mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 04.07.2024 : 02:13:45

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Strani: 1 ... 39 40 41 42 43 [44] 45 46 47 48 49 ... 85   Dol
Natisni
Avtor Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije  (Prebrano 304792 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #645 : četrtek, 22.05.2014 : 12:19:14 »

Pomladanska dobrodelna dražba traja do jutri zvečer, zato vabljeni še enkrat. Smiley

Na dražbi so tudi unikatni, ročno izdelani copati.



Modra verižica, unikat.


Album z vsemi predmeti in podatki je dostopen na tej povezavi:
https://www.facebook.com/hrtjisvet#!/media/set/?set=a.638012139615173.1073741942.141593622590363&type=1

V kolikor niste registrirani na Fb, nam lahko na info@hrtjisvet.org sporočite vašo ponudbo, ki jo bomo z veseljem objavili namesto vas.

Hvala za pomoč! Smiley

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #646 : četrtek, 29.05.2014 : 10:05:15 »

Del ekipe se v prihajajočih dneh odpravlja v Španijo na prostovoljno delo v zavetišče, kjer bodo prostovoljke spoznavale galge in pripravile njihove opise, da bomo lahko na spletni strani malce razširili ponudbo.  Wink

Cerdeno je nežen galgo, ki se dobro razume z ostalimi psi, mačke ga ne zanimajo preveč.
Družbo človeka ima rad in se z veseljem prepusti čohanju. Je vesel, nežen in neproblematičen hrt. Smiley



Še vedno upa in čaka, da bo dobil čist svoj dom. Več o posvojitvi na www.hrtjisvet.org in na info@hrtjisvet.org.

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #647 : sobota, 31.05.2014 : 18:07:55 »

V zavetišču Scooby imajo trenutno 360 psov, od tega je 194 galgov.
Eden izmed njih je Wayne, zelo postaven, radoveden, vesel in aktiven hrt. Obožuje ljudi, vedno se jih razveseli, skače okrog njih in jim deli poljubčke. Smiley



Več njegovih fotografij najdete na http://www.hrtjisvet.org/hs/galgo-wayne/.
Na voljo za posvojitev!

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #648 : petek, 06.06.2014 : 10:08:59 »

Nicholas je mix hrtji lepotec Unikatnost mešanice hrtje krvi ga naredi še bolj zanimivega. Vizualno je izredno skladne hrtje konstitucije, v toplem odtenku rjave z oranžnim pridihom … Zaradi svoje družabnosti se takoj in močno naveže na svojega lastnika, zato bomo zanj zelo veseli, ko bo svoj mirni kotiček dokončno našel pri izkušenem in potrpežljivem človeku, s katerim bosta delila čim več skupnih dnevnih dogodivščin.





Več o njem na:
http://www.hrtjisvet.org/hs/lurcher-nicholas/


Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #649 : nedelja, 08.06.2014 : 15:30:08 »

Za junijski transport iz Scooby-ja sta bila rezervirana le dva galga, prijatelja Dani in Houdini. Žal je Houdini ponoči poginil zaradi odpovedi ledvic, ker je bila posledica leishmanioze. Po tem, ko sta več kot leto in pol iskala dom in sta končno našla svoji družini...
Življenje včasih res ni fer.
Houdini Kiss

Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #650 : ponedeljek, 09.06.2014 : 13:41:20 »

Javljanje Hrtjega sveta iz zavetisca Scooby Medina v Spaniji ...
1. dan - nedelja - 8.6.2014

Dragi hrtji prijatelji v domovini!

Ekipa prostovoljk Hrtjega sveta,tokrat smo v Spaniji tri, se javlja sredi prelepega, toplega poletnega vecera v Scooby-ju. Vsekakor je sele sedaj cas, da prenesemo vtise v pisano besedo, ki vas bo upajmo hitro dosegla in se vam, kot vedno, vtisnila v srce. Kajti, res kot vedno – spet potrebujemo vaso pomoc!

Vcerajsnji prihod je bil sicer elegantno brez vecjih zapletov in vec kot polne elana smo se takoj podale v ograde, med pse takih in drugacnih velikosti, ki pripovedujejo take in drugacne zgodbe. Na prvi pogled zavetisce deluje standardno polno, nekaj sprememb in novih prostorov je ze vidnih, veliko se se dokoncuje. Neko tu obicajno zivljenje, polno vsakodnevnih bitk za svoj postor, svoje mesto na hierarhiji, svoj kos suhega kruha. Ko smo ze pri hrani – skladisce z mokro hrano je dovolj polno, vsekakor pa ocitno briketi ze kopnijo in se kako prav bo tu prisla nasa naslednja posiljka hrane, kupljena iz zbranih prispevkov na nasi zadnji licitaciji! Verjemite, vasa pomoc je tu se kako potrebna, iskrena vam hvala!

Vsekakor zgoraj omenjeni vsakdan pomeni, da boste prvenstveno spet brali o tisti skupini hrtov, ki se nam tu najbolj vtisnejo v spomin in za katere ze sedaj vemo, da bomo vse svoje napore vlozili v njihovo promocijo in v kolikor zelite pomagati – prosim delite njihove zgodbe s prijatelji, pomislite na koga, ki bi lahko in bi si zelel pomagati enemu od teh revezev. Zaradi tokrat res kratkega obiska zavetisca prakticno cel dan ocenjujemo, popisujemo in iscemo podatke, vsekakor bomo pripravile celo goro novih predstavitev posameznih psov, slike bodo sledile doma, izbira je kot vedno ogromna, tu se najde pes za vsak okus in vsako zivljensko okolje. A vseeno, kar nekaj jih bo, ki nosijo zgolj eno oznako – prosimo pomagajte hrtu najti dom! Ker kot vedno so zrtve napadov drugih, zivijo v vecnem strahu v zadnjem kotu barake, ne pridejo do hrane, kar nekaj pa jih je ze nastanjenih v ambuanti, kjer cakajo na nujen operativni poseg, v glavnem sivanja grdih ran... Ampak do te zgodbe pridemo zelo v kratkem...

Nas tokratni obisk Scooby-ja pa se je zacel s solzami in bolecino, saj smo se poslovile od “skoraj ze nasega” hrta. Zal smo prisle zgolj dovolj zgodaj, da smo mu lahko nudile nekaj poslednje tolazbe in topline, mu omilile zadnje ure in ostale z njim povsem do konca. Solze, pravi obup, razocaranje in jeza na pravicnost sveta, zakaj je dovoljeno, da bolezen vzame zivljenje, ki je koncno dobilo moznost, da se razcveti v polnem zamahu... Vse to je bilo, emocionalno resnicno naporen vecer, iz katerega pa smo dobile trdno obljubo, ki nas vodi dalje in zaradi katere garamo samo se bolj. V vecen spomin na izgubljeno zivljenje zelimo resnicno resiti vsak dve novi!


In prva je ze nasa hrtja pupika – verjeli ali ne, ampak tu nihce ne ve niti njenega imena! Morda ji ga izberemo celo mi? Puncka je v osnovi preplaseno bitje bele barve z veliko sivimi flekci in pegami. Zakaj v osnovi? Ker trenutno prevladuje zasusena kri... Puncka je postala zrtev napada sostanovalk v ogradi... Kot vedno obstaja tudi junak, kajne? Tokrat je bil to najvecji samec, ki se je pogumno postavil v bran in jo s svojimi rencecimi zobmi branil dovolj dolgo, da so prisli ljudje. Puncka caka na urgentni veterinarski poseg takoj jutri zjutraj in do tedaj ji poskusamo pomagati z rednim ciscenjem dokaj grozljivih ran, previjanjem ter vlivanjem poguma. To malo bitje je skrajno preplaseno, v soku in bolecinah, a vseeno navdusujoce hitro pridobiva zaupanje in z vedno znova videno hrtjo potrpezljivostjo trpi bolecine in nevsecnosti. Trenutno je nas mali zaklad, za katerega skrbimo na polno in vsekakor bodo sledila nadaljevanja njene zgodbe. Vse do tedaj pa skromno upamo, da kateri izmed nasih posvojiteljev, ki je tovrstno zgodbo sam pomagal prepeljati do res srecnega konca tu lahko pove, kaksno je zadovoljstvo in nagrada, ki jo prinasa pomoc tovrstno prizadetim psom. Vec kot jasno je, da je pred naso punco kar nekaj okrevanja, da pa se tovrstne rane lepo zacelijo, dusa pa se ob primerni oskrbi lahko odpre in zazivi. Ne samo ime, imamo moznost da punci najdemo dom? Da srecno prestane jutrisnji poseg, da jo oborozimo s pozitivno energijo za okrevanje, da ji nikoli vec ne bo treba nazaj v ogrado, da bi lahko na svoj nacin in brez grozenj, prevsem pa brez bolecin uzivala vsak dan posebej? Puncka si zasluzi priloznost, zato trkamo na vase srce in prosimo za pomoc. Nikoli se ne ve, koga vse informacija lahko doseze, vas naprej ponesen glas morda ne bo zaman. Lahko pa je glasov vec, kajti v ambulanti so stiri psicke, vse imajo podobno zgodbo... Bomo izbirali z ocmi, bo pomemeben zgolj izgled ali zelimo pomagati, kjer je res nujno potrebno?


Me pa naprej posiljamo celo goro poljubckov, ki smo jih prejele danes od kopice galgcev, ki tu res samo cakajo na svojih pet minut crkljanja! Aaaaah, vsekakor tudi uzivamo, ti obcutki so neprecenljivi!!! Stisnite k sebi vse svoje smrcke in se beremo v kratkem!

Ekipa Hrtjega sveta na prostovoljnem delu v zavetišču Scooby Medina

Društvo Hrtji svet Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Iska
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.129


WWW
« Odgovor #651 : ponedeljek, 09.06.2014 : 14:22:40 »

Houdini   Cry Kiss Kiss Kiss
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #652 : torek, 10.06.2014 : 10:29:23 »

Ekipa Hrtjega sveta na prostovoljnem delu v zavetišču Scooby Medina v teh dneh še posebej budno skrbi za galge, ki v ogradah potrebujejo dodatno pomoč. Dekleta so v eni izmed hišic v kotu našle prelepega galga Waynea, nekdaj suverenega in pogumnega hrtka (njegov opis najdete na spletnih straneh društva Hrtji svet Slovenije), ki je v nekaj mesecih grobega sobivanja z dominantnejšimi galgi izgubil vso svojo samozavest in nekdanji status. Fanta sedaj vsi po vrsti terorizirajo in ne upa si niti na plan. Posledično je lačen, žejen, prestrašen ... Umika se v osamo, iz življenja, nihče ga ne opazi, nihče mu ne namenja pozornosti. Človeško družbo nadvse obožuje, a ljudje do njega sploh ne pridejo.
Prosimo vas, če razmišljate o posvojitvi galga, nam pišite na info@hrtjisvet.org.



NUJNO IŠČE DOM ... galgo WAYNE
Več o njem na:
http://www.hrtjisvet.org/hs/galgo-wayne/

Društvo Hrtji svet Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #653 : torek, 10.06.2014 : 23:08:27 »

Dnevnik prostovoljk Hrtjega sveta v zavetišču Scooby Medina
3. dan - torek - 10. 6. 2014

In spet domov posiljamo pozdrave, nepregledno mnozico hrtjih objemov in kaksno zgodbico za povrh!
Nas vsakdan v Scooby-ju se zacne s v jutranjem miru, ko se ni ljudi, ko Larisa ze sprehaja bolnike iz ambulante za okrevanje. Prihajajo in odhajajo, prav vsi pa so delezni nase pozornosti in svojih pet minut sprehoda vsaj dvakrat na dan. Nasa punca, katero smo uradno krstile za Pio, je ze lepo zasita in povita in caka jo malo okrevanja, no ja, pa kaksen scepec korajze bomo tudi se nasli. A v jutranjih urah jo punca kar zadovoljno maha z Lariso na sprehod

Dopoldne nam bliskovito mine v vsakodnevnem ciscenju ograd, pri cemer si vzamemo tudi cas, da pse opazujemo in ocenjujemo. Kot vedno vsaka ograda premore svojega dvornega norcka, energicnega galgo klovna, ki nas vedno spravi v dobro voljo. Pa enega ali dva crkjivcka, nemogoce ju je zgresiti, ko pa sta vedno pod roko (najdejo se tudi taki, ki se nam dobesedno ovijejo okrog vratu  Najveckrat v bazi ugotovimo, da so ti psi ze rezervirani ali vsaj s postenim interesom, le kdo si ne bi zelel takega stiskljivcka? A ko v ogradi vztrajamo dovolj dolgo, se na lepem pojavi galgo, ki je bolj zadrzan, morda nizje na heierarhiji (in zato ne upa v gruci do cloveka) ali pa si preprosto ne dovoli takoj zaupati, kaj pa on ve, ce je varno te tete it pogledat... Ah in kaksni pasji biseri se najdejo med temi smrcki! Resnicno prelepi primerki svoje vrste, katere lahko samo toplo priporocimo v posvojitev. A ce bomo kaksnega???

Morda nekih 100! Smiley)) Tiste postavne, da ti vzame dih. Tiste scrkljance, ki ti polepsajo dan s svojo toplino. Pa tiste skrite adute, ki jih samo potrpezljivo oko najde in prepozna. Pa vse trpincene in zastrahovane. Tudi na klovne ne bomo pozabili  Mirne, enegicne, igrive in plasne, vsi bodo nasli prostor na nasi strani – vsi si zasluzijo svojo priloznost!

Popoldnevi tu pa so rezervirani za podarjanje objemov, neskoncno bozanje, tolazenje brez cloveka osamljenih ali negovanje... Takrat smo tudi s psi drugih pasem, tu pobozas enega, tam pozulis drugega, toliko jih cel dan pridno caka na svojih pet minut in navadno se ti navduseno pozenejo direktno v narocje S kaksnim se tudi pozogamo, naucimo trik ali dva, vlijemo kancek poguma...
In spet pobiramo klope Sad( In tako z Lariso vceraj hodiva od ograde do ograde, joj tam v eni sva videle par dobesedno fizolov na psu, pojdiva no to resit... In dve uri kasneje sva se vedno v ogradi, delo se vedno ni koncano, ubogo in jako uborno grucico psov resujeva neverjetne zanemarjenosti in po tem casu se ze pojavljajo misli na kriminalna dejanja, uperjena proti lastniku teh ubogih bitij. Ja, tako sva povsem slucajno odkrili Murcia Group, kot sva jih krstili...

Kot ze ime samo pove, se je resevalna misija dogajala v daljni Murcii, dalec dalec od Scooby-ja. Sedem psov so nasli v skrajno zanemarjenem stanju na farmi, lastnik bo upajmo tokrat ne samo sodno preganjan, temvec tudi kaznovan, saj gre za ponavljajoco se zlorabo. A teh sedem bitij je resenih, bedo njihovega preteklega zivljenja pa sestavljamo zgolj po kosckiih. Najprej je tu prelepa prava greyhoundica, ki je v osnovi bele barve, a trenutno prekrita z zasusenim blatom (iz ciste olike ne bomo zapisali, da je pravzaprav d**k). Travmatizirano bitje, ki je ob pogledu na naju dve padlo dol in v znak popolne predaje pokazalo trebuh, cakajoc na pogubo. Poleg resevanja klopne problematike (se nam pa prevec gravza, da bi opisovali, stetje pa ni prislo v postev, ker nad 200 se nama ni dalo sploh vec!) pa je bila delezna kopanja, hrane in mirnega glajenja, nakar je ubozica zaspala kot ubita. Potem so v skupinici se stiri galgice, med njimi prisrcna mala pupa, cela blontna, z rjavimi ocki in noskom, cukr prek vseh meja... Ostale so se razbezale v paniki, no ja, danes se ze nastavljajo za bozanje. Pa podenko fantek, tako nemogoce suh, da so njegova netopirska usesa najopaznejsi del telesa  In mala podenkica, tako ji bomo rekli, morda je malo zmiksana... Murcia Group, skupinica tako zanemarjenih, da se ti trga srce Sad( Briketov se niso videli v zivljenju, vceraj so jih samo debelo gledali. Pa sva prinesli mehko hrano in nesrecna bitja so nama izpulila sklede iz rok! Ena od galgic ima tako obremenjen prebavni trakt, da se sedaj stezka obdrzi hrano v sebi, tudi golta jo prevec. Mali podenko je do danes le nagruntal, kaj so tiste zogice v skledi in sedaj stoji na briketih in je in je in je in ne more nehat jest... pade dol za deset minut in zaspi kot top, pa se spet zbudi in gre se malo pojest... Cloveski dotik je bil nasploh nekaj, kar vec kot ocitno ni bilo nikoli na sporedu... Uboga mala podencica sedaj ne more dobiti dovolj, preprosto se postavi za bozanje in uziva in uziva, ob tem kar spi. Taka srcica od psicke, skrajno mirna, ona bi se res samo bozala in bozala... Uboga bitja, le kaj ste prezivela? Vsekakor bomo Murcia Group spremljali tudi v bodoce – o psih ni na voljo se nobena informacija, vsekakor pa so vec kot potrebni pravega doma z veliko topline in absolutno na voljo za posvojitev Smiley)

Nase bivnje tu se sicer jutri koncuje, a stik z videnim v Scooby-ju gotovo ne. Verjeli ali ne, domov se vracava samo dve – nasa Evelin se je nad tukajsnjim delom tako navdusila, da svoj obisk podaljsuje... za teden, dva, morda tri, kdo ve... Vsekakor bo ostala nasa vez s Spanijo v prihajajocih tednih, tako da bomo iz prve roke lahko izvedeli, kako vsi omenjeni psi napredujejo. In ce bi zeleli delcek svoje topline nameniti kateremu prav posebnemu, kar z besedo na dan, bo Evelin v vasem imenu potalala objeme, poljubcke, nasla se dodatno konzervo ali smrcka peljala na kratek sprehod iz ambulante Smiley)

Vsekakor pa smo vse tri (ah, spet!) prisle do enakega sklepa – Scooby je potrebno doziveti! To je z vso svojo sporocilnostjo izkusnja, ki resnicno odpira oci, zdravi duso, vraca smisel v zivljenje in neverjetno nagrajuje. Nikoli ni enako in nikoli ne pozabis. In ko ves, da nisi samo dal, ampak da je bilo sprejeto s toliko ljubezni, je trud stokrat poplacan. Tu najdes svoj mir. Po delovnem dnevu, obdan z galgi, spremljajoc soncni zahod, bozajoc topline potrebenega galga, ki v tem kontaktu drugace kaoticno zivljenje spremeni v cisti mir.
Danes mavrice sicer ni, je pa zaklad na koncu nje – galgci in vsi ostali prebivalci Scooby-ja, bilo je lepo in spet nam bo, ko se ponovno srecamo na koncu transporta, v Sloveniji, kjer se bo upajmo vsaj kateremu od vas odprlo novo zivljenje.
Vsem klicemo samo – do naslednjic in to cimprej!

Hrtji svet Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #654 : četrtek, 12.06.2014 : 13:58:47 »

Črna pika za Športno loterijo Slovenije in naš protest zaradi uvedbe stav na hrtje dirke v Sloveniji !!!

Spodnje pismo je bilo poslano direktno na elektronski naslov Športne loterije v Sloveniji. Njihov mail: info@sl123.si. Prav bi bilo, da jim tudi vi pišete in izrazite vaše ogorčenje. Mi smo hrtji glas, le mi jim lahko omogočimo boljši jutri. Hvala, ker vam ni vseeno za njih.

Spoštovani,
Tta teden se je ekipa za pomoč hrtom v stiski ravno mudila na prostovoljnem delu v zavetišču hrtov v Španiji in tam smo ob tem, da smo skrbeli za ranjene, psihično in fizično zlomljene hrte - tudi greyhounde za namen tekaške industrije (govorimo o najmanj 300 hrtih!), z veliko mero ogorčenosti zasledili vaše reklamne objave, v katerih ljudi v Sloveniji seznanjate o uvedbi nove virtualne igre s hrtjimi dirkami. Smo društvo Hrtji svet Slovenije, ki se že nekaj let aktivno trudi, da rešuje življenja odsluženim greyhoundom in galgom in jim v Sloveniji poišče tople domove. Glede na to, da ste športna loterija, bi bilo primerno, da ponudite ljudem možnost stav na športne dogodke in tekme. Greyhound dirke so namreč daleč od tega, poznavalci jih imenujejo "krvave hrtje dirke" in lahko ste prepričani, da so ta naziv pridobile upravičeno. Vljudno ste vabljeni na našo spletno stran: http://www.hrtjisvet.org/hs/, da si preberete bolj podrobno o tej pereči problematiki, če pa strnemo vse skupaj v par vrstic, lahko napišemo le to, da vsako leto zaradi greyhound dirk umre na tisoče (nekateri ocenjujejo 10 000, spet drugi 20 000, točno število ne bo nikdar znano) greyhoundov. Umrejo na krute načine, ker kot poraženci niso vredni od svojih rabljev niti »poštene smrti« (evtanazije). Umorijo jih s strihninom, jih izstradajo do smrti, pobijejo s sekirami, prodajo na klinike, kot poskusne zajčke, ali kot krvodajalce, kjer iz njih iztisnejo vse do zadnje kapljice krvi in nato odvržejo na smetišče. Tako mučenim in umorjenim hrtom odrežejo ušesa (ker so po večini tetovirani), da se lastnika ne izsledi. In krog se spet zavrti .... ljudje navdušeno stavijo na dirke, vzrejajo se novi hrti, ki se že pripravljajo na dirke, nekateri že tekmujejo in tečejo za svoje življenje, ter bijejo boj s sekundami, ki je vnaprej obsojen na poraz. Opisali smo le del kalvarije greyhoundov, pa že to verjamemo, da je dovolj žalostno. Prostovoljci in aktivisti iz držav, kjer potekajo hrtje dirke in s katerimi sodelujemo se vsakodnevno soočajo z žalostnim dejstvom, da zaradi greyhound dirk trpijo hrti, saj jih čustveno in fizično zlorabljajo. Tukaj absolutno velja le nekaj: Ljudje stavijo in hrtje umirajo! Kot smo že omenili, se naše društvo že leta trudi in išče domove tem odsluženim in zavrženim psom. Vsi člani opravljamo delo prostovoljno in z vsem srcem, boli nas trpljenje hrtov, ki jim ga prizadenejo ljudje. Zavedamo se, da bo trajalo še precej časa, da se bodo razmere izboljšale, tako v Španiji, kot v državah, kjer so dovoljene hrtje dirke, pa vendar se počasi premika tudi na bolje. Občasno se zapre tudi kakšen stadion, kjer so se prirejale dirke, ljudje so vedno bolj ozaveščeni in proti temu mučenju. Zato se nam zdi nesprejemljivo, da bi se v Sloveniji dogajalo ravno nasprotno, da bi uvedli možnost stav na greyhound dirke. To, da bi bile v animirani obliki, sploh ne spremeni dejstva! Smo odločno proti temu! Raziskave v tujini so pokazale, da se je velik odstotek ljudi, ki so začeli z virtualnimi hrtjimi dirkami, potem odločil staviti tudi na resnične dirke. Virtualne dirke so bile premišljeno narejene le z namenom, da se "novači" in privabi ljudi, da kmalu stavijo tudi na prave dirke. In tako spet umirajo greyhoundi. Greyhound dirke niso šport, ampak so izkoriščenje in mučenje živali!! Društvo Hrtji svet Slovenije vas poziva, da takoj umaknete iz ponudbe greyhound dirke in ne spodbujate mučenje živali v najhujši obliki. To je posmeh vsem nam, ki nam je mar za življenje trpinčenih živali in se borimo zanje.
 
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #655 : sobota, 14.06.2014 : 20:57:28 »

V javljanju iz Scoobya so bili omenjeni psi iz Murcie in tukaj je njihova zgodba.
http://scoobymedina.blogspot.com/2014/06/today-is-day.html?spref=fb

Kratek povzetek - pri moškem, ki je imel zaradi zanemarjanja živali že prepoved imeti katerokoli žival, ampak je to kršil, je bilo najdenih in že odpeljanih v zavetišče 7 brejih kobil, 50-60 galgov in podencov, 20 dihurjev - vse živali v zelo slabem stanju, čez čas pa Scooby dobi še 20 ovc in prav toliko koz.

Kljub temu, da je Scooby največje špansko zavetišče je to ogromen zalogaj. In tu nastopimo vse evropske organizacije, ki pomagamo iskati domove. Tu nastopite vi, naši podporniki,  ker največja pomoč je posvojitev.

ONIX

Prav ta psička je tista, ki je v zavetišču pritegnila našo pozornost in nam razkrila ne samo nepredstavljivo zlorabo teh živih bitij, ampak predvsem njihove neprecenljive karakterje! Zgodba od “Ja naj no kdo že umije tega psa” do čudovite Onix…

Onix je resnično čisto prava greyhoundica. Kako se je znašla v skupini galgo in podenko pasjih prijateljev na farmi zlorabe, nam ne bo nikoli jasno. Kaj vse so ti psi morali prestati, nočemo niti vedeti, vsekakor niso bili deležni ničesar drugega, kot samo zanemarjanja. Njihove hrane verjetno niti s pomijami ne bi mogli primerjati (če je sploh bila), neznosna svinjarija je bila njihov dom, živeli so zgolj za prehranjevanje bolh in klopov, ki so si ustvarili kar gnezda na njih… Človek je bil povezan zgolj z ustrahovanjem in to Onix jasno kaže… Za povrh je nekako uspela pristati še v nekem prašičjem govnu, ki se ji je prilepilo na dlako in se ga sploh ne da odstraniti, morda bo začasno potrebno dlako kar obriti…



In pod vso to bedo je osupljivo lepa psička! Onix je popolnoma bele barve (no ja, bo spet nekoč), samo eno stran glave krasi temen ožig. Je prelepe konstitucije in milega, nežnega karakterja. O njeni zlorabi bo nekoč pričal zgolj rep, oziroma njegov ostanek, saj ga pol manjka…

In kako prisrčna psička je to! Ob prvem stiku so se nam ulile solze, saj je nesrečno bitje instantno pokleknilo pred človekom in se prepustilo na milost oziroma nemilost. Toplina in božanje sta ji bili tako docela neznani, da je le stežka sploh upala sprejeti, da roka ne pomeni bolečine. Ampak ko pa je tako sceloma hrt in se temu preprosto ne zna upreti! Prvi dan je samo zacmokala… Drugi dan je že poskušala s tačko in telesno pozo pokazati, da bi z veseljem prejela še več, ampak kje si pa upa zahtevati… Tretji dan je sama preplašeno pridrobila iz teme, skromno polizala človeško roko in cincala, naj jo sedaj spet hitro potegne nazaj v varno zavetje svojega kota ali morda vseeno malce podreza tegale človečka, morda jo bo pa še malo pobožal? Ob tem tako prisrčno cepeta, cmoklja in vestno skriva pogled, da je neskončno prisrčna v tem svojem trudu, da bi si le zagotovila samo še malo pozornosti.



Onix tako kot njene sotrpinke verjetno nikoli ne bo zahtevala ničesar samo zase. Zanjo je vsaka dobra stvar nekaj tako nepoznanega, da lahko zgolj sprejema, terjanje ni niti v njeni naravi, niti v njenih izkušnjah. Preprosto čudi se novemu svetu, v katerem se je znašla in si počasi dovoli upati, da je nekaj lepega tu tudi zanjo.

Onix je pravi dragulj. Toplo priporočamo!

Več o možnosti posvojitve na info@hrtjisvet.org

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #656 : nedelja, 15.06.2014 : 20:55:46 »

VETERINARJI, POZOR!
V španskem zavetišču Scooby Medina del Campo NUJNO skozi vse leto, še posebej pa poleti, ko so časi dopustov in odhaja na več kot zaslužen dopust tudi njihov veterinar, potrebujejo veterinarje, ki bi bili pripravljeni prostovoljno pomagati s svojim delom. V zavetišču je več kot 400 psov in en sam veterinar ne zmore vsega dela. Iščejo se predvsem veterinarji, ki lahko samostojno delajo. Stroški povratne letalske karte in prehrane, ki si jo lahko pripravite tudi v skormni kuhinji v zavetišču, za 1 teden znašajo cca. 300 eur (odvisno koliko v naprej si rezervirate letalske karte, kar pomeni, da so lahko stroški tudi nižji), preprosta namestitev za prespati je za veterinarje v zavetišču brezplačna. Prav tako je v zavetišču po predhodnem dogovoru v pisarni zavetišča, na voljo avtomobil za prostovoljce in sicer za potrebe odhoda v trgovino, mesto ..., katerega pač napolnimo z bencinom prostovoljci iz lastnega žepa. Bi kateremu od veterinarjev prostovoljno delo s psi v zavetišču predstavljalo izziv.??Hvala za vašo nesebično pomoč in odziv na našo prošnjo!
Za več informacij pišite na: info@hrtjisvet.org.

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #657 : ponedeljek, 16.06.2014 : 08:34:03 »

Galgo Meloso je zelo lep drobcen galgo skladne postave in normalne višine za samčka, ima ozko glavico, z malo drugačno obliko lobanje, ki ga naredi še bolj posebnega. Ima prelep dolg repek. Je zelo prijazen, nežen, na trenutke razigran, a vsekakor povsem nevsiljiv in potrpežljiv. V ogradi lepo shaja s psi obeh spolov.



Ko sem se zadrževala v njegovi ogradi sem ga takoj opazila, saj v sebi nosi prav posebno energijo, nekaj kar vleče nase in je vsekakor hrt, ki bo nekomu zelo polepšal življenje.



Zasluži si priložnost za ljubeče in srečno življenje. Ga bo dobil?

Več o njem pa na naši spletni strani: http://www.hrtjisvet.org/hs/galgo-meloso/

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #658 : torek, 17.06.2014 : 08:48:13 »

VETERINARJI POZOR!

V španskem zavetišču Scooby Medina del Campo NUJNO skozi vse leto, še posebej pa poleti, ko so časi dopustov in odhaja na več kot zaslužen dopust tudi njihov veterinar, potrebujejo veterinarje, ki bi bili pripravljeni prostovoljno pomagati s svojim delom. V zavetišču je več kot 400 psov in en sam veterinar ne zmore vsega dela. Iščejo se predvsem veterinarji, ki lahko samostojno delajo. Stroški povratne letalske karte in prehrane, ki si jo lahko pripravite tudi v skormni kuhinji v zavetišču, za 1 teden znašajo cca. 300 eur (odvisno koliko v naprej si rezervirate letalske karte, kar pomeni, da so lahko stroški tudi nižji), preprosta namestitev za prespati je za veterinarje v zavetišču brezplačna. Prav tako je v zavetišču po predhodnem dogovoru v pisarni zavetišča, na voljo avtomobil za prostovoljce in sicer za potrebe odhoda v trgovino, mesto ..., katerega pač napolnimo z bencinom prostovoljci iz lastnega žepa.
Bi kateremu od veterinarjev prostovoljno delo s psi v zavetišču predstavljalo izziv?

Hvala za vašo nesebično pomoč in odziv na našo prošnjo!

Za več informacij pišite na: info@hrtjisvet.org.

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #659 : torek, 17.06.2014 : 08:51:02 »

Vprašanje in poziv k sodelovanju ...

Ima morda kdo od uporabnikov tega foruma doma drobilec vej, da bi lahko na njem nekaj preizkusili?
Mogoče samo namig, da ne bo čudno izgledalo zakaj to sprašujemo, ...potrebovali bi ga za preizkusiti patent, ki bi mogoče omogočil lažje življenje psom v zavetišču Scooby Medina del Campo iz Španije. Bi si pa pred nakupom naprave želeli zadevo najprej preizkusiti, če sploh funkcionira, zato bi bili zelo veseli vaše pomoči pri tem.

Prosimo pišite nam na info@hrtjisvet.org

Hvala za vaš odziv in pomoč.

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Strani: 1 ... 39 40 41 42 43 [44] 45 46 47 48 49 ... 85   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines