mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 23.11.2024 : 09:27:50

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Bordojska Doga
Strani: 1 ... 22 23 24 25 26 [27] 28 29 30 31 32 ... 57   Dol
Natisni
Avtor Tema: Bordojska Doga  (Prebrano 189626 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
Primož
novinec
*
Sporočil: 16

« Odgovor #390 : sobota, 03.03.2007 : 12:11:53 »

za bordojčka: ***** ,sem kar malo važen da je model(Petr) obesil ravno Ismota ki počiva na osnovno stran Smiley
Logiran
bordojček
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 69

« Odgovor #391 : sobota, 03.03.2007 : 16:01:00 »

OOOO Primož, s tem se pa res lahko pohvališ!! Full dobr!!  Cool Cool

Logiran
bordojček
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #392 : sobota, 03.03.2007 : 16:05:44 »

Aha, še nekaj me zanima. Ali ima kdo izkušnje z zavarovanjem psa? Govoril sem z eno lastnico bordojca in mi je rekla, da so oni svojega bordojca zavarovali. Pravi, da ti zavarovalnica krije 70% cene morebitnih operacij. Baje da stane 100 eurov na leto. Samo pogoj naj bi bil, da je kuža starejši od enega leta. Ali kdo ve kaj več o tem?
Logiran
bordojček
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #393 : sobota, 03.03.2007 : 16:11:21 »

Še nekaj sem pozabil!
Bošjan, kdaj si ti dobil Aresov rodovnik?
Dario mi je tudi omenil, da te vprašam, če si ti moral kje vpisat, da si Aresov lastnik (npr. isto kot če dobiš otroka), ker v Italiji je tak sistem, da moraš psa prijaviti na podoben način, kot otroka!   
Logiran
snickers
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 79

« Odgovor #394 : ponedeljek, 05.03.2007 : 18:43:35 »

Denis za rodovnik se boš načakal,menda sm jz čakal 6 mes. Sam se ne sekiri,ko boš pripravljen na prvo razstavo ga boš dobil. Dario ti je dal zdravstveno izkaznico in št.čipa. Kej drugega ne rabiš. Zdej ti bom povedal moje mnenje o cepljenju,pa me bo verjetno na hiter kdo popravu nej ne bom pameten. Ne je cepit za steklino prej kot po enem letu .
Za evidenco se lahko včlaniš v kinološko zvezo Slo,da ti poberejo denar in enkrat mesečno pošlje revijo kinolog,hmm...
Moje mnenje je da uživajta skupaj in se ji vsak dan čim več posvečaj. Uči jo ubogljivosti skozi igro in bodi potrpežljiv. S časom boš dobil nazaj vso hvaležnost in verjemi mi,ko ti jo vrne je to neki najboljšga.

Boštjan

p.s.
Če boš kej v Celju me poišči...

Logiran
bordojček
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #395 : ponedeljek, 05.03.2007 : 23:34:21 »

Ja, sej se mi je zdelo, da boš rekel, da si čakal full dolgo. Sej Dario je reku, da ga bom dobil najpozneje, ko bo 9 mesecev stara, tako da jaz tudi mislim, da ne bo nič prej. No sej je vseeno,...

Ja sva se že začela učiti teh osnovnih ukazov, pa je res full pametna in takoj razume kaj hočem od nje. Vendar ji dokaj hitro postane dolgčas in pol ne uboga več, ali pa določeno stvar, kar ve da ne sme delati, potem ponavlja znova in znova in vsakič, ko jo okregam se naredi prav začudeno, kao zakaj sem jo kregal.  Huh 
Ne res se prav vidi, da so bordojci full pametni in večino stvari premislijo preden naredijo. Kot naprimer, ko jo hočem zapreti nazaj v pesjak, kr stoji ene 5 metrov stran in me mirno opazuje kako jo kličem in prosim, da pride - in madam ponavadi sploh ne gre prostovoljno noter brez priboljška.  Angry

Ja, ko bom pa v Celju se ti javim.  Smiley
Logiran
vambi
novinec
*
Sporočil: 4

« Odgovor #396 : petek, 16.03.2007 : 11:05:22 »

Pozdravljeni!

Mene pa zanima, kako lahko stopim v stik z vzreditelji dog, ker si že par let želim enega bordojca!   Roll Eyes
Ni mi pa toliko važno ali ima rodovnik.

Hvala!

Logiran
bordojček
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #397 : petek, 16.03.2007 : 15:55:46 »

Živjo vambi!

Glede stika z vreditelji ti bo najlažje, da pobrskaš po netu in si ogledaš njihove strani in pse, čeprav jih je kar veliko. Če se odločaš za nakup bordojca, ti svetujem, da dosti prej stopiš v stik z vzreditelji in jih povprašaš po leglih,kdaj bodo in katere kombinacije, ker se ponavadi kar nekaj časa čaka na psa. Nerodovniškega bordojca ti pa odsvetujem, ker se zna potem dostikrat zgoditi, da ima potem pes kakšne prirojene napake, ki bi se jim lahko mogoče izognil, če bi bil pes rodovniški.
Vsaj moje mnenje je, da če kdo pari rodovniškega bordojca (ali kakšnega drugega psa), in če so mladički nerodovniški, potem je sigurno kaj narobe z starši!  Undecided
No še kakšno dodatno informacijo ali nasvet ti bodo dali pa še drugi!

p.s. Veliko sreče pri nakupu  Smiley

Kje ste pa kej ostali bordofani?  Huh
Logiran
TopField
rad pišem
Sporočil: 371

« Odgovor #398 : petek, 16.03.2007 : 22:44:45 »

Čao čao!

Mal smo zanemarili forume ja, ko pa je zunaj tak lep sonček. Kot kaže vremenska napoved bomo drugi teden bolj noter in se spet greli ob kaminu  Undecided...

Vambi, bordojček ti je lepo razložil, da se nerodovniških psov "ne splača" kupovat. Večinoma so to psi, ki niso opravili vzrejnega pregleda zaradi genskih napak, ki bi jih prenašali na svoje potomce. Tako, da ti tudi jaz svetujem, da se raje odloči za rodovniškega.
V Sloveniji smo trije vzreditelji bordojskih dog, tako da lahko stopiš v stik z nami hehe Grin. Je pa fajn, da se o pasmi prej res dobro pozanimaš (za primer si lahko vzameš kar bordojčka  Smiley, on je na pravi način kupil svojo Circe), da stopiš v kontakt z vzreditelji in lastniki pasme, da sprašuješ, sprašuješ, sprašuješ... le tako se boš kaj naučil in nenazadnje tudi izvedel.
Trenutno v Sloveniji ni nobenega legla. Lahko ti pomagam stopit v stik z vzreditelji iz cele Evrope in Amerike. Poznam osebno vse lastnike vodilnih psarn v Evropi, nekaj tudi iz Amerike, vendar ti že vnaprej povem, da se na dobrega bordojca čaka!!! Večina psarn ima papije že vse v naprej prodane, še preden se skotijo.
Veliko informacij se da zvedet tudi iz forumov. Sama sodelujem na kar nekaj tujih forumih o bordojcih (Anglija, Francija, Nemčija, Avstralija...).
Na tem forumu je oglaševanje prepovedano, tako da ti ne morem pripopat linkov psarn in forumov. Niti ti ne morem pustit svojega maila Undecided... Slovenske vzreditelje pa najdeš na strani Slovenskega kluba za velike pasme in molose: http://www.skvpm-klub.si/pasme/bordodoga.html
(upam, da Jana ne bo zbrisala tega Grin).

Bordojček, a maš kakšno novo slikco od Circe? Ko sem jo prejšnji teden videla, kar nisem mogla verjet koliko se je "potegnila" v enem tednu  Smiley. Me je pa danes obiskal Leon (Tanakajd Szepe Netty x Enferno Van de Paterhoek), je tud zrastel dečko  Smiley. Joj, kar prehitro odraščajo tile vaši papiji Cool...
Logiran
bordojček
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #399 : nedelja, 18.03.2007 : 17:17:31 »

evo par novih svežih slikic od Circe, ki bo pojutrišnjem stara 4 mesece   Tongue  Tongue
http://www.moj-album.com/slike/5126417/R11XgaPCQcVtlBHx.v.jpg
http://www.moj-album.com/slike/5126417/GRFst6ZIH_zvJJKV.v.jpg
http://www.moj-album.com/slike/5126417/7pMBxck6pcQKd5RA.v.jpg
http://www.moj-album.com/slike/5126417/6FLLnZ9WL3jgOCZW.v.jpg
http://www.moj-album.com/slike/5126417/HZYjXPd_HrLrknuG.v.jpg

Dejte še ostali kaj slikic od vaših bordojcev   Cheesy
Logiran
ka ty a
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 3.919

« Odgovor #400 : nedelja, 18.03.2007 : 17:35:23 »

Lepotička Kiss
Logiran
Bordojec
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 62

« Odgovor #401 : nedelja, 18.03.2007 : 17:38:16 »

A to je Circe???  Shocked Skoraj je ne bi več prepoznal! Raste ko goba, je pa prava lepotica! Cheesy
Logiran
TopField
rad pišem

« Odgovor #402 : nedelja, 18.03.2007 : 22:38:53 »

O pikica luštna  Kiss!

Mi nimamo nič novih slikc, bomo morali en foto seš'n narest  Smiley.
Logiran
TopField
rad pišem

« Odgovor #403 : petek, 23.03.2007 : 23:14:39 »

Ammm, moj fotič je bil na iskanju  Roll Eyes, zdaj je spet najden  Tongue, upam da mi čez vikend uspe naredit kakšno slikco. Mi je ful žal, ker ga v ponedeljek še nisem našla, psom se je čist strgal na snegu  Grin Grin. Kako pa so vaši doživljali prvi letošnji sneg?

Aja... a kdo od vas pride jutri na skupščino SKVPM in podelitev pokalov za TOP 10? Spet ena priložnost za druženje, vendar tokrat brez psov! Smiley
Logiran
majda
nekaj malega že vem
Sporočil: 165

« Odgovor #404 : četrtek, 29.03.2007 : 06:29:57 »

Pri nas je bil to že drugi letošnji sneg.Ko je prvič padel je ponoči in ko sem zjutraj odprla vrata je Don stal na vratih in ful lajal na sneg,saj mu ni bilo jasno kaj je to,šele potem ko je šla Zoja na sneg se je opogumil,potem pa je užival.Ko je drugič padel-šele sedaj je skopnel--je tudi zelo užival.Sedaj hodiva v šolo,se je lepo navadil na ljudi in druge pse,tudi uboga,zelo hitro skapira imava pa problem z komando prostor,upam da bova to rešila.Drugače je fajni, kar naprej bi divjal,z psico se bori za mojo naklonjenost, je zelo ljubosumen,čeprav obravnavam oba enako.Tako da enkrat grem z enim na trening,drugič z drugim,seveda je lažje z Zojo ker že vse zna-skoraj he,he

lp. Grin Grin Grin
Logiran
Strani: 1 ... 22 23 24 25 26 [27] 28 29 30 31 32 ... 57   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Bordojska Doga
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.