mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 30.11.2024 : 08:14:21

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Strani: 1 ... 60 61 62 63 64 [65] 66 67 68 69 70 ... 872   Dol
Natisni
Avtor Tema: Tibetanski terier - čvek  (Prebrano 586377 krat)
0 članov in 11 gostov pregleduje to temo.
šajša
novinec
*
Sporočil: 22

« Odgovor #960 : četrtek, 20.04.2006 : 13:58:34 »

Tako je, Tara je mamica in Max očka
Logiran
A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.337

« Odgovor #961 : četrtek, 20.04.2006 : 18:20:48 »

Danes sem pa prvič videla Tarino hčerko iz drugega legla, ki je boma v Celju. Moram reči, da je prava lepotica. Wink
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.788

« Odgovor #962 : četrtek, 20.04.2006 : 22:39:18 »

Šajša živjo

Ker še nisi midi pošlji kakšno sliko komu izmed nas ali pa Jani pa bo objavljena na forumu, da bomo videli kakšna je tale tvoja Ajša Wink.

lp

Smiley

Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.306

« Odgovor #963 : ponedeljek, 24.04.2006 : 17:17:41 »

Hej pozravljena Šajša !!! Me veseli, da si se nam pridružila !!! Počohaj mojo  Cheesy..... ups, Tarino Ajšo !!!! Cheesy

Za ves ostale pa.....žal sem bila malo odsotna, ker mi je sine "porihtal računalnik z viruskom" , no zdajle sem že nazaj in..... vidim pa da vam gre vsem kar Super  Wink

Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.306

« Odgovor #964 : ponedeljek, 24.04.2006 : 17:25:21 »

A-Tsa -Rja ....kaj si res videla našo Kari ?! Ta je namreč edina malčica iz Tarinega drugega legla, ki je nismo videli odkar je šla, pa tudi novic o njej imamo bolj malo   Cry . Me res zanima kakšna je postala... Huh
Logiran
A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
**

« Odgovor #965 : ponedeljek, 24.04.2006 : 19:16:45 »

Nanda jaz v Celju poskušam slediti tt-je. In ta tt je bil videti mlad, bila je punčka in še nikoli je nisem videla. Imel jo je pa gospod srednjih let z brado. In po moje je edina možnost da je Kari, ker ostale tt-je poznam. Wink
Logiran
BELA Tisa
rad pišem
Sporočil: 358

« Odgovor #966 : torek, 25.04.2006 : 11:01:39 »

Sama sem včeraj tudi srečala lastnika, ki imata pri nas dva TT -ja.  Smiley Parček. Psičkov žal nisem videla, ker ju nista imela s seboj.  Sad V Tisi sta pa spoznala TT in zato je pogovor stekel. Sta pa povedala, da poleg njunih, v Trbovljah ni ravno veliko rodovniških kožuharjev. vesta za kakšne 4, ki naj bi še bili.  Cheesy Precej pa je "ala" tibetancev iz nerodovniške reje. Undecided  Moram pa priznati, da jih nikjer ne videvam, verjetno se gibamo po različnih predelih. Zadnjič sem lovila enega fanta, ki je imel črno kepico. Shocked Od daleč iz avta se mi je zdel nekaj mesecev star TT, ko pa sem hotela bljižje sem oba izgubila zaradi prometnega zamaška.  Undecided in tako ne vem nič več kot prej.

Mi lahko priporočate katere temperature so še sprejemljive za sprehode s TT -ji, vožnjo z avtom, ali kakršnokoli početje zunaj. Včeraj je bilo pri nas kakšnih 22 stopinj. Meni še ni bilo pretirano vroče (pa kar hitro zakuham, kakor hitro se segreje).  Prej sem imela stekla na avtu odprta, avto v senci, in smo šle s Tiso na 10 minutno vožnjo do cvetličarne. Imela sem občutek, da je Tisi že blazno vroče. Tudi drugače na ranču že zelo išče senco v katero se zlekne. Glede na to, da so sedaj temperature še "znosne", kako bo šele poleti? Saj vem, da se takrat čez dan počiva in so kakršnekoli aktivnosti planirane zjutraj ali pa zvečer. In nobenega pretiravanja. Takrat se tudi jaz zavlečem čimbljižje hladilniku. Vendar vseeno. Glede na to, da se Nanda s svojimi damicami potepa vsepovsod se verjetno ne more povsem izogniti višjim temperaturam. Ali kdo hodi s tt na morje? Ali je kakšna razlika med odraslim TTjem (zaradi dolžine in strukture dlake) in mladičkom?

Ali pravilno sklepam? Ali je Ajša Tisina teta? Pa smo res vsi v žlahti!!! Grin

Spisek, kako je bilo včeraj, ste dobili kakšen konkreten odgovor?
Logiran
metha
rad pišem
Sporočil: 392

« Odgovor #967 : torek, 25.04.2006 : 11:36:52 »

Tudi sama se opazila, da Naji tele temperature veliko manj pašejo kot tiste zimske. Tudi ta dolg sprehod smo že prestavili na sedmo zvečer in takrat res uživa. Čez dan pa se raje zlekne v senco. Tudi v šoli, ki je ob štirih popoldne, se prav vsem tibetančkom pozna, da jim je vroče. Tudi mene skrbi, kako bo šele poleti.

Lp
Logiran
šajša
novinec
*
Sporočil: 22

« Odgovor #968 : torek, 25.04.2006 : 12:04:58 »

Lep dan vsem skupaj. Mi smo te prekrasne dni izkoristili za nastavljanje sončku. Čeprav je bila te dni temperatura pri nas tudi čez 25, si je naša dama  izbrala prostor prav na soncu. Potem se je seveda umaknila v senco pa spet na sonce.
Poleti se tudi mi izogibamo vročini in se prilagodimo Ajši, pa tudi nam bolj pašejo večerne ure.
Ja, Bela Tisa tudi mi smo v žlahti.
Upam, da nam jeseni res uspe, da se udeležimo piknika in še od blizu spoznamo žlahto.

lp
Logiran
A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
**

« Odgovor #969 : torek, 25.04.2006 : 14:01:09 »

Brik nima rad vročine, zato je poleti kot bi ga nekdo popipsal. Zato gremo na sprehod z njim zgodaj zjutraj, opoldne malo in potem zelo pozna zvečer še en dolgi sprehod, da je vsaj bolj hladno. V avtu pa se poleti ne vozi rad, sredi največje vročine. Wink
Logiran
kaja
midi
Sporočil: 6.951

Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf

« Odgovor #970 : torek, 25.04.2006 : 14:20:25 »

Bela Tisa, sama poznam vsaj dva rodovniska TT iz Trbovelj. Enega crnobelega samcka, ki ga lastnica dosti sprehaja po mestu in pa precej staro crno samicko, ki jo ima punca mojega prijatelja. Ena nerodovniska pa hodi obcasno k nam na agility. Ta dva, ki si ju ti srecala pa sta verjetno vzreditelja (oz. sta imela eno ali dve legli), ki sta doma v Gabrskem. Sta nekje v tej temi ze omenjena.
Ni pa nic cudnega, ce je dosti nerodovniskih, saj so imeli v Hrastniku kar nekaj legel. Sad

p.s. tvoja Tisika je res en tak kosmat cuker. Kiss Pa zivahen tudi. Wink lp
Logiran

BELA Tisa
rad pišem
Sporočil: 358

« Odgovor #971 : torek, 25.04.2006 : 14:49:35 »

Ja Kaja, črnobelega samčka poznam tudi sama, Don, je kajne? Lastnica je doma v tvoji bljižini in ga  pripelje tudi v na nasipe. Ostalih pa še nisem videla. Ne rodovniških in ne nerodovniških. Saj vem, da so slednji predvsem iz Hrastnika, pa nisem hotela napisat, čim manj ljudi ve kje se množično "proizvajajo" bolje bo. Pa me sploh ne skrbi zaradi "konkurence". Govorila pa sem res z vzreditelji iz Gaberskega.  Tudi lani, ko sem še iskala leglo sem naletela na informacijo, da so TTji tudi v Trbovljah, ampak žal niso planirali legel in mi jih g. Peer ni mogel priporočiti, tako, da jih takrat niti nisem kontaktirala.

Tisa v soboto dopoldne še ni pokazala pol tiste živahnosti, ki jo premore. Njen bioritem se že prilagaja lastnici in se razživi proti popoldnevu in v večernih urah. Sploh se pa ne ustavi, če je rahlo vlažna ali mokra. Prav nora je. Če je zunaj dirka v krogih, da včasih kar zamižim, če je notri, pa na sedežni razkopava blazine, pregrinjala in svojo dekico, brca, praska, brunda, godrnja in laja ter rita kot konjiček, se otresa  in sploh je neukrotljiva.
Logiran
kaja
midi
Sporočil: 6.951

Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf

« Odgovor #972 : torek, 25.04.2006 : 15:25:08 »

Ja, mislim, da je res Don. Doma je pri Gasilskem domu, pred njim pa so imeli bobtaila. Poznam lastnicinega sina. Tista starejsa crna psicka pa se mi zdi, da se malo sprehaja po mestu, je bolj plasne narave. Bom enkrat vprasala kdo sta njena starsa, samo moram pocakati, da prijatelj pride domov, ker je sluzbeno odsoten.
A potem sta obedve bolj "nocni" ptici? Hja, mogoce se pa kdaj srecamo na kaksnem sprehodu - jaz sem zunaj zelo zgodaj zjutraj, zate pa je to verjetno zelo pozno ponoci. Grin Wink lp
Logiran

spisek
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 84

« Odgovor #973 : torek, 25.04.2006 : 17:23:31 »

Bela Tisa: Lahko je Demodex ali pa kakšna alergija, zagotovo ni vedela povedat kaj bi lahko bilo. Dobili smo kremico in šampon, čez deset dni gremo pa nazaj na kontrolo. Stanje se mu že vidno izboljšuje in upam, da se mu ne bo spet ponovilo. Ima Tisa še rdeče pikice, sta že našli pravo hrano zanjo? Lp
Logiran
A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
**

« Odgovor #974 : torek, 25.04.2006 : 19:42:33 »

Nanda danes pa sem videla tibetančico še enkrat in sedaj lahko zagotovo rečem, da je Kari. Je prav prisrčna, ima zelo lepo dlako, na glavi pa roza mašnico. Smiley
Logiran
Strani: 1 ... 60 61 62 63 64 [65] 66 67 68 69 70 ... 872   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.