o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
petek, 14.03.2025 : 02:42:59
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
aktualno
|
vroče teme
|
Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje
| Tema:
Kmetje
Strani:
1
[
2
]
3
4
5
6
7
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Kmetje (Prebrano 38027 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.361
Re: Kmetje
«
Odgovor #15 :
sobota, 25.06.2005 : 12:39:20 »
Branka, ni samo lepa dolenjska......... je tudi lepa gorenjska
Boljše za se voziš z odprtimi očmi, če , ne lahko zaideš.
In verjemi, mi , tudi tukaj v najhujši vročini vozijo, samo , da tri oblake, vidijo na nebu, že mislijo, da bo dež padal....... potem pa , cisterne in rally - Pariz-Dakar.... vsak se zapodi na svojo njivo, in gas . Pa na griče trudi( čeprav je "baje" prepovedano.)
Lansko leto, so imeli prebivalci, sosednje vasi.... celega hudiča, zaradi pitne vode.
.... fekalije
. Pa jih še ni izučilo. In jih tudi nikoli ne bo.
Logiran
rem
rad prihajam sem
Sporočil: 1.248
«
Odgovor #16 :
sobota, 25.06.2005 : 13:03:34 »
Samo upam, da ne boš omenjala , da te moti zaradi psa. Ker pri nas neglede , da pobiraš njegove dreke, in hodiš z vrečko po travniku, ti , kaj hitro povejo , da zaradi drekov krave dobijo metulje(... al nekaj takega ), in da če bo krava, poginila, da te bo tožil.
Zgleda da je povsod isto, eni pobiramo, imamo privezane pse, drugi pa pripeljejo gonečo psičko, takrat se pa pojavi cel trop iskalcev ljubezni, ki sračkajo vse počez -so brez lastnika, včasih kateri še s ketno okrog vratu, potem se pojavi lastnik, ki ga drugač nikol ne vidiš in obklinca tiste ki smo tam, saj tiste ki jih ni ne more. Sicer se od prve take izkušnje pred tremi leti takih krajev izogibam, ponavlja se pa situacija še vedno.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.361
«
Odgovor #17 :
sobota, 25.06.2005 : 13:33:20 »
Citat: rem , sobota, 25.06.2005 : 13:03:34
Zgleda da je povsod isto, eni pobiramo, imamo privezane pse, drugi pa pripeljejo gonečo psičko, takrat se pa pojavi cel trop iskalcev ljubezni, ki sračkajo vse počez -so brez lastnika, včasih kateri še s ketno okrog vratu, potem se pojavi lastnik, ki ga drugač nikol ne vidiš in obklinca tiste ki smo tam, saj tiste ki jih ni ne more. Sicer se od prve take izkušnje pred tremi leti takih krajev izogibam, ponavlja se pa situacija še vedno.
Pri nas je ponavadi tako, da je tisti z ketno , še celo njegov. In potem pritrapa, z traktorjem, najprej " nalomi "svojega Runota z palico. Potem ga pa nadereš, če je to nov način vzgoje, in naj ga raje malo ven pelje, in mu kdaj , da svežo vodo. Potem pa v njegov zagovor začne tak dialog.
Naslednjič ( prisežem...
.) mu bom vrečko z drekom namazala , na sprednjo šipo, njegovega novega zetorja, pa naj mu zetor metljaja faše.
Saj ne rečem, da so vsi isti. Obstajao, tudi svetle izjeme, ki te lepo ogovori in še celo pohvali, da je takih malo, ki dreke pobirajo. Ampak nekateri so pa pacienti .
Logiran
branka
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 8.174
«
Odgovor #18 :
ponedeljek, 27.06.2005 : 10:44:00 »
Mah ti kmetje
.. Ima en kmet pri nas psa privezanega na 1 meter dolgo ketno...se mi tako smili
Tudi lajati več ne more...
Logiran
branka
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #19 :
četrtek, 30.06.2005 : 16:18:27 »
Gnojnico mi polivajo 1.5 metra stran od hiše!!! Po cesti, skoraj po avtomobilu, ko sem šla mimo
! Ustavim avto in mu rečem:" A ni bilo dovolj, da si že enkrat danes polival (zjutraj je že pognojil!), dej nehaj, ker mi smrdi da dihat ne morem! Fanta je od smradu zagrabilo za srce, ima aritmijo srca! " In veste kaj je on naredil: Obrnil je svoj traktor in me skoraj zalil-špricalo je pol metra stran od mene!!! Znorela sem totalno!
Ja pa kaj naj naredim?!? Prosim nekakšno pomoč! Zjutraj sem klicala policijo, pa veste kaj so mi odgovorili: "Ja gospa, gnojnica ni parfum, ni še nikoli dišala..."
Kaj naj naredim? Imam vsaj kakšno možnost kje, na kakšni inštituciji? Mogoče varuh za človekove pravice, ali varovanje zdravja?! Ne vem, niti sama ne vem, kaj naj naredim. Kupila bom puško, pa začela streljat-res bom to naredila!
Imam vse dokumentirano na slikah. Lepo se vidi, da je polival 1.5 metra od bajte! Mislim, da tega ne bi smel...
Matr mi ravnokar smrdi!
Logiran
babyjazz
odvisnež
Sporočil: 694
«
Odgovor #20 :
četrtek, 30.06.2005 : 16:32:54 »
no, k boš opravila s streljanjem, pridi k nam. tudi pri nas so primerki za "pospravit". boš?
Logiran
T.M.T
odvisnež
Spol:
Sporočil: 577
«
Odgovor #21 :
četrtek, 30.06.2005 : 17:14:58 »
Branka ni kaj,ampak mogla sem se smejat.Oprosti.
En predlog,da ne zapraviš prevč za puško.Mogoče se kje najde kak prijazen kmet,ki bi ti z veseljem odstopil vedro gnojnice.Pa pejt do kmeta,ki je polival gnojnico pa mu ju zlij pred vrata,mogoče še z njegovega dvorišča gnoj tja na nosi itd.
Veš tista s policaji je bla pa huda.Samo...ali si ti pričakoval kakšen drugačen odgovor.Kaj bi pa kmetu sploh lahko naredili??Verjemi,če mi v šoli preživimo,ko gnojnico polivajo 2m stran in je to na začetku poletja,ko so okna odprta...ful smrdi in nič ne ukrenejo,da tudi pri vas ne bo drugače.Pa še s kmetije sem...samo da pri nas ne polivamo gnojnice
.
S kje pa drugače si ti??Ker vas-podeželje in mesto...2 različna pojma.
Lep dan in upam,da se bo do jutri že kaj "izsmradilo"
.
Logiran
branka
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #22 :
petek, 01.07.2005 : 08:50:23 »
Ja, malo se je pa res "izsmradilo" čez noč. Samo ko bi vi vedeli, kako sem popoldne bruhala od vsega skupaj? Prav kozlala sem, ne bruhala-kozlala.
Morda tudi zaradi živcev, ker sem bila res prehudo živčna in histerična, ko je začel polivati skoraj v moj avto. Ma to je takooo smrdelo!!
Tjaša z vasi sem doma, sosedje so mi kmetje. Tam eden ima tako velik traktor, skoraj kot naša hiša, in ko pripne tisto svojo cisterno gor, je pa res hudo. Pa šprica in šprica, da ne more nehat.
S policaji je pa res huda-ni čudno, da je na temo policajev toliko vicev.
Ma nič jim ne morem, prav NIČ, samo živčna sem lahko naprej...
Logiran
T.M.T
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #23 :
petek, 01.07.2005 : 09:45:23 »
Branka razumem te ker meni tudi ful smrdi.Samo pri nas polivajo kakšnih 200m stran,doma pa sploh ne.
Upam,da je sedaj vse ok
.
Pa lep dan (čeprav je dež
).
Logiran
branka
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #24 :
petek, 01.07.2005 : 15:29:49 »
Sem ful dolg post napisala, pa dam na "hiter odgovor", pa mi ga "skensla"
Drugače pa ja, še vedno čutim posledice od včerajšnjega bruhanja, peče me grlo in boli želodec, ter vsake toliko časa mi postane slabo.
Mislim, da bi lahko morali kmetje eno omejitev, da ne bi smeli gnojiti v strnjenem naselju-nekaj takšnega, kot je za petarde.
Vsem lep dan, mi kar paše, da dežuje, se je vsaj smrad v zemljo pogreznil.
Logiran
Maja.
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.065
«
Odgovor #25 :
petek, 01.07.2005 : 17:32:11 »
Na nas mejita 2 travnika, vsak je od drugega kmeta. Gnojita zelo malo, vsaj v primerjavi z vašim sosedom, zato tudi smrdi ne.
Mislim, da gre v vašem primeru zgolj za provokacijo. Edina rešitev je, da se tako početje "ignorira" (kmet ne sme vedeti, da te je s tem prizadel), klicati pa je treba kakšno okoljevarstveno organizacijo, saj gnojenje v tolikšni meri gotovo ni koristno okolju, sploh pa ne podtalnici.
Kakšna pa je tista gnojnica, da tako smrdi? Mislim, da s tako aromo (da si bruhala) okolju zgolj škoduje.
LP
Logiran
branka
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #26 :
nedelja, 03.07.2005 : 11:43:54 »
Maja., ne vem, kako naj smrad ignoriram-imaš kakšen predlog? Glej, jaz da tega kmeta ignoriram, se mu ne bo nič zamerilo, saj nima niti polovice moje, ali tvoje pameti. To odpade, saj sploh ne ve najbrž, kaj to pomeni-ignoranca. Ko sem se drla na njega, me je samo gledal, ni rekel niti bu, niti mu-NIČ.
Kakšma gnojnica je bnila, pa ne vem. V glavnem je bila čisto tekoča, rumeno-rjave barve, pa smrdela je takoooo zelo, da kaj takšnega še nisem vohala. Mislim, da bom res klicala okoljevarstvene organizacije, potem se naj pa zmenijo, kdo ima vse to čez.
Škoduje pa sigurno ta gnojnica, bom slikala njegov travnik, pa boste videli, da mu skoraj nič trave ne raste. Drugi so že v drugič koslili, on pa še v prvič ni. Živimo pa dokaj blizu reke Krke, tako da se vse steka v njo, pa seveda tudi v podtalnico.
Kako sem jezna...Eni tako čuvamo okolje, pospravljamo vse za sabo in za drugimi, pobiramo uboge kakce za našimi psi, kmetje pa kod da se iz vseh nas norca delajo, polivajo OGROMNE količine gnojnice, zasmradijo in zaserjejo celo okolje, se vozijo z naravi škodljivimi stroji, nam uničujejo prostor, v katerem bi se morali dobro počutiti, a se žal ne smemo in ne moremo. Od kje jim takšna pravica, OD KJE? Mogoče si kmet misli (saj vem, da ne vsi-eni so tudi zelo v redu ljudje), če smrdi meni, naj pa še drugim.
Ampak on si je sam izbral, da je kmet, jaz pa ne! Men je pa "usiljeno" bit na pol kmetica, saj delim z njimi življenjski prostor, ki pa ni po moji želji in tudi nikoli ne bo.
Logiran
Maja.
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.065
«
Odgovor #27 :
nedelja, 03.07.2005 : 13:53:33 »
Citat: branka , nedelja, 03.07.2005 : 11:43:54
Maja., ne vem, kako naj smrad ignoriram-imaš kakšen predlog? Glej, jaz da tega kmeta ignoriram, se mu ne bo nič zamerilo, saj nima niti polovice moje, ali tvoje pameti. To odpade, saj sploh ne ve najbrž, kaj to pomeni-ignoranca. Ko sem se drla na njega, me je samo gledal, ni rekel niti bu, niti mu-NIČ.
Ja v bistvu sem mislila na ignoriranje kmeta, smradu se pač ne da ignorirati. Ampak jaz tega kmeta ne poznam, tako da ne vem.
Mislim, da je res najbolje poklicati kakšno okoljevarstveno organizacijo, sploh če je v bližini voda.
Ima ta kmet mogoče prašiče? Baje prašičja gnojnica smrdi za pop......
Upam, da bo kaj uspeha pri okoljevarstvenikih. Mogoče če bi se vas več sosedov skupaj dobilo..
LP
Logiran
branka
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #28 :
ponedeljek, 04.07.2005 : 09:29:24 »
Maja. ima prašiče, ima. In najbrž imaš prav, da smrdi po prašičji gnojnici
Na to še pomislila nisem do sedaj. Po moje je prašičja še bolj škodljiva, agresivna od kravje, ali ne?
Logiran
T.M.T
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #29 :
ponedeljek, 04.07.2005 : 09:33:33 »
Citat: branka , ponedeljek, 04.07.2005 : 09:29:24
...agresivna od kravje, ali ne?
Ja Branka imaš prav.Prašičja je bolj agresivna od kravje za škodljivost pa ne vem
.
Kako pa je sedaj s smradom??
Logiran
Strani:
1
[
2
]
3
4
5
6