mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 30.11.2024 : 13:17:24

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Strani: 1 ... 75 76 77 78 79 [80] 81 82 83 84 85 ... 872   Dol
Natisni
Avtor Tema: Tibetanski terier - čvek  (Prebrano 586702 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
vesna
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.500

« Odgovor #1185 : petek, 07.07.2006 : 08:33:35 »

Khyim vidim da si ti zadnjič mislila resno - joj meni je pa tako žal te njegove fine mehke dlakice Sad  (zdaj je kot en pudeljček Smiley )  - no upam da mu je vsaj manj vroče če druga ne Smiley
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.306

« Odgovor #1186 : ponedeljek, 10.07.2006 : 12:22:26 »

Ja, ja..."fina mehka dlakica"...midve s Khyim sva se skupno prav zaradi te fine mehke dlakice odločili, da se Kimi ostriže.
Khyim in njen fant sta se namreč na vso moč trudila reševati vonclje in ohraniti frizuro, a ker jaz vem kako to zgleda v starosti 8 mesecev do 1, 5 leta in če je še to povrhu Tarin otrok z mamino dlako potem lahko preživiš najmanj pol leta s krtačo v rokah in to dobesedno......Pa to še ni tako hudo, kot je to da namesto da bi se igral s kužkom in užival v skupnem učenju in sprehodih, ki so v tem v tem obdobju še kako pomembni, ga lepo nežno cukaš in češeš in češeš....in oba sta že čisto "sčesana in tečna" ...in zmanjka časa in volje za sprehode in igro. Poleg tega pa še zunaj kompliciraš, če pada dež, pa zmočit se ne sme v vodi (ker  ta tip dlake še bolj zvonclja vlaga in mokrota), pa trava je previsoka in polna semen....in bla bla bla.... Grin sem probala in se ne splača, ravno zato sem predlagala Khyim in njenim dvem fantom naj enega fanta  Grin osrižejo in uživajo v poletju in življenju nasploh Wink Dlaka bo zrastla in Kimi bo spet pravi dolgodlaki TT, ki ne bo zgrenjen in nervozen ob česanju, ko bo le ta dosegla svojo zrelost in dolžino !!!! Cheesy
Logiran
timba
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 77

« Odgovor #1187 : ponedeljek, 10.07.2006 : 19:58:56 »

Oja, tale dlaka pri naši Timbi dela kar težave. Čeprav dlaka še ni zelo dolga, ampak na morju se vanjo vseeno zalepijo in zavozlajo bodeče kroglice iz trav. Zelo težko jih je izbrskati iz dlake, da je nebi preveč cukalo. Sad

Nanda

Danes smo Timbo peljali na učne urice pred malo šolo in spoznali smo vašega mladička TT-ja, ki je prišel v Škofjo Loko. Smiley Ime mu je Hugo. Z Timbo sta norela in se igrala. Cheesy

Marko Hren

Na žalost ni uspela nobena slika. Slikala sem ju skupaj a se sploh nič ne vidi, ker sta se tako zagreto igrali. Sad
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1188 : torek, 11.07.2006 : 10:10:24 »

Hej Timba, hvala za novičke o Hugotu in lepo jih pozdravi, ko jih naslednjič vidiš.....pa našega Hugota počohaj še za nas  Cheesy
Logiran
šajša
novinec
*
Sporočil: 22

« Odgovor #1189 : torek, 11.07.2006 : 10:59:39 »

En počitniški pozdrav vsem skupaj,
Tudi naša punca je pravo Tarino dete kot kaže. Dvakrat je že imela poletno frizurco, zdaj pa se stanje že normalizira. dobiva pa vedno bolj očkovo barvo Wink

lp, šajša
Logiran
metha
rad pišem
Sporočil: 392

« Odgovor #1190 : torek, 11.07.2006 : 13:01:18 »

Se tudi jaz malo oglašam z novičkami o Naji. Včeraj je dopolnila 7 mesecev in se že kakšnih (se pridno umiva, tako da se je lahko zgodilo, da začetka nisem opazila) 10 dni goni. So pa sedaj kužki že malce bolj zanimivi, tudi drugače se je precej umirila, doma kar poleževa, na sprehodih ni toliko za igro, prav tako se je iz malega požeruha spremenila v neješčo psičko,... Ker me tole njeno spremenjeno obnašanje kar malo skrbi, me zanima, kako je bilo z vašimi psičkami?

lp
Logiran
šajša
novinec
*

« Odgovor #1191 : torek, 11.07.2006 : 13:12:58 »

Imam nekje zapisano, ampak tako iz glave se mi zdi da se je gonitev začela pri 9 mesecih. podobno kot pri tebi, apetit se je zmanjšal malo se je umirila in po gonitvi se je nekaj časa sama sebi zdela ''boga, boga''. Je ležala in vsake toliko globoko zavdihnila in se prekladala iz posteljice na kavč, trajalo je dva, tri dni, potem pa je norela po starem

lp
Logiran
Khyim
odvisnež
Sporočil: 525

« Odgovor #1192 : torek, 11.07.2006 : 18:46:04 »

Nanda, tisočkrat hvala za tole obrazložitev!!  Jaz ne bi mogla boljše napisati!!!!  Wink Wink

Sicer pa našemu kosmatincu dlaka zelo pridno raste... Wink

Sem pa zvedela za eno super pasjo frizerko iz Žalca, tako da naslednjič gremo tja! S psom se ful ukvarja, ga vmes pelje na sprehod, se z njim igra, ga razvaja s priboljški, skratka pes se pri njej počuti kot na počitnicah... Cheesy In od kolegice TT je prišel od nje kot princ!!  Wink

LP
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1193 : sreda, 12.07.2006 : 15:06:19 »

Šajša, zdajle si me pa res naredila radovedno ....kakšne barve je dlaka Ajše  Shocked ? A imaš kakšno novejšo fotko? Cheesy

Khyim..."uporabniki krtač" oz. "krtačni maratonci" držimo skupaj ne  Wink No, ob priliki pa le sporoči ime tegale dekletca, ki tako pridno in lepo striže in razvaja kužke !!!!  Cheesy

Metha ...vse je normalno....Naja bo tudi to obdobje dala skozi. Je pa res da bo verjetno bolj stresiralo tebe, kot njo, ker jo boš - Najo mislim, v tem mesecu malo pogrešala....Vse tri moje punce se ob gonitvi zavlečejo pod posteljo, ali v kašen kot in jih NI....grejo se "post" in ne jedo nič, igrajo, če temu lahko rečemo igra, se samo ena z drugo "kot da je ena fant in druga punca"  Wink .....na sprehodu se vlečemo in prepričujemo ali gremo naprej ali ne......no razen, to da je treba vse polulat.... in to traja kakšnih 20 dni potem pa se zadeve spravijo v normalo....Hm, ne za dolgo, samo za dva meseca, ker potem "kotimo"  in imamo mleko in sploh ne veš katera ima več mladičkov "v glavi" (navidezna brejost)  Undecided  Undecided 

Pa nič se ne sekiraj s tem se je treba kar sprijaznit in tisti čas (navidezne brejosti) izkoristiš za več cartanja (ne božat trebuška, ker še dodatno stimuliraš nastajanje mleka in če mleko dela probleme daš na seske obkladke kis+voda) in čohanja in predvsem čim več mirnih sprehodov in precej vaj poslušnosti ali agilitya s tem, da ne pričakuješ, da bo kužica sodelovala 100 % , ampak gre za to, da jo čimprej in čimbolj zamotiš, da pride iz teh hormončkov ven...

Pa še to navidezna brejost, ki običajno sledi 2 meseca po gonitvi, ni nujna in se ne pojavi pri vsaki kužici. Napisala sem le zato, da  boš vedela za kaj gre, če se slučajno zgodi. Nekatere ljudi ta dva obdobja blazno motita, mi smo se navadili in ugotavljamo, da je tudi to nekaj posebnega in da se da tudi takrat uživat s kužicami in početi marsikaj lepega  Smiley ....pa tudi one se takrat tko lepo pogovarjajo  Cheesy , da se nasmejimo še pa še  Grin
Logiran
metha
rad pišem
Sporočil: 392

« Odgovor #1194 : četrtek, 13.07.2006 : 11:04:47 »

Hvala Nanda in Šajša, da sta me potolažili, da je tole Najino obnašanje čisto normalno. Nanda, kot da bi opisovala mojo Najo  Grin. Potem pa je tu še ta vročina, ki gotovo tudi pripomore k njenemu nerazpoloženju. Pa se mi zdi, da je bila danes in včeraj že malce bolj polna energije, naredila celo par norih krogov in tudi uspela pojesti svoj obrok...Je pa sedaj precej bolj crkljiva in se kar pride zjutraj malce pockrljati k meni na posteljo  Cheesy.
Logiran
šajša
novinec
*

« Odgovor #1195 : četrtek, 13.07.2006 : 11:13:07 »

Nanda, Ajša je v glavnem kar lepo črna, ima pa vedno več belih dlak od vratu pa do repa. Ima pa zanimivo nad očmi en čopek dlak, ki so obarvane  :obelo črno po zaporednih pasovih približno 1cm širokih ( upam, da si predstavljaš ). Bom slikala od blizu pa pošljem, upam da že danes.
Zaradi teh belih dlak boga punca že dobiva opazke, da se stara , jaz pa pravim da gre po familiji  Wink( moja stran )
lp
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.788

« Odgovor #1196 : četrtek, 13.07.2006 : 20:20:27 »

Cheesy  Mi bi morali bit sicer na morju ... ampak začeli smo z 24 urno zamudo, bili na morju en dan - torej smo se po 24 urah že vrnili v Ljubljano. Ja kaj čmo, nč ne pomaga - sestanki za naslednjo sezono so že v teku. India se preveč ne sekira glede vožnje sem in tja - pridno leži na svojem mestu v avtu in tu in tam se mal ustavimo, popijemo malo vode, prevohamo okolico, spustimo lužico in že gremo naprej.

No jutri - v petek gremo že nazaj in če bo vremo ok se bomo jutri prvič kopali v morju. Pridno tudi že menjamo zobke (India je stara danes 5 mesecev in en dan) in skoraj vsak dan je kakšen nov zobek pokukal iz dlesni. Počasi smo prešli iz hrane ACANA na PURINA PRO PLAN ampak najbokje gredo briketi v rito če ji zraven briketov kanemo še mal olja in tunine. Seveda pa se prileže tudi surova ali kuhana zelenjava, jajček, sir, ... Od mize pa se zaenkrat še nič ne dobi in upam, da bomo pri tem ostali.

Lep pozdravček vsem skupaj in ... se kej javimo še iz morja.

Smiley
Logiran
A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.337

« Odgovor #1197 : četrtek, 13.07.2006 : 22:14:39 »

Brik je danes začel svoj dopust na morju, zato vam pošilja lepe pozdrave in Novigrada, kjer je vroče. Smiley
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1198 : petek, 14.07.2006 : 09:34:44 »

Hm....mi pa delamo še dva dni in potem se bomo tudi mi spomnili kam bodo TT nomadi odšli letos  Cheesy .... Verjetno pa bo bolj nižinsko-hribovska varjanta, ker naša najmlajša Sami še ne sme veliko hodit....pa tudi nosit se noče  Sad, tako, da .... bomo morda samo čofotali po kakšni gorski vodki ali jezerčku  Roll Eyes
Logiran
šajša
novinec
*

« Odgovor #1199 : petek, 14.07.2006 : 09:53:08 »

Pozdravljena Nanda še tukaj. Zdaj sem pa jaz radovedna, se je vaša družinica povečala ? No, če se je pa iskrene čestitke Cheesy vsem skupaj, pa kakšno zgodbico o štiriperesni deteljici... in uživajte ( saj vem da boste )

lp
Logiran
Strani: 1 ... 75 76 77 78 79 [80] 81 82 83 84 85 ... 872   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.