mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 17.02.2025 : 11:51:34

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Strani: 1 ... 76 77 78 79 80 [81] 82 83 84 85 86 ... 872   Dol
Natisni
Avtor Tema: Tibetanski terier - čvek  (Prebrano 603465 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
Nanda
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306

« Odgovor #1200 : petek, 14.07.2006 : 10:42:27 »

Ja, naša družinica se je povečala  Cheesy Nanda se je odločila, da njena gusarka Sami ostane doma  Cheesy ...bom prosila Jano, da prilepi eno njeno fotko, da jo boste spoznali....je čisto prava mala Nandica - Cini ...

PS Cini je polsestra Nande, da boste lažje razumeli.....zakaj kar dva imena.....
Logiran
šajša
novinec
*
Sporočil: 22

« Odgovor #1201 : petek, 14.07.2006 : 10:52:37 »

Spet jaz, midve danes kar na dveh frontah...
Me pa res zanima kako si je Nanda izbrala; ima do nje bolj zaščitniški odnos, je bolj nežna,... in kako se razumeta Tara in Shu, je kakšna razlika v odnosu med Shu in Nando, še vedno dojemajo kdo je mama ( Shu in Sami mislim ), pa sem naložila vprašanj.

P.S.
zgornji čez spodnje
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1202 : petek, 14.07.2006 : 11:30:35 »

Ha ha  Grin, malo privat in malo na forumu....saj je prav zanimvo takole skakati po računalniku..... Cheesy

Tista Nanda, ki je izbrala sem jaz in moja boljša polovica.... Wink

Nanda je čudovita mami, čisto zaljubljena in še čez v svojo hčerko, do nje je izredno zaščitniška in ogromno se igrata....Se pa Nandi poznajo leta in izkušnje (ali pa jo je Sami res "zacuprala" Smiley)in ni več tako stroga mama kot je bila v prvem leglu, kar se pozna pri vzgoji, saj ji dovoli več kot je to značilno za Nando...

Tara in Shu sta tudi po treh letih in pol izrazito ostali mama in hči ...trenutno kot mama pubertetnice in hči pubertetnica..kar se pozna v njunem odnosu - dogovarjanju, ugovarjanu, odgovarjanju..... Grin ..boga Tara....ima kar precej dela....

Ja, se pozna kdo je čigav...ostaja odnos mama - hči in to zelo dobro vedo vse štiri. Tara in Shu se s Sami igrata in jo učita, a crkljata se samo onidve skupaj..... Nanda se igra s Shu in to zelo rada, a več kot to ne....zato pa crklja svojo Sami..... Nanda in Tara pa se ne igrata več toliko skupaj (samo ko sta sami se spustita v "dir krogov") odkar je ostala doma Shu, ker Nanda vzdržuje svoj položaj šefice, Tara pa bi rada to spremenila....a ji še ni uspelo....

Skratka vse skupaj delujejo čisto kot družina (kardelo)  in se igrajo ena z drugo in se skregajo in se imajo rade in si pomagajo in so ljubosumne......vedo katera je "taglava" in kako se morajo obnašati po lestvici od zgoraj navzdol in obratno..........
Logiran
šajša
novinec
*

« Odgovor #1203 : petek, 14.07.2006 : 11:45:52 »

Res hvala za tole zelo izčrpno in zelo zanimivo poročilo. Pa še nekaj malega me zanima, lahko počaka do naslednjič; kako pa sprejemata mamici ostale mladiče in hčerki bratce in sestrice ob ponovnih snidenjih.

lp
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1204 : petek, 14.07.2006 : 11:56:08 »

Smiley hja, tole je pa čisto druga reč.....običajno mamice svoje otroke sprejmejo (pozdrav) zelo"vzgojno" ... skratka vsi obležijo najprej potleh "in so čisto majceni".....slišati pa je kar grdo in glasno.... potem je pa igra, a si obiski ne smejo dovolit preveč raziskovanja okoli in v hiši, vse je pod kontrolo punc....

Bratci in sestrice se tudi najprej "pogovorijo" ...nato pa igrajo....No, Shu se je nazadnje igrala s Kimijem, a ga je tudi ves čas pomalem "šolala" .....medtem, ko je bila Tara izrazito zaščitniška do njega in ga je branila pred Shu.... Je pa res, da smo bili na domačem dvorišču in ne na sprehodu...domače dvorišče je pa "naše" in ga je treba čuvat pred "vsiljivci in konkurenco".....Običajno na sprehodu in odvezane nimajo problemov s čuvanjem in posledično se več igrajo in manj pregovarjajao......zato gremo raje na sprehod  na bližnji  travnik, ko pridejo na obisk naši otroci....

Kaj pridete  Wink Grin ?
Logiran
metha
rad pišem
Sporočil: 392

« Odgovor #1205 : petek, 14.07.2006 : 13:18:32 »

Nanda, tudi od mene čestitke za novo malčico Cheesy!!! Pa saj sedaj tudi sama ugotavljam, da tile tibetančki človeka čisto začarajo  Grin.

Mi tudi danes za nekaj dni potujemo na morje. Bomo poročali, kako bo Naja navdušena nad morskimi valovi.

Lp
Logiran
šajša
novinec
*

« Odgovor #1206 : petek, 14.07.2006 : 15:15:51 »

Nanda, ne me vprašat, sram mi je prav nerodno, še posebej, ko sem ugotovila od kje prihaja Kimi, pa je že bil na obisku.

Lahko samo obljubim, da še letos  Wink

lp
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1207 : petek, 14.07.2006 : 16:13:28 »

Metha hvala in lepo se imejte na morju  Smiley

Šajša ...slabo vest imam tudi jaz...glede na to da sva obe Primorki in da še nisem bila pri vas  Huh Ma pridemu tudi mi k vam .....Morda smo pa preblizu  Wink !?
Logiran
Khyim
odvisnež
Sporočil: 525

« Odgovor #1208 : petek, 14.07.2006 : 21:58:53 »

Hej Šajša, le oglasi se pri Nandi, tam je takoooo lepooooo, da bi kar za vedno ostal.  Cheesy Tudi mi bomo z veseljem še prišli. Sicer pa sva vsakič znova presenečena, kako blizu je pravzaprav in kako hitro prideš tja, zadnjič sva prišla tako hitro, da sva šla za dobro uro še v Lipico, kjer je bil Kimi seveda začuden nad velikimi "psmi"  Grin Grin...

Nanda, ko se tale norišnica v službi malo umiri, se oglasim z novičkami (o Kimijevi nori puberteti...) in seveda z novimi
fotkami... Wink Smiley

Metha, se strinjam, tibetančki te res začarajo...  Cheesy

LP
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Sporočil: 29.448

Sijejo zvezdice na nebu ...

« Odgovor #1209 : sobota, 15.07.2006 : 11:19:46 »

Nanda nam posilja na ogled simpaticne fotke Smiley, komentirala jih bo pa sama:

Logiran

Nanda
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1210 : sobota, 15.07.2006 : 11:38:30 »

Jana hvala  Cheesy !!!!

Moj komentar .... "Evola", naša najmlajša članicana družine - naša gusarka Sami  Cheesy .... Mamica Nanda je peljala hčerko  prvič na na izlet v hribe (domače - Vremščica)...pihala je burja, volkcov nismo srečali in Sami je bila navdušena !

Khyim ...hvala ! Naj ti "hude ure"  Sad v službi  čimprej minejo !
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.435

« Odgovor #1211 : sobota, 15.07.2006 : 13:47:45 »

jupi, gusarka je doma ostala! na teh slikicah pa izgleda kot pravi angelček, samo verjetno se za gusarsko masko skriva prava porednica.  Grin
Logiran
myphone
otrok do 14 let
**
Sporočil: 79

« Odgovor #1212 : sreda, 19.07.2006 : 18:54:29 »

še dobro da je nekdo načel to temo!!!!že mesece si belim glavo s knjigami pa ni nobene ki bi bila (v slovenščini) o tej pasmi!!!  kmalu bomo dobili TT-ja ina zanima me kaj priporočate samčka ali samičko??? če kdo ve kaj več o tej pasmi ga lepo prosim da mi kaj napiše o njej saj ne bi rada šla z glavo skozi zid pri izbiri psa!!!!!

psi so zakon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Logiran
šajša
novinec
*

« Odgovor #1213 : četrtek, 20.07.2006 : 10:11:15 »

Pozdravljena myphone,
te strani si verjetno že predelala, potem imaš na tej strani opis pasme,...
Priporočam ti tudi knjigo Psi za telebane, Govorite po pasje, ...
Od kje pa prihaja vaš TT-jček
Logiran
myphone
otrok do 14 let
**
Sporočil: 79

« Odgovor #1214 : petek, 21.07.2006 : 10:24:23 »

prihaja iz trbovlja.....in oba starša sta z rodovnikom(oče je še posebaj nekakšen šampijon, mama pa ima le nekaj pokalov-no važno je da sta oba izvrstnega zdravja)
hecno TT-jček iz Trbovlja
no skotili se bodo zdaj med 20-25(KOMI ČAKAM)
pravijo da imajo te psi lažno ime-terierji, saj jim niso niti malo podobni!!! to me zelo čudi vendar mi je pri tej pasmi všeč, saj smo imeli zahodnovišavskega belega terierčka in sem iz lastnih izkušen okusila njegovo trmo...   no res je da takrat še nisem dosti vedela o psih....
zato sem se zdaj odločila da se bom pozanimala kolikor se da, časa mam še dosti , saj bo kuža v novi dom vstopil šele med 20-25 septembrom, seveda pa ga bomo vmeš obiskali!!!!

hvala ker si mi priporočila knjigo(ki bo kmalu na moji knjižnji polici!!!!)
Logiran
Strani: 1 ... 76 77 78 79 80 [81] 82 83 84 85 86 ... 872   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.