mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 15.08.2024 : 11:20:25

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Strani: 1 ... 57 58 59 60 61 [62] 63 64 65 66 67 ... 85   Dol
Natisni
Avtor Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije  (Prebrano 307989 krat)
0 članov in 11 gostov pregleduje to temo.
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #915 : četrtek, 09.07.2015 : 17:04:22 »

Jutri od 16. do 20. ure še zadnjih letos Hrtji svet na Art kamp-u, v okviru Festivala Lent v Mestnem parku.
Druščina bo pisana, mimoidoči zdaj naše stalne udeležence že dobro poznajo in veselo bo. Smiley


Se vidimo? Smiley

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org

Fotografija: Art kamp, Dejan Bulut
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #916 : ponedeljek, 13.07.2015 : 10:58:01 »

V soboto, 11. 7. 2015 je bil za društvo Hrtji svet še en vesel dan. Popoldan smo preživeli s posvojitelji in posvojenci na poligonu KD Pluton, kjer so hrti prikazali, kako hitri in igrivi so lahko. Ter seveda veščino, v kateri najbolj blestijo - poležavanje na travi in preizkušanje različnih dekic.

Ko so bili zbrani vsi tisti, ki so čakali svoje španske kosmatince, je Nataša pričela s predavanjem, v katerim so še enkrat dobili vse koristne informacije.

In nato se je pripeljal težko pričakovan kombi ... Del ekipe, ki je prevzel pse, je nasmejan stopil skozi vrata in pričeli so predajati pse.


Najprej podenčica Murcia - izredno vesela in neobremenjena psička, ki je svoji sestrici, galgini Heidi, hitro dala poljubček, nato pa še svojima posvojiteljima in vedeli smo, da je še zadnja iz ''Bullas grupe'' (za vse, ki se spomnite te žalostne zgodbe), dobila odličen dom.

Nato galgina Cesi, ki jo je Igor že preimenoval v Luno. To je bila Scooby ljubezen, Igor je že iz prvega prostovoljnega obiska prišel z rezervirano galgino. Smile) Luna je radovedna in krasna mlada galgina, svetleča črnuhinja, ki bo sigurno prava ambasadorka zavetišča Scooby - in opozorilo vsem bodočim prostovoljcem, kaj se vam utegne v Španiji zgoditi. Smile)

Galgo Rubijo, ki sta ga posvojitelja preimenovala v Rudija, je iz kombija skočil vesel, repkajoč in ne dvomimo, da se nam bosta posvojitela kmalu javila s kakšnim javljanjem, kako super so se ujeli. smile emoticon

Ettore. Prav poseben galgo, ki ima v sebi sigurno kaj podencaste krvi. Res krasen samček, čisto črn. Včeraj je bil še čisto malo zadržan, ampak v domačem okolju bo hitro pokazal sproščeno in igrivo naravo.

Ter galgina Bocanegra, ki je tudi dobila novo ime - Ariya. Posvojitelji, ki so jo težko pričakovali, so takoj povedali - kako lepa je, še lepša kot na fotografijah. Mi smo se seveda strinjali. Po prvih javljanjih sodeč, se je že hitro navadila na vso udobje, ki jo je pričakalo doma. Pa saj si je to res zaslužila, prav vsi so si.

Radi bi se zahvalili vsem, ki ste prišli na srečanje in z nami doživeli ta lep, čustven dogodek.

Hvala vsem novopečenim posvojiteljem, ki ste jim dali novo priložnost.

Hvala ekipi zavetišča Scooby Medina del Campo, hvala tudi ekipi društva HSS za izpeljano posvojitev.

Hvala tudi Metki Potočnik za pakete dobrodošlice, hvala Nuši Schumet, dr.vet.med., ki je pregledala vse pse ter dala koristne nasvete ter osebju KD Pluton, ki nam je odstopil poligon, da smo lahko posvojitev izvedli.

Hvala tudi Galgina za krasne fotografije.

V upanju, da se kmalu spet vidimo, pa naj bo to na sprehodu, srečanju ali posvojitvi, vas lepo pozdravljamo!

Nekaj foto utrinkov z naše posvojitve pa najdete TUKAJ: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.864458313637220.1073742040.141593622590363&type=3

Ekipa društva HRTJI SVET Slovenije
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
vesoljka
rad pišem
****
Sporočil: 486


« Odgovor #917 : ponedeljek, 13.07.2015 : 18:50:50 »

Tegale s Kitajsko ne razumem SPLOH.. zakaj bi bili pri reševanju pred zakolom priorieta, zakaj se označi pasemsko glavo v kletki? Ker vas "boli srce od žalosti, ker veste, kako nežni in mili so greyhoundi, kako nizek prag bolečine imajo in kako zelo, zelo si zaslužijo lepše življenje." tole je mimo za bruham
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #918 : ponedeljek, 13.07.2015 : 20:06:58 »

Tegale s Kitajsko ne razumem SPLOH.. zakaj bi bili pri reševanju pred zakolom priorieta, zakaj se označi pasemsko glavo v kletki? Ker vas "boli srce od žalosti, ker veste, kako nežni in mili so greyhoundi, kako nizek prag bolečine imajo in kako zelo, zelo si zaslužijo lepše življenje." tole je mimo za bruham

No, ni potrebe po bruhanju. Bistvo je bilo, da se greyhounde iz Avstralije, ki končajo tekaško kariero, izvaža na Kitajsko. Čeprav oblasti trdijo drugače.
Marsikaj drugega tudi ni za razumeti.
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #919 : torek, 14.07.2015 : 15:21:15 »

Zbiranje stvari za licitacijo namenjeno greyhoundom (od 14. 7. do 28. 7. 2015)

GHIN (Great hounds in need) je organizacija, ki na Irskem rešuje greyhounde in lurcherje iz zloglasnih Dog poundov (deponij smrti), jih odkupuje iz veterinarskih ustanov, kamor jih pripeljejo lastniki na uspavanje in jih resnično dobesedno iztrga iz krempljev smrti, ki se stegujejo po njih. O trpljenju greyhoundov se govori in piše veliko manj, ker je greyhound racing lobij precej zaprt in vodilni akterji skušajo javnost zavajati s podatki o tem, kako lepo ravnajo s tekmovalnimi greyi. Pobijajo jih ponoči, na skrivaj in odvržejo na neobljudena področja, hrti umirajo za zidovi raziskovalnih inštitutov in veterinarskih fakultet, kjer njihova trupla služijo študentom za vaje. Greyhoundi preprosto izginjajo. Vsako leto nekaj deset tisoč ...

GHIN je tako kot naše društvo neprofitna organizacija in v veliki meri odvisna od donacij svojih podpornikov in ljubiteljev hrtev. Pri reševanju greyev imajo žal več omejitev ... Poleg finančne: za vsakega hrta, ki ga rešijo iz deponije smrti morajo plačati določen znesek, na vrsto pride še obvezna s/k, veterinarska oskrba, hrana v začasnem domu ..., odkupijo lahko tudi le toliko greyhoundov, kolikor imajo na voljo začasnih domov (ker na Irskem ni zavetišča le za greyhounde). Najboljša pomoč je seveda posvojitev greyhounda ali lurcherja - ko imamo transport in pripeljemo v Slovenijo naše greye, se v njihovih začasnih domovih spet sprostijo nova mesta, ki jih zapolnijo z novimi greyi, rešenih iz Dog poundov. Da ne govorimo o nesrečnem kamionu s katerim prevažajo hrte in se jim ves čas kvari. Lahko si mislite kakšno kilometrino ima revež za seboj ...

Člani te organizacije velikokrat pripovedujejo o njihovi veliki žalosti in strtih srcih, ko zapuščajo Dog pound z enim ali dvema rešenima psoma, tam pa za njimi zre še veliko žalostnih oči greyhoundov, ki jih čaka zanesljiva smrt.
Kruto dejstvo je, da se ravno zaradi vseh zgoraj naštetih omejitev lahko reši le določeno število psov. Večje število posvojenih greyev pomeni tudi večje število prostih mest za nove srečneže, rešene iz Deponij smrti.

Poletno licitacijo tako namenjamo greyhoundom.

Pridobljen znesek bomo nakazali našim prijateljem s katerimi sodelujemo in od katerih prihajajo naši greyhoundi in lurcherji - irski organizaciji GHIN. Znesek bodo porabili za odkup greyhounda iz deponije smrti, za njegovo s/k, brikete, oskrbo (o tem, za kaj točno se je porabil denar vam bomo sporočili naknadno in kot vedno priložili potrdilo o našem denarnem nakazilu).

Prosimo vse, ki imate doma kakšen predmet, ki nam ga želite podariti ali pa morda ponuditi kakšno privlačno storitev, znate speči okusno pecivo, imate doma morda kaj viška zelenjave ... da nam na: info@hrtjisvet.org pošljete opis predmeta ali storitve in vašo predlagano začetno ceno. Predmete bomo zbirali 14 dni, od danes 14. 7. do torka 28. 7. 2015. Potrudili se bomo, da prejete stvari čim prej popišemo, uredimo, objavimo na naši fb strani in pričnemo z licitacijo. O datumu pričetka licitacije pa vas bomo naknadno obvestili.
Že vnaprej se vam najlepše zahvaljujemo za sodelovanje, prepričani smo, da bomo skupaj z vami pripravili še eno uspešno licitacijo na kateri bo na voljo veliko lepih in zanimivih stvari.

Ekipa Hrtji svet Slovenije

Društvo Hrtji svet Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #920 : sreda, 15.07.2015 : 11:03:47 »

K zgornji prošnji morda paše obrazložitev, zakaj irske ekipe, ki se ukvarjajo s pomočjo greyhoundov, potrebujejo našo pomoč.
Mi lahko pomagamo s posvojitvijo greyhoundov in lurcerjev, z zbiranjem denarja, ki gre vse direkt k njim in se porabi izključno za potrebe greyhoundov.

Zapis je bil objavljen 28. 1. 2015, je pa žal aktualen še danes.

''Good evening, dear Friends and Fans
This maybe an answer for those of you, who wonder why are we not always quicker in replying to your comments or messages, or why can´t we take "every hound in need" in that we have been told about / tagged into a picture etc.
The truth is very simple.
 
Even though it may not appear that way, we are a very small VOLUNTARY run organization, we have no paid stuff, we have no place to call our own, we do not have an army of helpers, drivers, fosterers - you name it... And we are NOT geting any huge government grants, €1100 for 2014. The financial struggle is our every day story.
There are days we are literary falling on our noses being so tired and feeling so lonely.
And although we are voluntary, this rescue still means a full time job in Ireland for two people, seven days a week and loads of work for a few fellow helpers in Ireland and abroad.
We have come to the point where we can´t take in any more dogs, or to be precise, there will be two more pups coming in because we already promised to do so and that´s it for the forseeable future even though we do feel heartbroken for the others whose lives we will not be able to save.
 
Simple reasons:
1. We haven´t our own space (rescue centre) = we can´t take the dogs
2. We have not enough suitable fosterers = we can´t take the dogs
 
3. Our funds are drained:
  a) We can´t even place the dogs in boarding kennels as this is a paid service
  b) We can´t buy food or pay the vets = can´t take dogs into our care
4. Even if we had the necessary funds - boarding kennels would still not take any dog from a pound as the dogs need to be quarantined 1st but we can´t take the dogs in as we have nowhere to them because of points 1 and 2 above.
5. Our van is off the road for already one week, because of nr. 3 (no funds) we are trying to fix it somehow very cheaply with the local garage and it does not seem to work out sofar. No van = how can we transport the dogs?
 
Now an actual example
Sweet lurcher "pup" Winston that we have been reporting about since last week. Saved from the pound by GHIN, placed to a foster home, got very sick, ended up at vets (thankfully "only" a digestive problem and nothing really serious longterm), back to the foster care and then returned back to us because not coping well on his own and the foster person had to work (no, we are not blaming her or the dog). So we asked and asked: can please anyone help and foster Winston even for a couple of weeks? Boarding kennels are not an option because of the quarantine as explained above. Only yesterday we have been on the phone with several people literaly begging for help. Result: someone we know personally promises to mind him for a few weeks. So there we are on the road again in an old moody car (sometimes it goes only 30 km/h) on a journey to pick up Winston. A journey we would normally need 4 or 5 hours for, took us nearly 10. In the mean time my phone is ringing: "Sorry, we can´t take the dog as agreed, because and because... " Not that the reason really matters. And there we are - what can we do? Nothing really. We have to take Winston to our little home, which is already bursting with dogs - some of them old/or not rehomable special ones. Yes, we do have a no-kill policy.
1.30 in the night and you would really like to sleep, but you can´t your head is bursting trying to find answers for so many questions. And Winston is silently crying in his crate. Then he finally falls asleep. You eventually become unconscious too hoping tomorrow will be a better day.
 
There is only so much one-two people can do. In a way the future of GHIN is in your hands as well - do you like what we do?
Then please help us. We can´t carry this every day burden on alone without your help.
Are you steady enough to foster for us? Please PM.
Can you donate? Every euro helps and it does make some difference and goes 100% to the dogs.
Paypal: ireland@greathounds.eu or Great Hounds in Need, Ulster Bank, Clonmel, A/c: 11447075, Sort Code: 985465

Thank you, Lucie for GHIN''
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #921 : sreda, 15.07.2015 : 15:08:53 »

Na julijskem umetniškem sejmu ARTish se bo ponovno predstavil tudi Hrtji svet. ARTish se bo odvijal v soboto, 25. 7. 2015
Hrtji svet bo tam od 13h do 19h, na Gornjem trgu v centru Ljubljane. Smiley

Prijazno vabljeni v našo družbo, kjer boste lahko tudi kupili naše društvene izdelke - nove poletne majčke! Smiley ter donirane umetniške izdelke.

Se vidimo? Wink

Tako je bil z nami lani na stojnici še Suki.


Društvo Hrtji svet Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #922 : četrtek, 16.07.2015 : 08:50:28 »

No, pa so končno le ugledale luč sveta. Smiley

V poletje smo že pošteno zakorakali, temu primerne so tudi temperature. Da pa bi bilo poletje še bolj barvito, so na razpolago barvite kratke majčke s simpatičnim motivom.
Motiv "Posvoji me" je nastal izpod rok posvojitejice galgice Ashi, Žive Bobnar Čubrilo. Živa - iskrena hvala. <3



Na razpolago so ženske, moške in tudi otroške majice. Moške v treh barvnih različicah, ženske v petih, otroške v štirih.

Moške majice.


Ženske majice.


Otroške majice.


Majčko dobite v zameno za donacijo 10€ + 2€ stroškov pošiljanja.

Za naročila pišite na narocila@hrtjisvet.org.

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #923 : petek, 17.07.2015 : 23:51:24 »

Arabella je za vedno zaprla svoje oči!


 
Mala Arabella je danes ponoči odšla tam za mavrico. Njeno drobno telo ni več zmoglo boja kljub hitremu ukrepanju posvojiteljev in strokovnemu trudu veterinarske ekipe. Ni se izšlo tako kot si je želela, tako kot smo si želeli mi. A do zadnjega je bila mala Arabella ena velika borka, ona ni obupala nikoli, ona ni tarnala nikoli, ona je do zadnjega s svojimi velikimi črnimi očmi povedala vsem nam, da se bori za življenje. To naše malo bitjece je premoglo toliko pozitivne energije in volje, da bi se lahko po njej zgledoval vsak od nas. A telo ji žal ni pustilo zmagati. Sad
 
Hrtji svet je odet v žalost in nikoli ne bomo pozabili te naše male borke …
 
Draga Arabella, naj ti bo lepo na drugi strani mavrice, pazi na nas tam z oblačka in vedi, da te imamo neskončno radi. Za nas boš vedno tukaj nekje, v naših srčkih, v naših mislih ...
 
Iskreno sožalje njeni družini in iskrena hvala za vse kar ste storili za njo. Hvala, da ste ji dali toliko ljubezni in topline, predvsem pa priložnost.

Hvala celotni veterinarski ekipi, ki se je trudila za njo s strokovne in tudi srčne plati.

Hvala tudi vam dobri ljudje za vse donacije in vso vašo podporo.
 
Arabella ....naša zlata punčka mala ....za vedno ostajaš v naših srcih in nikoli te ne bomo pozabili! Radi te imamo! 


Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #924 : ponedeljek, 20.07.2015 : 08:36:53 »

Ko se zdaj spominjam dneva, ko je padla odločitev o posvojiti hrta, se mi še vedno naredi cmok v grlu, predposvojitveni obisk je bil pri nas z malo grenkim priokusom, ravno večer pred obiskom je šel naš 16 let star pekinezer Luksi preskakovat mavrico Potem se je pa začelo, katerega pa bi? A bi tegale? A bi psičko? Bi samčka? OK, bomo psičko, katero pa? Lej tale je lepa, pa ta tudi in ko smo prišli do konca seznama je bilo kar nekaj potencialnih kandidatk, meni pa se je pogled vračal na tiste lepe jantarne učke s katerimi je gledala Sevilla. In odločitev je padla, ona je naša!



Po vmesnih potokih solz žalosti, ki se je mešala s pričakovanjem so se začele priprave. Oče je postavljal ograjo, kupovale so se dekice, skledice, priboljški, hrana, igračke, povodci, posteljica, igračke, spet priboljški , pa mogoče je še kakšna dekica premalo. Brali smo vso literaturo, kot da gremo na izpit! Vse potrebno se je doma kopičilo, mi pa smo čakali samo še »uporabnika«. Vsak dan sem šla vsaj 1x na spletno stran in gledala našo bučko kot začarana. Potem pa je prišel mail z datumom transporta, napetost in pričakovanje sta poskočila in bila z dneva v dan močnejša. Ker smo sicer v januarju načrtovali dopust, so se začele dileme, joj kako pa bo to šlo, to bo pa prekmalu zanjo, da bi šla z nami in spet zamenjala okolje,… Na Hrtjem svetu so nam sicer zelo prijazno ponudili rešitev, da bi bila ta čas Sevilla lahko pri Nataši, ampak je bilo pričakovanje preveliko, tako da smo se odločili, da pač ne gremo smučat, da je dodatna 2 tedna čisto preveč, da bi čakali na Sevillo oz. ona na nas.

Napočil je težko pričakovani dan posvojitve. Ure so se vlekle, konstantno sem pogledovala na uro, če je že čas, da gremo od doma. Celo večnost je trajalo, da je KONČNO pričel čas odhoda. Ko smo prispeli v Ložnico je tista hišica KD Pluton pokala po šivih od nestrpnosti. Nataša je predavala, mi smo se presedali, telefon sem imela v roki in verjetno vsakih 5 min pogledala na uro in računala, kdaj bi lahko prišli naši smrčki. Oči so se mi rosile in komaj sem zadrževala solze. Potem je pa kar naenkrat Larisa vstala in stopila k oknu, verjetno bi lahko z nožem rezal v tišino, ki je nastala ob njenih besedah »Kombi je že tukaj.«. Kar naenkrat se je vse začelo odvijati s svetlobno hitrostjo. Poplave čustev, ki so me prevzela, ko so nam predali našo lepotičkico se ne da opisati!

Pot domov je potekala brez težav, iz avta je šlo malo težje, potem pa so bile na vrsti prve stopnice, ki jih je brez težav premagala. Največja mora je bil verjetno tuš, reva boga je zlezla v eno gubo, se tresla, skratka en kup nesreče. Projekt tuš je uspel, jaz sem bila verjetno približno tako mokra kot Sevilla , spodaj v dnevni pa jo je že čakala topla večerja, ki jo je dobesedno zmetala vase. Ko je vse raziskala, prevohala in se nagledala se je od vsega napora ulegla v svojo posteljico in zaspala.
In začelo se je, ona je spoznavala nas, mi njo in njene strahove, vsak dan je prinesel nekaj novega, hitro je ugotovila, da je v moji sobi še en kavč, ki je zdaj njena postelja. Po enem tednu so se že začeli kazati prvi znaki napredka, ko je prirepkala k meni, ko sem prišla iz službe, njeno veselje se je samo še stopnjevalo zdaj že pridivja po stopnica iz moje sobe repka tako močno, da se cel zadnji del premika, zraven se pa še smeje in kaže zobke, skratka lahko prideš še tako siten iz službe, njen odziv te vsakič spravi v dobro voljo!! Strahovi so počasi postajali vse manjši, nekaj jih še vedno ostaja, za katere pa upam, da jih bomo skupaj premagali.

Skratka v pol leta odkar je Sevilla pri nas je postala čudovita psička, nežna, razigrana, navihana, scrkljana, samozavestna boječkica smile emoticon, ki še vedno potrebuje malo več časa, da se navadi novih ljudi okoli sebe, potem pa le poišče kakšno prazno roko, ki visi čez naslonjalo stola, da jo čoha.

Pred tremi tedni sva šli s Sevillo po novo članico, 3 mesece staro maltežankico Ruby. Seveda ni šlo brez težav, naprej začudenje, kaj zdaj to malo bitje počne v njenem domu, potem ljubosumje in stiskanje zvečer pri meni v postelji, spoznanje, da njeno udobje in količina ljubezni nista nič manjša in zdaj veselje, ko zjutraj zagleda Ruby in to vse v samo 3 tednih. Šele zdaj je ratala prava razposajenka, nagajivka in razigranka, kot se za hrtolinko njene starosti spodobi!

Špela in Sevilla

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #925 : torek, 21.07.2015 : 16:37:04 »

Madras

Ocenjeno leto rojstva: 2013
Spol: samec
Barva: svetlo rjava

Zelo simpatičen lurcher Madras je čakal na žalosten konec v Dog poundu na Irskem, kjer so ga opazili naši kolegi s katerimi sodelujemo in na srečo imeli možnost, da ga odkupijo in namestijo v začasen dom. Bil je v precej slabem stanju, zanemarjen in nezaupljiv do ljudi. Razlog za to pozna le on, lahko pa predvidevamo, da je bil deležen več brc in udarcev, kot pa lepih besed.

Od spomladi, ko je prišel v začasen dom do sedaj še ni minilo veliko časa, vendar pa je njegovim začasnim skrbnikom že uspelo, da je Madras zasijal v vsej svoji lepoti – notranji in zunanji. Dlaka se mu lepo sveti, njegova pubertetniška leta (star je šele dve leti) pa so mu tudi v velik plus, saj je hitro pozabil na vse slabo kar se mu je dogajalo. Postal je nadvse igriv pes, obožuje ljudi in ker ima v sebi tudi vsaj polovico hrtje krvi je temu primerno tudi velik, nežen cartljivec.



Primeren bi bil tudi kot družinski pes, saj ima rad družbo otrok, seveda pa naj bodo otroci primerno podučeni glede ravnanja s psi. Madras bi bil zelo vesel, če bi mu delal doma družbo še en pes, saj menimo, da bi težko živel brez pasje družbe. Če pa ste zelo aktivni in imate dovolj časa, da bi se z njim res veliko ukvarjali in bi bil sam le malo časa, bi lahko živel tudi kot edini pes. Zaradi želje po druženju s človekom in veliki energiji, ki jo ima v sebi ni primeren za zelo zaposlene ljudi, kjer bi bil dlje časa sam doma.

Madras je idealen za tiste, ki so jim všeč greyhoundi, vendar se jim zdijo preveliki. Mali navihanec namreč meri v višino le okoli 60 centimetrov. Je zdrav pes in v dobri fizični kondiciji, njegova mladost, igrivost in navihanost pa so zagotovo pravi recept za odganjanje dolgčasa.



Več njegovih fotografij najdete na http://www.hrtjisvet.org/hs/lurcher-madras/

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #926 : torek, 21.07.2015 : 18:25:30 »

Arabella Kiss Naj ti bo lepo na mavrici, punčka nežna krhka Cry
Sožalje vsem, ki ste ji stali ob strani Cry

Vsem ostalim hrtkom pa srečno, naj vas čimprej na udobne kavče in postelje odpeljejo pravi za vas Kiss
Logiran

Unikatne tablice in portretki
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #927 : sreda, 22.07.2015 : 08:09:34 »

 Kiss Cry
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #928 : četrtek, 23.07.2015 : 12:08:02 »

Črni galgo par - Giorgino in Gerladine. Smiley

Giorgino

Pasma: galgo
Datum rojstva: 1.1.2010
Spol: samec

Giorgino je krasen postaven srednje velik samec, črne barve z nekaj beline po sprednjem delu vratu. Giorgino obožuje človeško družbo. Ko smo ga spoznali v zavetišču konec aprila 2015, se je nahajal v manjši ogradi skupaj s še sedmimi galgi in galgami. Zelo hitro se nas je navadil, še bolj se nas je zapomnil, ker smo vedno s seboj prinesli priboljške . Veselje ob našem obisku je pokazal s prav zanimivo hrtjo pozo, spustil se je na prve tačke, z glavo čisto do tal, dvignil zadek in mahal z vso silo z repkom.



Svojo ljubezen do ljudi pa so kazali tudi drugi njegovi »cimri« , a to Giorginotu včasih ni bilo preveč po godu, zato je vsakega od kosmatih sostanovalcev hitro postavil na realna tla in jim pokazal, da je Giorgy samo eden!
Georgino se je po odhodu v večjo ogrado tudi še sprostil in se sedaj igra z drugimi psi, da ne bi kdo mislil, da je Giorgino ena navadna egoistična limona

Tudi ko je bil čas sieste in smo bili prostovoljci v drugih ogradah, se je ta črni latino uživač na široko razkomotil, dvignil vse štiri od sebe, kot se vidi na sliki inverjetno sanjaril o trenutku ko pride spet kdo in prinese priboljške in se z njim pocrklja ali pa je preprosto vadil galgo-jogo
Giorgino si res zasluži čisto svojo družino, ki bi mu nudila topel dom in ljubezen, ki jo bo vračal z desetkratno mero in z veliko dozo humorja ter neprecenljivo zvestobo do groba. Kdo si tega ne bi želel?

Geraldine

Ocenjeno leto rojstva:  2014
Spol: samička
Barva: črna

Geraldine je majnša mlada črna galga z majhno belo liso na vratu. Ta črni biser odlikuje ravno pravšnja kombinacija ležernosti, radovednosti in igrivosti. V ogradi je bila še z drugimi galgi in galgami popolnoma neobremenjena, tudi v človeški družbi se počuti čisto domače.

Geraldine je prava mala radovedna raziskovalka, a kot se spodobi za vsakega galgota, s fizičnimi napori ne pretirava.



Ko smo prostovoljci čistili ograde je veselo prirepkala in nam sledila, ko pa ji “čiščenje” ni več dišalo se je mirno umaknila v »brlog«, luknjo skopano v pesku, kjer se je hladila in kinkala. Takrat smo jo tudi nagradili s čohanjem in njena sproščenost se je samo še stopnjevala.
Geraldine bi z lahkoto delila kavč še s kakšnim kosmatincem ali pa ga imela čisto za sebe. Geraldine je primerna tudi za začetnike, saj se s svojim nezahtevnim značajem hitro vklopi v kakršno koli družinsko okolje.
Bi delili kavč z Geraldine? Poizkusite, mogoče odkrijete nove dimenzije uživanja

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #929 : petek, 24.07.2015 : 12:19:20 »

NAYA NAS KLIČE NA POMOČ!

Mnogi med vami že poznate greyhoundico Nayo, spet drugi še ne. Pa vam naj prestavimo njeno zgodbo. Naya je prišla iz Irske, k svojima Aleksandri in Mihu je bila posvojena septembra leta 2012. Naya je še ena tistih greyhoudic, ki je bila 9.5.2010 skotena za namen krute in neizprosne tekaške industrije. Ker se je pri treningu na Irskem poškodovala seveda ni bila več koristna, zato je morala »oditi«. Sprva je bilo rečeno, da je njen problem samo v poškodbi prstka, ki je bil ustrezno saniran in bo Naya lahko živela normalno življenje, a žal se je kasneje izkazalo, da temu ni tako - poškodba ni bila ustrezno sanirana in izkazalo se je, da ima njena poškodba resnejše razsežnosti. Na srečo je dobila priložnost biti posvojena ravno v Sloveniji - pri Mihu in Aleksandri, kjer je danes srečna, vesela in ljubljena hrtica in seveda poti nazaj ni več, a žal je nesanirana poškodba še vedno tu in postaja vedno bolj boleča za Nayo.

Naya je med tem časom postala ambasadorka posvojenih hrtov v Sloveniji, saj pridno opravlja predposvojitvene obiske za Hrtji svet in je tako marsikateremu hrtku pomagala do ljubečega doma. Smiley



Žal pa je njena huda poškodba pustila trajne posledice, ki se same po sebi ne bodo popravile, zato bo potreben operativen poseg pri znanem veterinarju ortopedu v Topolšici. Naya svoje poškodovane tačke še vedno ne uporablja v celoti in jo večino časa drži v zrak, tudi obremenjuje je ne vedno in včasih raje teče ali hodi po treh tačkah, posledično s tem pa prekomerno obremenjuje ostale tačke in s tem tvega tudi druge poškodbe. Kadar poškodovano tačko bolj obremenjuje je tudi vidno utrujena in posledično zaradi tega tudi šepa, pri tem pa seveda brez tarnanja prenaša tudi vse bolečine, ki jih je poškodba prinesla s seboj.



Tako bo pri njej najprej opravljen RTG tačke, potem pa se bo po navodilih veterinarja videlo kako naprej… Po prvih ocenah bo potrebna operacija, pri kateri se bo pod kožo direktno na kost njene tačke z vijaki privila ploščica, ki bi bila dolga toliko, da bi potekala čez spodnji sklep, kjer so bile včasih vezi. To ploščico bo Naya imela notri eno leto. Vmes bi se naj ta sklep zatrdil in tako bi dobila močno oporo, ter tako začela uporabljati tudi to tačko in nebi več obremenjevala samo zdrave tačke. Po enem letu bi ji to ploščico odstranili.

Poleg tega ji bodo amputirali še prst na prej omenjeni tački, ki je bil prav tako na treningu poškodovan in žal zelo slabo saniran že na Irskem. Na prvem sklepu prstka ima Naya tudi štrcelj, ki jo zelo moti pri hoji, poleg tega pa ji iz štrclja raste še majhen nohtek, ki ji ga je potrebno redno piliti, saj drugače pri hoji pritiska na štrcelj in Nayi spet povzroča bolečine.

Za Nayo bi bilo najbolje, da bi bila operirana čim prej, zato je operacija načrtovana že za mesec september.

Omenjen poseg je ocenjen na cca. 1000 eur, Aleksandra in Miha pridno dajeta na stran denar za njeno operacijo in tako se je do zdaj pri njiju nabralo že 500 eur, a ker do septembra ne bo možno prihraniti še drugo polovico sta se na nas obrnila za pomoč.

Čeprav Naya ni bila posvojena preko Hrtjega sveta, smo se kot vedno odzvali na prošnjo in obljubili smo, da bomo po svojih najboljših močeh pomagali. Bi lahko pomagali tudi vi?

Od danes naprej za Nayo odpiramo zbiranje donacij za njeno operacijo, s tem pa bomo hrtji punčki omogočili zaživeti polno in zdravo življenje brez bolečin.

Mogoče se lahko danes ali jutri odpoveste jutranji kavi ali večernemu pivu, morda kepici sladoleda in ta znesek namenite za njeno več kot potrebno operacijo? Naya se vam bo sigurno na kakšnem od sprehodov ali hrtjih srečanj v zahvalo skromno ponudila za božanje. Smiley

S skupnimi močmi ji lahko pomagamo, da bo tudi Naya lahko zaživela brez bolečin.

V kolikor želite donirati za njeno operacijo lahko to od danes naprej storite na naš TRR:

SI56 6100 0000 1714 143, Delavska Hranilnica (SWIFT (BIC) HDELSI22); Društvo Hrtji svet Slovenije.

Sklic za nakazilo: 999 s pripisom namena: za Nayo. Na info@hrtjisvet.org nas lahko tudi obvestite o znesku in datuma nakazila donacije.

Kot vedno bomo v dokaz namensko porabljenih zbranih donacij in plačilo računa računa veterinarskih storitev tudi uradno objavili.

Tukaj pa se je seveda utrnila še ideja za naš novi projekt. Hrtji svet bo tako za naprej ustanovil »Sklad za pomoč hrtom«, v katerega se bo stekal denar ravno za takšne namene – pomagati posvojiteljem in posvojenim hrtom v Sloveniji, ki so se znašli v stiski a je hrtu potrebna nujna veterinarska pomoč. Tako bomo od vsakega posvojenega hrta in s tem zneska posvojnine odvedli 10€ v ta sklad, prav tako pa so seveda dobrodošle vaše namenske donacije, ki bodo nemudoma prenesene v ta sklad. Več o tem projektu pa kasneje …

Že v naprej se vam iskreno zahvaljujemo za donacije namenjene Nayi!

Ekipa društva HRTJI SVET Slovenije

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Strani: 1 ... 57 58 59 60 61 [62] 63 64 65 66 67 ... 85   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines