mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 05.11.2024 : 04:29:09

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Čiki in njegov Zverinjak
Strani: 1 ... 22 23 24 25 26 [27] 28 29 30 31 32 ... 60   Dol
Natisni
Avtor Tema: Čiki in njegov Zverinjak  (Prebrano 167115 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
SunnyDay
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364

« Odgovor #390 : četrtek, 01.03.2012 : 14:49:12 »

Zakaj mu je pa mama nogo pojedla? Shocked Lips Sealed Pirat je pa res tapravi Kiss
Logiran
maja01
živim tukaj
Sporočil: 3.095

« Odgovor #391 : četrtek, 01.03.2012 : 14:53:09 »

Se dogaja. Dihurcki so, ko se skotijo, priblizno tako veliko kot labelo. Dihurcica ima pa dolge in ostre zobe, nekatere so "malo" prevec temeljite pri ciscenju posteljic in popkovine, pa spucajo = odgriznejo se kaj kar ni treba ...
Logiran
Iska
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.129

« Odgovor #392 : četrtek, 01.03.2012 : 14:54:55 »

Kašen lepotec! Kiss
Logiran
luna7
midi
Sporočil: 7.656

« Odgovor #393 : četrtek, 01.03.2012 : 15:02:01 »

Se dogaja. Dihurcki so, ko se skotijo, priblizno tako veliko kot labelo. Dihurcica ima pa dolge in ostre zobe, nekatere so "malo" prevec temeljite pri ciscenju posteljic in popkovine, pa spucajo = odgriznejo se kaj kar ni treba ...
A to počnejo tudi v naravi?  Huh
Logiran
SunnyDay
živim tukaj

« Odgovor #394 : četrtek, 01.03.2012 : 15:12:41 »

Dihurcki so, ko se skotijo, priblizno tako veliko kot labelo.
Ujoj Shocked Potem še dobro, da ne poje celega.
Logiran
maja01
živim tukaj

« Odgovor #395 : četrtek, 01.03.2012 : 15:57:39 »

Beli dihurji so domace zivali in ne zivijo v naravi. Bi pa rekla, da se pri divjih sorodnikih seveda kdaj zgodi podobno.

Ce so legla velika, ce je samica neizkusena ali v stresu, ce je s kaksnim mladicem kaj narobe se tudi zgodi, da jih pojedo (enako kot jih macke in tudi psice, ce niso pod stalnim nadzorom). Obicajno se to zgodi precej hitro po kotitvi, je bil pa lani en primer, ko so me klicali na drustveni telefon, ker je samica (in ostali mladici) pozrla dva mladica pri starosti malce okrog meseca in pol. To je pa precej nenavadno. Res je bilo leglo zelo veliko (mislim, da je bilo vseh mladicev 13), samica pa neizkusena (lastnica naj bi dobila brejo samico), oskrba pa tudi ne najbolj optimalna (pri tej starosti bi mladice ze bilo potrebno vsaj dva tedna navajati na drugo hrano).

Skrat je, dajmo reci, ne "klasicne" barve. Precej velik problem raznih "modnih" barv (t.i. silverji - tak kot je Skrat, beli s crnimi ocmi, tudi kaksno leglo cisto temnih, angore, ...) je, da so vzrejani predvsem zaradi videza. In posledicno imajo lahko kar precej genetsko vezanih zdravstvenih tezav (od dednih limfomov, kriptohizma, kardiomiopatij, katarakt, tezav z ledvicami, ... do vsega drugega). Pri nas je reja itak povsem stihijska, brez kakrsnega koli razmisljanja kaj in zakaj se pari, kaj sele, da bi bil kaksen nadzor. Super je, ce so mladici ob odhodu iz legla dovolj stari (min. 8 tednov), ce so enkrat cepljeni proti pasji kugi in ce so primerno socializirani. Naj povem, da je na prvem klinicnem pregledu vecina dihrujev okuzena z usesnimi garjami (ki so pri dihurjih resda precej bolj trdovratne in zoprne za zdravit kot npr. pri mackah), kar verjetno pove dovolj o standardu oskrbe. Z razmislanjem o tem kaj z mladici, ce se skotijo s kaksno prirojeno ali dedno napako, se ne ukvarja nihce ... Enako, oz. se slabse, je na Hrvaskem od koder je Škrat.
m.
Logiran
luna7
midi
Sporočil: 7.656

« Odgovor #396 : četrtek, 01.03.2012 : 16:03:07 »

Beli dihurji so domace zivali in ne zivijo v naravi. Bi pa rekla, da se pri divjih sorodnikih seveda kdaj zgodi podobno.
Joj, česa vsega ne vem...  sram No, zdej vem. Me je pa odgovor presenetil... sram In hvala na izčrpnem opisu!  Kiss
Logiran
maja01
živim tukaj

« Odgovor #397 : ponedeljek, 12.03.2012 : 15:14:59 »

Evo, moje nove "misi" Fata, Morgana in Fay (zaenkrat jih se ne locim  Tongue Roll Eyes ) - ce dobro pogledas, se vidita dve, ena pa "drvari" nekje pod kupom sena. Ful so lustne in res ful prijazne.
Logiran
SunnyDay
živim tukaj

« Odgovor #398 : ponedeljek, 12.03.2012 : 15:26:34 »

Ful so lustne in res ful prijazne.
Pa še luštne Cheesy
Logiran
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907

« Odgovor #399 : ponedeljek, 12.03.2012 : 16:47:24 »

Kaj pa mački pravijo na nove cimre  Evil
Logiran
maja01
živim tukaj

« Odgovor #400 : ponedeljek, 12.03.2012 : 16:57:12 »

Nic, ker so vmes dvojna vrata, ena od teh zaklenjena, druga privezana. Vsi glodavci so namrec v delu stanovanja kamor ostale zivali nimajo dostopa. Ce bi imeli, pa verjamem, da bi bili navduseni nad "malico".
Je pa cinc navdusen, da ima spet cimre v sobi. Prej je imel morsko pujso, ki je lani poginila in dva skakaca, ki sta pa pred dobrim mesecem oba "iz nic" poginila v pol dneva - zvecer vse ok, dopoldan pa oba mrtva. Kot je bilo videti, je slo za nek enteritis, nimam pojma od cesa, ker nisem kaj dosti spreminjala hrane. In sem pac rekla, ko bodo kaksni iskali nov dom, vzamem dva. No, pa zna nasa draga kajci ful dobro "podtikat" in mi je "podtaknila" 3 namesto dva.  Roll Eyes Z argumentom, da so itak skupinske zivali in da je vseeno ali imam dva ali tri, ker se itak razumejo med seboj. To je res, pa se dovolj velik terarij imajo, torej ...
Dva je vzela moja sestrica (njej sem jih "podtaknila" jaz  Tongue) se en kup jih bo pa iskalo nov dom, jim bomo odprli temo v namenskem delu foruma.
Logiran
rava
živim tukaj
Sporočil: 3.641

« Odgovor #401 : ponedeljek, 12.03.2012 : 17:00:52 »

Kaj pa mački pravijo na nove cimre  Evil

ubogi Čiks verjetno turobno čepi v kakem čošku in piše sonete na temo neuresničenosti in hrepenenja.
Logiran
rava
živim tukaj

« Odgovor #402 : ponedeljek, 12.03.2012 : 17:01:36 »

eh ... spregledala Majin odgovor Smiley
Logiran
maja01
živim tukaj

« Odgovor #403 : ponedeljek, 12.03.2012 : 17:04:15 »

Ma ... ko bi vsaj pisal. On svoje sonete sestavlja kar zelo verbalno. Ocitno mora slisat kako zvenijo, preden jih zapise. Tongue
Logiran
rava
živim tukaj

« Odgovor #404 : ponedeljek, 12.03.2012 : 17:16:30 »

Grin Grin
Logiran
Strani: 1 ... 22 23 24 25 26 [27] 28 29 30 31 32 ... 60   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Čiki in njegov Zverinjak
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.