o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
četrtek, 28.11.2024 : 21:47:24
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 9
| Tema:
Tibetanski terier - čvek
Strani:
1
...
134
135
136
137
138
[
139
]
140
141
142
143
144
...
872
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Tibetanski terier - čvek (Prebrano 584652 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
Khyim
odvisnež
Spol:
Sporočil: 525
Re: Tibetanski terier - čvek
«
Odgovor #2070 :
torek, 12.12.2006 : 10:43:22 »
Tale Tisa je pa res kot prava manekenka.
Ja, fotke so kar ratale, čeprav bi lahko bile še boljše.
Zdaj sem se oborožila z dodatnimi baterijami, tako da se ne bo več zgodilo, da mi ravno takrat, ko so TT-ji na vrsta fotkič zablokira
... Sem pa na vsaki fotki, kjer so psi na mizi, morala brisati flašo vode, ker je bila ravno na sredini in je zakrivala lepoto vaših kosmatincev.
Kimi je ful užival, čeprav sem na začetku mislila, da mi jo bo nekam pobrisal ali pa se skril, tako majhnega se je naredil. Potem pa se je vživel in nagajal Indii, ter jo na vsak način hotel spraviti dol z njene posteljice, mu je to tudi ratalo in je lepo pančkal na njej. India pa v naročju
. Se je pa moj fant pohecal in rekel, da si je Kimi punce zbiral na razstavi ter ocenjeval katera je lepša. No, očitno je to vedel pred vsemi nami, ker je non stop osvajal Indio
Logiran
bauci
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.435
«
Odgovor #2071 :
torek, 12.12.2006 : 10:45:05 »
Metha, hehe, počaki najprej na slikce, mogoče me potem sploh ne boš hvalila.
BArvica, ti pa si imela celo ekipo prevajalcev.
mene je tudi mučilo tisto s komolci. predstavljala sem si, da jih mogoče nima dovolj na telesu, pa nisem mela pojma, kaj hoče povedati. samo je Neža lepo razložila.
moje slikice pa morda celo danes pridejo, odvisno od časa.
imam dva izpita drugi teden, bjonda po duši pa sem se priajvila na enega, pa sploh nimam skripte doma.
tako da moram jutri hopsnit v LJ po literaturo.
pa ja, če si razstressen, pač si.
Logiran
A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.337
«
Odgovor #2072 :
torek, 12.12.2006 : 11:04:16 »
A kdo ve kakšne ocene pa so dobile Babma, Timba, Naja in psička ki je bila pod zadnjo št. tibetancev?
Logiran
BELA Tisa
rad pišem
Sporočil: 358
«
Odgovor #2073 :
torek, 12.12.2006 : 11:10:28 »
Ja Tisika običajno res uživa 100 na uro. Jo kar slišim kako si mrmra: smisel življenja je ležanje na hrbtu,s tačkami na off in Tino na straži.
Logiran
A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.337
«
Odgovor #2074 :
torek, 12.12.2006 : 11:13:47 »
Citat: BELA Tisa , torek, 12.12.2006 : 11:10:28
Ja Tisika običajno res uživa 100 na uro. Jo kar slišim kako si mrmra: smisel življenja je ležanje na hrbtu,s tačkami na off in Tino na straži.
Pri Briku je isto.
Logiran
BELA Tisa
rad pišem
«
Odgovor #2075 :
torek, 12.12.2006 : 11:22:35 »
Vse za njeno ugodje. Pustim ji tudi največje neumnosti (seveda, če ne vidim nevarnosti ) Na bljižnjem garbišču jim je ostal manjši kup fine mivke, ravno prav vlažne a še vedno sipke. In ko ga je Tisa opazila je bila to najbolj zanimiva zadeva na svetu. Koplje rije, prha, se zlekne vanj kot žaba, se drsa po hribu, naredi en tibetanski krog in ponovno zabrede v sipko kopico, skrije skoraj celo glavo v izkopano luknjo, maha s tačkami, skoraj bi rekla, da poskuša plavati. Mivka leti daleč naokrog. Od ugodja kar godrnja. Sem pričakovala, da se mi bo doma zamašil odtok v kadi toliko peska bova prinesli, vendar ni bilo panike. Ker sva sprehod nadaljevali je vse sproti odpadlo iz nje. tako da razmišljam, da bi ji tudi doma postavila peskovnik, pa se bojim, da ne bo dolgo zanimiv, najoljše je namreč tisto kar ni njeno.
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.306
«
Odgovor #2076 :
torek, 12.12.2006 : 11:41:40 »
Metha..... dlaka je za Najino starost super..mehkoba bo zginila z odraslostjo.....nekateri pričakujejo, da bodo kar vsi TT-ji imeli zrelo dlako pri 1 letu ali pa že kar pri nekaj mesecih
....... Lamlehi odraščajo počasneje in dozorijo kasneje....tega žal sodniki ne upoštevajo vedno
(morda pozabijo na ta detajlček) ......
Teta Nandica ... danes mi jo je pošteno zakuhala....zaradi ljubezni do muck (zadnje čase je čisto nora nanje in moramo vsak dan jih it pogledat) v povezavi z navidezno brejostjo in tem, da bi ona kakšno mucko malo pocrkljlala, je danes odkrila, da je nekdo pozabil zapreti ograjo na vrtu in jo pobrisala..... pa ne v gozd ali na travnik za hišo ampak na cesto v vas, kjer so muce.........Ko sem takole pila kavo in se prebujala pa sem odkrila, da je zunaj nekam preveč tiho in sem bosa in v pižami letala ven pa okoli hiše in jo klicala, pa po cesti v vas in zadaj na travniku ......nič in ko sem bila že čisto obupana in rekla "to je to ostala sem brez moje Manđi" sem jo zaslišala kako se dere (laja) in njen lajež je bil pesmica za moja ušesa...... in letela na tisti konec....Ne vem, če je še kdo bil tisti trenutek tako srečen kot sem bila jaz, ko je pritekla v moj objem............ Noge so mi odpovedale in želodec tudi, ampak Manđi je spet pri meni
Ji bom menda mogla kupit muco
Hja kaj naj rečem, sem med tistimi, ki mi nobena zverinca ne sme uiti iz vidnega polja drugače me kar pobere od strahu ....
Logiran
metha
rad pišem
Sporočil: 392
«
Odgovor #2077 :
torek, 12.12.2006 : 11:54:05 »
A-Tsa-Rja, lahko ti napišem Najino oceno: Dobro grajena psica, lepa glava, dobra hrbtna linija, dobri koti, ohlapni komolci, zelo dobra dolžina dlake, a še zelo svilnata, dobro gibanje in ocena odlično 4.
Ugriza pa sodnica žal pri naši Naji ni videla, ker je Naja naredila le grrr....
Za Timbo in Bambo ne vem, sem pa govorila z gospodom, ki je imel soboljevo psičko in mi je povedal, da je bila sodnici zelo všeč njena dlaka (je bila res precej trša od Najine) in pa konstitucija psičke.
Bela Tisa, vidimo, da imaš doma malo razvajenko in uživačko!!!
Varja, pohvale gredo že za samo prizadevnost, vse pa tudi vedno ne more biti popolno. S fotkami pa se nič ne mudi, imaš sedaj pomembnejše stvari, za katere ti želim, da ti gredo čim hitreje v glavo!
Nanda, samo da se je vse v redu izteklo. Verjamem pa, da ti je "nagajivka" pognala strah v kosti.
Logiran
BELA Tisa
rad pišem
«
Odgovor #2078 :
torek, 12.12.2006 : 12:01:28 »
Sem vas gledala na razstavi, kako ste pripravljali kužke.
Si niti ne predstavljam, kako naj ukrotim Tisin dlako, da bo takšna kot od vaših TT-jčkov.
Sem ji poskusila narediti prečko, no way!
Tudi minuto ne ostane kako, je pa očitno tako bujna, da je potem na hrbtu kot letališče,
od prečke štrli dlaka skoraj vodoravno. Je pa krajša v primerjavi z Najino in Indijino, na otip je pa še najbolj podobna Brikovi (čudno kajne???
) Pa tudi po sami stukturi ji najbol podobna.
Saj vem da ste že priporočali, pa bi ponovno prosila za nasvet, kakšno naravno sredstvo lahko uporabim, da dlaka nebi bila tako suha (centralno ogrevanje , sušenje s fenom), tako, da jo malo namažeš med česanjem ali po njem , a da mi potem čisto zlepljena.
Logiran
Khyim
odvisnež
Spol:
Sporočil: 525
«
Odgovor #2079 :
torek, 12.12.2006 : 12:14:18 »
Ojoj Nanda, samo da se je srečno končalo!!! Ko sem tole brala, me je kar stisnilo pri srčku in sem dobila kar malo solzne oči. Sicer pa jih imam že cel dan po malo, ker sem ravno danes zvedela, da je naš Benji (16 let star družinski pudel) zelo bolan in je ravno pri veterinarju, kjer delajo še zadnje teste (no, pa se spet jokam
)
Nanda, vem kako si se počutila, jaz sem bila tudi čisto preč, ko se je Kimi pri 5 mesecih sredi gozda ustrašil in jo pobrisal domov čez zelo prometno cesto. No, saj se verjetno spomniš, kako sem te panično klicala, sem mislila, da me bo kar kap sredi gozda, jokala pa kot dež. Pa se je hvalabogu tudi srečno končalo. Ja, ti naši kosmatinci nam znajo kako ornk ušpičit!!
Tisa, jaz dajem Kimiju v hrano malo olivnega olja (ne vsak dan), pa rumenjak tu in tam, samo je pa res, da je struktura dlake čisto drugačna. No, škoditi ji ne more, lahko probaš!
Ali pa zmešaj balzam z vodo in jo pošpricaj, ko jo češeš, Kimi ima ful lepo dlakico, ko to naredim oz. še mehkejšo!
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 4.406
«
Odgovor #2080 :
torek, 12.12.2006 : 12:14:56 »
Agnes, super, da si se oglasila! Tako kot si prevedla je seveda smiselno.
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #2081 :
torek, 12.12.2006 : 12:22:49 »
Bela Tisa.... dlaka bo, ko bo kužica odrasla
ali pa bo tudi ostala bujna in mehka (odvisno kaj je potegnila genetsko). Verjemi, da lahko čaraš kolikor hočeš z vsemi možnimi preparati, pa ti ne bo uspelo . Imela boš samo masno dlako in takoj umazano. Uporabi šampon (istega proizvajalca kot sva se pogovarjali za krtačo) in balzam, ki ga delno speri. Lahko si pomagaš z destilirano vodo, da jo špricaš (navlažiš) takrat, ko jo češeš. Glede prečke se ne sekiraj, ker, ko bo dolžina prava bo sama dlaka padla na svojo pravo stran. Prečka pri TT-jih je "izmišljna" zaradi razstav in ni nujna....jaz osebno je ne delam niti na razstavah, če si videla sem res eno naredila (bratcu od Sami, ker so me prosili), sicer pa uporabim samo krtačo (tako kot na Sami) in počešem dlako tako kot pade sama po sredini ali jo samo z rokami malo porazdelim, da ni ravno cik cak in da hrbet ne zgleda "šepast"....pa še to samo v primeru če je dlaka dovolj dolga, sicer jo pustim tako kot je....sodnik pa naj si pomaga kot sam ve in zna ..... Če prideš v Lj. na razstavo mi sporoči bom prinesla par knjig in pokazala kaj so bili včasih TT-ji in kaj hočemo danes naredit iz njih zaradi razstav....
Brik in Nanda in Tisa pa še kdo imajo drugačno dlako, kasneje zrelo ...kar pa ne pomeni nič slabega....samo na rasztavah se jim to očita nikjer drugje.......
Naja je (delno po očkovi strani) iz druge pravljice in zato druga dlaka....... Indija pa je iz čisto tretje pravljice kot Naja, Brik, Tisa, Nanda ...... in je čisto normalno, da je njena dlaka zrela že sedaj, prej...
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #2082 :
torek, 12.12.2006 : 12:26:37 »
Khyim prosim obvesti me ! Mislimo na vas .
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.173
«
Odgovor #2083 :
torek, 12.12.2006 : 13:21:35 »
Citat: Nanda , torek, 12.12.2006 : 12:22:49
Brik in Nanda in Tisa pa še kdo imajo drugačno dlako, kasneje zrelo ...kar pa ne pomeni nič slabega....samo na rasztavah se jim to očita nikjer drugje.......
Ja, pa Cini je tudi oblaček
Zorenje dlake je trajalo dobra štiri leta
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #2084 :
torek, 12.12.2006 : 13:28:26 »
............ in "Oblački" so Cukrčki