mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 16.07.2024 : 22:26:08

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Strani: 1 ... 42 43 44 45 46 [47] 48 49 50 51 52 ... 85   Dol
Natisni
Avtor Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije  (Prebrano 305776 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #690 : sreda, 16.07.2014 : 12:58:06 »

Lorena je pravi dvorni norček svoje ograde! Vizualno neverjetno posrečena psička, močne greyhound konstitucije in dlake (trenutno v fazi menjave) zna nase opozoriti tudi s karakterjem, ne samo estetskimi posebnostmi – kaj ni res nore barve? Ko k temu dodate še pogosto pokončno postavljena ušeska, smeh ni daleč… Punčka je vedno pri roki in vedno za vsako stvar – radovedna, polna energije, živahna in tako tako sckrljana (že sedaj)!



Vsak trenutek dneva je zanjo eno samo veselje, z vsem je zadovoljna, v skupini drugih psov pa popolnoma neproblematična in nevsiljiva.

Prava izbira za vse, ki si želite živahno pasjo družbo z ogromno pozitivne energije!

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #691 : nedelja, 20.07.2014 : 21:27:21 »

Mori je še mlada galgina, stara približno dve leti in temu primerno navihana - človeka naravnost obožuje in brez problema (zanjo, seveda  Evil) se mu spravi v naročje. Potem pa bi se čohala ure in ure. Je neobremenjena, nasmejana psička, ki se dobro razume s psi.



Če si želite njene družbe, nam pišite na info@hrtjisvet.org.

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #692 : ponedeljek, 21.07.2014 : 11:14:49 »

Lurcher je pes, vzrejen z načrtnim ali nenačrtnim križanjem hrta in delovne pasme – običajno se po njem pretaka tri četrtine hrtje krvi.
Največkrat je ali križanec greyhounda (ali deerhounda oz. škotskega jelenarja) in škotskega ovčarja ali greyhounda (ali deerhounda) in terierja. Velikost teh psov ni določena – lahko so majhni kot whippeti ali veliki kot deerhoundi, običajno pa so veliki kot manjši greyhoundi in so značilne hrtje postave. Ta križanja (včasih načrtna, drugič nenačrtna) so lucherju namenila zmožnost lova z vidom in z intuicijo, poleg tega pa tudi zmožnost večje prilagodljivosti, kot jo premorejo hrti. Lurcher je neustrašen, hiter, bister, poslušen, inteligenten in tih pes, razmeroma manj občutljiv na vročino in mraz.

Na voljo za posvojitev:
Nicholas


Danny


Jo-jo


Baby


Monty


Beano



Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #693 : sreda, 23.07.2014 : 12:27:33 »

Cerdeno je galgo, ki na svoj dom v zavetišču čaka že od aprila 2013 in prostovoljci ne razumemo, zakaj je temu tako. Saj ni zaradi malo daljših, resastih dlak po hrbtu, kajneda ne?



Cerdeno je namreč 4-letni hrt z rjavo dlako, ki je po hrbtu malce daljša, kar je precej unikatno. Z drugimi psi se dobro razume, do mačk ni kazal posebnega zanimanja, kar je še dodaten plus. Do ljudi je sprva čisto malo zadržan, ampak se hitro sprosti in prostovoljko, ki ga večkrat obišče, naravnost obožuje.
Res si želimo, da z jesenski transportom zapusti zavetišče in pristane na kavču. Tja sodi. Wink



Več info na info@hrtjisvet.org in http://www.hrtjisvet.org/hs/galgo-cerdeno/

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #694 : četrtek, 24.07.2014 : 11:05:10 »

Ashes je že dopolnila svojih 5 let in postala prava umirjena nežna galgina. Po postavi zelo vitka, s prelepo ozko glavo, na telesu pa že nosi precejšen zemljevid preteklih poškodb. Na njeno srečo to pri črni barvi dlake ni tako moteče, bele brazgotine se ob minimalni negi lepo zakrijejo, tako da tudi Ashes bo še lahko zasijala kot pravi črni biser.

Z Ashes je bilo sobivanje zelo prijetno in enostavno, saj se zelo rada pride stisnit (prav v naročje, če ji le dovoliš) kadar je zanjo čas, ko pa je bilo potrebno opraviti kaj drugega, je ostajala zgolj pridna senca nekje v ozadju.



Povsem nevsiljiva, mirna tudi do drugih psov, nekoliko vdana v ne preveč lepo življenje. Potrebuje pravo nego in svoj pravi dom, pa bo to enkratna psička. Zadovoljstvo zagotovljeno!

Ashes na naši spletni strani: http://www.hrtjisvet.org/hs/galga-ashes/

Več o možnosti posvojitve pa na info@hrtjisvet.org.

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #695 : četrtek, 24.07.2014 : 12:54:16 »

Imam znanko, ki je lani po tragični izgubi psičke posvojila hrta, galga Sunnyja. Po začetni nezaupljivosti je postal krasen in scrkljan pes, pravi sonček, Kiss  morata pa  zelo paziti ob mačkah in drugih malih živalih, tudi odnosa do zelo malih psov sta se morala zelo počasi na novo privaditi.
A jih trenirajo na živih plenih? wtf
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #696 : četrtek, 24.07.2014 : 13:14:47 »

Ja, zunanje živali ostanejo za večino hrtov (tu in tam je kakšna izjema) plen. In četudi recimo sobivajo z notranjo mačko, je zunanja mačka še vedno za lovit - če bi imeli to možnost.
Mali psi so ''problematični'', ker in galgi in greyi do prihoda v nov dom večinoma sploh ne spoznajo manjših pasem - pri galguerosih bivajo v krdelu hrtov, potem pridejo v zavetišče v ogrado s samimi hrti in zato je treba jih počasi navajat na manjše pasme. Pri greyhoundih so pa mali, ''cufasti'' psi itak spomin na vabo na dirkah in je treba biti na začetku pozoren. Se jih pa da krasno navadit Smiley

Ja galgi itak lovijo zajce, tako da ja...
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #697 : četrtek, 24.07.2014 : 13:27:39 »

Mislim, a na dirkah jim spustijo kakšno mačko ali manjšega psa za ulovit in raztrgat? bruham
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #698 : četrtek, 24.07.2014 : 13:50:56 »

Zdej, mislim, da tekaška industrija trdi, da se jih ne trenira (več) na živih vabah, ampak prostovoljci pravijo, da se za trening še ponekod še vedno uporabljajo. Na uradnih dirkah pa ne.
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #699 : četrtek, 24.07.2014 : 14:14:48 »

Dobro, lovski nagon je prisoten pri številnih pasmah, ampak se ga da omejiti in spraviti v sprejemljive norme. Če ga pa spodbujaš in celo učiš kot nekaj zelo željenega, je pa totalna kriza.
Vse dobro španskim hrtkom Kiss Kiss
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #700 : petek, 25.07.2014 : 11:26:57 »

Ob branju naslednjega opisa sem pa dobila solzne oči in vem, da me boste razumeli. Smiley

Lurcher Conrad uradno sodi v kategorijo »golden oldie« , saj je star 14 let,  vendar naj vas njegova leta, ne zavedejo. Že res, da zelo rad poležava in lenari, ampak za to se ima v večini zahvaliti temu, da se po njegovih žilah pretaka tudi kri greyhounda. Zaradi teh lastnosti je Conrad naravnost idealen pasji družabnik za neaktivne ljudi, z veseljem vas bo pospremil na sprehod, prebral dnevne »pasje novice« in se vrnil »glancat« svojo posteljo.

Črn lepotec je zelo družaben pes, izredno rad je v družbi ljudi, svojemu človeku zaupljivo sledi kamorkoli. Seveda se zna tudi vzorno obnašati in dejansko lahko postane vaš stalni spremljevalec kjerkoli. Ostale pse dobro sprejema in postanejo v trenutku njegovi prijatelji, pri tem ne dela razlik glede na njihovo velikost – razume se tako z majhnimi, kot velikimi psi. Primeren bi bil tudi kot družinski pes, seveda ob pogoju, da otroci niso premajhni, glasni in so primerno podučeni glede obnašanja do psov.

Conrad na čase pokaže prav neverjeten smisel za humor, kar spravi človeka v res dobro voljo. Kljub temu, da je čakal na usmrtitev v dog poundu, od koder so ga rešili, je ohranil dobro voljo in svetel pogled na svet. Nima zdravstvenih težav, ja, Conrad se dobro drži v vseh pogledih.

Čeprav ni več najmlajši (oziroma ravno zato), si tudi on zasluži dobiti čisto svoj, topel dom. Zasluži si okusiti toplino človeka, dobiti svoj kavč, kjer bo lahko poležaval in užival v življenju in dobiti priložnost, da pokaže, kaj je v starejših psih tisto … vredno zlata.



Zanj iščemo manj aktivnega posvojitelja, človeka, ki si želi vsakodnevne, pozitivne, pasje terapije in poležavanje na kavču s pasjim prijateljem.

Za vse informacije o možnosti posvojitve smo vam na voljo na info@hrtjisvet.org.

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #701 : sobota, 26.07.2014 : 20:24:05 »

Hvala vsem, ki ste nas danes prišli podpret na našo stojnico na ARTish. Žal nam je vreme ponagajalo, da smo morali predčasno zaključiti, ampak vseeno je bilo lepo in uspešno.
Hvala našim posvojiteljem, ki ste prišli s hrtki in zopet povzročili občudovanje naključnih mimoidočih in to, da so hrti za trenutek postali večja atrakcija za turiste kot okoliške znamenitosti. Wink Hvala tistim, ki ste prišli in kupili naše izdelke, hvala vsem donatorjem, ki nas vedno znova podprete. Nekateri obiskovalci sejma so prvič slišali za zgodbo odsluženih hrtov in bili, razumljivo, pretreseni.
Dodajamo nekaj slik, vsem, ki vas pa ni bilo, pa sporočamo - še bo priložnosti, brez skrbi! Smiley

Ekipa društva Hrtji svet Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org


Azucar pozira pred stojnico Hrtjega sveta.
Foto: Branka Forscek


Prišli so nas pozdravit Faela, Flamenco, Azucar, Jake, Najka, Junco in Sky.

Greyhound Jake.
foto: Sonja Ravbar


Flamenco, ki počasi pridobiva zaupanje v ljudi. Posvojitelje je pa že vzel čisto za svoje.
foto: Sonja Ravbar


Pisana druščina. Smiley
foto: Branka Forscek



Suki si je upal povohati Sky-a - to pa je napredek! Wink
foto: Branka Forscek


Naya prikazuje, da je greyhound lahko tudi naročni pes.
foto: Branka Forscek


Junco in Naya, gorenjska naveza.
foto: Branka Forscek



Maneken Sky.
foto: Branka Forscek


Pozer Suki.
foto: Branka Forscek
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #702 : nedelja, 27.07.2014 : 15:33:09 »

Šestletni Bingo je zelo družaben greyhound, izredno rad ima družbo ljudi, ki jim pridno sledi na povodcu. Je navihan, simpatičen in vesel, navajen na otroke in jih lepo sprejema. Zaradi svoje energije je primeren tudi za aktivne družine, saj se bo z največjim veseljem z njimi potepal naokoli.



Ta belo črn lepotec je izredno družaben pes, uživa, če je v družbi in zato bi bil presrečen, če bi mu v novem domu delal družbo pasji prijatelj večje velikosti, kar pa seveda ni pogoj. Pri začasni skrbnici je v družbi otrok, ki že hodijo v šolo in se z njimi odlično razume. Je resnično ljubeč, komunikativen in vodljiv hrt … vrata svojega doma mu lahko mirne duše odpre tudi nekdo, ki do sedaj ni imel izkušenj s psi.

Se pa Bingo brez lažne skromnosti svoje lepote zaveda in ne more mimo ogledala ali steklene izložbe brez, da bi se pogledal vanjo in zadovoljno ugotovil, da je pravi hrtji mačo Smiley

Bingo je čudovit hrt … zdrav in vesel, tisti, ki ga bo posvojil bo resnično lahko rekel le: “Bingo!”

Več fotografij lahko vidite na http://www.hrtjisvet.org/hs/greyhound-bingo/, za vse informacije pa se obrnite na info@hrtjisvet.org

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #703 : sreda, 30.07.2014 : 14:29:52 »

Greyhoundi z Irske, ki so imeli srečo in so bili ali s strani lastnikov predani v roke prostovoljcem (sicer redkost, ampak se dogaja!) ali pobrani iz zavetišč oz. ''dog poundov''. Greyhoundi so večkrat narobe razumljeni, marsikdo si misli, kako veliko gibanja potrebujejo, v resnici jih pa zelo dobro opiše ta stavek: ''The world's fastest couch potatoes.'' Smiley So izredno potrpežljivi psi, lahko sobivajo z drugimi psi (na začetku jim je treba sicer pazljivo predstaviti pse različnih velikosti), tudi z mačkami, nekateri naši posvojenčki pa imajo za družbo celo kunce in papige (seveda je potrebna previdnost). Tudi družba otrok jim je ljuba.

Trenutno so preko društva na voljo za posvojitev naslednji greyhoundi, vsak po svoje poseben in verjamemo, da se čisto za vsakega, ki želi posvojiti hrta, najde tak, ki mu ustreza.

Vse, ki razmišljate o posvojitvi vabimo, da pogledate našo spletno stran www.hrtjisvet.org, za vse dodatne informacije pa pišite na info@hrtjisvet.org.

Bingo, greyhound, star 6 let.


Bobby, greyhoundica, stara 5 let.


Classy, greyhound, star 4 leta.


Fabio, greyhound, star 4 leta.


Frankie, greyhound, star 4 leta.


Jack, greyhound, star 5 let.


Jackson, greyhound, star 3 leta.


Lucian, greyhound, star 1 leto.


Luke, greyhound, star 10 let.


Marcus, greyhound, star 1 leto.


Nicola, greyhoundica, stara 8 let.


Sean, greyhound, star 4 leta.


Shiver, greyhoundica, stara 4 leta.


Sunshine, greyhoundica, stara 3 leta.


Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #704 : sreda, 30.07.2014 : 14:45:53 »

No, ta kolegica, o kateri sem pred dnevi pisala, ima  posvojenega greyhounda Suna, ne galga, ne ločim jih čisto. Izjemno umirjen pesko Cool, čeprav ima komaj 3 leta, pravi filozof in meditator, v primerjavi z mojimi pudli čisti lenuh. Kavči in postelje ga sploh ne zamimajo, ker je dovolj visok, da ima krasen razgled s tal, čeprav nima praktičn onobenih prepovedi v stanovanju. Imela sta nekaj težav s sklepi, ravnovesjem in hrbtenico (posledica dirk, čeprav je menda bolj razstavni tip), nekaj časa je trajalo, da mu je uredila prebavo in  ga uravnovesila s pomočjo osteopatije, ampak sedaj je super. Pa crklja se grozno rad.  Kiss
Logiran
Strani: 1 ... 42 43 44 45 46 [47] 48 49 50 51 52 ... 85   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines