mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 15.08.2024 : 16:24:43

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Strani: 1 ... 43 44 45 46 47 [48] 49 50 51 52 53 ... 85   Dol
Natisni
Avtor Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije  (Prebrano 308218 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #705 : sreda, 30.07.2014 : 15:27:19 »

O ja, Meto in Sun-a pa poznam, za njega jaz rečem, da ni grey, ampak je medved, ker je ogromen Cheesy Z Meto sta res super par  Kiss, ko je prišel, je bil res malo ''razštelan'', ampak zdaj je super - ravno ona mi je priporočila osteopatijo.
Sta celo krasila eno stran v reviji Moj pes.


Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #706 : sreda, 30.07.2014 : 15:46:00 »

Ja, Meta je to, čudovita punca ljubezen ljubezen s krasnim pesetom.  Kiss
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #707 : četrtek, 31.07.2014 : 09:07:23 »

Ja, Meta je to, čudovita punca ljubezen ljubezen s krasnim pesetom.  Kiss

Se strinjam!!! 
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #708 : četrtek, 31.07.2014 : 14:50:19 »

VABILO NA PROMOCIJSKI SPREHOD S HRTKI PO ŠOŠTANJU



V nedeljo 3.8.2014, ste prisrčno vabljeni na sprehod s posvojenimi hrti po Šoštanju. Dobimo se ob 10:00 na trgu bratov Mravljak. Vreme bi naj bilo lepo, vsaj po trenutnih vremenskih napovedih. Smiley

Zelo bi bili veseli, če bi se nam pridružili s svojimi posvojenimi hrtki, saj lahko le z njimi in vašo pomočjo predstavimo ljudem problematiko, hrtje posvojence in tako morda še kakšno družino navdušimo, da ponudi svoje srce in dom odsluženi hrtji duši. Prav tako ste vabljeni vsi tisti, ki se zanimate za posvojitev hrta, saj boste lahko iz prve roke dobili vse potrebne informacije.

Na sprehodu bodo na voljo tudi promocijske zloženke, ki jih bomo razdelili mimoidočim.
V primeru dežja sprehod s hrtki odpade.

Upamo, da se vidimo v čim večjem številu!
Še kontaktna številka za morebitne informacije: 031-477-105 (Urška)

Ekipa društva HRTJI SVET Slovenije

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #709 : petek, 01.08.2014 : 12:32:57 »

Ne boste verjeli, a ta postavni, visoki, mišičasti greyhound jih ima že deset na plečih. Tudi sami ne bi verjeli – fant je še vedno v najboljši kondiciji, popolnoma zdrav, ognjeno črn in o šarmantni srebrnini na smrčku ni ne duha ne sluha – a tetovaža in njegov bogat, odličen rodovnik pač ne lažeta.

Tudi Luke je bil dirkalni šampion, dolga leta je svojo eksplozivnost vsakodnevno preizkušal na tekmovalnih stadionih, vseeno pa ga v posvojitev oddajamo brez najmanjše poškodbe. Po zaključku uspešne »kariere« je nekaj let služil kot samec za razplod. Ja, Lukea so povsem in čisto dodobra izkoristili. Še sreča, da je na koncu po različnih peripetijah le pristal v rokah irskih prostovoljcev. Tako se fantu obeta vsaj nekaj (štiri, pet ali celo več) let srečnega življenja.

Luke je človeku dal ogromno, v zameno pa prejel bore malo. Fant tako ne ve, kaj je mehka blazina, nežna roka, naklonjenost, ki ni vezana le na dobro opravljeno delo. No, zdaj je čas tudi za to: za neprestano uživanje, dolge sproščujoče sprehode, dobro hrano, čohanje in skupno izkazovanje pripadnosti. Ta dostojanstveni gospod je namreč v duši kljub vsemu ohranil vso svojo prvinsko milino, prijaznost, uravnoteženost. Zato njegovo nadaljnje življenje vidimo v družini z nekoliko večjimi otroki (recimo, šolske dobe); no, lahko so tudi mlajši, le da se znajo do psa primerno vesti. Zavedati se je pač treba, da je Luke kljub svoji neizmerni nežnosti vseeno v vseh pogledih persona – po velikosti, moči, izgledu …

Do svojih hrtjih kolegov se je vedno obnašal kot pravi gentleman, uvidevno in strpno, z manjšimi pasmami kužkov pa v svojem dolgem življenju ni imel pogostih stikov. Zato bo previdnost pri spoznavanju z njimi seveda nujna.

Premišljujete, da bi dom ponudili odsluženemu greyhoundu v pravem pomenu besede? In mu s tem dali najlepše darilo v življenju? Veseli bomo vaše odločitve, ki pa vsekakor mora biti odgovorna in preudarna.



Luke je v vsem – v svojem obnašanju, energiji in stasu – pravi evergreen.

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #710 : sobota, 02.08.2014 : 15:36:02 »

Collar je mlad in lepe normalne galgo postave. Je poln življenja, a hkrati zelo nežen in cartljiv. V svoji ogradi se razume z vsemi samci in samičkami in nikoli ne sili v konfliktne situacije. Rad pride do človeka, da se mu stisne v objem in potem se prepusti uživanju v božanju.

Kot že fotografije pokažejo je res zelo lep, ima čudovit brindle kožušček z nekaj beline. Collar zdaj čaka samo še na čisto svojo družinico, ki ga bo razvajala in s katero bo lahko spoznaval lepote življenja.



Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #711 : nedelja, 03.08.2014 : 18:50:22 »

Roberto je prečudovit visok galgo z res lepo hrtjo postavo. Je zelo prijazen, umirjen, nekonflikten in nežen samček. Ko človek vstopi v ogrado ne sili vanj, a v kolikor mu pokažemo pozornost nežno pristopi in se prepusti cartljanju, ki ga naravnost obožuje.

Roberto je hrt, ki bi bil primeren tudi za posvojitelja začetnika, saj mu bo s svojo nevsiljivo in nežno pojavo, ter res lepim izgledom v veselje in življenje z njim bo ena velika harmonija.

Roberto si prav tako želi čisto svojega človeka ob katerem bo končno lahko spoznal,d a obstaja lepo in ljubeče življenje, ter topel dotik človeka tudi izven zavetišča.

Kdo bi mu dal priložnost ?



Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #712 : ponedeljek, 04.08.2014 : 10:04:02 »

V nedeljo, 3. 8. 2014. smo se odpravili na sprehod po Šoštanju, kjer imajo krasne sprehajalne poti. Zbralo se nas je kar precej - hrte so zastopali galgi Nevada, Lumo, Maya, Faela, Flamenco, Tapati, Pablo, Saeta, Serrat in Najk, greyhounde Bertie in Wally, whippete Pen in za kratek čas smo dobili v družbo še mladička italijanskega hrta. 
Seveda takšna množica psov pritegne mnogo pogledov - s tistimi, ki so se ustavili, smo spregovorili in poželi same pohvalne besede glede naših psov in našega poslanstva, za več informacij smo jim dodali še društveno zloženko.
V senci so hrti prikazali, kako zna biti tudi tako pregovorno nelajajoči hrt pravi čuvaj, kako se fehta za priboljške, kako se glavo vzdigne samo, če nekje zašumi vrečka s pasjimi piškoti... 
Tisti, ki jim je bilo najbolj vroče, so se pa še namočili v prijetni vodi..
Mi smo kar dobro izkoristili dan - upamo, da se naslednjič spet vidimo!

Hvala vsem, ki ste prišli!

Ekipa društva Hrtji svet

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org

Zbiranje...


Lepotica Maya.


Počitek v senci. Smiley




Najk in Pen. Smiley


Eni so našli mesto pod mizo, drugi na njej.. Tongue




Flamenco.


Faela.


Nekateri so dvignili glavo le, kadar so začutili, da se nekje delijo priboljški...


Bertie. Smiley


Nasmejani Najk.


Wally, Serrat in Nevada.


Nežna Nevada, ki je v parih letih iz plašne galgine postala psička, ki pride do človeka in, če jo pričneš božati, kar ne gre stran.


Namakanje tačk. Smiley
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #713 : petek, 08.08.2014 : 21:50:08 »

Murphy

Poležen: julij 2013
Spol: samček
Barva: modra

Priznate morate, da zrete v resnično simpatično glavico modro obarvanega greyhounda Murphyja. Je brez običajne tetovaže v ušesih. Kdo ve, morda mu prav zato ušeska kdaj pa kdaj tako prikupno omagajo levo-desno, sem in tja.



Ja, pri Murphyju nam že njegov prostodušni pogled potrjuje, da gre za rosno mladega greyhounda, odraslega v postavno mišičasto telo, po naturi pa za milo in razposajeno hrtje bitje, ki šele odkriva skrivnosti življenja. Pri tem mu lahko s posvojitvijo pomagate prav vi, fant se vam bo pustil voditi in se sčasoma razvil v spoštovanja vreden hrtji karakter.

Je nežen, prijazen, mladostno navihan, radoveden in srčen …, glede posvojiteljev pa ne bo izbirčen, prav lepo se bo ujel tako s posameznikom kot z družino z otroki.  Z drugimi psi se odlično razume in bi bil tudi doma nadvse vesel pasje družbe. Vendar pa drugi pes ni pogoj za posvojitev, Murphy bo zadovoljen tudi kot edini pes v družini.

Ta komaj leto dni star smrček bo v neizmerno veselje človeku, ki si želi čisto svojega zvedavega, prešernega, a hkrati nežno predanega dolgonosega prijatelja za skoraj poldrugo desetletje svojega življenja.

NA VOLJO ZA POSVOJITEV ... greyhound MURPHY
Več njegovih slik najdete na:
http://www.hrtjisvet.org/hs/greyhound-murphy/

Društvo Hrtji svet Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #714 : sobota, 09.08.2014 : 19:21:03 »

Kot veste se ekipa društva Hrtji svet vsaj dvakrat na leto odpravi na prostovoljno delo v zavetišče Scooby Medina del Campo v Španiji. Vse stroške takšnega delovnega obiska zavetišča (stroške poti z avtomobilom, letalom, podzemno železnico, avtobusom; stroške prehrane; stroške za priboljške, ki jih kupimo za pse, da jim malo polepšamo zavetiščno življenje …), krijemo člani ekipe iz lastnih sredstev in s tem nikakor ne obremenjujemo društvenih financ, prav tako za ta čas koristimo svoje dopuste in prosti čas. Seveda nam to nikakor ni težko, a naše želje so včasih večje od naših zmožnosti, zato imamo za vas veliko prošnjo.

Za čas našega obiska v zavetišču nujno potrebujemo prenosni računalnik, ki ga lahko nesemo s seboj na dolgo pot v Španijo, preko katerega se vam lahko javljamo direktno iz terena – zavetišča. Prav tako ga potrebujemo zato, ker v zavetišču poleg ostalega dela, popisujemo tudi profile hrtov, ki vam jih kasneje predstavimo na naši spletni strani, zato pozno zvečer oz. ponoči, predvsem pa sproti pišemo profile hrtov in to ravno iz razloga, da se teh dragocenih informacij kasneje ne pozabi. Pomembno je torej, da informacije o hrtih takoj prenesemo v tekstovno obliko in z oblikovanjem profilov za objavo, kar pa ne moremo narediti, če nimamo računalnika. Ker nam je prejšnji, starejši prenosni računalnik ob spomladanskem obisku zavetišča dobesedno »mrknil«, si sedaj želimo nabaviti novega, vendar pa bi zato potrebovali donacije in tako bo tokraten izkupiček donacij namenjen nakupu novega prenosnega računalnika.

Mislite, da nam skupaj z vami lahko uspe?

V kolikor se bo zbralo več donacij, kot jih bomo potrebovali za sam nakup računalnika, smo se odločili, da preostanek donacij nakažemo zavetišču Scooby Medina del Campo in sicer konkretno za zdravljenje, preglede in operacije psov, ki so imeli komplicirane zlome tačk in so še vedno v zavetišču na zdravljenju, žal z nepokritimi stroški specialista – ortopeda. Med njimi so tudi galgi! Več o tem si lahko preberete na blogu zavetišča: http://scoobymedina.blogspot.com/2014/07/the-scooby-way-of-life.html

V ta namen torej zbiramo predmete za spletno licitacijo, ki jo bomo odprli na naši FB strani.

V kolikor ste pripravljeni pomagati in nam lahko donirate predmet, storitev ali sladko/slano mojstrovino izpod vaših rok, ali predmet, ki ga boste kupili za namen te licitacije, ki jih bomo predstavili na spletni licitaciji, ste iz srca naprošeni, da to storite.

Vse te stvari, ki jih boste donirali naj bodo prosimo nove oz. nerabljene - to so lahko kupljeni premeti; lahko je vaše unikatno delo ali storitev, ki jo opravljate; lahko je sladko/slana dobrota, ki jo znate narediti.

Vabimo vas, da nam v primeru, da želite kaj donirati  obvezno pišete na el. naslov info@hrtjisvet.org, kjer vam bomo z veseljem posredovali nadaljnje informacije, kam predmet poslati oz. kako ga predati kateremu od naših članov in ostale napotke za izvedbo licitacije. Prosimo tudi, da na el. naslov pošljete fotografijo doniranega, ter krajši opis, prav tako pa prosimo, da nam predlagate izklicno ceno.

Predmete za spletno licitacijo za pomoč zavetišču Scooby Medina zbiramo do srede 17.09.2013, po tem datumu bomo predmete skrbno popisali in nato uvrstili na našo FB stran, ter vam sporočili, kdaj se licitacija začne in do kdaj bo trajala.

V kolikor se odločite za vplačilo direktne donacije, vas lepo prosimo, da donacijo nakažete na TRR društva z naslednjimi podatki:

Društvo Hrtji svet Slovenije, Pod lipami 30, 3000 Celje

IBAN SI56 6100 0000 1714 143

SWIFT (BIC) HDELSI22

namen: donacija HS

sklic oz. referenca: 00 999

koda namena plačila: OTHR

Po nakazilu vas lepo prosimo, če nas na info@hrtjisvet.org obvestite o znesku in datumu nakazila direktne donacije, ter namenu, da bomo znesek pravilno razporedili.

V imenu društva in vseh zavrženih hrtov se vam že vnaprej zahvaljujemo za vašo nesebično pomoč.


Ekipa društva Hrtji svet Slovenije
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #715 : ponedeljek, 11.08.2014 : 15:42:35 »

GALGO ROBIN NUJNO IŠČE DOM

Robin je čudovit galgo, drobne postave, komaj kaj večji od whippeta. V njegovih prelepih očeh je videti strah, kajti do sedaj mu življenje ni bilo predstavljeno v lepi luči. Njegova zadržanost, strah pred ljudmi in globoka želja, da bi bil čim bolj neopažen, nam da vedeti, da je človek v preteklosti ravnal z njim izredno grdo in kruto. Tudi zavetišče ni varno za vse pse ... sploh ne za izredno nežne duše in tiste, ki so manjši in drobni. Takšen je tudi Robin. Že tako plašen, se komaj upa približati koritu s hrano, ampak večji in močnejši se spravijo nanj in ga odrivajo od hrane. Tako žalostno ždi, v najtemnejšem kotu zavetišča ... lačen, preplašen ... a še vedno v upanju ... da bo nekoč tudi on lahko mirno zaživel, bil ljubljen in srečen.



Zanj iščemo posebnega človeka, umirjenega, ki mu bo lahko ponudil ustaljeno rutino, mu podaril veliko ljubezni in mu dal dovolj časa, da se počasi odpre iz svoje školjke.

Je kje kakšna nežna in umirjena človeška duša, ki bi Robinu pomagala prestopiti prag v življenje, polno ljubezni in človeškega dotika?

Več o Robinu lahko preberete na: http://www.hrtjisvet.org/hs/galgo-robin/

Društvo Hrtji svet Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #716 : torek, 12.08.2014 : 20:58:20 »

Lina

Ocenjeno leto rojstva: 2011
Spol: samička
Barva: črna z belo liso na prsih

Ljubka Lina je 3 letna greyhoundica, ki ni nikdar tekmovala v hrtjih dirkah. Če pogledate njene fotografije in Linino fotogeničnost, je takoj jasno, da bolj kot na hrtje dirke sodi na modno pisto. Ko bo v novem domu deležna skrbne nege in bo njena črna dlaka zasijala, bo ob njeni gracioznosti in prirojeni eleganci gotovo pritegnila nase veliko pogledov.

Zaenkrat pa je le še ena izmed množice črnih greyhoundov, ki iščejo dom.



Lina je ljubezniva, nežna in prijazna hrtica … zelo odprte narave, rada ima družbo ljudi in njihovo pozornost. Saj vsi vemo, da na svetu ni lepšega, kot se udobno zlekniti ob svojega človeka in se prepustiti njegovemu cartanju. V nedogled …

Z večjimi psi se odlično razume, z manjšimi do sedaj ni imela stika, bomo pa naknadno izvedeli tudi na njen odziv nanje.

Kot večina greyhoundov tudi Lina lepo hodi na sprehodih in ne vleče povodca, obožuje tudi vožnjo z avtomobilom in potepanje.

Njeno zdravstveno in fizično stanje je super … manjka ji edino še topel in lep dom.

Ste jo mogoče ravno vi potegniti ven iz tiste nepregledne množice črnih greyhoundov in jo narediti za opazno, lepo, srečno in … vašo?

NA VOLJO ZA POSVOJITEV ... greyhoundica LINA
Več njenih slik najdete na:
http://www.hrtjisvet.org/hs/greyhoundica-lina/

Društvo Hrtji svet Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #717 : nedelja, 24.08.2014 : 13:51:47 »

Rocco

Poležen: 24. 10. 2006
Spol: samček
Barva: črna z belo liso na prsih

Rocco je bil ljubezen na prvi pogled naše sodelavke v tujini. Na žalost v svoj dom ne more sprejeti več nobenega štirinožca, prepričana pa je, da bo Rocco s svojo karizmo zlahka odprl srce še kakšnemu drugemu hrtjemu ljubitelju, ki ima na svojem kavču vsaj še nekaj prostora … Že po prvih petih sekundah s tem uglajenim, prijaznim greyhoundom, ki oddaja neverjetno pozitivno energijo, namreč ugotovite, da je to čudovito, nadvse prijetno in milo bitje.

Nekaj časa je tekmoval in to precej uspešno – ni zaman potomec slavnih hitrostnih prednikov. Kmalu pa se je njegova zmagovalna pot končala, prišli so mlajši, močnejši … in Rocco je ostal pozabljen tam nekje v kotu, življenje je postalo monotono, večino dneva je preždel osamljen v svojem boksu, minevali so dnevi, meseci, bežala leta … in njegovo upanje, da se bo vendarle kaj vznemirljivega zgodilo, spremenilo, je počasi usihalo … Pa vendar se je. Srečala sta se z našo sodelavko in začela se je pisati povsem drugačna Roccova zgodba.



Hrtjega lepotca so odpeljali v ljubeč začasni dom, kjer se je končno lahko vkopal v mehko udobje kavča in občutil vsaj nekaj tiste neizmerne pozornosti človeka, po kateri je hrepenel leta in leta.
Na sprehodih preprosto uživa, veseli se tudi vožnje z avtomobilom, saj to pomeni, da gre s svojim človekom novim dogodivščinam naproti.

Trenutno živi v družini z otroki, zato na tem področju ne pričakujemo nobenih težav, seveda če se bo otroke odgovorno poučilo, kako se pravilno obnaša do odraslega greyhounda, ki nenazadnje potrebuje tudi svoj mir. Je pa primeren celo za popolne hrtje začetnike. Lahko bo živel kot edini hišni ljubljenček, seveda pa bo vesel tudi pasje družbe – pri začasni družini sta dva domača kužka (en velik in en majhen) in z obema se dobro razume. Le kakšnega zelo majhnega hiperaktivnega smrčka ne priporočamo v hiši, da ne bi že zrelemu hrtjemu gospodu preveč »skakal po glavi«.

In še naša dobronamerna pripomba: če ste ob branju Roccovega opisa, na hitro poškilili na letnico rojstva in zavzdihnili, da je za vas žal že prestar, vas moramo opozoriti, da je tovrstno razmišljanje res napačno. Rocco je v vseh pogledih nadvse agilen in živahen hrtji gospod – povsem zdrav (do sedaj brez najmanjših poškodb) in v odlični kondiciji. Z navdušenjem bo z vami »španciral« naokoli. No, roko na srce, Rocco ne spada v zelo aktivno družino (a kateri greyhound pa?!), bo pa čudovita in neprecenljiva popestritev vsake družine, ki uživa v zmernem potepanju po gozdnih poteh.

Želite modrega in prijaznega filozofa, ki bo globoko zavzdihnil ob vsaki dišeči cvetlici na polju? Potem je Rocco pravi za vas.

NA VOLJO ZA POSVOJITEV ... greyhound ROCCO
Več njenih slik najdete na:
http://www.hrtjisvet.org/hs/greyhound-rocco/

Društvo Hrtji svet Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #718 : sreda, 27.08.2014 : 19:05:00 »

»KO GRE HRTJI SVET NA POTEP …«

Upanje umre zadnje, pravijo … Tako pri društvu Hrtji svet Slovenije še vedno upamo, da nam bo mati narava privoščila vsaj en lep vikend pred dokončnim odhodom letošnjega poletja. Naj bo prijetno toplo in sonce v krošnjah dreves v nedeljo, 7. septembra. Takrat namreč organiziramo celodnevni izlet in pohod s Pokljuke (Rudno polje) do Uskovnice in nazaj. Pestro bo in prijetno, hodili bomo s svojimi hrti, se družili med sabo, klepetali in se tu pa tam prijetno okrepčali. Vabljeni prav vsi, ne glede na to, ali imate že svojega hrtka doma, ga morda še pričakujete, trenutno izbirate ali pa se samo radi družite z njimi ... Hodili bomo po utrjeni gozdni poti prek travnikov do energetskih točk, nadaljevali po makadamu na samo Uskovnico in se po krajšem postanku vrnili na izhodišče. Za najbolj vztrajne bo pot dolga okoli 10 km.
Sprehod po gozdu in travnikih bo prijazno vodila naša članica Nataša (ter njena Enya in Caracol), ki bo našemu druženju namenila dan svojega dopusta.

Kraj: Pokljuka (Rudno polje) – Uskovnica
Dan: nedelja, 7. september 2014
Ura srečanja: ob 11h
Zbirno mesto: veliko parkirišče na Rudnem polju pred brunarico Jurček
Predviden čas hoje: 4 ure + postanki
Postanek: dom na Uskovnici
Priporočljiva oprema: planinska obutev (čeprav lahko tudi superge), posoda za vodo za pse (voda je na razpolago na vseh točkah, kjer so korita s tekočo vodo); zapriseženi gobarji naj s seboj prinesejo košarico Laughing
Hrana: pristna planinska na Uskovnici in odličen štrudl v hotelu Center na Rudnem polju; da ne bo pomote, s seboj lahko prinesete po mili volji karkoli okusnega, po predvidevanjih bo zmanjkalo vse
Navodila za dostop do zbirnega mesta: na Pokljuko se pride po cesti za Gorje (in naprej gor na Pokljuko) z Bleda, pelje se vse do konca ceste, kjer so biatlonski športni objekti in velikanski parkirni prostor; brunarica je na desni strani

Kontaktni številki v primeru kakšne zagate: 031-353-738 (Nataša) in 040-225-754 (Vanda)

Lepo vabljeni! Sonce bo, kajne? Smiley


Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #719 : četrtek, 28.08.2014 : 09:43:17 »

O Rolu lahko napišemo res vse najlepše. Je drobcen triletni lurcher, zagotovo mešanček s salukijem. Pritegne nas že njegov oranžnorjav kožušček, barvno pa njegov videz zmehča še pridih bele na smrčku, prsih in konicah tačk. Prikupen kuža, ni kaj! Njegov otožni temni pogled razoroži prav vsakega. Mehkoba in milina pa sta tudi njegovi značajski značilnosti, saj je Rolo izredno prijazen, nežen in ljubeč kuža, ki se bo svojemu novemu lastniku predal v popolnosti.



Njegova življenjska izkušnja je zagotovo trpka, saj ni nikoli imel pravega doma, taval je po mestnih ulicah, kjer so ga našli irski prostovoljci in ga zapisali boljši usodi. Na ulicah je staknil tudi različne poškodbe, ki so se zacelile same od sebe in so sedaj že preteklost, vendar pa so mu vseeno pustile nekaj neljubih posledic. Rolo kljub svoji mladosti ni več tako okreten in aktiven, kot mu je sprva namenila mati narava; zahtevnejša športna udejstvovanja tako zanj ne bodo nikoli primerna. Zato zanj iščemo lastnika, ki se bo zavedal Rolovih telesnih omejitev in ga bo zadovoljevala predvsem njegova bližina, navezanost, neizmerna predanost. Prav tega si tudi Rolo neskončno želi – da bi bil človekov tihi spremljevalec skozi življenje. Skupaj boste hodili na krajše, umirjene sprehode in se prijetno družili doma.

Prijazen in uvideven je tudi do otrok, zato bi mu ustrezalo tudi umirjeno družinsko življenje z otroki. Z drugimi kužki se dobro razume, ne glede na njihovo velikost.

Želite temu milemu, toplemu sončku ponuditi tisto, česar ni še nikoli okusil? Toplo roko in varen dom?

NA VOLJO ZA POSVOJITEV ... lurcher ROLO
Več njegovih slik najdete na:
http://www.hrtjisvet.org/hs/lurcher-rolo/

Društvo Hrtji svet Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Strani: 1 ... 43 44 45 46 47 [48] 49 50 51 52 53 ... 85   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines