mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 26.11.2024 : 19:21:14

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Strani: 1 ... 49 50 51 52 53 [54] 55 56 57 58 59 ... 872   Dol
Natisni
Avtor Tema: Tibetanski terier - čvek  (Prebrano 582430 krat)
0 članov in 30 gostov pregleduje to temo.
Nanda
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306

« Odgovor #795 : ponedeljek, 03.04.2006 : 15:14:14 »

Ne, Marko....Jaz pa ne bom Primožu nič govorila kdaj naj naredi predavanje ! Predvsem zato, ker menim, da je Primož eden najbolj zaposlenih (in uvidevnih in pozornih)  ljudi z vsemi nami...in je kar OK če gremo na predavanja takrat ko so !!! Če pa pač ne moremo takrat počakamo na drugo priliko.....In ta bo menda (če se ne motim) v Mariboru po  Evropski razstavi za Tibetanske pasme....
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.306

« Odgovor #796 : ponedeljek, 03.04.2006 : 15:20:19 »

Za oženit, a?

Hej, TagTu..... "naj se ti besede pozlatijo" !!!!
Logiran
vesna
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.500

« Odgovor #797 : ponedeljek, 03.04.2006 : 15:31:54 »

Ja samo z primerno TT-jko ne pa z mano  Grin
Sam na koncu pa res ne vem glede teh porok, pa moški  - kaj vem kaj me še čaka...
Za 1x še samo svoji Nely iščem snubce  Wink

Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.173

« Odgovor #798 : ponedeljek, 03.04.2006 : 15:54:47 »

Ja, ja, seveda s TT punco....mene hudo matra, kakšni bodo otroci Roll Eyes

Kaj cincaš Lobsang? Saj imaš čisto fejst fanta Wink
Logiran
vesna
tukaj sem doma
**

« Odgovor #799 : ponedeljek, 03.04.2006 : 19:16:53 »

HEHEH Tag Tu mislim saj hvala bogu oba bolj misliva na pse kot na poroko - mi čist paše  Grin
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.788

« Odgovor #800 : ponedeljek, 03.04.2006 : 22:15:22 »

Nanda

Verjamem, da je g. Peer zelo zaposlen, pa sej smo verjetno kar vsi vsak v svojem poslu in s svjoimi kuški - ali obratno. Ker se mi zdi, da bo veliko intersesentov, da slišimi spoet to zgodbo ga bom povprašal kdaj poredavanje bo in če pa bo v MB pa upam, da nam bo veini uspelo priti tja.

lp

MARKO

ps:
Takole pa so mi sporočili iz Finske: India is now at 7 weeks 1853 gr and 20 cm "high". They all got their 3rd deworming, and this week they will got a microchip, and the export pedigree is coming too.

Torej naša kepca je že na 20cm in kmalu bo imela 2 kilce.

Te dni že mal brskamo po netu za posteljico, našli smo že eno lustno kočo za v atrij, iz škatle od Barby smo potegnili nekaj ovratnic in oprsnic, ... Prebiram knjigo inteligenca psov, brskam po forumu o vsem kar se najde v zvezi z mladiči, ... itd. Še mesec dni pa bo "kepca" pri nas  Cheesy.

Logiran
vesna
tukaj sem doma
**

« Odgovor #801 : torek, 04.04.2006 : 09:15:44 »

Ja Marko res je tako kot je Nanda rekla naslednje predavanje bo v Mariboru po Euro specialki - se bo pa potrebno če se dobro spomnim predhodno prijaviti, ker bo prostor omejen.
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*

« Odgovor #802 : torek, 04.04.2006 : 12:48:21 »

Živjo

Sem tudi jest kotaktiral g. Peera in predavanje bo res v MB. Sporočil pa mi je, da bo še bolj zanimivo ker ... O tem pa kaj več ko se mi znova oglasi.

lp

M Wink
Logiran
BELA Tisa
rad pišem
Sporočil: 358

« Odgovor #803 : torek, 04.04.2006 : 13:05:51 »

Si kar mislim kaj bo Cheesy. Dlakasto?!

Mi imamo pa drobne izpuščajčke, ki zeelooo srbijo. Mladičkasto vnetje zaradi preobčutljive kože in še ne dokončno izoblikovanega Ph. Veterinar me je potolažil, da je to pogosto, lahko zgine tudi samo od sebe, a mi bomo malo pomagali, kopali v dobljenem medicinskem šamponu, jedli dodatke in se mazali s kremo, da bomo preprečili kakšno infekcijo zaradi praskanja in vnosa umazanije v nastale ranice.

Me pa enkaj preseneča. Tisa ne mara kopanja!!!!!!!! Je to za tibetanca sploh mogoče? No, ja mislim, da je to bolj zato, ker se mora kopati takrat ko rečem in ne takrat ko bi si to sama zaželela in to po možnosti v kakšni blatni luži.

Sicer je pa to lepa burka. Jaz in Tisa v kopalnici. Ne vem katera je bila bolj mokra. Da o kopalnici, ki je ena sama luža sploh ne govorim. Priznam, da bi me skoraj kap ko sem jo močila. Saj je nič ni!!!!! Kakšna je mokra. Sploh jo ni za spoznati. Cukrček. Vsa tista raskošna dlaka kar zgine nekam in pred tamo je malo telesce. Ko je mokra se še lepše vidijo vse črne pike in je taka kot dalmatinček.

Lep pomladni dan
LP

Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**

« Odgovor #804 : torek, 04.04.2006 : 13:16:15 »

Bela Tisa, pazi pri uporabi medicinskega šampona (verjetno Plivasept??), ker je precej agresiven, Tisa je pa le še mladiček. Kakšne dodatke je in s kakšno kremo jo mažeš?

Kar se kopanja tiče, ni pa za TT nič nenavadnega, da ni navdušena. Naša tamala je skočila v vsako lužo, ko je bila mladiček, v kadi pa še danes ni navdušena. Je pa minilo dolgo obdobje, ko je vreščala in otepala, da sem bila jaz mokra od prstov na nogah do zadnjega laska (pa jih nimam malo Tongue). Zdaj je samo še stojim v luži Wink Cheesy

Tisina babi je pa hudo fina dama, ki v lužo ne stopi niti pomotoma, čisto v redu prenese, če dež pada po njej in kopanje molče pretrpi Roll Eyes
Logiran
metha
rad pišem
Sporočil: 392

« Odgovor #805 : torek, 04.04.2006 : 13:29:54 »

Ja, ja, pi nas je bil tudi jok in stok in to samo pri umivanju tačk. Parkrat je bila kopalnica blatna od tal pa do polovice stene, ko je Naja otepala po banji  Grin. Sedaj pa že počaka pri miru kakših par minutk, potem pa ima dovolj in spet so tu poskusi skakanja ven. Očitno so mnenja, da če morajo biti one mokre, bomo pa še me. Moram pa reči, da je zunaj vsaj zaenkrat luže ne potegnejo preveč in upam, da bo tako tudi ostalo  Wink
lp

Logiran
BELA Tisa
rad pišem

« Odgovor #806 : torek, 04.04.2006 : 14:18:08 »

TagTu, žal ne vem na pamet.  sram Bom popoldne pogledala in jutri natančno napisala. Plivasept sigurno ni. Nekaj ..derm, samo za pse.  Undecided Umirja razdraženo kožo in srbenje, neguje dlako in ima blag antiseptičen učinek. Kremica je lokalni antibiotik. Lahko se uporablja tudi za ljudi za ranice. In je namenjena le za mazanje v primeru, če bi se kje preveč razpraskala in bi se kaj vnelo. Na trebuščku ima namreč že male krastice od praskanja. Dermatološko olje, par kapljic, pa se za boljšo kožo in dlako dodaja hrani. Kaj natančno vsebuje bom tudi pogledala. Dobi se pa baje tudi v obliki kapsul. Vse troje je predpisal vet. (saj vem, da to še ni zagotovilo za kakovost?!)  Wink Se bom potrudila in napisala kaj več.
V soboto sva se prvič kopale (šampon Iv san bernard) in mogoče je bil ta šampon zanjo premočen, ali pa je bila koža enostavno še nepripravljena in je z mozoljčki odreagirara nanj ali pa na čisto kaj drugega.

Po tem kopanju sem bila pa tako popraskana kot bi krotila tigra in ne 3,8 kg kužiko.  Cheesy Imam namreč tuš kabino  in banjo z niskim robom in ne klasično banjo, tako da moram s telesom narediti ogrado, da ne gre ven.  Roll Eyes In ker pred njo čepim, bi se izmuznila tako med nogami, kot plezala čez glavo. Ker so bila tla mokra, mi je tako spodrsnilo, da sem se vsedla v lužico, Tisa pa name.  Grin Na mojem trebuhu je bilo namreč edino še suho mesto v celi kopalnici. Potem pa še obvezno tresenje.  Grin  No, včeraj je bilo že za spoznanje bolje. Res je bila pa tudi utrujena, saj je bila nekaj ur prej cepljena proti kužnim boleznim.   Tudi sušenje nama je šlo včeraj že bolje od rok. Res sem si pa fen vključila v podaljšek in sem imela tako daljši manevrski prostor.
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**

« Odgovor #807 : torek, 04.04.2006 : 14:33:41 »

Mogoče Clorexyderm šampon? Ta je OK. Krema Betrion? Kar se dodajanja olja v hrano tiče, bi ti pa bolj priporočila hladno stiskano sončnično, laneno ali olivno olje. Bistveno ceneje in vidnejši rezultati Wink

Če imaš možnost, gospodičnico v kadi priveži in boš imela obe roki prosti za manevriranje Smiley Wink
Logiran
BELA Tisa
rad pišem

« Odgovor #808 : torek, 04.04.2006 : 14:45:35 »

Jo bom naslednjič privezala, vendar mislim, da bodo obvestili DPMŽ, da jo dajem iz kože!  Grin Sem jo zadnjič zunaj privezala na povodcu za drog.  Huh Avto sem čistila pri odprtio ogradi vrta, pa sem se bala, da bi šla na cesto. Mislim, da avta še nikoli nisem spucala tako hitro! Pravzaprav sem le skidala največjo umazanijo in obrisala šipe.  Lips Sealed  Grozno je bila užaljena. Kakšen glas. Nobena igračka jo ni mogla potolažiti. KO sem pa obupala, avto odpeljala, zaprla uhodna vrata in malo trpinčeko odvezala je pa sedela in gledala na cesto, ker so šli ravno takrat mimo eni sprehajalci.  Roll Eyes Nato se je prestavila za par cm in obležala v travici na popoldanski siesti. Samo, da je bilo po njenem. Roll Eyes

Saj se privajava. Obe. Iz dneva v dan.
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*

« Odgovor #809 : torek, 04.04.2006 : 15:09:20 »

Tuš kabina !

Ali je že kdo prakticiral sledeče: oblečeš kopalke, vzameš šampon, balzam, ... za pesjana in zase, se zapreš v kabino in potem "akcija". Ko je kuža dobro okopan in izplaknjen ga prevzame asistent in temeljito zbriše, ti pa našamponiraš in očediš še sebe. To smo mi prakticiral na morju ker v prvih letih še ni bilo posebnega prostora za kopanje kužkov.

Me pa zanima nekaj, NERA - Španjelka od mame se zelo bolji fena. Jaz jo uspem posušit - mama pa niti pod razno. Imajo kje v Sloveniji takšne fene kot jih je mogoče videt na razstavah - dolga cev, tiho delovanje, več jakosti pihanja in toplote. No zdi se mi, da bom verjetno našel kakšno ponudbo tudi v Vrtojibi. Ampak vseeno sprašujem ali mi lahko kdo priporoča kaj je vredno kupiti in kaj ne. Moja mama je bolj v letih, mi smo premalokrat pri njej na Zaplani da bi Nero skopali in posušili. No poleti ni težav ostali trije letni časi pa kar pogosto zahtevajo fenanje. In Nera je pravi divjak, dirja po travnikih in njivah, koplje tu ni tam po krtinah in včasih je k prava blatna kepa. Še dobr, da jo striže precej na kratko. Takšen fen bi bil za našo mamo kar dobrodošla zadeva.

lp

MARKO   
Logiran
Strani: 1 ... 49 50 51 52 53 [54] 55 56 57 58 59 ... 872   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.