mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 26.11.2024 : 09:00:32

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Bordojska Doga
Strani: 1 ... 30 31 32 33 34 [35] 36 37 38 39 40 ... 57   Dol
Natisni
Avtor Tema: Bordojska Doga  (Prebrano 190022 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
TopField
rad pišem
Sporočil: 371

« Odgovor #510 : torek, 28.08.2007 : 22:38:27 »

Evo obljubljene slikce od Circe....punca je zrasla in postala prava lepotička  Smiley

Circe Leone Alato

Totalno se je vklopla med naše pse Smiley

Trisha, Spike in Circe

Luna ji je mogla nekaj važnega povedat  Grin

Circe in "strašna" Luna Tongue
Logiran
bordojček
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 69

« Odgovor #511 : sreda, 29.08.2007 : 00:27:35 »

Cao!

Tanja slike so fenomenalne!Moram reči, da sva oba z Almo prijetno presenečena z Trisho. Od male,zaspane lepotiče je zdaj postala lepa in velika "navihanka"!!!  Cheesy Cheesy Grin Grin
Glede Spikea ti pa še enkrat čestitam(res super novi družinski član), ful lep mladič, močne konstrukcije po vrhu pa še odličen rodovnik !  Cool
Ja ne, glede pogovora z Luno, mi je pa Circe še dva dni potem doma pripovedovala.  Grin Grin Grin
No naša Circe je pa po dolgem razvajanju končno pristala samo na briketih. Od začetka je bila zadovoljna, samo če si ji po dnu posodice pomazal sir in da ga je samo vohala, pa je pojedla. Na koncu smo pa prišli tako daleč, da gospodični za 250g briketov ni bilo dosti dve konzervica tune in sardelic. Samo povohala je se "frajerka" usedla, me gledala in čakala, kaj ji bom dal še zraven. Bolj hočeš ugoditi psu glede hrane, vedno slabše in slabše je.   Undecided Tongue

LP Deniz
Logiran
TopField
rad pišem

« Odgovor #512 : sreda, 29.08.2007 : 16:51:37 »

Hvala bordojček Wink!
A praviš da je Circe imela veliko za povedat? Grin Me res zanima, mi boš povedal ob priliki  Grin!

Ja tile naši bordojci so res razvajeni u nulo  Roll Eyes.... bomo mogli postati malo bolj strogi  Smiley. Al pa moj nasvet Deniz; nabavi še enega bordojca pa bo Circe jedla kot nora...vsaj pri nas je zdaj taka situacija s Trišo odkar imamo Spike-a  Smiley...evo pa združiš prijetno s koristnim Smiley
Logiran
vambi
novinec
*
Sporočil: 4

« Odgovor #513 : četrtek, 30.08.2007 : 15:24:33 »

lep pozdrav!

Mene pa zanima ali se bordojska doga veliko slini?

Ker sma s punco gledala film Turner&Hooch in ji glih zaradi pretiranega slinjenja v filmu ni všeč Sad

Prosim za vaše mnenje!

hvala

marko
Logiran
sanci_cat
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 947

« Odgovor #514 : četrtek, 30.08.2007 : 15:34:59 »

Čist na vse se da navadit če se pes fajn slini ali pa ne (in vsak pes se slini). Sčasoma sploh ne bi pogruntal.
Sama je sicer nimam, bi pa prenesla tistih par kapljic. Brez problemov.  Smiley
Logiran
bordojček
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #515 : petek, 31.08.2007 : 00:52:11 »

Ja Tanja, to je super ideja. Zdaj imam psičko, kar pomeni, da rabim še psa, pa bi se lahko zmenila za Spikea, da ne bom imel spet probleme z izbiro vzreditelja, legla,....   Grin Cheesy Grin

Vambi glede slinjenja je pa tako, da so v Turner&Hoochu po moje dosti pretiravali z slinjenjem. No, ne bom rekel, da se bordojci ne slinijo. Slinijo se pač zato, ker imajo kratek gobec in je potem čisto druga zgodba kot z psi z daljšimi gobci. Bordojci spadajo med pse z večjimi "žnabljami"(če lahko tako rečem), kakor neapeljci, bullmastifi, mastiffi, boxerji, amer.bulldogi,...tako, da je pri njih več prostora za nabiranje sline. Pri bordojcih je dobro vsakič, ko je ali pije obrisati usta, če nočeš biti potem moker ali poflekan od hrane.  Je pa tako, da se ponavadi samci bolj slinijo kot samičke. Bordojec je pač, po mojem mišljenju full drugačen od drugih psov karakterno in vizuelno. Mene full spominjajo na leve, ker so podobne barve, močni, pogumni, samozavestni, večinoma leni (če nimajo razloga za divjanje), no so pa tudi veliki ljubitelji cerkljenja in razvajanja. No, da ne pozabim povedati, da so tudi zelo nekulturni z pogostim riganjem in močnim smrčanjem smrčanjem.  Tongue Grin
Ne glede na vse je pa to pasma, da ti full hitro zleze pod kožo. Tko da vambi, če vama vizuelno in karaterno(!!!) ustreza, za slinjenje ni tak problem, bosta imela pač (kot vsi mi) vedno kakšne robčke s seboj pa bo.   Smiley

LP Deniz
Logiran
sanci_cat
odvisnež
Sporočil: 947

« Odgovor #516 : petek, 31.08.2007 : 15:19:57 »

No, da ne pozabim povedati, da so tudi zelo nekulturni z pogostim riganjem in močnim smrčanjem smrčanjem. Tongue Grin

Pol mam pa jaz teriersko različico bordojca doma.  Grin Grin Grin
Logiran
snickers
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 79

« Odgovor #517 : sobota, 01.09.2007 : 08:36:15 »

Razmišljam, da bi Aresu spet zamenjal  hrano. Od 3 meseca do 7meseca sem ga hranu z Pro Planom. Zdaj je star leto in pol in je dobival Royal Canin( giant junior)....ima kdo od vas še izkušnje s katero drugo....
Logiran
bordojček
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #518 : nedelja, 02.09.2007 : 02:03:38 »

OOO Snickers tebe pa ni bilo že dolgo.  Wink

Če hočeš Aresu zamenjati hrano, lahko probaš z Almo Nature. Meni vedno govorijo v tej trgovini kjer kupujem za Circe, da je najboljša hrana (prodajajo tudi Pro Plan, Royal Canin, Eukanubo, Hills, Bosch,...) Jaz sicer še nisem dajal Circi, ker je še premajhna, sem ji pa kupil enkrat vrečo za puppy-je in sem bil full full zadovoljen. Blato je bilo dobro, minimalno se je vohalo in pol manj ga je bilo kot pri Pro Planu, ki ga je prej jedla. Za puppy-je je sicer Almo full drag (enkrat dražji od drugih), za odrasle pse je pa cena približno ista kot ostale.
Jaz sem pri Circi mogoče naredi napako in sem zamenjal preveč različnih znamk (kar načeloma ni dobr), ker mi ni hotla jesti. Po Pro Planu je blata veliko in ful smrdil, po Royal Caninu se mi zdi, da je prevečkrat premehko, po Eukanubi tudi nekako isto, Almo je bil super, ampak je zame predrag, zdej pa je na Hillsu pa sem zaenkrat zadovoljen. No sej lahko,da bo kdo drug drugače povedal, ampak pri Circe je bilo tako.  Roll Eyes

LP

Logiran
snickers
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #519 : nedelja, 02.09.2007 : 15:03:44 »

Hvala ti za informacijo...Tanja s čim hraniš ti tvoje ljubljenčke?
Lp Boštjan in Ares

http://i72.photobucket.com/albums/i169/doberkotmed/100_0025.jpg
Logiran
TopField
rad pišem

« Odgovor #520 : torek, 04.09.2007 : 08:55:22 »

lep pozdrav!

Mene pa zanima ali se bordojska doga veliko slini?

Ker sma s punco gledala film Turner&Hooch in ji glih zaradi pretiranega slinjenja v filmu ni všeč Sad

Čao!

No sej ti je že Deniz v celoti odgovoril...za primerjavo ti povem, da imam samca bull terrierja, ki se veliko bolj slini kot bordojci  Smiley, ampak on je izjema  Grin. Samci se bolj slinijo od psičk. Lahko rečem, da se moji slinijo večinoma takrat, ko je v igri hrana ali ko pijejo, drugače zelo malo.
Mogoče se je Hooch v filmu toliko slinil zato, ker so ga s priboljški spodbujali k vragolijam  Undecided??

Ja Tanja, to je super ideja. Zdaj imam psičko, kar pomeni, da rabim še psa, pa bi se lahko zmenila za Spikea, da ne bom imel spet probleme z izbiro vzreditelja, legla,.... Grin Cheesy Grin
Za Spike-a se bova pa težko zmenila, mi je preveč prirasel k srcu  Smiley. Kaj pa če nabaviš plišastega  Grin?? A misliš da tut pomaga?

Tanja s čim hraniš ti tvoje ljubljenčke?

Moji jejo Hill's že od nekdaj. Včasih za bordojce kupim tut Eukanubo, ampak zelo redko. Trisha & Spikey pa jesta zjutraj približno 0,5 kg briketov, včasih s skuto, včasih z jogurtom, tunino, jajci, včasih same...zvečer pa približno 0,5 kg govejega stegna + riž. Pa dodajam jima GAG, občasno tudi VMP tablete. Aja, da ne bo pomote; vsak po 0,5 kg briketov in po 0,5 kg govedine  Grin
Logiran
spella
novinec
*
Sporočil: 1

« Odgovor #521 : sreda, 05.09.2007 : 16:09:46 »

Pozdravljeni!
Nevem na koga naj se obrnem pa sem rekla, da bom poskusila tukaj.
Zanimam se za nakup bordojske doge (samčka). Zanima me cena, kje so psarne in kje bi dobila kakšne informacije.
Sama ne poznam dobro psarn in tudi na internetu jih nisem dobila.
Najlepša hvala za odgovore,

Špela  :
Logiran
snickers
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #522 : sreda, 05.09.2007 : 17:35:19 »

Špela, če se ne motim bom rekel da ima nekje najboljše veze (vsaj na tem forumu) za nakup bordojske doge v Sloveniji *****, drugače ti lahko predlagam, da kontaktiraš ****** ali ***** Za še kvalitetnejše pse oziroma za druge rejce bo kot sem že rekel *****, najdeš jo na tem forumu, na tej strani....lp
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Sporočil: 29.418

Sijejo zvezdice na nebu ...

« Odgovor #523 : sreda, 05.09.2007 : 18:34:32 »

Poklici na Kinolosko zvezo Slovenije in vprasaj za informacije o vzrediteljih in leglih.
Logiran

snickers
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #524 : četrtek, 13.09.2007 : 22:49:47 »

Tanja povej mi kaj misliš o surovem mesu za en obrok dnevno?
Logiran
Strani: 1 ... 30 31 32 33 34 [35] 36 37 38 39 40 ... 57   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Bordojska Doga
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.