mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 30.09.2024 : 20:15:29

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Strani: 1 ... 45 46 47 48 49 [50] 51 52 53 54 55 ... 85   Dol
Natisni
Avtor Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije  (Prebrano 312412 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #735 : četrtek, 11.09.2014 : 13:17:36 »

V soboto bo posvojitev 5 galgin, ki so že dobile nov, začasni ali stalni dom. Konec meseca se del ekipe Hrtjega sveta odpravlja v Španijo, v zavetišče  plesalec... Tako da ne počivamo.

Tokrat vam predstavljamo Roberta.
Roberto je prečudovit visok galgo z res lepo hrtjo postavo. Je zelo prijazen, umirjen, nekonflikten in nežen samček. Ko človek vstopi v ogrado ne sili vanj, a v kolikor mu pokažemo pozornost nežno pristopi in se prepusti cartljanju, ki ga naravnost obožuje.

Roberto je hrt, ki bi bil primeren tudi za posvojitelja začetnika, saj mu bo s svojo nevsiljivo in nežno pojavo, ter res lepim izgledom v veselje in življenje z njim bo ena velika harmonija.



Prav tako želi čisto svojega človeka ob katerem bo končno lahko spoznal, da obstaja lepo in ljubeče življenje, ter topel dotik človeka tudi izven zavetišča.

Kdo bi mu dal priložnost ?

Več fotografij najdete na http://www.hrtjisvet.org/hs/galgo-roberto/.

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #736 : ponedeljek, 15.09.2014 : 09:20:30 »

Posvojitev galgov - 13. 09. 2014 - www.hrtjisvet.org

Še ena prečudovita posvojitev galgov je za nami. Tokrat smo v Sloveniji pozdravili pet galgic in sicer: Livenko, Hope, Lilibeth, Pio (Manolito) in Malvasijo. Vseh pet galgic smo spoznale junija, ko smo se članice društva HS mudile v zavetišču Scooby Medina. Tam smo jih spoznavale, skrbele za nekatere od njih, ko so okrevale v kliniki, jih pridno sprehajale, jim obljubile, da jim bomo pomagale do boljšega življenja … Vsaka nosi v sebi svojo bolj ali manj žalostno zgodbo svojega prejšnjega življenja, vsako je prav posebna usoda pripeljala k nam in v objeme svojih posvojiteljev, Pia pa je žal še prav posebej težko shajala v zavetišču, že takoj po prihodu tja je namreč bila postavljena najnižje na lestvico krdela z res grdo izkušnjo z drugimi psi, zato smo se odločili, da jo za zdaj vzamemo v začasno skrbništvo in ji pomagamo do lepšega življenja, ki si ga zagotovo zasluži prav sleherni pes.

Hvala vsem in vsakemu posebej, da ste tem petim hrtjim dušicam omogočili, da bodo končno lahko spoznale kaj pomeni ljubeče, srečno, razigrano in polno življenje v objemu svojih družin in v toplem in varnem zavetju zdaj samo njihovega doma za vedno!

Največja zahvala gre seveda posvojiteljem teh lepih hrtjih punčk, pa hvala tudi nesebični ekipi zavetišča Scooby Medina, ki nam jih je pripeljala in lepo skrbela za njih, ko so še bile v zavetišču, prav tako lepa hvala nepogrešljivi ekipi Hrtjega sveta, hvala tudi Metki Potočnik in njenemu podjetju Prolife, ki nam je ponovno delno napolnila paketke dobrodošlice za galgine, hvala tudi osebju KD Pluton, ki nam vedno nesebično priskoči na pomoč in odstopi poligon, da smo lahko izvedli formalno posvojitev.

Bodite srečne in vesele hrtje punčke! Želimo vam mnogo lepih trenutkov z vašimi družinami in že komaj čakamo, da bomo lahko spremljali vaš napredek.

Ekipa društva Hrtji svet Slovenije

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org

In še fotografije.  Smiley

Najprej smo popoldan imeli mini srečanje. Čeprav je bilo mokro in oblažno, se je zbralo nekaj naših "starih" posvojenčkov in posvojiteljev.
Tole je galgica Maya.




Galgo Lumo.


In njegova Nevada.


Vedno eleganten galgo Flamenco




Ni ga čez toploto, pa mehko blazino in biti komot, si misli Flamenco.


Tudi greyhoundica Suzanne je rada na toplem in mehkem.


Takole je naša ekipa v Italiji v naš kombi in bokse naložila naše drobcene galgine ...To so radovednice Hope, Livenka in Lilibeth.
 
 


Mlada, radovedna, igriva in dobrovoljna ...galga Hope.


Hope in Lilibeth (zdaj ji je ime Lili).




Prekrasna Lili.


Malo zadržani galgini ...Malvasia in Pia (Manolita).




Tudi hrtje deklice, ki prihajajo iz zavetišča pravijo, da ga ni čez komot. Hope se je takole lepo namestila na "povštrček" Lilibeth.


Kljub dolgi in naporni poti in večernih urah, so bile galgice radovedne kaj se zdaj dogaja, zakaj nekaj čudno govorimo in zremo samo v njih, se smejemo in čivkamo "kako so lepe!!!".


Pa so prišle iz kombija. Prva je prišla galgica Livenka (zdaj Pika).


Nato Lili, ki jo je sprejela njena srčna posvojiteljica.






Galgica Hope je takoj po prihodu iz kombija začela sklepati hrtja prijateljstva. Prav nič je ni bilo strah, ona je že skakljala kot srnica. "Akcija, gremo se igrat" si je mislila...  Smiley




Galgica Livenka (zdaj Pika) v objemu svojih dveh posvojiteljev.




Čisto malo zadržana galgina Malvasia.


Malvasia in njena Darja sta šli na prvi mali sprehod po poligonu.


Galgica Pia, ki svoj dom še išče. Več o možnosti posvojitve pa na info@hrtjisvet.org.



Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #737 : sreda, 17.09.2014 : 13:06:23 »

PIA (MANOLITA)

Pasma: galgo
Ocenjen datum rojstva: 5.5.2008
Spol: samička
Barva: bela s črnimi ožigi
Št. čipa: 941000013498204

- 17. 09. 2014 - Javljanje iz začasnega doma



In tukaj se že predstavlja naša najnovejša kandidatka za posvojitev, galgica PIA – toplo priporočamo!

Pijino zgodbo ste morda že zasledili, saj smo punčko spoznali med našim bivanjem v španskem zavetišču letos junija – takrat v zanjo res težki in boleči situaciji, zaradi katere se je precej umaknila sama vase… In tako sem se pač spet pripravila na izdatno “podporo” plašnemu hrtku, paranoja na vseh koncih… mene pa res nikoli ne izuči Wink

Pia je galgica, v katere genih je gotovo primes greyhounda, kar jo dela dodatno močno in vzdržljivo. V bistvu je precej nizke postave, po konstiituciji pa lahko rečem samo, da je čisti atlet. Sicer je izgubila nekaj kilogramov tam v zavetišču, vseeno pa jo je ena sama mišica. Zaradi trpežne pojave jo kličem kar moja gorska koza, vzdevek se ji prilega na več ravneh Wink Je bele barve s črnim ožigom na glavi in črnimi pegicami posejanimi povsod po telesu, zelo simpatično  Do “plašnosti” še pridemo, drugače pa je to precej zvedavo bitje, ki si navdušeno ogleduje vsako dogajanje; ni pa stikljiva, recimo (do sedaj še ni padla na vse moje nastavljene pasti, niti ni rinila nosu v nakupovalno vrečko, niti v smeti ne, hrana na pultu je obstala, …). V okolju je mirna in sproščena, pa prav po gorsko vzdržljiv pes mora biti to, verjetno bo naslednja maskota za Duracell baterije Wink

Takole pa smo se podali v težavno prilagajanje:

Sobota
Neko plašno bitje, na daleč izogibajoč se vsakomur, pristopiclja iz kombija. Najprej me udari, kako majhna tale punčka pravzaprav je, v Španiji mi je bila cela baba in pol, pa v resnici sploh ni. No ja, bom že videla  kaj in kako… Pot do doma mirna, spoznavanje s pasjima sostanovalcema izredno sproščeno, Pia vsa navdušena pozdravi moja dva (ki sta pa postala že prava gostitelja oziroma stoično prenašata moje muhe vlačenja novih cuckov domov), prav nič se ne boji. Konflikta še do danes nobenega, nič dominacije, nič prerekanj, pasja sloga skratka. Kopanje izredno mirno prenese, v bistvu  ji je drgnjenje povsod po telesu celo všeč! Ah, končno bel pes  Vztrajno iščem ostanke preteklih res kar grozljivih ran, ampak čeprav vem, kje iskati, so manjše brazgotine (ki se še celijo) opazne samo še na eni nogi. Neverjetno!

Obhod stanovanja, vse gre pogledat, ah ja, lahko se kar pripravim na nočno tavanje, tole se ne bo umirilo prav kmalu  Glej ga zlomka, v celi hiši ni pametnega kotička za rit dol položit (ob vseh pasjih posteljah povsod okrog!!!), je treba na mojo posteljo! Seveda se instant skregava, revčku malemu skočijo oči iz jamic in ne ve, kam naj se da. Ampak od takrat je postelja  spet samo moja, dodatnih poskusov osvajanja ni. In točno v eni minuti s sistemom “preprosto kopiraj druga dva” osvoji pasji ležalni povšter (ki navadno ob prvem stiku psu nažene strah v kosti, njej pa nič), se zavali dol in se niti gane ne več do jutra – tavanje???

Prvi večer v postelji še dolgo razmišljam o tem, kako v zavetišču popoloma prezrt in plašen hrt v tem trenutku tri metre od mene že zadovoljno in povsem sproščeno smrči…



Nedelja
Pia je strašno pridna. Nobenega lulanja ali “nezgode” v hiši. Nobenega tavanja, nobega pretiranega bežanja pred mano. Gremo dvakrat ven in že ve, kaj je povodec in se vsa navdušena priteče privezat. Če se boža en pes, se takoj prištuli še Pijina glava… Poje vse, karkoli že je v skledi, takoj. Ne sitnari sploh, mirno počiva na sončku na balkonu. Z vzdihom zaprem priročnik za uvajanje psa, ker vse te lekcije očitno že obvlada v nulo, gremo na višjo težavnostno raven torej.

Prva vedno v avtu, očitno se tudi rada vozi. Čim se avto premakne, se uleže in mirno leži celo pot. Nobenega kreganja za prostor. Jo bom pa vsaj hoje na povodcu naučila! Pa ja, nikamor ne vleče, upošteva gibanje človeka, samo zvedavo opazuje okolico. Povsem jasen  ji je prepovedovalni “ne!”, odziva se na moje napotke, vsaka korekcija na povodcu ima takojšnji pozitivni učinek. Eno uro odšpanciramo, kot da je od nekdaj z nami. Resno razmišljam , da so mi podtaknili nekega vsega vajenega psa - Huh Če zna tudi ovce zganjat na kup, me sploh ne bi presenetilo…

Ponedeljek
Aha, zdaj bo pa hudir, se greva predstavit v Novo Gorico! Zjutraj odhod v službo – nič jokanja, gre ležat v svoj povšter. Po sedmih urah, ki jih psi preživijo sami doma, vse normalno, nobene nezgode, nobene škode. Spet mirna pot v NG. Do ljudi na začetku nezaupljiva, a po petih minutah bi šla kar z Ajdo že, na povodcu jo vodijo vsi po vrsti, super pridna. Do vseh hrtov prijazna, nobenega konflikta. Drugi psi jo zgolj zmerno zanimajo, nobenega strahu ali agresije. Kar nekaj otrok se zapodi direkt vanjo, nobenega strahu, povsem mirno se pusti božati, tudi komaj dveletni punčki, ki se brez strahu obeša po njej. Zasluži si občudovanje in vse pohvale – je res prišla šele v soboto? A to da je una Pia???

Zaenkrat lahko potrdim le, da se Pia boji palic. In pa določenih tipov moških, ki jih opazi že od daleč. No ja

Torek
9 ur čakanja doma brez problema. Ob mojem povratku že vsa navdušena in vesela, trije kompleti  tačk poskakujejo. Nasploh se Pia razveseli vsake pozornosti in besno maha z repom, me že malo skrbi, da ji bo enkrat kar odletel  Wink In naenkrat se zapodi za Caracolom na vrt, v širno travnato prostranstvo. Mene malo stisne, da ne bi frajla kje poskušala preko ograje in kako bom zdaj plašnega psa ujela? In naenkrat se navdušeno pripodi nazaj, poskakuje kot res prava koza in se podi po vrtu, pa to je pravi veseljak! Čim požvižgam, se obrne in priskaklja nazaj, prav dobro odzivna je… Sicer mi ne skoči kar direkt v naročje, ampak po mirnem prigovarjanju lepo počaka in se pusti prijeti. Vajo ponovimo po sprehodu, ko se mirno sprehodi po vrtu in po klicu takoj priteče in gre direkt v hišo…



Piji sem napovedala en teden, da se bo unesla in prilagodila. Kako grdo sem spet podcenjevala hrta!

Pia je bila v zavetišču NIČ in to dobesedno. V normalnem in vzpodbudnem okolju ima Pia lep karakter, očitno vdanost človeku in sproščeno veselje do življenja.

Če si želite izzivov na vseh ravneh in treniranja živcev- pojdite in si kupite mladička.
Če pa bi si radi prijetno popestrili življenje z vzdržljivim, vdanim, izredno prilagodljivim in konec koncev zelo ckrljivim hrtom – POSVOJITE PIO!

(začasna mama Nataša)

Več o možnosti posvojitve Pie na info@hrtjisvet.org

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #738 : nedelja, 21.09.2014 : 15:19:06 »

Mesec september je za naše društvo vesel mesec, kajti pred nami je že drugi transport ... po galgih, ki so prispeli prejšnji teden iz Španije, v soboto odhaja naša ekipa po psa, ki prideta iz Irske.

Tudi tokrat smo se odločili, da bomo zbirali donacije za greyhounde in lurcherje, ki še čakajo na svoj dom, v zavetišču na Irskem. Z zbranimi pasjimi priboljški in hrano, jim bomo skušali prižgati veselo iskrico v očeh in jim vsaj za nekaj trenutkov (hehe, saj vsi vemo, kako hitro greyhoundi zbašejo hrano vase) polepšati bivanje v zavetišču. Dokler se kot največji srečneži ne znajdejo na kamionu, ki jih bo iz Irske popeljal novemu, lepšemu življenju naproti .. kakšnega gotovo tudi proti Sloveniji.

Stvari, ki jih psi v zavetišču najbolj potrebujejo je konzervirana hrana, briketi in riž. No ... jasno pa je, da se bodo najbolj razveselili razno raznih pasjih priboljškov.

Kot vedno, se dobimo na zgornjem parkirišču, za halo Tivoli (ob gozdu) in sicer v petek: 26. 9. ob 17h. Malo bomo počvekali, prečohali naše hrte in ostale pse in se sprehodili po Tivoliju. Vreme bo  ... torej tudi dobre volje ne bo manjkalo.

Vljudno vabljeni vsi naši podporniki, posvojitelji s svojimi hrti, pa tudi vsi ostali, ki si boste kje v bližini in si boste zaželeli malo hrtje družbe. Se že veselimo srečanja z vami ...

Če bi želeli kaj prispevati iz štajerskega konca, pa vam je Ljubljana tokrat predaleč, lahko predate stvari Sebastijanu.

Sebastijan: 040 725 820
Blažka: 041 274 305

Hrtji svet Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #739 : ponedeljek, 22.09.2014 : 07:29:47 »


V soboto (27. 09. 2014) bo Hrtji svet v Celju. Nas boste prišli pozdraviti in poslušati predavanje na temo problematike odsluženih hrtov in kakšno je naše poslanstvo?




V soboto, 27. septembra, vas ob 10. uri
vabimo v Osrednjo knjižnico Celje
na pogovorno jutro, z naslovom:

„TEK ZA ŽIVLJENJE“

Eric Parker je v knjigi „Najboljši psi“ takole zapisal:
Ugotovil sem, da nisem jaz tisti, ki opazuje pse, ampak da oni opazujejo mene. In v očeh vsakega se je zrcalilo isto upanje, isti brezup. - Grem lahko s teboj? Sem lahko tvoj kuža? Ne morem biti tvoj kuža? Ne?

Predstavilo se bo društvo Hrtji svet Slovenije, katerega namen in cilji so nesebična in prostovoljna prizadevanja poiskati nove in ljubeče domove odsluženim psom, pretežno pasme hrt, ki prihajajo večinoma iz zavetišč v Španiji in na Irskem, v katerih bodo lahko živeli kvalitetno in ljubeče življenje hišnih ljubljenčkov.
Pri tem pa si društvo prizadeva tudi za zaščito in pomoč pretežno psom pasme hrt, v okviru tega pa tudi skrbi, da bi lahko psi živeli življenje, ki je primerno njihovi vrsti, svobodno ter v miru ter brez strahu, da jih bi kdo preganjal, mučil ali ubil.

Hov! Hov! Hov!

Prijazno vabljeni!

Lokacija predavanja?
Osrednja knjižnica Celje, Muzejski trg 1a, Levstikova dvorana


Spletna stran knjižnice: http://www.ce.sik.si/si/

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org

Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #740 : petek, 03.10.2014 : 12:53:18 »

Stefano je res občudovanja vreden galgo samec. Njegova konkretna postava s sijočo črno dlako in sivo masko takoj pritegne pogled.



V trenutku, ko vstopiš v ogrado, je že ob tebi. Če se za trenutek ustaviš, pa se povzpne na zadnje noge in te nežno objame. Ves čas je ob človeku, vendar ni vsiljiv.
Je živahen, nekonflikten, z drugimi psi se dobro razume. Res je simpatičen, tako vizualno kot karakterno. Je nezahteven in primeren za začetnike.

Svoje posvojitelje bo na sprehodu lepo spremljal in skrbel za zabavo, doma pa bo užival v cartlanju in delal družbo prav vsepovsod.

Več o možnosti posvojitve Stefana na info@hrtjisvet.org, več fotografij pa na http://www.hrtjisvet.org/hs/galgo-stefano/.

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #741 : sobota, 04.10.2014 : 22:54:38 »

Tole je Scarface, konkreten galgo samec, ki je v ogradi sobival s tremi psi, ki so vsi dobili domove in so v karanteni. Zato je moral v novo ogrado, kjer se bo moral znova dokazovati v krdelu - in to lahko pusti brazgotine na telesu in strah pred drugimi psi. Trenutno je v novem okolju žalosten in se ne znajde dobro.



Zato bi bilo zanj precej nujno, da tudi on dobi končno svoj dom. Prostovoljke, ki smo ga spoznale v zavetišču smo nad njim navdušene - je velik, postaven brindle samec, z ljudmi izredno nežen in scartlan, prav tako neproblematičen do drugih psov in netravmatiziran.
Tako nasmejan je bil še prejšnji teden.


Skratka - Scarface išče odgovorne posvojitelje!
Več o njem na http://www.hrtjisvet.org/hs/galgo-scarface/,
če razmišljate o posvojitvi, pa nam pišite na info@hrtjisvet.org.

Društvo Hrtji svet Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #742 : nedelja, 05.10.2014 : 15:34:39 »

VABILO NA PROMOCIJSKI SPREHOD S HRTKI PO LJUBLJANI

V ponedeljek, 6.10.2014, ste prisrčno vabljeni na sprehod s posvojenimi hrti po Ljubljani. Dobimo se ob 17:15 v parku Tivoli, na koncu promenade, pri vodnjaku.

Zelo bi bili veseli, če bi se nam pridružili s svojimi posvojenimi hrtki, saj lahko le z njimi in vašo pomočjo predstavimo ljudem problematiko, hrtje posvojence in tako morda še kakšno družino navdušimo, da ponudi svoje srce in dom odsluženi hrtji duši. Prav tako ste vabljeni vsi tisti, ki se zanimate za posvojitev hrta, saj boste lahko iz prve roke dobili vse potrebne informacije.

Na sprehodu bodo na voljo tudi promocijske zloženke, ki jih bomo razdelili mimoidočim.

V primeru dežja sprehod s hrtki odpade.

Upamo, da se vidimo v čim večjem številu! Ste zelo lepo vabljeni!  Smiley

Še kontaktna številka za morebitne informacije: 031-477-105 (Urška)

Ekipa društva HRTJI SVET Slovenije

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #743 : ponedeljek, 06.10.2014 : 21:52:39 »

Po dolgem času smo naredili promocijski sprehod po centru Ljubljane, ki je zares uspel. Prišli ste nas pozdravit posvojitelji z mnogimi hrtki (če smo prav šteli, jih je bilo 17) in prav vsakega smo veseli, ko vidimo, kako uživajo pri svojih posvojiteljih. Seveda takšno število hrtov ne ostane nespregledano - ljudje nas vedno fotografirajo, nekateri pristopijo in jim povemo o delovanju društva Hrtji svet in razdelimo promocijske zloženke, drugi uživajo v božanju hrtov... Posvojitelji in tisti, ki se za posvojitev zanimajo, pa debatiramo o raznih stvareh, v ospredju je pa seveda življenje s posvojenčki.  Smiley
Zopet smo naleteli na fotografiranje za modno revijo in.. ja, prav ste uganili, spet smo posodili hrte.  Cool Ker so pač tako elegantni in lepi psi, da si fotomodelke zaželijo njihove družbe. 

Za fotografije je poskrbela Branka Forscek, hvala.

Do naslednjega sprehoda vas lepo pozdravljamo in upamo, da se kmalu spet vidimo!
Še enkrat hvala vsem za družbo!

Ekipa društva HRTJI SVET Slovenije

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org

Poziranje na Prešernovem trgu.


Podenco Pruno in v ozadju mini bullterier Yuma.


Otroci so navdušeni nad nežno galgino Lili. Ja, to je tista Lili, ki je še slab mesec nazaj bila v zavetišču Scooby.


Obkroženi z ljudmi, ki jih je pisana hrtja druščina očarala.




Galga Fortuna in Gizmo in greyhound Jake.
Black is beautiful.


Najprej je pozirala galga Fortuna, potem so si pa zaželeli še več hrtov in pred fotoaparat so se postavili Wally, Pablo in Lili.
Wallya je posvojiteljica skoraj zatajila, ko je...  predaja hja... (skoraj) polulal ''nevesto''.  Shocked Tako da - s hrtom vam nikoli ne bo dolgčas. Smiley)
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #744 : petek, 10.10.2014 : 18:03:53 »

Predstavljamo vam greyhounda Siriusa, ki išče svoj dom in je že v Sloveniji.



Sirius je čudovit greyhound, z dlako, ki se mu sveti v modri barvi. Tipičen greyhound, ki obožuje vožnjo z avtomobilom, bližino ljudi, lepo se razume z drugimi psi, pa naj bodo večje, ali manjše rasti. Uživa tudi v otroški družbi in se pusti božati zdaj enemu, zdaj drugemu.

V Slovenijo je prišel marca, nov dom zanj pa iščemo, ker trpi za ločitveno tesnobo. Posvojiteljica ga opisuje kot zlatega hrta, vse do tedaj, ko mora ostati sam doma. Potem nastopijo težave in, ker se posvojiteljica več ne zmore spopadati z njimi, se je odločila, da ga vrne društvu.

Za Siriusa iščemo dom, kjer že biva stabilen pes, ali bo njegov posvojitelj večino časa doma, oziroma mu bo lahko Sirius delal družbo tudi v službi, ali pri vsakodnevnih opravkih. Naše dosedanje izkušnje so pokazale, da pri večini primerih ločitvena tesnoba izzveni, ko dobi pes družbo drugega psa.

Priporočeno pa je, da novi posvojitelj poskuša sčasoma po navodilih pasjih strokovnjakov, omiliti oziroma odstraniti ločitveno tesnobo, kar se z vztrajnostjo in pravilnim načinom, da počasi doseči.

Če vam družbo že dela pes in razmišljate o posvojitvi še enega, že socializiranega, navajenega na ljudi, otroke, psa, ki obožuje cartanje in lenobno poležavanje ...potem je greyhound Sirius pravi pes za vas.

Za vse informacije nas kontaktirajte nas na: info@hrtjisvet.org

Več njegovih slik bo kmalu na voljo na naši spletni strani: www.hrtjisvet.org

Društvo Hrtji svet Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #745 : sreda, 15.10.2014 : 22:01:04 »

Silver je visok sivo-brindle resast galgo. Ko smo prvič prišle v njegovo ogrado je bil malo bolj zadržan, kasneje pa se nas je že navadil in prišel do nas sam ter se prepustil božanju.



Verjetno v svojem življenju ni imel veliko nežnosti, saj se včasih zazdi, da ne ve, kaj pomeni naklonjenost s strani človeka.

Na povodcu hodi zelo lepo in ne vleče. Z ostalimi galgi v ogradi se lepo razume in nikoli ne sili v prepire. Z njimi se rad igra, veliko časa pa tudi spi na mivki in se nastavlja sončnim žarkom.

V novem domu se bo z nekaj potrpljenja in časa popolnoma prepustil.

NA VOLJO ZA POSVOJITEV ... galgo SILVER
Več njegovih slik najdete na:
http://www.hrtjisvet.org/hs/galgo-silver/

Društvo Hrtji svet Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.or
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #746 : četrtek, 16.10.2014 : 07:20:13 »

Sprehod Hrtjega sveta po Mariboru!



V nedeljo, 19. 10. 2014 vas prijazno vabimo na društven sprehod, ki se bo zgodil v Mariboru.

Dobimo se med 10.00 in 10.30 uro pri južni tribuni Ljudskega vrta – na Gregorčičevi ulici.
(Najbližja št. je Gregorčičeva 47, to je stanovanjska hiša pred našo zbirno točko, potem pa se samo pelje po ulici, ko se nas bo zagledalo. Na celotni Gregorčičevi je možno parkirati avtomobile. Ker se dobimo v nedeljo, je parkiranje brezplačno, prav tako je možno parkirati okoli celotnega Ljudskega vrta.)

Sprehod bo popolnoma nezahteven, nobenih vzponov in naporov ne bo, v glavnem se bomo sprehajali po asfaltiranih poteh, malo po kockah, … potem pa gremo še malo v center mesta, kjer bomo šarmirali in pozirali fotografom. Wink
Tako se lahko tokratnega sprehoda s tega aspekta udeleži kdorkoli, ne glede na starost. Vreme bomo naročili lepo, upamo da bodo sprejeli naročilo. Smiley

Prijazno vabljeni vsi posvojitelji s hrtki, prav tako ste lepo vabljeni tudi člani društva, pa naši podporniki, simpatizerji in seveda vsi tisti, ki se morda zanimate za posvojitev hrta. Tam nas boste lahko povprašali, če vas kaj zanima. Wink

Se vidimo v nedeljo …;)

Za dodatne informacije oz. v primeru zamude pa še mobilna št.:
040/578-751 - Marko


Ekipa društva HRTJI SVET Slovenije.

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #747 : petek, 17.10.2014 : 16:17:35 »

Moreno

Ocenjeno leto rojstva: 22.10.2011
Spol: samček
Barva: črna

Moreno je velik, konkreten galgo črne barve, z belim smrčkom in belo liso pod vratom in po prsih. Trenutno je malo predebel, zato bo v novem domu potreboval primerno prehrano in gibanje, da pet pridobi pravo hrtjo postavo.



Je nekonflikten, vendar ga trenutno napada drug samec, zato je večino časa na visokih lesenih stopnicah, kjer se počuti najbolj varno.
Je cartljiv in miren, nevsiljiv in zelo uživa v človeški družbi. Zelo lepo hodi na povodcu in popolnoma nič ne vleče.

Posebej moramo izpostaviti njegov pogum in potrpežljivost, saj je v zavetišču daroval kri in s tem rešil življenje psički mastinki.

NA VOLJO ZA POSVOJITEV ... galgo MORENO
Več njegovih slik najdete na:
http://www.hrtjisvet.org/hs/galgo-moreno/

Društvo Hrtji svet Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #748 : ponedeljek, 20.10.2014 : 16:02:09 »

Naomi je prava črna lepotica, s čisto malo beline – še ena, ki izgleda kot da je namočila smrček v sladkor, pa malo beline se ji je prijelo še na prsni del. Smiley



Je izredno skulirana in nežna psička. Človeka pride umirjeno pozdravit in če jo pričneš božat, pri tem zelo uživa, če pa nimaš časa za njo, se pa uleže in nastavlja sončnim žarkom. Pri tem se sploh ni pustila motit, niso je jezili niti živahni galgji cimri.

Primerna je za začetnike, ki si želijo umirjene in scartljane družbe.

NA VOLJO ZA POSVOJITEV ... galga NAOMI
Več njenih slik najdete na: http://www.hrtjisvet.org/hs/galga-naomi/

Društvo Hrtji svet Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #749 : torek, 21.10.2014 : 15:59:36 »

Nedeljo in hrtji sprehod po Mariboru smo res na polno izkoristili. Prišlo je res lepo število naših posvojiteljev s posvojenimi hrti, pa še whippet, minibullterier, Cirneco dell'Etna, irski volčji hrt in še kak drug smrček bi se našel. Pestra druščina, kajne?

Tudi nekaj podpornikov društva, ki se zanimajo za posvojitev, smo popeljali na hrtji sprehod in jim povedali kar dosti informacij, kar se tiče posvojitve.
Tako lep sončen sprehod smo zaključili še v centru Maribora, kjer smo obsedeli v prijetni senčki, da so si naši hrti lahko odpočili. Na dekici ali brez nje, kakor so navajeni.

Še enkrat hvala vsem, ki ste prišli, za še en hrtje obarvan dan, preživet v dobri družbi. In hvala Anuši in Evi za fotografije ter Marku za organizacijo sprehoda.
Verjamemo, da so hrti vso pot domov prespali in da so takoj okupirali svoje mehke blazine.  Tongue

Do naslednjič vas lepo pozdravljamo! Smiley

Nekaj fotografij z našega promocijskega sprehoda po Mariboru najdete na naši FB strani:
https://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.723350767747976.1073741980.141593622590363&type=1
Ekipa društva HRTJI SVET Slovenije
Logiran
Strani: 1 ... 45 46 47 48 49 [50] 51 52 53 54 55 ... 85   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines