mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 23.11.2024 : 18:24:39

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Bordojska Doga
Strani: 1 ... 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 ... 57   Dol
Natisni
Avtor Tema: Bordojska Doga  (Prebrano 189736 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
TopField
rad pišem
Sporočil: 371

« Odgovor #255 : ponedeljek, 02.10.2006 : 22:45:14 »

Smiley Ja, tud meni je poslala zjutraj mail . No, sem te hotela presenetit z dobrimi novicami, pa mi je Tatiana vse pokvarila  Angry Grin.  Zdaj boš pa lahko bolj mirno spal  Tongue  Wink....

Glede preparatov za podporo sklepom in vezem imam sama zelo dobre izkušnje. Dalmatinec ima poškodbo pete od svojega enega leta in pol, ko ga je prijazni sosed tako prebutal, da ima zdaj v sklepu 6 vijakov  Lips Sealed Angry .Ne dajem mladičkom, ko so še ful majhni, ampak tam okoli 3-4 meseca. Katere je spet odvisno od prehrane. Eukanuba ima že v briketih glukozamin, tudi nekateri briketi od Hill's-a... Če psu kuhaš, je fajn da mu dodajaš The Missing link With Glukosamine (imaš namreč 4 vrste Missing linka: mesni, zelenjavni (vegetarjanski Smiley ), mesni z glukozaminom in za mačke). S tem dobi vse potrebne vitamine, minerale in ostalo kar uničiš s kuhanjem. Potem imaš še GAG in GAG forte od Canine, pa Arthro tabs od Petvitala, pa Arthro-fit granule (ne vem točno od katere firme, dobavitelj je Vitan trade), polno imaš teh proizvodov. Mislim, da lahko začneš dajat od 6.tedna starosti, vendar vseeno prej preveri, ker niso vsi preparati po sestavi popolnoma enaki. Največ se glukozamin uporablja kot pomoč pri obnovitvi kosti po zlomih ali operacijah, pri poškodbi ali operaciji križnih (kolenskih) vezi, kot pomoč pri tvorbi sinovie-to je tekočina, ki obkroža in"maže" sklepe, artritisu, pri motnjah v rasti... Je dodatek hrani, ki s svojo sestavo pospešuje presnovo kosti in učvrščuje vezi. Upočasni se tudi staranje sklepov in vezi zaradi naravnega ionskega ravnotežja kostnega tkiva, zaradi česar postane bolj čvrsto in elastično.
Uporabljajo ga tudi v humani medicini pri artritisih, revmi, osteoporozi... Zelo težko ga pridobiš s hrano, ker ga najdeš baje samo v lupinah rakovic, morskih rakcev in ostrig.

Še glede čuvanja; naša Luna je bolj slab čuvaj  Tongue. Poznam tudi bordojce,ki so odlični čuvaji. Mislim, da ima Luna kar nekaj karakternih potez bulčkov, saj je "gor rasla" v družbi 4 bullterierjev. Bulčki pa niso kaj prida čuvaji. Pri nas psi zelo malo lajajo, samo če kdo stopi na dvorišče ali če se okoli hiše smuka kakšen pes ali katera druga žival. Poznam pa bordojko, ki čuva intimni prostor svojih lastnikov, kar pomeni da se jim lahko približaš samo do radija 2 metrov...
Logiran
bordojček
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 69

« Odgovor #256 : ponedeljek, 02.10.2006 : 23:33:45 »

Glej, jaz ne vem kako se točno imenuje ta stvar, ki mi jo je ta prodajalec full priporoču. Pravi tudi, da ima ene tablete, ki so bolj koncentrirane in da je imel en primer, ko je bil eden kuža že toliko bogi, da sploh skoraj ni mogu več sam ustajat. Pol mu je pa lastnik začel dajati te tablete(bolj močne) in se mu je toliko stanje poboljšalo, da je kuža lahko sam ustal!
Te, tablete katere je pa meni priporočal so pa bolj blage. Z njimi delaš kuro na vsak drug mesec. Stanejo pa tam okoli 3-4 tisočakov. Se bom enkrat ustavu v trgovini pa si bom zapisu ime,da vidim če jih poznaš Huh.
Glede čuvanja je pa res čisto možno, da je Luna pobrala nekaj njihovega karakterja. Sej če ne z čuvanjem, pol pa sigurno z smrčanjem odganja 'nepovabljene goste'  Cheesy Grin!
Logiran
TopField
rad pišem

« Odgovor #257 : torek, 03.10.2006 : 22:41:14 »

Hehe, ja, smrči pa kr konkretno  Grin. No, sej ne da bi bulčki kej zaostajal za njo  Tongue Roll Eyes.

Sej so vsi ti preparati z glukozaminom dost dragi (med 4 in 17 tisoč).
Logiran
bordojček
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #258 : sreda, 04.10.2006 : 00:08:24 »

Mah komaj čakam, da mi bo bordojkica pred hišo smrčala pa budila sosede Grin Cheesy!Tega pa nisem vedel, da bulčki tudi smrčijo Huh-no vidiš drug drugega učijo svojih karakternih potez Grin!
A misliš, da če je ta preparat toliko cenejši je tudi manj kvaliteten?
Logiran
TopField
rad pišem

« Odgovor #259 : sreda, 04.10.2006 : 12:59:31 »

Bulčki ne da samo smrčijo, tudi "govorijo"  Grin.

Ne vem, mislim, da kvaliteta ni vedno pogojena s ceno, velikokrat pa je. Sej je z vsemi stvarmi tako, da dostikrat plačaš blagovno znamko. Verjetno pa se cene od trgovine do trgovine tudi razlikujejo.
Logiran
bordojček
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #260 : četrtek, 05.10.2006 : 22:34:10 »

Lep pozdrav vsem!
Zanima me, kako imate urejeno tisti, ki imate svoje bordojčke od zunaj, da jih pozimi ne zebe? Jaz bom naredil na uti zelo dobro izolacijo (8cm stiroporja) po vsej uti, pa sem od začetka razmišljal še o talnemu gretju. Vendar sem se premislil, ker sem ugotovil, da je še boljša stvar grelna žarnica. Pa me zanima, če ima kdo s tem izkušnje,  če ta grelna žarnica kaj škodi psu, ker je namenjena bolj za plazilce in deluje na osnovi infra rdeče svetlobe Huh?

LP
Logiran
bordojček
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #261 : petek, 06.10.2006 : 20:46:45 »

Živjo TopField!
Evo jaz sem se pozanimal še enkrat in ta močnejši preparat je ta, ki si ga napisala od Canina - GAG. Drugega manj močnega si tudi napisala od Petvital - Arthro-Tabs, tretji je pa isto bolj 'preventivni', kot Petvital in se imenuje Beaphar - HD Tables. Drugače je cena v tej trgovini Petvitala in Beapharja ista - 4300sit, GAG je pa nekoliko dražji.
Zanima me, če poznaš tega Beaphar in kateri je boljši Petvital ali Beaphar?
Zanima me tudi - prodajalec je rekel, da se dela kura na vsak drug mesec, na škatlici pa piše, da na pol leta?
p.s. Na obeh škatlicah sem pogledal, pa ni v sestavi omenjen glukozamin!?

LP
Logiran
majda
nekaj malega že vem
Sporočil: 165

« Odgovor #262 : nedelja, 15.10.2006 : 18:37:41 »

Zanima me kaj mislite o dodajanju surovega mesa in surovega jajca,mladiču ki je star 4 mesece.Ali je kdo od vas dajal kozje mleko.

LP.
Logiran
TopField
rad pišem

« Odgovor #263 : sreda, 18.10.2006 : 08:39:03 »

Živjo!

Bordojček, talno gretje je ok, infra rdeča lučka pa ne. Zakaj? Zato, ker lahko trajno poškoduje vid psu. Za mladičke je čist ok, dokler ne odprejo učk, potem pa ne več. Jaz jo sicer imam, ampak je ne uporabljam, jo bolj posojam drugim, ki imajo mladičke. Moji mladički so tako ali tako vedno v stanovanju, v dnevni sobi, dokler ne grejo v nove domove. Kakšna topla kurilnica bi bila bolj primerna za tvojo mlado damo.
Mi imamo v ogradi kjer imamo pse, zgrajeno hišico 8x6m in tam spijo pozimi. Prostor pa je ogrevan z radiatorji.

Majda, surovo jajce lahko Donu komot daš, ampak samo rumejak. Beljak ni ok, pa še dlesni poškoduje. Surovega mesa pa jaz tako majhnemu ne bi dajala, predvsem zaradi parazitov (metljajev). Sicer naj bi bilo kupljeno meso pregledano, ampak vseeno ne zaupam sram

Kam ste se pa drugače vsi skrili? Pa kakšne slikce vaših bordojcev bi lahko napopali  Smiley. Jaz se bom potrudila in jih še ta teden malo poslikala. V našo psarno se je vrnil Balu in zdaj se pospešeno pripravljava na World Dog Show v Poznanu. Gre še kdo od vas?
Logiran
bordojček
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #264 : sreda, 18.10.2006 : 15:24:35 »

Ne TopField, sej to ni infra rdeča lučka. To je keramična grelna žarnica, ki deluje na osnovi infra rdeče svetlobe, samo da nič ne sveti - no vsaj na internetu to piše, pa še prodajalec mi je tko reku Huh! Sej take, ki malo svetijo sem tudi našel pri Osramu, samo take tudi jaz ne bi uzel.
p.s.Kaj pa misliš o teh dveh preparatih?
Logiran
TopField
rad pišem

« Odgovor #265 : petek, 20.10.2006 : 10:47:29 »

Aha, te lučke pa ne poznam. Mogoče bi ti glede tega bolj znal svetovati Timi, ker sem na netu zasledila, da jo uporabljajo za ogrevanje terarijev. S tem ima pa Timi kar precej izkušenj  Smiley.

GAG ne pomeni nič drugega kot glikosaminoglikan (stabiliziran ekstrakt ročno izbranih gojenih lupinarjev (Perna canalikulus), specialno posušenih), se pravi da GAG vsekakor vsebuje glukozamin. Tega preparata od Beapharja ne poznam, je pa GAG ali Mising link boljši od Arthro-tabs-a. Glede kure ti pa priporočam, da se posvetuješ s svojim veterinarjem, ki bo kužiko najbolje poznal in ti bo vedel najbolje svetovati  Wink.
Logiran
TopField
rad pišem

« Odgovor #266 : ponedeljek, 23.10.2006 : 21:40:52 »

Kam ste se vsi skrili?!  Sad A lovite še zadnje sončne žarke?  Smiley

Par včerajšjnih slikc

Luna & Balu

Luna
http://static.album.email.si/1/4/142679/kWUQO2JctNgUPF-Cx2yC6.jpg

Balu
http://static.album.email.si/1/4/142678/VWk2vtyocXBFmcL9ggyvU.jpg

http://static.album.email.si/1/4/142675/yAfhKG2qk_8m3zws0hAMo.jpg
Logiran
Bordojec
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 62

« Odgovor #267 : sobota, 11.11.2006 : 13:00:14 »

Tanja fotke so super. Smiley Balu je pa res zelo lepe barve, prava čokolada je! Za Poznan pa vama držim pesti, pa upam, da boš čim prej objavila rezultate. Smiley
Logiran
snickers
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 79

« Odgovor #268 : sobota, 11.11.2006 : 16:44:33 »

Skoraj vsak dan grem pogledat na forum kaj se dogaja in ful rad prebiram vaša mnenja in odgovore in kadar pride do takšnih zastojev in ni nikjer nikogar sem kr mal u bedu. Zato,da vas mal prebudim bordojci vam pošiljam tele slike od mojga Aresa.

Lep pozdrav!
p.s.
Kdo gre 10.12.2006 v Celje na CAC???

Boštjan & Ares

http://i72.photobucket.com/albums/i169/doberkotmed/Ares/DSC01132.jpg 217.72 KB

http://i72.photobucket.com/albums/i169/doberkotmed/Ares/DSC01132.jpg 217.72 KB

http://i72.photobucket.com/albums/i169/doberkotmed/Ares/DSC01141.jpg 235.45 KB
Logiran
snickers
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 79

« Odgovor #269 : sobota, 11.11.2006 : 16:46:27 »

še ena....

http://i72.photobucket.com/albums/i169/doberkotmed/Ares/DSC01130.jpg 243.19 KB
Logiran
Strani: 1 ... 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 ... 57   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Bordojska Doga
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.