o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
četrtek, 21.11.2024 : 21:29:57
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
zdravje
|
Koža in dlaka
| Tema:
Izpadanje dlake
Strani:
1
2
3
4
[
5
]
6
7
8
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Izpadanje dlake (Prebrano 36791 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
ninci
gost
Re:Izgubljanje dlake
«
Odgovor #60 :
ponedeljek, 12.07.2004 : 14:08:57 »
Oj!
No pa imamo tudi mi problem z odpadanjem dlake. Sem prebrala celo temo in videla da večinoma pišete lastniki psičk, pri katerih gre za hormonske težave itd. Ja vse lepo in prav, jaz pa imam samca, torej navidezna brejost itd. ne pride v poštev
upam
Dlaka ne odpada v šopih, niti še nismo prišli do tega da bi se videla koža, vendar je dlake ogromno. Lani se je "slekel" v približno 3 tednih, letos traja zadeva že mesec in pol, in še vedno odpada v nenormalnih količinah. Vmes nismo spreminjali hrane, skatka nič posebnega.
Je morda krivo to spreminjajoče vreme? Saj če pogledam sebe se tudi jaz en dan slačim in drug dan oblačim kot nora. Če ima on enake težave potem nič čudnega da je dlake toliko kot je je.
No vsak nasvet ali podobna izkušnja dobrodošla
LP nina
Logiran
maja01
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.095
«
Odgovor #61 :
ponedeljek, 12.07.2004 : 14:12:42 »
emmm, mi nimamo nobenih hormonskih tezav, niti ne problemov z navidezno brejostjo. Spela je namrec sterilizirana. pri njej je bolj s**t to, da ne poznam njene zgodovine.
m.
Logiran
simi
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.225
«
Odgovor #62 :
ponedeljek, 12.07.2004 : 14:15:09 »
Maja pa si prepričana, da boš lahko s kuhanjem ulovila pravo razmerje. Jaz bi šla na briketke in potem šele na kuhano hrano.
Upam, da bo Špela čimprej spet zdrava
Logiran
ninci
gost
«
Odgovor #63 :
ponedeljek, 12.07.2004 : 14:20:07 »
Citat: maja01 , ponedeljek, 12.07.2004 : 14:12:42
emmm, mi nimamo nobenih hormonskih tezav, niti ne problemov z navidezno brejostjo. Spela je namrec sterilizirana. pri njej je bolj s**t to, da ne poznam njene zgodovine.
m.
Ok večina omenjenih na prvi in drugi strani je imela probleme tudi z navidezno brejostjo in s tem pogojene težave z izpadanjem dlake.
Nekaj je bilo takih ki so zamenjali hrano in je bilo potem ok.Večinoma pa so bile vse samičke.
Tako da... enostavno nimam idej za kaj bi pri njemu šlo. Da bi bila občutljivost na kakšno hrano težko verjamem ker 2 leti ni bilo težav, dobiva kuhano hrano in brikete, vsake toliko časa konzervo ali ribe, ampak vse to samo kot prilogo briketom, ker sami briketi so JUK in jih niti povoha ne.
Sem brala o Dermatin tabletah in razmišljala če bi poskusila, a kaj ko imava z tableti take probleme. Če mu ga skrijem v hrano, ne poje hrane, ker zavoha tablet, pa se lahko šetako truim, in dam v še tako slasten košček mesa, sira, salamice... Da bi mu pa vsak dan dajala tablete in mu jih z silo spravljala po grlu me pa ne veseli najbolj.
LP nina
Logiran
bina
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.790
«
Odgovor #64 :
ponedeljek, 12.07.2004 : 14:37:25 »
Citat: ninci , ponedeljek, 12.07.2004 : 14:20:07
Sem brala o Dermatin tabletah in razmišljala če bi poskusila, a kaj ko imava z tableti take probleme. Če mu ga skrijem v hrano, ne poje hrane, ker zavoha tablet, pa se lahko šetako truim, in dam v še tako slasten košček mesa, sira, salamice... Da bi mu pa vsak dan dajala tablete in mu jih z silo spravljala po grlu me pa ne veseli najbolj.
Bina je dobila Dermatin tablete in na škatlici piše, da mora pes tablete jemati najmanj 6-8 tednov, da se vidi nek rezultat.
Uf, še dobro da jaz nimam problemov pri Bini, kar se tiče jemanja tablet. Pratel kar same poje, tudi Dermatin ima zelo rada, antibiotik ji skrijem med 5 briketov, pa vse skupaj poje...hehe včasih pa je dobro imeti požrešnega psa
meni je vet. rekel, da letos psi full počasi izgubljajo dlako in da je bilo včasih opazno izgubljanje dlake (spomladi in jeseni), da letos se je pa ta čas razpotegnil in da psi dalj časa izgubljajo dlako. No, tudi pri Bini je tako, ker jo še vedno po malem izgublja.
Lp Jana
Logiran
maja01
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #65 :
ponedeljek, 12.07.2004 : 14:40:27 »
Simi. ja, sem ziher. Imam v pomoc strica strombecka, danes popoldan pa me caka se en kup srfanja, branja in printanja.
Glede na brikete, ki so mi jih priporicili (hill's d/d, hill's z/d, eukanuba dermatosis ali pedigree canine selected protein diet) in njihovo sestavo - recimo v hill's duck&rice je notri se svinjina
, v konzervah, ki so ravno tako dietne je notri (vsaj) se koruza in soja (ki sta ful problematicni pri psih z alergijo), v vseh pa so umetni konzervansi, bi lahko tudi povsem mirno jedla canidae brikete.
Ce bo po enem mesecu cisto nove hrane boljse (oziroma vse ok), bom pocasi zacela dodajat se druge stvari, ki jih je tudi zdaj.
m.
Logiran
ninci
gost
«
Odgovor #66 :
ponedeljek, 12.07.2004 : 15:41:56 »
Citat: bina , ponedeljek, 12.07.2004 : 14:37:25
Uf, še dobro da jaz nimam problemov pri Bini, kar se tiče jemanja tablet. Pratel kar same poje, tudi Dermatin ima zelo rada, antibiotik ji skrijem med 5 briketov, pa vse skupaj poje...hehe včasih pa je dobro imeti požrešnega psa
Lp Jana
Joj ko bi ti vedela kaj bi jaz dala, da bi moj bil požrešen vsaj kakšen mesec, toliko da ga poredim in spravim na normalno težo. Ok sicer ima 33kg, pri 59cm plečne višine, Prinašalci pa naj bi imeli nekako do 35kg, ampak izgleda prav bogo z temi svojimi 33 kg, vsak dan se kregava, kaj bo pojedel in česa ne, ne glede na to ali dobi konzervo, ribe skuto itd. Malo bolje je od kar mu kuhano hrano dodajam k briketom pa še vseeno ne dovolj da bi se poredil
No ja vsekakor hvala za info da dlje časa izgubljajo dlako. Moj itak dlako izgublja skoz po malem, ker živi v stanovanju, sedaj pa jo zgublja na veliko toliko časa, samo to me moti.
Če ne bo bolje bomo pač jedli Dermatin. Daj če se slučajno spomniš koliko stane ena škatlica teh tablet? Če prav vem jih je noter 50 a ne?
LP nina
Logiran
bina
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #67 :
ponedeljek, 12.07.2004 : 16:02:08 »
Citat: ninci , ponedeljek, 12.07.2004 : 15:41:56
Če ne bo bolje bomo pač jedli Dermatin. Daj če se slučajno spomniš koliko stane ena škatlica teh tablet? Če prav vem jih je noter 50 a ne?
Ja, v škatlici je 50 tablet. In doziranje je sledeče:
mačke, mali psi, mladiči: 1 tabl/dan
srednje veliki psi: 2 tabl/dan
veliki psi: 3-4 tab/dan
Jaz sem za Dermatin tablete in Kuterid mazilo dala okoli 4 tisočake, zato ne vem, koliko pride samo Dermatin.
Lp jana
Logiran
Simon_in_Bay
odvisnež
Spol:
Sporočil: 662
«
Odgovor #68 :
ponedeljek, 12.07.2004 : 16:27:43 »
Za 2 škatlici Dermatina sem plačal 6000 SIT (nekaj tolarjev manj) na veterinarski postaji v Kopru, s tem da so mi zaračunali še 600 SIT za izdajanje zdravil brez recepta
.
Logiran
Lilit
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.364
«
Odgovor #69 :
ponedeljek, 12.07.2004 : 16:34:33 »
bina, kaj parazite ste pregledali (kozne)? Mi smo sli danes na pregled, ker smo sumili Demodexa (ki pa to ni bil), in je rekla, da Demodex naj ne bi srbel?
Drugace je nam veterinarka v Kp pokazala nek preparat z aminokislinami (se mi zdi?) - Dermanorm - precej drag, okoli 10.000, ampak kao naj bi ful pomagal kozi in zmanjsal alergije celo na tretjino.
ps. Simon, ste bili danes pri vetu? Ker sem vidla skozi okno enega BC, ko se je smukal okoli mojega avta, medtem ko sem cakala na rezultate okruska
In da ne bos placeval izdaje zdravila
mislim, da imajo Dermatin tudi v Zooticu v Supernovi.
Logiran
bina
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #70 :
ponedeljek, 12.07.2004 : 16:42:56 »
Citat: Lilit , ponedeljek, 12.07.2004 : 16:34:33
bina, kaj parazite ste pregledali (kozne)? Mi smo sli danes na pregled, ker smo sumili Demodexa (ki pa to ni bil), in je rekla, da Demodex naj ne bi srbel?
Veterinar je pregledal košček kože pod mikroskopom in je rekel, da je vse OK. Kako pa izgleda pregled za kožne parazite?
Lp jana
Logiran
Simon_in_Bay
odvisnež
Spol:
Sporočil: 662
«
Odgovor #71 :
ponedeljek, 12.07.2004 : 16:46:11 »
Ja danes sem bil
.
Sem iskal Biotin forte od Canine pa ga nisem našel ne v Trstu ne v Miljah. Za drugič pa bom pogledal še Zooticu, kjer sem pa pred mesecem gledal, pa so mi dajali samo neke morske alge.
Logiran
Lilit
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.364
«
Odgovor #72 :
ponedeljek, 12.07.2004 : 17:41:52 »
Citat: bina , ponedeljek, 12.07.2004 : 16:42:56
Veterinar je pregledal košček kože pod mikroskopom in je rekel, da je vse OK. Kako pa izgleda pregled za kožne parazite?
Lp jana
Ne vem, verjetno je to to... s tako majhno "zlicko" postrga okoli hrastice - del hraste in se kaksno kapljico krvi zraven, in potem to pogleda pod mikroskopom.
Logiran
bina
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #73 :
ponedeljek, 12.07.2004 : 18:04:48 »
Citat: Lilit , ponedeljek, 12.07.2004 : 17:41:52
Ne vem, verjetno je to to... s tako majhno "zlicko" postrga okoli hrastice - del hraste in se kaksno kapljico krvi zraven, in potem to pogleda pod mikroskopom.
ja ja, pri Bini je isto naredil. Pa je rekel, da je vse OK. Ampak ji je naredil kar veliko rano in kasneje se je naredila velika hrasta
LP jana
Logiran
maja01
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #74 :
ponedeljek, 12.07.2004 : 21:33:21 »
Citat: Lilit , ponedeljek, 12.07.2004 : 16:34:33
Drugace je nam veterinarka v Kp pokazala nek preparat z aminokislinami (se mi zdi?) - Dermanorm - precej drag, okoli 10.000, ampak kao naj bi ful pomagal kozi in zmanjsal alergije celo na tretjino.
to mi jemo. Zaenkrat imava mesecno dozo (menda okrog 100 kapsul, glede na tezo, Spela dobi 3 na dan), ce bo ok, bomo sli po se.
http://www.vetoquinol.de/default.htm?http://www.vetoquinol.de/produkte/dermanormoel.htm
Logiran
Strani:
1
2
3
4
[
5
]
6
7
8