o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
torek, 26.11.2024 : 21:38:31
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 9
| Tema:
Tibetanski terier - čvek
Strani:
1
...
50
51
52
53
54
[
55
]
56
57
58
59
60
...
872
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Tibetanski terier - čvek (Prebrano 582614 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
vesna
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.500
Re: Tibetanski terier - čvek
«
Odgovor #810 :
torek, 04.04.2006 : 16:10:58 »
Marko tudi sama sem imela probleme z fenom - pa sem kupila kr enega zase v trgovini kjer imajo fene - sprobala da je čim bolj tih, pa da ima hladno -toplo pihanje.
Od takrat nimam več problemov z feniranjem.
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.788
«
Odgovor #811 :
torek, 04.04.2006 : 16:24:40 »
Ti bi morala vidt našo Nero, ko mama zakurbla fen .... zviz in je že ni. No mene ima za šefa in jo pokičem nazaj in ubogljivo potrpi, čeprab ji rit kar sili iz brisače na kateri se sušiva. Naš fen ni ne vem kako glasen (vsaj meni se zdi) in imamo tudi dve jakosti tako pihanja kot tudi toplote in pa seveda hladno. Ampak vseeno bom mal pogledal naokol kako je s to ponudbo za naše "kužlne"
Logiran
vesna
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.500
«
Odgovor #812 :
torek, 04.04.2006 : 17:16:07 »
HM če ne mara tega fena dvomim da bo drugega kaj bolj....
Jaz je preprosto sploh nebi silila - saj če se naravno posuši v toplem prostoru je ok - tudi jaz bolj ali manj prakticiram to - samo včasih pač ne znese časovno in moram uporabit fen.
Logiran
BELA Tisa
rad pišem
Sporočil: 358
«
Odgovor #813 :
sreda, 05.04.2006 : 07:38:11 »
Tako tu so bolj izčrpni podatki:
Krema je FUCIDIN
, vsebuje fusidno kislino v oljno/vodni emulziji.Pomožne snovi so: butilhidroksianizol, cetanol, glicerol, tekoči parafin, polioksietilensorbitan, monostearat, beli mehki parafin, voda, kalijev sorbat.
Deluje bakteriostatično, le v visokih kncentracijah je baktericiden na bakterije, ki povzročajo gnojna vnetja. Fusidna kislina zavira sintezo bakterijskih beljakovin in zavira delovanje elongacijskega faktorja. Posledica tega je pretrgana celična stena. Učinkovina dobro prodira skozi zgornje kožne sloje in zato doseže tudi globja vnetja in gnojna žarišča. Kljub temu prehajajo v telesni krvni obtok le majhne količine učinkovine, tako da v drugih delovanja ne zasledimo. Zdravilo je ozkospektralni antibiotik. Spada med naravne tetraciklične antibiotike s steroidom podobno strukturo. Proizvajalec Leo Pharmaceutical Products, Danska
Šampon:
LACTADERM vsebuje etillaktat za čiščenje in nego kože in dlake pri psih in mačkah. SestavineVoda, TEA alkilni sulfati, etil laktati, PEG-8 gliceridi, hidroksietilna celuloza, izopropilni alkohol, dišava. Lastnosti: Lactaderm vsebuje etillaktat v vodno aktivni suspenziji, tako da v stiku z vodo nastane šampon. Na koži se etillaktat pretvori v mlečno kislino in etanol. Mlečna kislina deluje antiseptično in ostane na koži. Tako pomaga pri redukciji oz. normalizaciji bakterijske kožne flore, pri odpravljanju prekomernega luščenja ter zvišuje nivo vlažnosti na požni povrhnici in s tem normalizira epidemis. Etanol pomaga pri antiseptičnemu delovanju mlečne kisline ter kot deodorant prepreči neprijetne vonjave. Mlečna kislina preprečuje hiperprodukcijo žlez lojnic. Proizvajalec Vetquinol, Švica
Olje: DERMANORM OLJE - dodatek hrani za pse in mačke; sestava: Rastlinska in ribje olje z esencialnimi maščobnimi kislinami ( cis-linolenske kisline, gama-linolenske kisline, elkozapentenske kisline, dekozaheksenske kisline. Delovanje: esencialne maščobne kisline so organizmu nujno potrebne za razvoj in vzdrževanje zdrave kože in dlake. Razmerje med Omega 6 in Omega 3 maščobnimi kislinami je v pripravku optimalno (5-10:1).
Olje je bilo res drago kot žefran in bom v prihodnje raje posegla po onem od olj, ki jih je priporočala TagTu.
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.173
«
Odgovor #814 :
sreda, 05.04.2006 : 08:41:49 »
Kreme in šampona ne poznam, po Dermanorm olju in kapsulah pa ni bilo prav nobenega vidnega učinka na dlaki, samo v denarnici
. Boljše izkušnje imam s K1, ampak jih nisem uporabljala na mladičkih, pač pa samo na Cini po prvem leglu, ko je bila precej ob dlako.
Logiran
BELA Tisa
rad pišem
«
Odgovor #815 :
sreda, 05.04.2006 : 09:02:04 »
Upam, da olje vsaj škodilo ne bo, če že ne bo nevem kakšne koristi. Se je pa ubožica ponoči zelo praskala. Na repku celo do krvi. Upam, da bodo sestavine v vsem tem zadostovale in bo šlo kmalo na bolje. Je med njimi kaj zelo agresivnega ali "strupenega". Do konca tedna pravi vet., da naj bi minilo.
Imam pa še eno težavo, ki to trenutno še ni, me pa skrbi da bi tako ostalo. Tisa namreč vedno lula od veselja. Ko pridem domov, ko srečava kakega znanca, ki jo običajno počohlja, spusti od vsaj nekaj kapljic pa do lepe lužice. Lulala je celo ko je prišla pozdravit znanega konja, ne iz strahu, poznata se in se ovohavata in ko sem šla z njo no njegove ograde in se je on sklonil k njen je že curljalo. To naredi tudi takrat ko je že dolgo zmano in srečava nekoga,,ki ga pozna ne le takrat ko je bila dlje časa sama (ločitveni sindrom). Vedno ko je vesela to naredi. Sedaj že poznam razliko in ne takrat je ni strah. Repek dela sto na uro. Ne vrže se na hrbet. Počasi se je že navadila, da ne skače na ljudi, ko pridemo - seveda ji ne uspe vedno. Sem jo namreč ignorirala, dokler se ni umirila in nato sem tpa jaz znorela in jo premučkala in prečohala. Je takšno lulanje običajo, za male psičke, moram kaj storiti, da se bo tega odvadila, bo prešlo samo od sebe, kako naj se obnašamo v tem primeru, ko predvidevamo, da bo naredila lužico?
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.173
«
Odgovor #816 :
sreda, 05.04.2006 : 09:14:32 »
Ali si kaj prečekirala, če se kje ne skriva kakšna hudobna bolha?
Lulanje od veselja je za mladičke kar nekaj običajnega in ponavadi hitro mine. Če predvidevaš, da bo v stanovanju naredila lužico, jo hitro dvigni in odnesi ven. Ne jo kregat, raje jo pohvali, ko zunaj naredi.
Logiran
BELA Tisa
rad pišem
«
Odgovor #817 :
sreda, 05.04.2006 : 09:55:04 »
Ja, sem jo dodobra prečesala in sem imea oči na pecljih (pa saj imam kar 4 učke!!!!!!)
verjetno bi morala kaj opazila v njeni beli, nežni dlaki, saj tako majhne pa hudobice bolhice spet niso, kajne. Še sinoči sem jo pregledala, ko sem iskala "mozoljčke" za mazanje. Nikjer ni bilo videti nič živega.
Proti klopom začasno uporabljava BajBaj in eterično olje čajevca, ko pa bova končali s kopalnimi seansami, ji bom dala še Advantix. Upam, da ne bo prepozno, saj proti bolham pa trenutno res ni zaščitena. Vse na enkrat ne gre. Že tako je vse preveč kemije za moj okus.
O.K. bomo lulanje še ignorirali, sploh ko bo to storila zunaj.
Jo pa neizmerno hvalim, počohljam in skoraj vriskam kadarkoli opravi lulanje ali kakanje zunaj.
Glede na to, da sem se ravno preselila v novo okolje, me morajo imeti novi sosedje za pravo čudakinjo.
Potem jih strašim še s klikerjem, hodim kar naprej noter in ven ter oh in sploh delam galamo (selitev?!).
Pa se trudim biti čimbolj neopazna! Drugi so povečini vsi taki zapečkarji, da gredo mogoče le dvakrat na dan ven, enkrat v trgovino in nabiralnik in potem popoldne mogoče še na sprehod, če je res lepo vreme.
Sem doma v bloku in sem malo že zasliševala stanovalce. V pritljičju smo 4 in nikogar s Tiso ne motiva. Pravijo, da so jo zjutraj slišali, da joka, praska in cvili takrat ko odidem, vendar se umiri. Če laja je res zelo glasno slišati v hodniku in stopnišču, vendar pravijo, da pa v sosednjih stanovanjih ni prehudo.
Tudi kolegica v nadstropju nad menoj ne poroča, da bi bila Tisa preveč moteča. Le ena gospa (upokojenka , zakaj me ne preseneča
) iz 4 nadstropja je rekla, da jo preseneča, da je tako majhen pes lahko tako glasen
in da jo je prejšni teden poslušala v svoji kuhinji cele dopoldneve kako je bevskala.
Pa Tise nekje od 10 -11 sploh ni več pri meni v stanovanju, ampak jo odpeljeta moja starša. In tudi ko prideta ponjo je bila vedno tiho in je dremala na sedežni ali pa se je že kobacala iz nje. Tako, da res ne vem, če bi ji verjela. Do danes mi še ni nič razgrizla ali razmetala (upam, da me danes ne čaka doma presenečenje?!)
Tako da upam, da ločitev vse bolje in bolje prenaša. Tudi ko odhajam zaenkrat ne počne nič nenavadnega. Danes je lepo dremala. In ko sem minutko počakala na hodniku, se tudi še ni nič oglasila.
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.306
«
Odgovor #818 :
sreda, 05.04.2006 : 10:04:55 »
Bela tisa sem te pozabila opozorit, da napravico BajBaj, ko jo daš na ovratnico na drugi strani pritrdi še z elastiko, da je ne bosta zgubili med kakšnim "polaganjem krogov".
Kar se tiče gospe upokojenke verjetno sliši "kar hoče slišati" (beri eni radi jamrajo tudi če nič ni)....Najbolje, da je sploh nič ne sprašuješ, prijazno jo pozdravi in ji nameni kakšen zelo "sladek stavek" o vremenu, rožicah itd.... pa bo pozabila na Tiso !!!!
Logiran
metha
rad pišem
Sporočil: 392
«
Odgovor #819 :
sreda, 05.04.2006 : 10:07:10 »
Tudi Naja dela lužice od veselja. To počne že od vsega začetka. Sem mislila že, da se je umirilo (jih že nekaj časa ni bilo), pa je ravno včeraj, ko je na obisk prišla moja mami (nad katero je navdušena bolj kot nad mano
) kar na hodniku spustila eno veliko lužo.
Logiran
BELA Tisa
rad pišem
«
Odgovor #820 :
sreda, 05.04.2006 : 10:21:53 »
Tudi jaz bom počasi ljubosumna na svoje starše, ker dobijo večjo lužico kot jaz
. Pa saj vemo kako je z babicami in vnučki, kajne. "Starši" smo za vzgojo oni pa le za crklanje.
Ne, Nanda nisi me opozorila da Bay bay pomeni, da zelo rad kam odide z ovratnice, vendar sem sama to pogruntala, ko sem ga pobirala naokrog. Sedaj še pazim, vendar imam že pripravljen mini karabinček, da ga bom trajno fiksirala na napravico in jo bom z njim lažje in bolj varno obesila mali divjakinji okrog vratu.
Pa, da ne boste mislili, ljudje verjamejo, da je Bay Bay pasji mobitel in tudi zgodbici, da če se kuža izgubi ga pokličeš in mu razložiš kam mora iti. Svašta!!! No, da je GPS, da psa lažje lociraš, bi človek še verjel, ampak mobitel - prosim vas! Je pa trenutno na mali psički res zelo opazen. Pa psička bo zrasla, "mobitel" pa ne in bo vse manj opazen.
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #821 :
sreda, 05.04.2006 : 10:25:36 »
Lužice se bodo počasi z odraščanjem nehale !!!
Ali pa tudi ne ....
predvsm takrat morda, ko bodo zagledale res koga ki se ga bodo razveselile
No, da vas potolažim od vseh mojih mladičkov samo en sine naredi lužico, vedno ko me vidi
A me to nič ne moti, ker samo vem da me ima zelo zelo rad, da ve da sem jaz "vodja" in da si je zapomnil, kdo ga je nasvet pomagal spraviti .... jaz ga v znak pomiritve in spoštovanja do njega pobožam in dobro prečoham, pa z besedami pocrkljam in se malo poigram.....lužico ignoriram popolnoma....Kajti če bi karkoli z besedami ali z dejanji poskušala to kregati, bi mu lahko še dodatno zbila samozavest, kar pa menim, da ni ne potrebno ne zaželjeno.....
Sicer pa lužice mladičkov pomenijo neke vrste "podrejanja" v pasjem svetu..... mladiček to ponavadi naredi odraslemu psu tako, da se vleže (lahko tudi na hrbet) in polula, kar pomeni popolno podreditev in odrasel pes ga zato pusti pri miru...
Pri odraslem psu gre morda lahko tudi za malo manj samozavestnega psa, zato nikoli ne mladička ne odraslega psa kregati.....ignorirati in preusmeriti pozornost, nikar tud ne "ubogi ubogi" in predvsem spoštljiv odnos do kužka....
Saj bo punce, kar korajžno
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #822 :
sreda, 05.04.2006 : 10:29:44 »
Pasji mobitel
!!! Ja ta je pa res super
!!! No, pa imajo ljudje vsaj kaj za govorit ti pa imaš tako pametnega TT da se ti javi na GSM in mu poveš da "ga čaka doma večerja, pa naj vendar že pride domou, ker sicer se mu bo hrana ohladila"
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.788
«
Odgovor #823 :
sreda, 05.04.2006 : 15:25:04 »
Hm hm ... lulanje od veselkje
znana zadeva.
Jaz sem imel težave s Flido (Nemška ovčarka), ki je lulala od veselja tudi ko je bila starejša. Res je od vsega je bilo najbolje, da jo ignoriram. Psička je bila zelo nežna in jo je bilo "kakor da sram" tiste lužice. Ampak tukaj gre za zgodbo "podrejanje ... kot jo je opisala že Nanda.
Težava lulanja pa je tu in tam prisotna tudi pri hčerkini Čivavi Kali (2 leti) čeprav bolj poredko. Tudi Kali ve, da je nekaj narobe, ko spusti lužico - ampak upam, da bo minilo. Sedaj je najbolje, da jo ne kličem ko pridem domov, če pa pride k meni pustim, da se mi uspne po nogi navzgor in običajno jo kar dvignem - takrat lužice ni.
Verjetno pa so kje na forumu opisane tudi kakšne metode, kako to navado vseeno odpravit.
Bela Tisa Kje si kupila baj baj in kakšna je cena ?
Logiran
A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.337
«
Odgovor #824 :
sreda, 05.04.2006 : 18:55:29 »
Bela Tisa tudi Brik je od veselja lulan, pa smo mu ko smo domov prišli govorili da ne lulat in ga hvalili če ni pa je tudi nehal. Poznam pa psičko na morju ki je stara 12 let pa še vedno lula, sploh kadar mene vidi, ker je ful nora name.
Lp
Logiran
Strani:
1
...
50
51
52
53
54
[
55