mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 03.12.2024 : 22:39:21

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Strani: 1 ... 240 241 242 243 244 [245] 246 247 248 249 250 ... 872   Dol
Natisni
Avtor Tema: Tibetanski terier - čvek  (Prebrano 589656 krat)
0 članov in 44 gostov pregleduje to temo.
kari
novinec
*
Sporočil: 25

« Odgovor #3660 : sreda, 19.09.2007 : 20:46:50 »

Cry Cry Cry kako se doda slika, prosim pomagajte.
Logiran
metha
rad pišem
Sporočil: 392

« Odgovor #3661 : sreda, 19.09.2007 : 20:50:20 »

Nanda, Khyim, vidim, da ste uživali -prav je tako!!! Cheesy

Kari, pozdravljena: naj ugibam  Wink, starost je prava, črka mislim tudi; a je Kari hčerkica Lara in Lene?
Logiran
kari
novinec
*

« Odgovor #3662 : sreda, 19.09.2007 : 21:00:03 »

Grin Grin Grin Bravo, kako ste uganili. Njena mamica je Lena.
Logiran
metha
rad pišem

« Odgovor #3663 : sreda, 19.09.2007 : 21:06:27 »

kari, slike lahko kot priponke dajejo le uporabniki paketov midi, maksi in mega. Ostali uporabniki pa le kot povezavo na drug strežnik - več izveš pri rubriki "pravila na mojpesForumu" - če ni tako, naj me prosim kdo popravi.

Tako Lena kot Lar sta skoraj naša soseda. Pa starost je bila tudi ravno prava. Je Kari črna?
Logiran
kari
novinec
*

« Odgovor #3664 : sreda, 19.09.2007 : 21:14:16 »

Ne, Kari je bela, ritko in glavco ima pa črno. Kmalu tudi mi ne bomo vedeli , kje jo božamo.
Logiran
metha
rad pišem

« Odgovor #3665 : sreda, 19.09.2007 : 21:24:02 »

Aha, a potem je po barvi bolj očkova.
Logiran
Namshi
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 418

« Odgovor #3666 : sreda, 19.09.2007 : 22:54:19 »

Hojla, TT družba!

Že nekaj časa prebiram vaše simpatične dialoge in fuuuuuul uživam ob slikcah Cheesy Hvala vsem zanje!

Eni me najbrž že posredno poznate, eni po telefonu (a ne, Nanda  Wink ). Z nekaterimi od vas (če vas prav prepoznam po imenih kužkov) sem že kontaktirala, ko sem bila najbolj žalostna. Naš Namshi, ful krasen TT iz Mirinega prvega legla, je odšel čez Mavrični most pred enim mesecem  Cry Cry Cry . 16 let in pol je bil naš najboljši prijatelj.

Šele zdaj se mi uspe tudi kaj javiti in kaj čivkniti na tale simpatični forum. Prej kar nisem mogla, sem bila čisto preveč sesuta.

Najprej smo rekli, nobenega psa več. Potem pa smo spoznali nekaj, kar ima eden od vas v podpisu (prekrasen stavek, pove prav vse): Dogs are not our whole life, but they make our lives whole.

In bomo spet imeli tibija, ker ne moremo živeti brez  Smiley Zdaj malo zbiram informacije, kje bodo v ne preveč daljni prihodnosti kakšni črno/beli kužiji.

Mi boste priskočili na pomoč?

Bi vam dala gor Namshijevo slikco, pa imam tisti mini "ta zastonjski paket"  Smiley . Tudi avatarja ne morem imeti, a ne?
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.306

« Odgovor #3667 : četrtek, 20.09.2007 : 06:58:53 »

Pozdravljena Kari in pozdravljena Namshi  Smiley !

Namshi, a sva se midve slišale po telefonu kakšen teden nazaj ? No, Marko se je ponudil Kari ...... ti pa lahko meni pošlješ slikco Namshija na e-mail in jo bom dala jaz gor  Wink Smiley ......

Kari .... z Leno smo malo v žlahti tako, da upam, da kmalu vidimo kakšno fotko njene hčerke...

Metha .... ja res smo uživali, še posebej tisti dan, ko so se nam pridružili Khyimčkovi in smo opazovali malo Kozico (Tabyo) kako lahkotno obvlada gorske poti  Grin in kako mi dihamo in se potimo za njo .....  Grin

Varja ..... ti bo Khyim posredovala fotke, ker vseh res ne moremo spravit tule gor  Wink
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.788

« Odgovor #3668 : četrtek, 20.09.2007 : 08:34:10 »

Namshi - 1 del

... preko 16 let veselja z TT-jem ČESTITAM - to je pa res čudovita starost in seveda zraven veliko spominov in jasno, da bodo še tu in tam tekle solze. Pri vseh nas je tako in mi tudi še mal po-jokamo za našo Barby. Še posebej takrat, ko nam naša India počne nekaj takega kot je počela Barby. No nč čudnega, da po 16 letih v hiši manjka en TT kosmatec in prav je, da si čimprej omislite novega prijatelja. Seveda pa boste z njim spet mal pojokal za Namshijem ...  Cry ampka tukajo bodo spet nove vragolije mladička, pa odraščanje, puberteta in zrelost pa vse do 16 let in več. Vsi vemo kao pomeni to, da nas čaka naša kosmata zverinica ko pridemo domov, pa tiste vesele učke ko rečemo "alo gremo na izlet", pa repek in tiste kosmate šape ...  Wink Al pa zvečer, ko se končno tudi mi umirimo in nam naš prijatelj skoči v naročje in skupaj zaspimo na fotelju, kauču ali kar v postelji.

Zdej pa ena slikca in potem naprej:

[attachment deleted by admin]
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.788

« Odgovor #3669 : četrtek, 20.09.2007 : 09:09:17 »

Namshi - 2 del

Za mladičke se lahko pozanimaš na tejle strani: http://www.mojpes.net/modules/vzreja/index.php Za nasvete pa zaprosi kar *****, Natašo-Nando, ... pa še koga. Na tej strani pa je tudi naša vzrediteljica Paula iz Finske in prav škoda je, da si zamudila zadnje leglo. Paula je imela nekaj čudovitih mladičkov in lahko bi ti enega pripeljala v oktobu s seboj. Paula pride v Slovenijo 12.10. in lahko se z njo dobita pri nas v Ljubljani ali pa morda kar na razstavi v Mariboru. Bo pa imela Paula novo leglo konec meseca in ker januarja znova pride na razstavo Ljubljana & Tromostovje ti morda lahko takrat pripelje mladička. Mi smo zelo zadovoljni ker smo vzeli Indio pri njej. Je ravno to kar smo iskali in še več. India je tudi na razstavah uspešna in čez kakšno leto bomo tudi mi imeli kakšno leglo.

Evo še nekaj slik naše kosmatinke:

[attachment deleted by admin]
Logiran
Namshi
rad pišem

« Odgovor #3670 : četrtek, 20.09.2007 : 11:28:37 »

Marko, hvala  Smiley

Vem zate in tvojo Indijo, sem prebrala vse o vama in se nagledala slikc. Tudi s Paulo sem že nekaj časa v kontaktu, vem, da pride v Maribor  Smiley Tudi jaz pridem tja, sem že zmenjena z nekaterimi.

Namshi je bil ne samo dolgo živeči in sploh naj tibi, bil je tudi zelo, zelo lep. Nismo ga pa razstavljali, ker je pri petih mesecih staknil parvo, kljub temu, da je bil cepljen po vseh pravilih. Po Zaninovičevi zaslugi je preživel, na infuziji smo ga imeli doma tri tedne. So mu pa moda (verjetno od vsega groznega bruhanja) v bistvu zlezla nazaj gor in ni bil več za parjenje  Smiley .

In potem je bil pač samo za ljubezen in veselje. Mi ni bilo nikoli žal, da ni dobival laskavih naslovov, žal mi je le, da ni imel potomcev, ker bi bili najbrž tudi lepi  Wink 
Logiran
Namshi
rad pišem

« Odgovor #3671 : četrtek, 20.09.2007 : 11:45:32 »

Nanda, hvala tudi tebi  Grin

Ja, midve sva bili na telefonski liniji, ko ste vsi skupaj hribolazili okrog Kranjske gore  Smiley Sicer sem pa tudi tvojo stran že ful naštudirala in ste tooooooooooooolk luštni, da vas bom po moje enkrat kar priletela mal pogledat.

Saj Mira Bizjan je že skoraj 17 let moja prijateljica, spoznali sva se zaradi Namškota (on je bil iz njenega prvega legla od Bitty), potem je pa ratalo prijateljstvo, ki je kar večje in večje ... Tako, da, ja ...saj mi seveda tudi ona pomaga. Ampak, saj veste - več ljudi več ve  Smiley

Včasih sem še malo spremljala tibetansko sceno pri nas, potem pa nekako ne več - imeli smo svojega super kužija in konec. Ker se je včasih rad malo sklofal, tudi nismo hodili na razna srečanja  Wink. Na razstave tudi ne, ker pač ni bil za nadaljevanje vrste, in tako sem čisto ven padla.

Zdaj spet malo prihajam v formo glede tega. Saj tako blazno se nam ne mudi za novega malčka ... Srce bi seveda takoj, ampak z glavo je pa najbrž bolje počakat do zgodne pomladi, a ne? Še s človeškimi dojenčki je najlepše spomladi, pa jih ni treba učit na travco lulat  Smiley
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Sporočil: 4.406

« Odgovor #3672 : četrtek, 20.09.2007 : 11:50:10 »

Namshi, moje iskreno sožalje.

Zadnjih nekaj let sem se vsakič razveselila, ko sem ga videla na vsakodnevnem obhodu po stari Ljubljani. Čeprav častitljive starosti, je bil po srcu še vedno mladenič, saj se je dostikrat razveselil naše Tare in včasih bi se tudi še igral z njo.

Skupaj z Miro sva stiskali pesti zanj, ko ga je trla kakšna bolezenska nadloga in vedno znova ugotavljali, da kopriva ne pozebe. Seveda pa je slovo neizbežno in prav gotovo Namshi zdaj uživa na mavrici, da se kar kadi.

Lepo, da ste se odločilu za še enega TT-ja. Želim vam veselo pričakovanje novega družinskega člana Namshiju v spomin in čast.

PS: Sem tista Švrkova teta z dvema šicujkama iz stare Ljubljane. Wink
Logiran
Namshi
rad pišem

« Odgovor #3673 : četrtek, 20.09.2007 : 12:10:44 »

Samo še en hec vam povem: pred časom sem na spletni strani Švrk, zgodovina šole, našla tole - citiram:

Zakaj smo se odločile za šolo, ki je namenjena samo malim pasmam? Ker je Mira Bizjan imela leglo tibetanskih terierjev in so skrbniki enega od njenih mladičkov šli s svojim šestmesečnim kužkom v tečaj za mladičke. Že k drugi uri vaj se je vzrediteljica pojavila kot spremstvo na oglede. Ne bomo navajali imena šole ne inštruktorja, le to, da način šolanja ni bil niti najmanj primeren za tibetančka, sploh pa ne za tako mladega.

No, to sva bila midva z Namškotom  Grin . Tako da sem malo "sokriva" za to super šolo  Roll Eyes !

Potem sva se šolala tam (ne vem, če ji je bilo že takrat ime Švrk?) in uspešno opravila izpit   Grin Grin Grin !
Logiran
Namshi
rad pišem

« Odgovor #3674 : četrtek, 20.09.2007 : 12:20:00 »

O, a ti si Kalsang  Smiley ! Saj počasi bom dojela, kdo je kdo  Wink.

Ja, čeprav smo se že dolgo v srcu pripravljali na to, si nisem mislila, da nas bo tako zvilo ... Vse po vrsti, celo družino  Cry .

Ampak zdaj si ližemo rane s tem, da se veselimo novega kužija  Smiley 
Logiran
Strani: 1 ... 240 241 242 243 244 [245] 246 247 248 249 250 ... 872   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.