mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 03.12.2024 : 00:25:06

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Strani: 1 ... 230 231 232 233 234 [235] 236 237 238 239 240 ... 872   Dol
Natisni
Avtor Tema: Tibetanski terier - čvek  (Prebrano 589147 krat)
0 članov in 17 gostov pregleduje to temo.
Jasi
midi
Spol: Ženska
Sporočil: 698

« Odgovor #3510 : torek, 17.07.2007 : 13:16:54 »

Bravo tud od nas vseh!
Uživaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Logiran
Khyim
odvisnež
Sporočil: 525

« Odgovor #3511 : torek, 17.07.2007 : 21:17:36 »

Bravo!!!! Čestitamo tudi mi!!!! Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy
Logiran
Ljiljana Li
rad pišem
Sporočil: 396

« Odgovor #3512 : sreda, 18.07.2007 : 07:09:37 »

Čestitke i od nas!!!!!!
Logiran
Joni
odvisnež
Sporočil: 799

« Odgovor #3513 : sreda, 18.07.2007 : 19:08:28 »

Cestitke tudi od nas!! Matura je en velik mejnik, ceprav meni se je zdelo da so vseeno prof prevec strasili in je potem bilo 50% tako hudo  Tongue

lp, Tinkara
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.788

« Odgovor #3514 : sobota, 21.07.2007 : 00:46:47 »

Hej hoj

Mi smo nazaj iz morja  Tongue pripopam kakšno sliko če rata.

Jutri jo imam namen mahnit v Bohinj ker som Indii obljubil kopanje - na morju ga pač nismo prakticirali - nekako se nisem upal - kaj pa ostali se kopate na morju. No kje smo že ostal ... aja takole: torej če bi šel kdo jutri z nama v Bohinj naj pokliče ***** PLAN ODHODA +- ob 9 h

lp

MARKO

[attachment deleted by admin]
Logiran
BELA Tisa
rad pišem
Sporočil: 358

« Odgovor #3515 : nedelja, 22.07.2007 : 19:00:45 »

Malo pozno, a vseeno: čestitke A Tsa Rja, upam da že brezskrbno uživaš, kje v družbi tvojega kosmatinca.

Tisa letos žal ne bo na dopustu. Ker sem si v začetku leta privoščila podaljšan "oddih" mi sedaj dopust ne pripada. Tako se hladimo v lokalnih bajerčkih. Sicer nama je pa tako ali tako vroooččččeee. Uživava pa v zgodnjih sprehodih in popoldanskem poležavanju z vmesnim čohanjem.

Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*

« Odgovor #3516 : nedelja, 22.07.2007 : 19:01:50 »

Vsi ste verjetno na dopustih ali na vikendu - zato pa sem bom spet jaz mal javil. Včeraj sva se namakala v Bohinjskem jezeru in nastalo je nekaj slik ...  Tongue

lp

m
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*

« Odgovor #3517 : nedelja, 22.07.2007 : 19:04:39 »

... kje so pa slike ... poskušajmo še 1x:

BELA tisa - kje so pa kakšne vajine slike? Že dolgo vaju nismo nič videli ... no ja, če se ne motim.

lp

Wink

[attachment deleted by admin]
Logiran
BELA Tisa
rad pišem

« Odgovor #3518 : nedelja, 22.07.2007 : 19:23:06 »

Uvau, mi bi tudi!!!!! Bohinj je zakon. Če bom naprosila kakšen prost dan, bo moja prva izbira.

Marko, nekaj Tisinih slikic je v mojem albumu (povezava je v podpisu). Sicer pa ravnokar pripravljam "poletno kolekcijo", da jo prilepim zraven. Ja, res sem bom redkobesedna zadnje čase. Nova služba, novi izivi, novi izpiti, ... prosti čas je pa posvečen - saj veš komu - mojemu kužmucu (kuža+muca = tibetanski terier oz. Tisa), računalnik je povsem v zadnejm planu. Na hitro ob jutranji kavici preletim, kaj ste novega napisali, za kaj več pa ni časa. Zaradi zgodnjih jutranjh in poznih večernih sprehodov in norenja pa me popoldne ponavadi zmanjka na kakšnem ležalniku ali kavču. Tiso pa zraven mene. Se nič ne pritožuje, le trebuščka mi vsake toliko nastavi za praskanje.

Nekaj me zanima? Kako dolgo zdržijo vaši kužki brez lulanja v tej vročini. Tisa lula zjutraj nekje do 7.00 (ja takrat že zaključiva najmanj 1,5 urni sprehod) potem pa spet zvečer ob 19.00 - 20.00 ure. To je včasih tudi 12 ur skupaj!  Včasih lula tudi kasneje dopoldne, včasih pa kljub temu, da ima priložnost ne. Sem jo od začetka silila popoldne ven, sicer do najbljižje trave v senčki (ki ji drugače čisto zadostuje za opravljanje potreb v sili), pa me je le debelo gledala, če sem zmešana, da se želim pražiti. Da bi šle pa na kakšen vsaj polurni sprehod sem mi pa tudi ne zdi pametno pri 38 oC v senci, saj je obema prevroče. Je pa tudi navajena, da pove, da je treba ven, vendar v teh poletnih mesecih tega nikoli ne počne. Pije po moje normalno, resda največ zjutraj po sprehodu in zvečer, skupaj spije po moje več kot pozimi. Čez dan večinoma predremucka z občasnim čohanjem vmes. Tako, da res ne vem, če je to normalno. Drugače je lulala vsaj 3 x dnevno v enakomirnih presledkih. Zjutraj in zvečer na sprehodu tudi sedaj kar nekajkrat naredi lužico, tudi kaka normalno trdoto.

Kako se obnašajo vaši kužki? Je tako dolgo zadrževanje lahko škodljivo, ali jo lahko prisilim, da več pije in bo potem tudi na "WC" morala večkrat, kljub vročini. Ni mi problem iti ven, vendar očitno ne čuti potrebe, po nepotrebnem je pa tudi ne bi rada izpostavljala vročini, ker se tudi sama najraje izogne soncu in poležava v senci ali še raje na laminatu v hladni sobi.

Lep poletni pozdrav
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*

« Odgovor #3519 : nedelja, 22.07.2007 : 22:16:06 »

Lulanje

Naša pasjana India in Kali lulata vsakič ko gresta ven. To je običajno 3 - 4 x dnevno. India ima poseben sistem, da nas opozori, da želi ven - seveda pa nas tudi sem in tja prenese naokoli - ker hoče le ven in lulanje ali kakanje ni vedno v prvem planu. Moji psi skozi mojo zgodovino s psi pa so lahko brez težav počakali 8 ur med dvema lulanjema in tudi več ampak to je bilo pa bolj redko.

Moram pa te pohvalit - če je seveda res, da greš zjutrej za 1,5h na sprehod. Toliko ali pa max 2h jaz spravim skupaj čez cel dan. Seveda pa je čisto drugačna zgodba čez vikend, ker imam včasih le čez vikend nekaj več časa. Je pa seveda pri nas igra običaj kar doma ali v službi (v plesni šolo dopoldan) ker smo razvili sisteme kako se igrati in ne razbiti pol stanovanja pa je vseeno super. Torej zunaj smofamo, lulamo in kakamo - igra prinesi, hop, .... in razni sedi, lezi, tačka, preval, ... itd pa je pogosto kar doma in v službi. Seveda pa so tibetanski krogi vedno zunaj in sedaj sem se odločil, da bomo pogosteje odšli v Bohinj al pa kam bližje na kopanje in kupili smo tudi dva bazenčka za domače namakanje v atriju.

Wink
Logiran
BELA Tisa
rad pišem

« Odgovor #3520 : nedelja, 22.07.2007 : 23:11:10 »

Mi ne preostane nič drugega kot zjutraj na dolg sprehod, ker sem čez dan v tej vročini crknjena. Tudi zvečer se ta teden vse do teme ni kaj dosti shladilo, da bi  lahko šla na kakšen daljši špancir. Mogoče res zjutraj ob petih gledam le še z eno učko, a potem popoldne nadoknadim mankajočo uro spanja. Na srečo drugače, razen službe nimam toliko obveznosti in si to popoldansko siesto lahko privoščim.

Drugače pa so 2 urni sprehodi pri nas običajni. Obožujem jih. Včasih smo bolj hitri in prehodimo ogromno, drugič se bolj vlečemo kot lenivci in takrat bi človek težko rekel ali gremo naprej ali nazaj. Pri nas - množina zato, ker moramo vsaj malo raztegniti tace tudi 5 letnemu mešancu s haskijem, ki mu nikoli ne zmanjka energije in če ni redno razmigan potem, ga je skoraj nemogoče krotiti. Ime mu je Alf in zanj sem skrbela še preden sem dobila Tiso, pravzaprav od njegovega rojstva, tako, da sem pri odločanju za čisto svojega psa, namenoma izbirala aktivno pasmo, ki naju bo lahko spremljala na najihih sprehodih in pohodih (s kakšnim mopsom bi bilo to kar težko).  Seveda mi je bolj všeč, če gremo lahko ta dolge sprehode delat že popoldne, a sedaj pač kompenziramo.

V običajnih zmernih temperaturaj je pa Tisa z menoj zjutraj zunaj le kakšne pol urice, da opravi, potem grem v službo, Tisa še zadrema, pozno dopoldne pa se gre potepat z mojimi starši in je potem v varstvu dokler se ne vrnem. Sedaj pa je tudi staršema prevroče, da bi dopoldne hodila na sprehode ali da bi bila na vrtu, zato moram sama poskrbeti za Tisino rekreacijo in to še pred službo. Ni pa Tisa deležna toliko igre z menoj čez dan kot jo je lahko India, saj mi služba tega ne omogoča, kljub temu, da ima ponavadi družbo in je na našem vrtičku. Nisem pa tako pridna, pravzaprav se po naravi prava zaspanka - a saj veš tisto: kar se mora ni težko in tega tempa nebi zmogla celo leto.

Tudi Tisa mi je običajno povedala kdaj je treba ven ( ja včasih sva šli tudi le povohat kdo si je upal na naš teritorij), celo to sem znala razbrati, kako nujno je, zato me sedaj še bolj čudi, da ne pokaže nobenega interesa. Tudi, ko pridemo ven ji ni prvo opravilo lulanje, včasih traja kar nekaj minutr predno počepne.  Ker ni nobenih drugih znakov, da bi bilo kaj narobe tudi ne paničarim kaj veliko, sem si pa rekla, da je bolje vprašati, ker me lahko opozorite na kaj, kar bi sama lahko spregledala.

Veš Marko, jaz pa  občudujem tebe in tvoje in se sprašujem kako vam uspeva uskladiti vse obveznosti in se še tako aktivno posvetiti vašim kužkom. Vse čestitke, res. Moji urniki so v primerjavi z vašimi pravi nepopisani listi.

NOčko vsem, Tisa že smrči in se ji bom kmalu pridružila.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Sporočil: 4.406

« Odgovor #3521 : ponedeljek, 23.07.2007 : 10:24:09 »

Marko, super fotke!

Še zlasti tista curljajoča...
Logiran
Khyim
odvisnež
Sporočil: 525

« Odgovor #3522 : ponedeljek, 23.07.2007 : 13:11:43 »

Marko, super slikce, vidim, da India uživa v vodi! Se mi zdi, da je kar redkost videti tibetanca kako plava. Kimi se namoči do kolen, potunka glavo v vodo in potem šprica naokoli. Zaplava pa zelo redko, sploh pa ne tako daleč!

Mi smo zadnji mesec tudi zgodnji sprehajalci. Vstanemo med 5 in 6 in gremo na spehod, ker takrat tamala dobi adrenalinsko bombo in se začne akcija! (tudi zaradi sosedov, ker so se že pritožili, da kršiva javni red in mir  Angry )
S Tabijo gremo večkrat ven, toliko da lula in kaka in potem hitro gor v tej vročini! Zjutraj in zvečer gremo na daljši sprehod, Kimi pa zdrži tudi 12 ur in več. Sploh ne kaže interesa, da bi šel ven. Če pa že greva, pa me začudeno gleda, kaj v tej vročini počneva zunaj, se uleže v travo in skupaj meditirava! Grin Se pa gremo večkrat skopat in med dnevom ju tudi zmočiva, da jima ni prevroče (žal nimamo klime v stanovanju  Tongue)

Slik imamo ogromno, ampak jih je treba malo uredit, obljubim da bom ta teden kakšno gor pripopala. Mala raste kot konoplja, vsako jutro se mi zdi, da je malo večja Cheesy.

Je pa tale Bohinj zelo mikaven in če bomo utegnili, se vam z veseljem pridružimo!! Wink
Logiran
Ljiljana Li
rad pišem
Sporočil: 396

« Odgovor #3523 : torek, 24.07.2007 : 14:15:01 »

Marko, super fotke!!!

Vidim ja da vi svi fajn uzivate!!!!
Logiran
Jasi
midi
Sporočil: 698

« Odgovor #3524 : torek, 24.07.2007 : 15:25:58 »

Nandi pa gre zahvala, da smo se hladili v Savinji in odkrivali lepote Logarske doline. Toplo priporočam, še posebej, ker je bilo dovolj hladno. Sem  skušala pripet dokaz, a moram najprej zmajšat slikce  Cool Cool Cool
Logiran
Strani: 1 ... 230 231 232 233 234 [235] 236 237 238 239 240 ... 872   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.