mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 23.11.2024 : 15:29:45

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Bordojska Doga
Strani: 1 ... 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 ... 57   Dol
Natisni
Avtor Tema: Bordojska Doga  (Prebrano 189680 krat)
0 članov in 10 gostov pregleduje to temo.
TopField
rad pišem
Sporočil: 371

« Odgovor #285 : ponedeljek, 20.11.2006 : 23:05:10 »

Uff, sem prov jezna na vas  Angry. Celje je edina slovenska razstava, ki jo bom letos izpustila, vi boste pa vsi tam  sram. Majda, tudi jaz mislim, da Dona lahko prijavite v Celje, no upam, da ste ga že prijavili, ker je bil danes zadnji dan za prijavo. Bom mal Ivana za ušesa potegnila, kaj tolk časa mečka s temi rodovniki  Smiley...

Bordojček, iskreno, sem mislila da bo Bam-Bam plasiran na 1.mesto, pa tudi zaslužil si je, da bi bil. No, sodnik je očitno mislil drugače  Undecided. Sicer pa je sodnik spregledal marsikaterege odličnega psa, ki sploh niso prišli v ožji izbor  Shocked, npr. Emberez Apollo, eden najboljših in najlepših plemenjakov v Evropi, pa meni zelo všečen bordojec s črno masko Cetje van't Bulscampvelt (čeprav mi bordojci s črno masko niso všeč, on je izjema). Moby de Legeane je bil moj največji favorit (ki je spet v Angliji pri Nicku  Angry), za njim Apollo, Enzo je bil tudi po krivici na 4.mestu, končno sem v živo spoznala Gera z Vl. Mlyna (ga spremljam od malega), pri psicah pa je največji vtis name naredila mlada svetovna prvakinja Emberez Eleanor, res čudovita psička. Enferno je bil 4. v razredu vmesnih, po mojem mnenju si je tudi zaslužil boljšo uvrstitev... Na sploh slišim veliko kritike na sojenje samcev na svetovni razstavi v Poznanu.

Jaz nisem Balu-jeva lastnica, on je uvožen iz Slovaške, živi pa v SCG, v Urban Soho's kennel, pri moji prijateljici. Balu  je bil pri meni že par mesecev spomladi, zdaj je spet in bo do konca poletja. Recimo, da sem njegova hendlerka  Wink. Sem pa na njega zelo navezana, celo preveč, z njegove strani pa je enako  Smiley. Res je pes na mestu, najbolj prijazen bordojec, kar jih poznam. Taka mala mazica  Wink...
Logiran
TopField
rad pišem

« Odgovor #286 : ponedeljek, 20.11.2006 : 23:24:54 »

Moby de legeane, ki krasi tudi naslovnico najnovejše knjige o bordojskih dogah

Emberez Apollo

Emberez Eleanor

Gero z Vlkovskeho Mlyna
http://www.madroelhoeve.nl/foto-Gero-Anouk.jpg 113.15 KB

http://www.madroelhoeve.nl/Gero-9,5maanden9.jpg

Logiran
Moon
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.642

« Odgovor #287 : ponedeljek, 20.11.2006 : 23:51:24 »

waw, tale fotka je pa zelo lepa ..
http://www.madroelhoeve.nl/Gero-9,5maanden9.jpg
Logiran
cvijo
novinec
*
Sporočil: 34

« Odgovor #288 : torek, 28.11.2006 : 13:27:27 »

Tanja koliko pa je star Balu. A si ga pripeljala od Ramone? Lep pozdrav Mojca
Logiran
TopField
rad pišem

« Odgovor #289 : torek, 28.11.2006 : 13:51:06 »

Čau Cvijo!

Balu je bil ravno v petek star 2 leti  Smiley. Je pa Ramona njegova lastnica, ja.
Pride kdo v Ljubljano januarja?
Logiran
TopField
rad pišem

« Odgovor #290 : torek, 28.11.2006 : 13:56:38 »

Pa še par Balu-jevih slikc iz Poznana  Smiley

Logiran
bordojček
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 69

« Odgovor #291 : torek, 28.11.2006 : 21:53:06 »

TopField malo sem se zmotil glede datumov oz.se z Tatiano nisva dobro zastopila!Bilberry je že en mesec breja Cheesy tako, da ponosno sporočam, da bo konec februarja v sloveniji ena bordojčica več in jaz bom končno postal "očka" Grin Cheesy!
Logiran
TopField
rad pišem

« Odgovor #292 : sreda, 29.11.2006 : 08:01:53 »

O fino  Cheesy! Eto, pa se ti je čakalna doba znajšala za 4 mesece  Grin.
Logiran
bordojček
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #293 : sreda, 29.11.2006 : 09:00:35 »

Ja res je, zdaj moram samo čakati in upati, da bo psičk dovolj Undecided, ker izbiram tretji Huh!
Snickers kje v Celju pa bo razstava 10.12.2006? A boš razstavljal Aresa?
Logiran
cvijo
novinec
*
Sporočil: 34

« Odgovor #294 : sreda, 29.11.2006 : 16:06:34 »

Iščemo fanta naši Hani.Fantje če katerega zanima bordojka z črno masko naj se oglasi.Bordojček razstava bo v hali Golovec (celjski sejem). A prideš pogledat.Moja Hana bo tudi tam.Pozdrav Mojca....
Logiran
snickers
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 79

« Odgovor #295 : sreda, 29.11.2006 : 21:41:51 »

Bordojček Aresa sem prijavu na razstavo. Ta se odvija na sejmišču v Celju,mislim da hala K in sicer 10.12.2006 od 10h dalje.  Prideš pogledat? A se je še kdo prijavu na razstavo?
Logiran
TopField
rad pišem

« Odgovor #296 : sreda, 29.11.2006 : 23:01:09 »

Emm, fantje in dekleta, a kateri od vas pride na novoletno srečanje Slov. kluba za velike pasme in molose naslednjo soboto? Kar nekaj lastnikov molosov nas bo tam, bi bilo fajn, če bi se lastniki bordojcev zbrali v mal večjem številu Smiley. Kaj pravite? Večerja bo v Mavčičah pri Medvodah, 9.12. ob 19h se začne. Večerja stane 4 jurje, s sabo pa se prinese še darilce v vrednosti 1 jurja, ker bo srečelov. Po mojem bo prav fajn  Grin!
Logiran
bordojček
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #297 : torek, 05.12.2006 : 20:20:05 »

Jaz imam eno vprašanje-zanima me, če je treba mladička cepiti proti čemu, ko ga dobiš? Vem, da ga vzreditelj cepi, samo ali je potrebno še kupcu kaj naredit glede tega in kdaj oz.na koliko časa je potrebno peljati mladiča in kasneje odraslega psa na veterinarski pregled tudi če je z njim vse vredu?

Na razstavo bom pa prišel, če bom le uspel, da vidim malo Aresa in spoznam Hano! Smiley
Logiran
majda
nekaj malega že vem
Sporočil: 165

« Odgovor #298 : četrtek, 07.12.2006 : 17:57:08 »

Vzreditelj ga cepi prvič,v zdravstveni knjižici imaš datum kdaj ga je cepil,in ti to cepljenje ponoviš čez 4 tedne in potem še enkrat čez 4 tedne.Veterinar ti bo povedal zakaj so cepiva,so pa proti kugi,paravirozi in podobno.Pri 3 mesecih ti ga čepira-ni treba plačati in cepi proti steklini,zraven dobiš še tablete proti glistam. Če misliš da kaj ni v redu,ga pač pelješ na kontrolo,drugače ni potrebno.

LP.Majda Cheesy Cheesy Cheesy
Logiran
TopField
rad pišem

« Odgovor #299 : sobota, 09.12.2006 : 14:06:50 »

Jaz imam eno vprašanje-zanima me, če je treba mladička cepiti proti čemu, ko ga dobiš? Vem, da ga vzreditelj cepi, samo ali je potrebno še kupcu kaj naredit glede tega in kdaj oz.na koliko časa je potrebno peljati mladiča in kasneje odraslega psa na veterinarski pregled tudi če je z njim vse vredu?

Prvič se kužka cepi pri starosti 8.tednov proti pasjim kužnim boleznim (to naj bi naredil že vzreditelj). To cepljenje ponoviš še pri starosti 3. in 4. mesecev. Steklino se cepi po zakonu pri 3.mesecih, večina lastnikov se odloča za cepljenje pri 4.mesecih. Takrat mora kuža dobiti tudi mikročip, ki je brezplačen za vse pse rojene po 1.1.2003. Sicer pa lahko čip vstaviš kadarkoli. Verjetno ga bo tvoja psička že imela, glede na to, da jo boš uvozil iz Slovaške. Je pa za prestop meje držav članic EU + Hrvaška do leta 2011 dovolj tudi samo dobro vidna in čitljiva tetovirna številka. Steklino lahko cepiš ločeno od kužnih bolezni (defensor, rabisin,...) ali s kombiniranim cepivom (kužne bolezni+ steklina), cepivo se imenuje Eurican.

Logiran
Strani: 1 ... 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 ... 57   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Bordojska Doga
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.