mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 04.07.2024 : 02:56:51

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Strani: 1 ... 40 41 42 43 44 [45] 46 47 48 49 50 ... 85   Dol
Natisni
Avtor Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije  (Prebrano 304816 krat)
0 članov in 9 gostov pregleduje to temo.
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #660 : torek, 17.06.2014 : 16:01:39 »

Hrtji svet v reviji Ona. Smiley





Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #661 : sreda, 18.06.2014 : 15:47:38 »

Ta vikend bo pestro Cool

HRTJE DIRJANJE IN SPROŠČENO KLEPETANJE HRTJEGA SVETA V LOŽNICI PRI ŽALCU!


Dragi posvojitelji, člani društva, simpatizerji, podporniki in vsi tisti, ki se zanimate za posvojitev odluženih hrtkov!

Preden nastopi pravo vroče poletje in se bomo odpravili na dopust, bi verjetno vsem pasalo še malo druženja.

Tako vas v soboto, dne 21.6.2014 - od 17.00 ure naprej prijazno vabimo na ograjen poligon KD Pluton Ložnica pri Žalcu, da se sproščeno podružimo, naklepetamo, hrtki pa si bodo lahko v varno ograjenem prostoru pretegnili tudi tačke.

Na poligonu si boste lahko kupili pijačo, ki jo imajo vedno dovolj na hladnem.

V zameno za donacijo našemu društvu bodo na voljo tudi poletne ženske in moške majice s kratkimi rokavi iz kolekcije Poletje HS 2014.

Prosimo, da v ograjenem prostoru spuščate samo tiste hrtke, ki se med seboj lepo razumejo, tisti agresivnejši ali dominantnejši pa naj imajo nameščene nagobčnike, da ne bo prišlo do neljubih poškodb, pa seveda - svoje hrtke imejte vedno in povsod na očeh in pod kontrolo!
Prav tako lepo prosimo, da za svojimi hrtki počistite iztrebke. Smiley

Ker moramo za najem prostora plačati, vas tudi lepo prosimo, da v kolikor se lahko odrečete 2 EUR simboličnega prispevka, da prispevate k plačilu najema (na mizi pod nadstreškom lesene hiške bomo nastavili posodico v ta namen Wink)

Se že veselimo srečanja z vami!

Priložen je tudi zemljevid, da boste lažje našli poligon. Pred poligonom je zagotovljen tudi velik parkirni prostor!





"NORI NA KOSMATINCE" - HRTJI SVET V MOSTECU V LJUBLJANI


V nedeljo, dne 22.6.2014, od 10.00 ure dalje bo v okviru dobrodelne prireditve "Nori na kosmatince" na eni od stojnic mogoče naleteti tudi na Hrtji svet Slovenije.

V kolikor se zanimate za posvojitev, pa bi nas želeli kaj vprašati o tem ali pa bi nas želeli priti samo pozdraviti, nam morda nameniti kakšno donacijo v zameno za naše promocijske izdelke, potem ste lepo vabljeni, da nas obiščete na naši stojnici.

Boste prišli?

Lokacija dogodka: Rekreacijski center Mostec, Matjanova pot 23, Ljubljana.

Zemljevid: http://zemljevid.najdi.si/search_maps.jsp?q=Rekreacijsko+društvo+Mostec&hpage=my&offset=0&selfld=0&acnum=10&foxsbar=page.

Se že veselimo srečanja z vami!

Ekipa društva Hrtji svet Slovenije.

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #662 : sreda, 18.06.2014 : 22:52:25 »

Včasih imamo občutek, da se v zavetišču določeni tipi galgov nekako sumljivo klonirajo – komaj uspemo rešiti in v Slovenijo pripeljati enega, se že praktično identičen spet pojavi v taisti ogradi! Smiley Tako se nam je tokrat spet zgodilo z Mojitom – velik črno/bel (no, tokrat je nekaj več črne kot bele) samec, tak štorast bučon, zadovoljen z vsem in dobro se počuti tudi v tisti množici psov, lene sorte, vedno se ga najde kje poležavati. Ampak ko je pa čas za crkljanje, pozabi na vse ostalo in se dobesedno zbaše (z vso svojo pojavo in mišičasto ritjo vred!) človeku v naročje, če pa tam ni več prostora, se je znal pa tudi kar oviti okrog vratu. Ker on je tudi tam, ker je nemogoče ga ne opaziti in prav vedno nas nasmeje!

Mojito je v zavetišču izgubil ves svoj lesk, trenutno je zelo zanemarjen in močno potreben boljše oskrbe, ampak prave nežne galgo fantovske narave pa pač ne more izgubiti.



Bi štorastega scrkljanca morda?

Več njegovih fotografij na http://www.hrtjisvet.org/hs/galgo-mojito/

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #663 : četrtek, 19.06.2014 : 08:06:15 »

Še enkrat objavljamo link do zapiska na naši FB strani, v katerem smo na grobo opisali postopek posvojitve hrta, podenca ali lurcherja preko našega društva. Med drugim pridemo tudi na OBVEZEN predposvojitveni obisk k vam domov in to vse z namenom, da vas spoznamo v živo, se temeljito pogovorimo in si odgovorimo na odprta vprašanja in dileme. Takrat si imamo možnost ogledati tudi pogoje v katerih bi posvojenček živel, ter vam predlagati morebitno odpravo pomanjkljivosti, ki bi lahko ogrožale življenje ali zdravje psa. Takšni obiski so ponavadi sproščeni in zanimivi predvsem za vas, saj verjamemo, da takrat izveste tudi kaj novega, ki vam lahko kasneje koristi, ko boste živeli s posvojenim hrtom, podencem ali lurcherjem. Piše nam namreč veliko potencialnih posvojiteljev, a ko omenimo, da pridemo na predposvojitveni obisk se velikokrat zgodi, da se sploh ne oglasijo več. Poudarjamo še enkrat, da je posvojitev preko našega društva odgovorno tako z naše strani, kot mora biti odgovorno tudi strani potencialnih  posvojiteljev, tako da se bomo za te pse, ki iščejo domove vedno maksimalno potrudili, da jim omogočimo le najboljše možne domove. Krajšnic pri predposvojitvenem postopku preko našega društva ni in jih tudi v bodoče ne bo! Nikakor pa niče od nas v ekipi ne grize, ni vsiljiv ali kakorkoli drugače škodljiv, tako, da nikar se nas ne bati. Wink Smo čisto kul ljudje. Za vse nove potencilane interesente za posvojitev psov preko našega društva pa priporočamo v branje spodnji zapisek in pa seveda obvezno prebiranje naše spletne strani www.hrtjisvet.org, da boste dobro pripravljeni že takrat, ko se nam boste oglasili preko el. pošte in izrazili interes po posvojitvi psa preko našega društva. Menimo, da informacij ni nikoli preveč in želimo si, da ste na tako odgovoren korak kot je posvojitev psa resnično dobro pripravljeni. Wink

Vse to, ker nam ni vseeno za te pse, ker si nikoli več ne zaslužijo trpeti, biti zanemarjeni ali ogroženi, ker si zaslužijo le najboljše!


LINK: https://www.facebook.com/#!/notes/dru%C5%A1tvo-hrtji-svet-slovenije-slovenian-sighthound-world/posvojitev-odslu%C5%BEenega-hrta-podenca-ali-lurcherja-preko-dru%C5%A1tva-hrtji-svet-je-od/573487539400967

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #664 : petek, 20.06.2014 : 14:19:01 »

PIA

Preplašene oči. Zasušena kri. Bolečina. To je Pia na prvi pogled.



A ni potrebno, da je tako. Naj tako ne ostane, Pia potrebuje zgolj priložnost! Kot nedominantna psička je galgica postala žrtev sostanovalk v ogradi, ki so ji kar dodobra prerešetale telo. To je samo pripomoglo k povečani zadržanosti, previdnosti in nasploh plašnosti, ki jo Pia trenutno izkazuje na vsakem koraku. Boji se novih okolij, umika novim ljudem, povsem tiho skriva, da bi le ostala neopažena… Iz te odmaknjenosti ji bo potrebno pomagati s toplino, potrpežljivostjo in predvsem vztrajnim kontaktom. Na vse pa se Pia čudovito lepo odziva, zato verjamemo, da bo lahko hitro napredovala.

Pia je postavna galgica močne konstitucije in zelo atraktivne barve. Trenutne rane se bodo zacelile in ob njeni v osnovi nekoliko pegasti barvi tudi morebitne brazgotine ne bi smele kvariti estetske pojave. Kot vsi okrevajoči pacienti tudi Pia trenutno potrebuje predvsem dobro veterinarsko oskrbo, ko pa bodo rane zaceljene, je zanjo prioritetna varnost. Namestitev v varno ogrado, kjer bo lahko v miru počakala na svojo novo življensko priložnost. To pa bo možno le, če bo zanjo zagotovljeno mesto na transportu, torej bo imela tudi zagotovljen dom. Njeno trpljenje je resnično potrebno končati, v zavetišču je že plačala previsoko ceno!

Preveč bi bilo zapisati, da si Pia želi v nov dom. Pia si trenutno zgolj želi, da bi se lahko zavlekla nekam, kjer ne bo napadajočih gobcev in večnega strahu. Sama se ne zna boriti, lepega ne pozna. Na njenem posvojitelju bo, da ji svet in življenje predstavi v novi luči.



Pia je na voljo za posvojitev, če razmišljate o tem, nam pišite na info@hrtjisvet.org

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #665 : nedelja, 22.06.2014 : 15:08:02 »

Včerajšnje srečanje je bilo super! Hrti so uživali, večina si je dobro pretegnila tace  Cool , posvojitelji smo se pa naklepetali in nasmejali.
Hvala Simoni za krasne fotografije!

Najprej smo klepetali...


ležali.. galga Neka


in fehtali.. greyhound Wally


Pozdravljali nove goste - kako lepo je bilo videti veselja Pintena, ko je prepoznal Wallya  Smiley


tipično greyhoundovsko lenarili na mehkem..
Greyhoundica Suzanne


in Wally


Medtem ko so španci... noreli! Cool
galgo Pablo




galga Maya in njen zajček




Taj nas je vse zabaval s svojo energijo in facami  Cheesy




Eni so kupovali Galginine ovratnice..


Pinteno


Drugi zgolj pozirali.
Pablo




Tapati


Maya


Illy


Olaya


Greyhounda Liam in Roa


Roa


Wally


Breeze


Serrat


Serrat in Pinteno


Lotti in Alife


Lun


Twiggy


Hvala vsem za družbo in se vidimo naslednjič!  Smiley
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #666 : ponedeljek, 23.06.2014 : 21:22:57 »

Catherine takole na prvi pogled res ni nič posebnega. Življenje ji je že postreglo z marsičem, tudi težkim, pa je njena osnovna črna barva že močno osivela, predvsem obrazna maska že močno leze proti beli, čeprav punca sploh še ni stara; drugače povsem povprečno postavo krasi tudi nekaj brazgotin, ki opozarjajo na ne preveč lepo preteklost…



Resnično to ni galgica, ki bi nase opozarjala z videzom, če bodo ljudje ocenjevali zgolj z očmi, so pred njo dolgi, dolgi meseci v zavetišču Sad No, zna pa Catherine opozoriti nase, saj ona res ne bi bila rada sama oziroma samo s krdelom psov, Pupa tako jasno kaže, da bi bila rada z ljudmi.

V celi kolobociji teles se zna elegantno kar preriniti naprej in pod roko, vedno je ob človeku in prav umirjeno si želi samo topline in malo pozornosti.

Lepo umirjena psička, kateri ni več do mladostniških samozavestnih nastopov pred drugimi psi, kofliktom se kot prava veteranka uspešno izogne.

Catherine hrepeni po samo svojem domu, v katerem bi lahko uživala še številna leta, ki so pred njo!

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #667 : torek, 24.06.2014 : 09:39:17 »

HRTJA OVRATNICA IN PLOŠČICA S KONTAKTNIMI PODATKI, SO OBVEZNA OPREMA VSAKEGA POSVOJENEGA HRTA, PODENCA ALI LURCHERJA!

Večkrat opazimo, da kljub natančnim navodilom pred, na in po posvojitvi, kako namestiti ovratnico na hrtji vrat in zakaj je ploščica s kontaktnimi podatki tako zelo pomembna,  hrti zaradi malomarnosti SVOJIH skrbnikov, kontaktnih ploščic na ovratnicah sploh nimajo ali pa je ovratnica nepravilno nameščena in ne zagotavlja zadostne varnosti hrtu. Še huje pa je, da hrta skrbniki spustijo skozi vhodna vrata, pa le-ti nimajo nameščene ne hrtje ovratnice in ne kontaktne ploščice. Najpogostejši izgovor je, da saj se hrt zadržuje samo na domačem vrtu.

Kot že rečeno večkrat, naj vas zasanjanost ali zaspanost vašega hrta ne zaziblje v brezskrbnost, saj boste presenečeni kaj vse je zmožen hrt narediti, ko nastopi panika ali pa bi šel loviti. Da, tudi 1,5 m ograjo je sposoben preskočiti, če le obstaja zanj interes ali pa nastopi pretiran strah! Ima možnost, da se vrne k vam, če ovratnice in kontaktne ploščice sploh nima na svojem vratu?

Vsekakor pa imamo ničelno toleranco potrpežljivosti v primeru, ko vidimo posvojenega hrta, ki sploh nima nameščene hrtje ovratnice ali pa celo na ovratnici ne nosi ploščice s kontaktnimi podatki!

S tem zapiskom bi vas želeli ponovno spomniti na to, da sta pravilno nameščena hrtja ovratnica in ploščica s kontaktnimi podatki skrbnika hrta, obvezna oprema vedno in povsod, ter, da brez tega naj hrt ne stopi čez vhodna vrata naše hiše ali stanovanja, kaj šele, da bi se tak sprehajal nekje v zunaj!

Pa dovolite, da vam obnovimo znanje, ki smo ga poudarjali tako na predposvojitvenem obisku, kot tudi pred posvojitvijo, na sami posvojitvi in tudi po posvojitvi!

Po naših izkušnjah je najbolj ustrezna polzatezna ovratnica, ki jo tudi priporočamo vsem posvojiteljem in edina hrtu omogoča dvojno varovanje, kar pomeni, da se hrt iz nje ne more izmuzniti!

Z večjo zanko reguliramo obseg, da ovratnica trdno stoji na hrtjem vratu, z zanko, ki pa jo pripnemo na karabin povodca pa zategujemo ovratnico tako, da se hrt ob potegu ne more izmuzniti iz nje.

Te ovratnice je mogoče naročiti pri Galgini:
https://www.facebook.com/#!/galginacollars/timeline

Običajne pasje ovratnice in usnjene hrtje ovratnice posvojenim hrtom NE nudijo zadostno varovanje, saj se glede na izkušnje hrt iz nje z lahkoto izmuzne, v kolikor se počuti ogroženega ali se česa zelo ustraši. Hrt enostavno potegne nazaj in ovratnica z lahkoto zdrsne z njegovega vratu in čez njegovo ozko glavo. Hrt je tako svoboden in seveda največkrat tudi pobegne.

Navodila za pravilno namestitev polzateznih hrtjih ovratnic:

- Ovratnica mora biti nameščena na sredino hrtjega vratu oz. malo pod ušesi(pravilna namestitev je razvidna iz spodnje fotografije);
- Ovratnico najprej namestimo na hrtji vrat in potem z regulatorjem zožamo obseg tako, da bo hrtu stala na sredini vratu, ter se ne bo prestavljala gor in dol po vratu;
- Ovalno okovje, ki je všito tako na desni, kot tudi na levi strani ovratnice mora zagotavljati varnost hrtu in sicer tako, da se ob potegu večje zanke, ki je pripeta na karabin povodca, nikoli ne dotikata;
- Ovratnica NE SME nikoli biti nameščena ohlapno ali na začetku hrtjega vratu! Ovratnica mora na hrtjem vratu stati fiksno, ter se ne sme lesti gor in dol po hrtjem vratu;

Pravilno nameščena polzatezna ovratnica:






Kontaktna ploščica je obvezna oprema na vsaki ovratnici, ki jo imamo za našega hrta in ne samo na eni ovratnici!

Na kontaktni ploščici je ponavadi zapisano ime hrta in pa telefonska ali mobilna številka, na kateri smo vedno dosegljivi. Predlagamo, da se številka vedno začne s klicno številko v našo državo in sicer 00386 …., saj nam bo to koristilo, če se bomo odpravili na dopust v tujino.

Kontaktna ploščica nameščena na hrtjo ovratnico pride prav v primeru, če se nam hrt izgubi ali pobegne, saj nas bodo najditelji le v primeru, da bo hrt imel nameščeno kontaktno ploščico, lahko kontaktirali.

Še enkrat trkamo na vest vsem posvojiteljem, ki naše dobronamerne nasvete niste vzeli resno ali jih celo ignorirate. Hrtova varnost in varno hrtje življenje so nam vedno bili in nam bodo na prvem mestu, zato še enkrat poudarjamo in vas prosimo v imenu vašega posvojenega hrta, da upoštevate naše nasvete.

Poleg tega seveda ne moremo mimo tega, da vas ponovno opozorimo, da sta tudi HRT in POVODEC najboljša prijatelja, ne spuščajte jih izven varno orgajenih območij!, ter vas vabimo k prebiranju zapiska tudi na to temo: http://hrtjisvet.mojforum.si/hrtjisvet-about301.html

Bodite odgovorni skrbniki posvojenega hrta, lurcherja ali podenca!

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org     
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #668 : sreda, 25.06.2014 : 19:38:43 »

Čeprav vreme trenutno spominja bolj na jesen, kot poletje...
Mi se ne damo. Wink V poletje lahko tudi vi zakorakate v simpatičnih majčkah. Smiley

Na razpolago so majčke Hrtji svet 2014. Moške v treh barvnih različicah, ženske v šestih.
Majčko dobite v zameno za donacijo 10€ + 2€ stroškov pošiljanja.

Za naročila pišite na narocila@hrtjisvet.org.


Moške majice, na voljo v črni, svetlo modri in temno (mornarsko) modri barvi.
Velikosti:
S, M - vsi trije barvni odtenki
L, XL - črna in mornarsko modra




Ženske majice, na voljo v črni, temno (mornarsko) modri, azur modri, vijolični, fuksija in zeleni barvi. Na sliki prikazan motiv na hrbtu.
Velikosti:
S, M, L - vsi barvni odtenki
XL - črna, fuksija, azur modra



Ženska majica, leva stran slike - motiv na hrbtu, desna stran slike - motiv spredaj.


Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #669 : sreda, 25.06.2014 : 19:56:55 »

Hrtji svet je odločno proti stavam na virtualne hrtje dirke, ki jih po novem organizira Športna loterija Slovenije!

Danes je o tem bil prispevek na TVSlo1 v prvem Dnevniku (prispevek si lahko ogledate s klikom na spodnjo povezavo). Športna loterija Slovenije se je kot pričakovano odzvala s presenečenjem in ponovno zgolj s suhoparnim pisnim odgovorom, da gre samo za računalniško igrico!! A meja med virtualnim in resničnim je tanka ...mar ne? Zakaj bi Slovenija podpirala stave na hrtje dirke - čeprav virtualne, glede na to, da je ozaveščenost o tem kako krute in krvave so več kot znana tudi pri nas? Menimo, da Slovenija tega ne potrebuje, da nikakor ne potrebuje dobička in denarja od krvavih hrtjih dirk, pa četudi gre samo za virtualno različico!
http://4d.rtvslo.si/arhiv/prispevki-in-izjave-prvi-dnevnik/174283811

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #670 : četrtek, 26.06.2014 : 09:41:25 »

Ime: WOPY
Spol: samček
Poležen: 24. 4. 2008
Barva: bela s črno/sivimi ožigi

Wopy je čudovit primerek ruskega hrta – borzoja, lepoto mu ne nazadnje določa tudi rodovnik priznanih hrtjih prednikov. S svojo visokoraslo veličastnostjo je svojo družino razveseljeval polnih šest let. Ta pa se je v zadnjem času znašla v precepu, saj se morajo preseliti v tujino. Za Wopyja žal v novem domovanju ne bo prostora, zato mu na prošnjo lastnika iščemo nov, prijeten, varen in ljubeč dom, kjer bo svojo razigranost in navdušenost nad tekom lahko v polnosti izživel. Zato si želimo, da bi ta prelepi fant tudi še naprej lahko prebival pri družini s prostornim ograjenim vrtom, saj ga je že od malega vajen. Predvsem zjutraj vas bo v njem navduševal s svojo hitrostno umetelnostjo. Ko pa si tako dodobra pretegne elegantne tačke, pa na dan privre njegova prava natura – je namreč izredno umirjene in mile narave. Še posebno rad se giblje v človeški družbi, pod kožo pa mu zlezejo predvsem dame in deklice, ki se do njega znajo umirjeno in ljubeče vesti. Neizmerno uživa v božanju in pripadnosti svojim ljudem, njihovo pozornost pa skuša pridobiti s simpatičnim dotikanjem s smrčkom: »Ti si moj, samo moj …«
Kljub svoji vitkosti je fant dober jedec in pri njem vas res ne bo skrbelo, kako bi zadovoljili njegov apetit – hrano pač obožuje.
Wopy je do svojega teritorija precej zaščitniški …, z laježem ga brani tako pred drugimi psi kot mačkami, celo ježi in ptice so mu trn v peti. Zato bo ta postavni fant brez težav blestel kot edini ljubljenček svoje družine. Verjamemo pa, da so možnosti za skupno življenje s še kakšnim pasjim prijateljem tudi pri njem še vedno zadovoljivo odprte.
Si v svojem ograjenem vrtu želite te postavne hrtje lepote? Fant si nedvomno zasluži polno in ljubeče sobivanje s človekom.



Za več informacij o možnosti posvojitve nam pišite na info@hrtjisvet.org.

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #671 : petek, 27.06.2014 : 09:54:12 »

Nadaljujemo z objavljanjem galgov, v zavetišču jih je res ogromno in za vsakega posvojitelja se najde primeren - naj bo živahen, miren, velik, manjši, bel, črn,... Ni da ni  Wink

Turbo je visok in res čudovit galgo, ima prelepo ozko glavo, ter prekrasne oči. V ogradi se razume z vsemi samičkami in samci. Zelo rad se igra z drugimi galgi in nikoli ne sili v konfliktne situacije.



Ko pridemo v ogrado nas veselo in repkajoč priteče pozdraviti, naredi en krog in se že stlači pod roko za cartljanje.

Turbo je res krasen samček, menimo, da bi bil primeren tudi za posvojitelja začetnika, predvsem pa vemo, da bo svojemu posvojitelju v velik ponos.

Turbo zdaj potrebuje samo še priložnost, da zapusti zavetišče in končno bo lahko tudi on dojel, da je življenje tudi izven njegovih zidov lepo in prav tako brezskrbno.

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #672 : nedelja, 29.06.2014 : 15:07:32 »

Doris je ljubka galgica nižje postave in prav primerna za tiste, ki iščejo drobcene hrtke. Je zelo lepa, prijazna, nežna in nadvse cartljiva. Ko smo prišli v ogrado nas je vedno nasmejano prišla pozdravit in seveda repek je prav tako vijugal levo in desno.

V ogradi, kjer so tudi dominantnejši psi dobro shaja in ne zahaja v konfliktne situacije, vedno nekako zvozi med njimi.



Doris je iznajdljiva ljubka galgica, ki si seveda kot vsi ostali hrtki želi v čisto svoj dom, v objem svojega posvojitelja, da bo končno lahko zaživela ljubeče življenje hišnega psa.

Če se zanimate za posvojitev male Doris, nam pišite na info@hrtjisvet.org

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #673 : ponedeljek, 30.06.2014 : 12:11:02 »

Galgo DANTE in galgo CAMARON sta prijatelja za vedno! V zavetišče ju je pripeljal njun lovec - galgueros in želeli bi si, da bi bila posvojena skupaj.
Stabilnejši, starejši in večji galgo Dante je namreč v veliko oporo plašnejšemu, mlajšemu in manjšemu Camaronu.
Vidi se, da sta skupaj prava prijatelja in Dante je vidno zavetje Camaronu, zato bi res bila škoda, da bi bila posvojena v različna domova.
Ona dva sta kot eno ...
Prosimo vas, da si več o njima preberete na naši spletni strani: http://www.hrtjisvet.org/hs/galgo-dante-camaron/

Camaron


Dante


Caamron in Dante skupaj




Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #674 : torek, 01.07.2014 : 22:56:25 »

Ah Greta, Greta, ti znaš biti pa prava navihanka! Taka visoka, tanka galgo glistica, lepe črne barve, navihanost prinese že bela proga, ki se vleče od nosu po spodnji strani in zaključi v belih copatkih. Nekaj let je že tu,  pa se počasi tudi Greti na nosek že plazi sivina… Ampak kje je še starost, Greta je prijazna, igriva, polna življenja, vedno za vsako stvar. In velika, velika crkljivka! Brez nje ne mine prav nobena stvar v ogradi, še posebej pa se človek ne more neopažen zmuzniti mimo, Greta vsekakor zna dobiti svojih pet minut božanja Smiley



No, očitno pa je bila tudi uspešna pri lovu, saj še vedno nosi tradicionalno lovsko ovratnico, lovci v Španiji pa dovolijo 5 let življenja le najuspešnejšim…

Greta si želi nadaljevati aktivno življenje, ki ga bo s svojo življensko energijo in iznajdljivostjo prav gotovo popestrila in primerno začinila!

Če se zanimate za posvojitev, nam pišite na info@hrtjisvet org.

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Strani: 1 ... 40 41 42 43 44 [45] 46 47 48 49 50 ... 85   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines