mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 27.06.2024 : 09:51:50

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Strani: 1 ... 54 55 56 57 58 [59] 60 61 62 63 64 ... 85   Dol
Natisni
Avtor Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije  (Prebrano 304318 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #870 : sobota, 30.05.2015 : 18:33:58 »

Fidel

Ocenjen datum rojstva: 1. 1. 2012
Spol: samec
Barva: bela

Fidel je majhno hrtje bitje prelepe krem barve, nežen in umirjen. Ob vstopu v ogrado je sicer takoj prihitel do nas, vendar pa se ni silil v ospredje, ampak je vedno potrpežljivo počakal, da je prišel na vrsto njegov čas za čohljanje.



Takrat se je popolnoma sprostil in prepustil ter včasih s svojo umirjenostjo deloval skoraj terapevtsko. Ker se ne prerine takoj v ospredje, lahko na začetku deluje malce zadržano in sramežljivo, ampak se zelo hitro opogumi in vsekakor ni prestrašen galgo. Sicer se v svoji ogradi odlično znajde in je popolnoma nekonflikten, tudi med hranjenjem. Dobro se razume tako s samčki kot tudi s samičkami.
Fidel je res prijeten galgo, ki bo nekomu v življenje prinesel veliko lepih trenutkov, zato v kolikor se odločate za posvojitev in ste morda posvojitelji začetniki, potem bi lahko Fidel bil prava izbira za vas.

Mu boste dali priložnost?

Več njegovih fotografij najdete na http://www.hrtjisvet.org/hs/galgo-fidel/
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #871 : sobota, 30.05.2015 : 18:35:09 »

Greyhoundica Diva še vedno čaka, da jo opazi pravi posvojitelj. Potrpežljiva, mila, nežna ... se očitno izgubi v množi drugih, vizualno ''zanimivejših'' psov. Ampak Diva je lepa, krasna, zdrava, pripravljena za odhod v nov dom.
Je kje kdo, ki si želi to elegantno greyhoundico v svoji družbi? Smiley



Več o njej na http://www.hrtjisvet.org/hs/greyhoundica-diva/

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #872 : nedelja, 31.05.2015 : 11:46:57 »

Takšna deževna nedelja je kot nalašč, da vam pokažemo kakšen video. Smiley
Tole je Doodads, posvojeni greyhound, ki neskončno uživa v svojem življenju. Počne to, kar pač vsak greyhound počne.
Spi, spi, še malo spi, potem gre na sprehod, spet spi, gre jest, potem pa na zaslužen počitek. Very Happy Vmes pa zabava svoje ljudi.
Točno takšni so. Cheesy

Če razmišljate o posvojitvi greyhounda, poglejte na www.hrtjisvet.org in nam pišite na info@hrtjisvet.org.

No, zdaj pa prepustimo ''besedo'' Doodads-u. Wink

https://www.youtube.com/watch?v=Vg_fdJmvTr0

 
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #873 : torek, 02.06.2015 : 11:59:16 »

Dragi posvojitelji in hrtji prijatelji!



Dolgo smo govorili, predolgo odlašali - ampak sedaj je dokončno! Prav vse vas vljudno vabimo na vseslovenski vsehrtji dogodek in sicer veliki piknik Društva Hrtji svet Slovenije, ki se ima zgoditi v nedeljo, 14. junija, na poligonu v Ložnici pri Žalcu.

Dogovorili smo poligon, zaprosili za lepo vreme, pripravljen je simpatičen program, ki bo ne samo informativne, temveč tudi zabavne narave. Vsekakor bomo tudi tokrat dobrodelni...
Potrebujemo le še vašo dobro družbo, veliko hrtjih smrčkov na ogled in pa par malenkosti, brez katerih hrtji piknik pač ne more uspeti. Prosimo vas, da tako s seboj prinesete:
- odejico za hrta (poljubno število, res ne vem, kako ste zmenjeni z vašo hrtjo visokostjo) in morda kakšen piknik tepih, saj se bo dalo prosto najti svoj prostorček za počitek nekje na poligonu
- kakšen domač priboljšek v obliki peciva, lahkih dobrot oziroma finger food; pijačo bomo priskrbeli v društvu (tu me nek hrt dreza, da ne bi slučajno pozabili pasjih priboljškov!!!)
- morda kakšno malo stvar, ki bi jo lahko vključili v našo osrednjo licitacijo: kakšen izdelek ali predmet (nov ali dobro ohranjen), ki ste ga pripravljeni donirati v dober namen in bo na licitaciji ponujen v odkup

Osrednja tema piknika je seveda druženje, izmenjava izkušenj, morda se naučimo še kaj iz bogatih izkušenj veterinark... In pa v duhu poslanstva društva - zbiranje sredstev za novo pomoč. Vsekakor srčno upamo, da se nam na pikniku pridružijo tudi nekateri hrtji varovanci, ki so ravno s tovrstno pomočjo danes živi in zdravi. Bi morda kdo rad spoznal Princess Arabello? Wink

Dobrodelna prijavnina na piknik znaša 5 EUR (ne glede na število nog in tačk); vašo udeležbo prosimo predhodno potrdite na info@hrtjisvet.org, da znamo pripraviti vse potrebno.

Pričnemo ob 10.uri dopoldne. In kot se za prijetno nedeljo spodobi, časovno nismo omejeni, tako da dobrodošli kadarkoli preko dneva.

Prisrčno vabljeni! Luštno bo. Smiley


Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #874 : sobota, 06.06.2015 : 09:21:27 »

Flash

Ocenjeno leto rojstva: 2007
Spol: samec
Barva: belo rjav

Flashova zgodba je žalostna … kar nekaj let je živel pri svojih lastnikih v Dublinu, potem pa jim je čez noč postal odveč in ves nesrečen je končal zaklenjen v lopi. Na njegovo srečo so za to izvedeli naši prijatelji, ki na Irskem rešujejo zapuščene greyhounde, ter ga rešili iz tiste mračne in hladne lope.

Nadaljevanje verjetno že veste … za Flasha se išče dom s 5 zvezdicami. Teh 5 zvezdic naj vključuje: veliko ljubezni, dobro skrb, mehko posteljo, veliko cartanja, dobro hrano in prijetne sprehode. Pravite, da je to 6 zvezdic? Hm … res je, pa veste kaj? … Flash si vseh 6 zvezdic pošteno zasluži. Enostavno si ne znamo predstavljati, kako se je ta čudoviti belo rjav pes počutil, osamljen in zapuščen v tisti lopi, kajti zanj lahko rečemo, da enostavno hlepi po človeški toplini in je popolnoma predan človeku. Človek v zameno za malo pozornosti dobi od Flasha neizmerno več … njegove zveste oči pa sprašujejo:”A sem lahko tvoj? Bi me ti imel rad? Jaz imam tebe zeeeeelo.” smile emoticon

Resnično je to enkraten pes, prijazen spremljevalec in super pasji prijatelj.



Odlično bi se vživel in počutil v družini z otroki, saj jih je že navajen. Prijateljstvo v trenutku sklene tudi s psi, majhnimi in velikimi. Sedaj živi v začasnem domu z majhnim terierjem in dvema greyhoundoma in so pravi prijatelji. Mačke pa … eeee … te pa on ne bi imel v svoji bližini. Ker mačke se lovi, kajne? … Vsaj tako so ga učili.

Pred leti si je poškodoval zadnjo, desno tačko. Sicer se mu izpah ni čisto dobro zacelil (to je razvidno iz slike), ampak to je le majhna lepotna napakica, Flesha ne moti pri hoji in teku. Vseeno pa veterinarji svetujejo, da se Flasha pravočasno ustavi, kadar pade v svoj “naspidiran element” in izgubi občutek za to, kdaj je dovolj. Takrat ga je potrebno malo ustaviti, da se odpočije in potem lahko nadaljuje. Energije ima namreč Flesh veliko. Izredno rad hodi na sprehode, vajen je hoje na povodcu in na sploh je ta inteligenten in človeku predan pes, poln ljubezni, prijaznosti in komaj čaka, da bo lahko ponovno nekomu podaril svoje srce. In še več. Ima morda vaš dom 6 zvezdic?

Več njegovih slik najdete na:
http://www.hrtjisvet.org/hs/lurcher-flash/

Društvo Hrtji svet Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #875 : torek, 09.06.2015 : 19:17:55 »

Kratki animirani film prikazuje življenje tekaškega greyhounda. Še vedno jih tisoče in tisoče na leto ''izgine'' - ker so bili prepočasni, so se poškodovali ali pa jih tek preprosto ni zanimal.

https://www.youtube.com/watch?v=NIcddmyak8o

Redki dobijo priložnost za življenje, za posvojitev. V novem domu se brez večjih problemov navadijo na udobje in bližino človeka. Kot da niso nikoli doživeli kaj drugega kot to. Smiley

Premislite o posvojitvi greyhounda. Osveščanje o problematiki, pomoč organizacijam, ki jih rešujejo, pritisk na trenerje in tekaško zvezo - vse to vodi v dolgoročno rešitev problema.
Mi jim pa lahko pomagamo tako, da jim damo priložnost.
Samo to potrebujejo.


Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #876 : četrtek, 11.06.2015 : 16:09:49 »

Jutri, v petek, ob 11.30 bodo o nas in našem nedeljskem srečanju govorili tudi v oddaji "Od muhe do slona": Prisluhnite nam na Prvem programu radia Slovenija, ne bo vam žal. Smiley

http://radioprvi.rtvslo.si/2015/06/od-muhe-do-slona-19/
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #877 : petek, 12.06.2015 : 13:23:36 »

Današnja oddaja "Od muhe do slona" o prihajajočem pikniku  Smiley

Vabljeni k poslušanju!

http://4d.rtvslo.si/arhiv/od-muhe-do-slona/174341210
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #878 : sobota, 13.06.2015 : 08:48:14 »

Galgi iz Scoobya, iz ograde 4 (in en rep iz ograde 5) vam želijo dober dan in lep, hrtji vikend! Smiley
P.S.: Ogromno hrtov čaka na nove domove v Španiji in na Irskem, poglejte na naši spletni strani in nam pišite na info@hrtjisvet.org. Smiley



Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #879 : ponedeljek, 15.06.2015 : 18:32:50 »

''Denar je pač sveta vladar. Tako je od nekdaj bilo in tako (žal) vedno bo.

Verjetno vsi veste, kako to gre. Nekateri gostinci, ki so bolj iznajdljivi in poznajo prave ljudi (v temu primeru šoferje oz. organizatorje izletov) so dogovorjeni, da se avtobus poln izletnikov ustavi za kosilo vsako soboto in nedeljo ravno v njihovi gostilni. In tako je zadovoljen lastnik gostilne, pa tudi šofer avtobusa ali agencija, ki mu/ji "pade" žep kakšen bankovec za nagrado.

Ravno tako je tudi drugod ... Pisala sem že o tem, kako na Irskem in v drugih državah kjer je aktivna hrtja tekaška industrija in potekajo dirke, privablja gledalce. Ob vplačilu vstopnine dobijo odrasli kakšno pijačo zastonj, otroci čokoladice (ja, tudi z malimi otroki že pridejo, da skupaj preživijo lepo družinsko popoldne?!). In ker seveda vemo, kako so organizatorji iznajdljivi (to kažejo tudi ob uspešnem izmikanju pred odgovornostjo za pomor nekaj tisoč greyhoundov letno in spretnim prikazovanjem napačne slike javnosti, ki zavaja kako se tem psom lepo godi), so se povezali z agencijami, ki razkazujejo lepote Irske tudi tujcem. In jasno, da so na moč ponosni na greyhound racing in je to potrebno tudi pokazati. Pa še kaj zaslužijo zraven.

Italijanski maturantje odhajajo na končne izlete na Irsko. In organizatorji jih peljejo tudi na ogled hrtje dirke. Naj povem, da je bil greyhound racing še nekaj let nazaj prisoten tudi v Italiji, kjer so potem na srečo zaprli vse tri stadione. Takrat je bilo potrebno v zelo kratkem času najti domove okoli 200 greyhoundom in uspelo jim je. Je pa to bilo zelo čustveno in stresno obdobje, ki se ga še marsikdo spominja. Spet nekateri drugi pa imajo zelo kratek spomin (oz. jim luknje v glavi naredi denar) in pozabijo zakaj so se v Italiji ti stadioni zaprli in kaj so doživljali tekmovalni greyhoundi. In tako se recimo ravnatelju srednje šole ne zdi niti malo sporno, da je vključen v program maturantskega izleta tudi ogled teh krvavih hrtjih dirk.

To ni zabava in greyhoundi niso roboti.

To je reala in hrti so živa in ljubeča bitja (vsaj dokler dosegajo na tekmah lepe rezultate, potem pa so le še mrtvi, kruto pobiti psi).

To je resnica. In napeljevati še skoraj otroke k ogledu hrtjih dirk, vplačevanju stav in podpiranju te morije je v nasprotju z vsem, kar naj bi otrokom šola dala za popotnico, da bi postali dobri ljudje.

Pet Levrieri je italijanska organizacija, ki deluje z enakim namenom, kot Hrtji svet Slovenije. Pomaga hrtom, v stiski in jim išče lepe domove. Odprli so peticijo in jo naslovili na Ministrstvo za šolstvo, s katero želijo preprečiti, da bi italijanske maturante vozili na ogled hrtjih dirk. Prosim podpišite tudi vi to peticijo, vzemite si minutko časa. Včasih so tudi stvari, ki na prvi pogled izgledajo nepomembne, zelo pomembne. Hvala.''

https://www.change.org/p/al-ministro-dell-istruzione-vietare-che-i-cinodromi-irlandesi-siano-mete-nei-viaggi-d-istruzione-to-prohibit-visits-to-irish-greyhound-race-tracks-being-included-in-educational-school-trips?recruiter=8866119&utm_source=share_petition&utm_medium=facebook&utm_campaign=share_facebook_responsive&utm_term=des-lg-no_src-no_msg

Blažka Ribič
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org

Logiran
čarka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.288


WWW
« Odgovor #880 : ponedeljek, 15.06.2015 : 21:50:32 »

Podpisano  Afro
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #881 : torek, 16.06.2015 : 13:48:38 »

Greyhound racing poteka tudi na Kitajskem, kamor izvažajo hrte v največjem številu iz Avstralije. Čeprav je bilo že pred časom predvideno, da se to ustavi in bi se sčasoma stadioni na Kitajskem zaprli.

Ne želimo biti rasisti, vendar so se vse organizacije, ki rešujejo hrte zgrozile, ko so začeli hrte transportirati za dirke na Kitajsko (kasneje tudi Vietnam). Vsem greyhoundom se godi podobno, ko postanejo ničvredna roba ... V večini primerov so obsojeni na smrt. Na Kitajskem pa psi pristanejo tudi na krožnikih ljudi.

Vodilni v greyhound tekaški industriji so zatrjevali in obljubljali, da greyhoundi na Kitajskem, ki več ne bodo primerni za tekme ne bodo končali v klavnicah. Člani organizacij za pomoč hrtom pa so le nejeverno odkimavali z glavami in zgroženo spremljali prve transporte greyev na Kitajsko. Jasno, da niso verjeli obljubam, saj skušajo sodelujoči v greyhound racingu tudi prepričati širšo populacijo ljudi, da skoraj vsak greyhound dobi po "tekaški karieri" lep dom in svoje posvojitelje.

Dejstvo je, da je posvojen le vsak četrti greyhound ... Ostale pobijejo.

In ravno tako je kruto dejstvo to, da odslužene greyhounde na Kitajskem odpeljejo v klavnice skupaj z ostalimi ubogimi psi, jih zakoljejo, njihovo meso pa prodajajo.




Na Kitajskem obstaja veliko organizacij, ki nesebično rešujejo pse, ki so namenjeni za zakol, organizirajo proteste proti Yulin Dog meat festival in s tem tvegajo celo to, da pristanejo za zapahi. Glede na politično ozračje na Kitajskem in omejitve so ti ljudje pravi heroji in si zaslužijo medaljo.

Ne glede na raso, so lahko ljudje izredno kruti in grozni, ali pa zelo sočutni. Na sliki lahko vidite tudi greyhounda, stisnjenega v kletki med ostalimi psi. Na poti v klavnico. Ti psi so imeli srečo in so bili pred zakolom rešeni.
Nobena žival ne želi, da se jo zakolje - pa naj bo to kokoš, krava, pujs ali greyhound ...
Nas pa boli srce od žalosti, ker vemo, kako nežni in mili so greyhoundi, kako nizek prag bolečine imajo in kako zelo, zelo si zaslužijo lepše življenje. Pa za večino od njih ne obstaja "jutri"! Zaradi človeškega pohlepa, zaradi denarja in zaradi pomanjkanja empatije pri ljudeh.

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #882 : sreda, 17.06.2015 : 07:49:49 »

Lepa nedelja, sonček, prostranost zelenega poligona, v daljavi med mizami čebljanje ljudi, smeh... in naenkrat vuuuum, vuuum, vuuum, vse oči prikovane na isto mesto, povsod občudovanje in ponos v očeh... ja, hrti v tekaški akciji in res smo na hrtjem pikniku!









Včeraj je bil naš praznik. Zahvala vsem sedanjim in bivšim posvojiteljem (tudi tisti so prišli, ki svojega rezerviranega hrta še čakajo, da jim malo ublažimo neznosnost čakanja), razstava prelepih hrtjih atletov, izmenjava izkušenj, obujanje spominov, srečevanje prijateljev, s katerimi drugače uspemo ohranjati le virtualen kontakt... Prelep dan, poln druženja, topline, smrčkaste ljubezni, upanja, motivacije za prihodnost in predvsem spet dobrodelnosti. Res verjamemo, da nas druži predvsem ta neizmerna želja pomagati še naprej, pomagati tudi drugim, olajšati pot do svojega kavča vsem tistim hrtom, ki se še vedno borijo in tiho upajo, da se bo prav njih nekdo usmilil. Naši posvojenčki pa so še enkrat dokazali, da so hrti res prelepa, nežna in strašno-prikupna-v-svojih-traparijah pasma, predvsem pa so poskrbeli, da domov prav nihče ni odšel brez veliko stiskanja, crkljanja, objemanja in nasploh čustveno potešen Smiley









Pester program je poskrbel za nekaj informiranja o delu in prihodnjih načrtih Društva, družili smo se s prav posebnimi hrtjimi posvojenci, ki so v nedavni preteklosti potrebovali našo pomoč, brez solz (sreče!) tudi tokrat ni šlo, predvsem ob pogledu na našo hrtjo drobtinico, Princess Arabello. Hrti so skupaj s svojimi posvojitelji na poligonu dokazali, da se med tekmovanjem prav nič ne mudi, da pa za njih ni nepremostljivih ovir. Dobili smo tudi hrta z najdaljšim repom, pa najdaljšim nosom, odlikovanje za pogum je seveda prejela Princeska, no ja, največji zaspanec pa bo svojio nagrado prejel, čim se zbudi. Soglasno pa smo ugotovili, da se nagrade za najbolj scrkljanega hrta ali za posvojitelja, ki svojega ljubljenčka najbolj razvaja, ne da podeliti, zato to priznanje kolektivno podarjamo prav vsem! Psi so čudoviti, končno živijo tisto pravo življenje in pogled na to množico tako zadovoljnih in tako povezanih družin je neprecenljiv!







Prav vsem hrtjim prijateljem se zahvaljujemo za ponovno darežljivost - dobrodelna licitacija je že do sedaj zbrala 241€ EUR; del bomo namenili nadaljevanju oskrbe male Arabelle, del donacij pa smo se odločili porabiti na Irskem,  za odkup in namestitev vsaj enega greyhounda, katerega bi drugače čakala usmrtitev.
V šparovčku prašičku pa se je za prostovoljce, ki odhajamo v zavetišče Scooby Medina del Campo in nakup materialnih dobrin za tja, zbralo 15 EUR.





Iskrena hvala vsem donatorjem, nadaljevanje vseh na pikniku začetih dobrodelnih aktivnosti pa lahko spremljate na našem FB profilu.

Iskrena ZAHVALA za uspešno izpeljan dogodek gre seveda …

- Dragim posvojiteljem in srečno posvojenim hrtkom, ki ste se udeležili dogodka;

- Članom društva Hrtji svet, ki vedno neumorno in trmasto »vlečemo« naprej;

- Robertu Törnaru za brezplačno ozvočevanje dogodka;

- Seku Mady Conde za prijetno in res zabavno moderiranje dogodka;

- KD Pluton Ložnica pri Žalcu, ki nam je tudi tokrat nesebično odstopilo za hrtke varno ograjen  poligon za izvedbo našega dogodka;

- Metki Potočnik s.p., ki nam je donirala paketke pasje hrane za nagrade;

- Branki za čudovito izdelane panoje s fotografijami vtisov iz življenja v zavetišču Scooby Medina del Campo v Španiji;

- Galgini in MAJAZ za stojnici z izdelki za naše posvojence in za nas;

- Galgini, Branki in ostalim posvojiteljem za ujete trenutke na fotografijah;

Tako prijeten dan, da ga bomo gotovo še ponovili! Naši hrtki po napornem dnevu potrebujejo malo počitka, potem pa se zopet vidimo na naših dogodkih, skupnih izletih, v kratkem tudi na novi posvojitvi ob prihodu španskih galgov.
Dobrodošli!









Veliko več fotografij z našega dogodka pa najdete na našem FB profilu: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.850571931692525.1073742032.141593622590363&type=3

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org 
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #883 : četrtek, 18.06.2015 : 10:10:01 »

Blaise

Ocenjeno leto rojstva: 2011
Spol: samec
Barva: brindle

Blaise je velik galgo oranžno sivo brindle barve s sivo masko. Je radoveden samček, ki spade v kategorijo ‘’področnih galgov’’ – to so psi, ki se, če se le da, namestijo pod roko, pa niti ni važno, kaj ti počneš. Skratka, izkoristijo vsako priliko za stik s človekom, ki ponavadi vodi v cartlanje, kjer pač najbolj uživajo.



In Blaise to počne na nevsiljiv in simpatičen način, da mu tega seveda nismo odrekli. Ko smo se pa posvetili drugemu delu, pa se je ulegel in užival v soncu.



Še en galgo, ki je čisto pripravljen za odhod v nov dom, da bo tam zabaval svoje posvojitelje vsak dan znova.

Več njegovih fotografij najdete na http://www.hrtjisvet.org/hs/galgo-blaise/

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #884 : četrtek, 18.06.2015 : 10:14:53 »

Maka

Ocenjeno leto rojstva: 2010
Spol: samica
Barva: črna

Maka je srednje velika črna galgina z nekaj beline. Telo ji prekriva nekaj drobnih brazgotin, ki dajejo vedeti, da je v življenju že nekaj prestala. Ampak Make to karakterno ni zaznamovalo, saj je še vedno neobremenjena in radovedna psička.

Zelo je mirna in nežna, čisto počasi pride do tebe in se stisne k tebi in čaka, da jo pričneš božati, v čemer res uživa. Če je že v zavetišču takšna scartljanka, kaj bo šele doma?



Z drugimi psi se dobro razume, je nekonfliktna in neboječa, tako da je primerna tudi za začetnike.

Že dve odpravi naših prostovoljcev sta jo spoznali v zavetišču in upamo, da jo naslednjič vidimo na transportu, ko se bo odpravila k svojim posvojiteljem. Ste to mogoče vi?

Več njenih fotografij najdete na http://www.hrtjisvet.org/hs/galga-maka/

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Strani: 1 ... 54 55 56 57 58 [59] 60 61 62 63 64 ... 85   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines