko, pol se pa mulc strese in spet vse frli na tri konce Grin Grin Grin
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2062 : torek, 12.12.2006 : 00:00:06 »

Barvica ...E....saj zato pa imajo dlakco da jim frli, ne  Tongue Wink , še dobro, da vsaj oni niso obremenjeni z našim  svetom  Wink in kaj si kdo misli  Smiley
Logiran
barvica
rad pišem

« Odgovor #2063 : torek, 12.12.2006 : 00:27:13 »

Jaz sem pa včeraj čisto noter padla in sem delala tisto prečko kot zmešana Cheesy Grin

Ja, sej... pri nas je spet vse po starem in tako kot je nam všeč Wink
Logiran
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.656

« Odgovor #2064 : torek, 12.12.2006 : 06:10:30 »

sehr schoner kopf. korr. Gebiss. du Ellenbogen lieger nicht fest au. scleiom bluiteehandninkelnung. Neute ehvas uberbant, gute Haarqualitat, gute Linien, hep Beeuegung....
sehr schoner kopf. - zelo lepa glava
korr. Gebiss - korekten ugriz
die Ellenbogen liegen nicht fest auf - komolci ne ležijo čvrsto (dobeseden prevod!! - potem pa bi moral to razložiti nekdo ki se na te stvari spozna)
scleiom bluiteehandninkelnung - nimam pojma, bi morala videti list, kaj je res napisano, ker te besede ne obstajajo Grin
neute ehvas uberbant -  enako nimam pojma Wink
gute Haarqualitat - dobra kvaliteta dlake
gute Linien - dobre linije
hep Beeuegung - tu bi predvidevam moralo pisati Bewegung, kar pomeni gibanje, ampak beseda pred tem mi tudi malo ni jasna. Poglej še enkrat kaj piše.
Logiran
BELA Tisa
rad pišem
Sporočil: 358

« Odgovor #2065 : torek, 12.12.2006 : 08:49:06 »

Pa še čestitke vsem z moje in Tisine strani. Jaz sem pa pri obdelavi slik kot polž.
Predno jih spravim v obliko oz. velikost primerno za objavo traja in traja.

Vse kar sem uspela sem zaenkrat spravila skupaj le dve slikici Tise.
Marko prosim, pošlji mi ponovno tvoj privat email, imam par slikic Indie in mogoče ti bo katera med njimi všeč.

A Tsa Rja čestitke tudi Uli za tretje mesto.

Fotke

[attachment deleted by admin]
Logiran
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Sporočil: 2.127

Setri so carji!

« Odgovor #2066 : torek, 12.12.2006 : 09:21:49 »

Najprej naj pojasnim, da morajo biti ocenjevalni listi napisani v enem od uradnih jezikov FCI, med katere spada tudi nemscina. Vedno je treba pa pisati v jeziku, v katerem sodnik narekuje. Prevod ocenjevalnih listov, ce ga kdo potrebuje, zapisovalci dajejo po zakljucku ocenjevanja, med samim ocenjevanjem gre to malo tezje. Torej poskusimo:

Zelo lepa glava, korekten ugriz, komolci niso čisto priležni (kar pomeni, da jih v gibanju 'mece ven'), strma okotenost zadnjih nog (sklepam, da pise steile Hitnerhandwinkelung), danes je nekoliko prevec (dobesedno) premocna, dobre linije (misljeni sta hrbtna in 'spodnja' linija) in (spet sklepam, da pise korr.) korektno gibanje.

Lp Neza
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
metha
rad pišem
Sporočil: 392

« Odgovor #2067 : torek, 12.12.2006 : 10:07:26 »

Pa se še mi oglašamo, ko smo končno malo pri času. Se leto bliža h koncu in v službi je vse tako "nujno", da se naredi pred prazniki. Wink.
Marko, še enkrat tukaj čestitke!!! India me vedno znova navduši s svojo sproščenostjo!!
Čestitke tudi vsem ostalim tibetančkom! Smo se le načakali!!
Nanda, čestitke Sami za razstavni debi. Vidim, da je bila skrb popolnoma odveč. In se že veselimo, da spoznamo v Lj teto Nando.
Barvica, tudi naši komolci sodnici niso bili všeč. Pa za dlako smo dobili oceno, da je zelo dobre dolžine, a preveč svilnata. Pa zob si nismo pustili pokazat, smo jih pokazali le ta mladi pomočnici. A za nas, so kljub vsemu naši kužki najlepši in najboljši!!!

Vse pohvale seveda še našim fotografom; Ajši, Borutu in seveda Varji!!!
Logiran
A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.337

« Odgovor #2068 : torek, 12.12.2006 : 10:21:28 »

A-Tsa-Rja, saj te razumem, .... torej čakamo Brika v Hrušici Smiley Cheesy ! Hrušica je itak "nartalepša razstava" ...po razstavi pa priporočam, norenje kužkov po okoliških dolinah in hribih YES !!! Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

Mislim da nama ne bo uspelo priti na to razstavo, saj imam ravno takrat maturo, čeprav si zelo želim, ker je tam res najlepše.

Če me bo prijelo, ga bom mogoče na februarsko razstavo prijavila se pa še nisem čisto odločila, saj bo sodnica spet imela zelo veliko pasem (vse razen 3 v FCI9).

BELA Tisa: Ula se zahvaljuje za čestitke.
Logiran
A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.337

« Odgovor #2069 : torek, 12.12.2006 : 10:22:46 »

BELA Tisa: Še to Tisa pa ful uživa in je prava manekenka. Cheesy
Logiran
Strani: 1 ... 133 134 135 136 137 [138] 139 140 141 142 143 ... 872   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.