o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
torek, 26.11.2024 : 19:18:16
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 9
| Tema:
Tibetanski terier - čvek
Strani:
1
...
47
48
49
50
51
[
52
]
53
54
55
56
57
...
872
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Tibetanski terier - čvek (Prebrano 582423 krat)
0 članov in 28 gostov pregleduje to temo.
bina
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.790
Re: Tibetanski terier - čvek
«
Odgovor #765 :
petek, 31.03.2006 : 09:48:04 »
Citat: MARKO HREN , petek, 31.03.2006 : 09:32:34
Ali je kdo že cepil svojega TT-ja proti Boreliozi ? Markotu Vozlju je namreč Bernc zbolel za Borelijo in kljub velikim naporom je žal kuža zapustil svojega gospodarja
.
Ja, bernci in NO so še posebej podvrženi klopnim boleznim... In redkokateri preživi. No, na tržišču obstaja veliko preparatov (sploh za tako majhne pse, kot so TT)... Ali pa poskusite s kakšnimi bolj naravnimi stvarmi: eterično olje ali pa kis...
Logiran
BELA Tisa
rad pišem
Sporočil: 358
«
Odgovor #766 :
petek, 31.03.2006 : 10:05:44 »
Tako Naja kot Tisa sta pravi skakalki in alpinista. Tisi sem postavila ograjico iz "šperplate" cca 45 cm visoko. Pa jo je preplezala. Ne preskočila ampak "štemala" se je čez. Na eni strani je res imela svojo blazinico in je sopila nanjo ter bila takoj nekaj cm višja, na drugi strani pa se je zvalila na kavč. Prve dni je namreč lulala tudi po preprogi v dnevi sobi in če bi to storila, ko bi bila sama, lužica kasneje nebi bila več vidna, le s časom bi jo zavohali. Sploh če bi se to nabiralo iz dneva v dan. Sedaj ji je stanovanje že toliko bolj domače in lula le še v predsobi kjer je topli pod, tudi če ima možnost dostopa do vseh prostorov. Nikoli se pa ni polulala na svojo blazino, na posteljo, ali na sedežno. To so njena ležišča in točno ve, da ni dobro če jih ponesnaži. Če jo tišči postane nemirna in hoče dol. Isto stori tudi v naročju ali če jo nosim na rokah. Tako, da močno dvomim, da bi se polulala na svojem ležišču. Sicer pa te lužice tudi niso takšni oceani, da jih nebi bilo mogoče pobrisat z nekaj WC papiraja in zato zadošča, da se postavi ograjica pač na prostor, kjer se na tleh da brisat lužice. Če v stanovanju takega ni, je najcenejša varianta, da se da po ograjo nekaj m2 cenenega toplega poda za čas dokler se malčica ne navadi na sobno čistočo.
Hvala Nanda, takoj po službi šibam k vetu po Advantix in v lekarno po BajBaj. Z raznimi oljčki bomo pa eksperimentirali kasneje, kot dodatek. Advantix že poznam vendar v večjih koncentracijah.
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.788
«
Odgovor #767 :
petek, 31.03.2006 : 10:06:53 »
Linolej - ni problema. Na robovih smo ga pred leti, ko smo imeli pri nas doma redno mladičke - kar zavihali in četudi je bilo lulanje na "veliko" ni bilo težav. Ampak če najdem ograjico s posodo jo bom kar vzel. Nekaj sem našel tudi na internetu - nekakšna PVC ograjica z menda zelo dobrimi vodili za sestavljanje ... bom še mal pogledal.
Vrtojba "super" jest imam sicer sojenje na memorialu v Lj. 1.4. in upam, da so TT-ji v nedeljo. Grem takoj pogledat na razpored.
Rejka na "Finskem hrani z briketi Acano, ki jih zaenkrat pri nas še nisem uspel odkrit - jasno na netu jih takoj najdeš. Tudi na forumu mi še nihče ni povedal nič o tej hrani. Ona pa seveda polovico obrokov za male zverinice kuha in mi je že poslala kaj vse in koliko česa jim daje.
Glede količin pa mi je vse jasno, naša Barby je pojedla mogoče le 1x več kot Čivava Kaly - Barby je imela +- 14 kg Kaly pa +- 2 kg. Sicer pa smo pri nas takšne sorte, da jemo veliko surove in kuhane zelenjave (pa seveda tudi meso) in vsi naši pesjani bi se prodal za zelenjavo iz juhe in na koncu jo tudi dobijo - mi pa kar ostane
.
Ampak vseeno sprašujem kaj dolgoletni rejci "jemljete kot kvaliteto: Hills, Techicall, Nutro, .... Dlaka naj bi bila lepa, svetleča, ... čim manj ali nič alergij in ali z briketi to lepo dosegate ali priporočate še to in ono. Naša Barby je bila gledeb izbirčnosti zadovoljna z vso hrano in redko je kakšne brikete odklanjala - razen tistih "talahkih, ko smo moral mal shujšat. Smo pa bolj ali manj uporabljali Hils in Techicall.
M
hvala v imenu vseh lastniko in bodočih lastnikov malih Tibetančkov.
M
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.306
«
Odgovor #768 :
petek, 31.03.2006 : 10:30:36 »
Marko,
moje punce so na Hill`s-u ali Nutro....vsake toliko zamenjamo in je OK. Kar se dlake tiče ...... hm, oboji briketi so super....nikdar nismo imeli nobenih problemov, tako glede zdravja kot dlake zaradi njih, ...je pa odvisno kaj bo tvoja malčica prinesla na svet v "genih"..pri TT-jih je malo težko ocenjevat kateri briketi (govorim samo o kavalitetni hrani) so boljši za dlako, ker gre dlaka TT-jev skozi različne faze odraščanja in se kar pošteno "lomiš" pri ugotovitvah kaj je in kaj ni povzročilo tako in tako dlako......
Logiran
vesna
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.500
«
Odgovor #769 :
petek, 31.03.2006 : 10:49:37 »
Marko eno vprašanje z moje strani - omenil si da malčico dobiš nekje maja iz FI!
A smem vprašat a se sam odpravljaš na pot z avtomobilom ali greš kar z letalom po njo, ali bo prispela sama letalsko?
Logiran
metha
rad pišem
Sporočil: 392
«
Odgovor #770 :
petek, 31.03.2006 : 10:56:48 »
No, sedaj pa ste me prestrašili, da se je sezona klopov že začela
, tako da se bom tudi sama odpravila po Advantix in tisto BajBaj stvarco. Marko, tudi za Najo sem se odločila za ograjico, spodaj pa sem postavila topli pod. Vendar pa kot pravi Bela Tisa se Naja znotraj ograjice (očitno jo je vzela za svoj domek) ne polula in od prvega dne pojoka, ko jo tišči na potrebo. Lužica se nam je v ograjici zgodila le enkrat, vendar pa je res, da je več kot 2-3 ure nismo puščali same. Drugače pa ima Naja veliko rajši kot časopisni papir plenične podloge-mogoče zato, ker je mehkeje
. Ti pa priporočam, da kupiš ta visoko ograjico (kolikor vem, se jih da dobiti v višini 60 in 80 cm), ker je Naja ta 60 cm pri 3, 5 mesecih že veselo preskočila
. Glede hrane pa je Naja začuda pravi mali požerušček, tako da mi pri hrani ni potrebno komplicirati in za vse 3 obroke dobi le brikete (trenutno smo RC zamenjali za Hills), v šoli pa za priboljške uporabljamo kuhanega piščančka.
Bela Tisa, včeraj je v šoli v naslednjo skupino prišla Tisina sestrica (mislim, da ji je ime Saja ali Soja). Prava mala luštkana stvarca-se mi je zdela manjša kot Tisa. To je tista, ki je na žalost že zamenjala lastnike, a se mi po prvem vtisu dozdeva, da je pa sedaj le našla skrbne skrbnike.
Lp
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.788
«
Odgovor #771 :
petek, 31.03.2006 : 12:35:21 »
Lobsang
Kupljena je karta brez imena ( :)ja to je mogoče) - torej grem lahko
jaz
(Dunaj - Kokoola - Dunaj) ali pa gre tja
oče od veterinarja
, ki dela menda v kraju kjer raste naša INDIA. Ta gospod potuje na Finsko tudi 23.4. in verjetno bo šel še 3.5. Izgleda, da ima dovolj časa in menda tudi neke poslovne zadeve. Ampak ni problema - brez težav bom tja šel kar sam. Vse kar se papirjev tiče bo urejeno in tudi letalska karta za naza ima označeno, da bomo imeli dodatnega potnika na štirih nogah.
Z avtomobilom pa bi bila to kar lepa avantura - ampak naj to ostane morda za kdaj drugič. Mi se namreč od nekje 23. dalje selimo in zato potovanje na Finsko ni mogoče - bi trajalo preveč časa
. Sem pa lastnico and famiy povabil k nam na morje v prikolico, so bili zelo navdušeni in mogoče pridejo že letos. So pa bili navdušeni tudi nad "originalčkom" - Tibetančkom iz Tibeta.
Evo tukaj pa je še slika naše male kepice, ki že da tačko / smo jo na daljavo naul ... he he he he se mal hecam - ampak fletna pe je "knede"
[attachment deleted by admin]
Logiran
spisek
še malo sramežljiv
Sporočil: 84
«
Odgovor #772 :
petek, 31.03.2006 : 12:39:31 »
Bela Tisa: Tudi midva z Noxom pridno vadiva tako, da bomo v soboto nekaj že znali. Nox na povodcu ni nikoli preveč vlekel zato tega niti nisva vadila. Včasih malenkost povleče in takrat se tudi jaz velikokrat pozabim ustaviti. Druga stvar bi bila, če bi prišla motnja, saj bi kolikor ga poznam hotel prit do nje tudi z vlečenjem. Zadnje čase imava problem, da mi med sprehodom grize čevlje, kar je zelo moteče, saj nikamor ne prideva. Upam, da se bo tega odvadil drugače pa bomo vprašali Denisa za nasvet. Ukaz sedi je poznal že prej tako, da s tem nisva imela problema. Sem pa tudi jaz ugotovila, da se Tisa izredno rada useda
. Vaja poglej me mi je delala malo težavic, ker je med hojo težko presoditi, če te pogleda v oči ali v roko. Pa tisto vajico z igračko sva tudi poskusila izvesti in nama je kar dobro šlo. Kaj več se pomeniva jutri (upam, da ne bo deževalo
).
Glede klopov pa bi se raje pozanimala pri vetu, ker se spomnim, da Noxu nismo smeli dajati sredstva proti bolham, ki jih je prinesel iz legla. Svetovali so nam, da je bolje še malo počakati (mislim, da nekje do 10 tedna). Obstajajo tudi naravni načini za odganjanje klopov in bolh, poskusi z eteričnimi olji. Jaz vsekakor bom, če ne bo delovalo pa se bomo poslužili drugih metod tudi Advantixa. Lp
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #773 :
petek, 31.03.2006 : 12:45:53 »
Advatix se lahko da mladičkom, ko dopolnijo 8 tednov starosti.
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #774 :
petek, 31.03.2006 : 13:02:56 »
Aja pa še to Spisek....Preberi si malo nazaj kaj sem pisla o naravnih sredstvih, zaščiti...Sama vedno posegam in preizkusim naravne zadevice pa naj gre za čajčke ali kaj drugega...Žal se pri klopih (govorimo o sprehodih v naravo) ne obnese uporaba samo teh.... !!!
Že kar nekaj let opozarajm na to ... pa ne zato, ker bi govorila nekaj tja v prazno, žal imam hude izkušnje za sabo, ki jih ne priželim nobenemu od vas, so jih imeli dovolj moji, ne rabijo tega še vaši kužki...... !!! Zato,..... s klopi se ne gre za hecat !!!
Se strinjam za posvet z veterinarji, a vetrinarji vedo kaj prodajajo (velika večina le kaj piše v navodilih oz. kar jim povedo potniki).....jaz pa vem kaj "vsaj malo deluje"....ker sem sprobala čisto vse kar je na tržiču ali v naravi !!!! Da boš lažje razumela moje "dolgoletne izkušnje"...erlihijo smo doma imeli prvič ( in ne zadnjič) leta 2002...in ko v rokah držiš kužka, ki izgleda kot "plišast medvedek", ki samo še diha in nič drugega....verjemi, da "napoveš vojno klopm" ..... in vsi tisti, ki so mi stali ob strani zadnja leta so z mano vred "prevrnili svet naokrog", da bi našli nekaj kar obstaja in "vsaj malo deluje"...... Zaenkrat smo našli, ponavljam, tri stvari : Advantix (na tri tedne), BajBaj (na ovratnico) in sprehod po travniku, daleč od grmovja.....
Zaščitite kužke in veliko lepih spomladanskih dni v naravi vam želim!!!!
Logiran
Nanook
midi
Spol:
Sporočil: 7.399
NS Lama Tari
«
Odgovor #775 :
petek, 31.03.2006 : 13:22:53 »
Veliko klopov je tam okrog Roznika. Jaz grem s svojim samo s parkplaca do faksa in nazaj (ali pa se to ne), pa ziher fase ene tri ali vec.
Tu, kjer sicer hodiva, po poljih itd., pa klopov sploh ni.
Logiran
"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
vesna
tukaj sem doma
Spol:
«
Odgovor #776 :
petek, 31.03.2006 : 14:23:34 »
A smem vprašat koliko cenovno pride karta za tebe in kužka?
Joj ne ve me hecat to je bil tale nativ TT - sem ga gledala čupkota pa mi ni potegnilo!!!
Hej Nanda a je kuža zdaj pri tebi?
Men je čudovit - prav posrečen je!
Logiran
spisek
še malo sramežljiv
Sporočil: 84
«
Odgovor #777 :
petek, 31.03.2006 : 15:08:55 »
Nanda: Jaz sem dobila informacijo, da eterična olja resnično delujejo. Saj tudi sama praviš, da poizkusiš vsa naravna sredstva. Imaš mogoče izkušnjo, da eterična olja ne učinkujejo? Se pa strinjam s tabo, da je potrebno kužke proti klopom obvezno zaščititi. Žal mi je, da imaš za sabo tako hudo tragedijo, ki je ne boš nikoli pozabila. Predstavljam si, kako težko ti je bilo v tistih trenutkih in to samo zaradi majhne živalce, ki lahko naredi veliko gorja.
Logiran
vesna
tukaj sem doma
Spol:
«
Odgovor #778 :
petek, 31.03.2006 : 15:25:55 »
Nanda kje pa lahko kupim tale Advantix (veterinarska ambulanta?) in BajBaj?
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #779 :
petek, 31.03.2006 : 17:09:41 »
Lobsang,
nativ TT se imenuje Kanze in ne, ni pri meni ampak pri Lizi. Tudi jaz sem nad njim navdušena !!!!
Advantix .... veterina, BajBaj lekarna....
Spisek...
jaz za kakršnokoli stvar gre (kosmato in človeško družino) vedno najprej poskusim z zelišči in naravnimi metodami oz. vedno (če gre skupaj) kombiniram te naravne stvari z ostalimi (bolj invazivnimi, umetnimi ali karkoliže) stvarmi . Eterična olja sem probala in na mladičkih v leglu so se obnesla (dajala sem jim gor zaradi tega, da mamica ali ostali domači kužki nebi prenesli nanje kakšnega klopa), je pa tako, da malčki niso hodili okrog ampak so bili samo v leglu in na trati za hišo, ki jo vsako spomlad požgemo (listje itd.)).... Na odraslih psih ni zaleglo, ne vem, morda je kriva dolga dlaka in veliko dlake, ki klope mimogrede "nabira in pobira".....Morda na kratkodlakih psih zaleže, čeprav dvomim, ker tudi našemu labradorčku ni pomagalo....Sem pa eterična olja probala na sebi in ja, nisem dobila klopov !
Torej .....moje izkušnje so pač take.....
Logiran
Strani:
1
...
47
48
49
50
51
[
52
]