o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
četrtek, 26.12.2024 : 05:29:39
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
o psih - razno
| Tema:
Kaj mi želi povedati
Strani: [
1
]
2
3
Vse
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Kaj mi želi povedati (Prebrano 12389 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
fortuna
midi
Spol:
Sporočil: 1.578
Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.
Kaj mi želi povedati
«
:
sreda, 01.06.2005 : 09:07:59 »
Prepričana sem, da nekateri bolj, drugi malo manj poznamo svojega psa, vemo kaj nam želi s svojimi gibi, laježem povedati in na podlagi tega tudi z njimi komuniciramo...
Sama mislim da s Shivo zelo dobro komunicirava, celo brez vsakršne besede, toda danes se mi je zgodilo nekaj čudnega in si tega nikakor ne znam pojasniti oz razumeti KAJ mi želi Shiva dopovedati.
Ko sva zjutraj vstali, je bila vsa...kako naj se izrazim...ne morem reči naspidirana, še manj zmedena, je pa tekala iz prostora v prostor, vohala vse živo, obenem pa tekala do mene z nekim čudnim cviležem češ... daj no ______ (karnekaj).
Najprej sem pomislila da jo mudi na wc, zato sem jo vprašala če greva ven (sporazumeva se tako, da jo sklonjena to vprašam, ona pa meni nazaj da lupčka in s tem potrdi da greva ven), Shiva pa je od veselja kar znorela. Še dobro da sem dovolj zgodaj opazila veselo razburjenje in umaknila glavo, sicer sem prepričana, da bi sedaj imela kakšno črnjavko...
To bo to, sem vsa vesela ugotovila in šla z njo ven. (naj povem da moja psica NIKOLI ne pokaže da jo mudi na wc, edino ob njeni prvi driski me je sredi noči zbudila - no, zbudila sem se sama, ker je bila nemirna in sva šli ven)
Zunaj pričakujem kakšno neprijetno presenečenje, ona pa nič... zopet voha po tleh sledi in šele ko sem jo opozorila da sva prišli ven da opravi potrebo, je oboje opravila.
Ker imava daljše sprehode trenutno prepovedane, sva šli kmalu zatem v stanovanje, kjer se je njeno "dopovedovanje meni" začelo znova. Cviljenje (pa ne takšno, kot če psa kaj boli), tekanje iz sobe v sobo, tekanje do mene, postavila se je na zadnje tace in se s prvimi naslonila name, malo zatem se je postavila v pozo "prosi" , česar je nikoli nisem učila (na zadnjih tačkah sedi, obe prvi pa v zrak), če sedim, me pride s smrčkom "ruknit" v roko in zopet želi nekaj povedati...ponovno je šibala po hodniku, tokrat v spalnico in ker me je zanimalo (še vedno me zanima) kaj tam počne, sem šla za njo. Ona pa je stala ob postelji in cvileče gledala na posteljo.
Ok ok, ker mi je bilo že vse skupaj malo čudno, sem se šla detektiva, saj verjamem v to, da nas znajo psi opozoriti na marsikaj oz pred marsičem.
Prevrnila sem rjuhi, blazini...vse, kar je bilo na postelji, toda našla nisem nič nenavadnega.
Z raziskovanjem in tuhtanjem sem trenutno zaključila, saj sva obe v kabinetu - jaz za računalnikom, ona na svojem fotelju poleg.
Trenutno je mir, me pa zanima če mi bo danes še kaj poskusila povedati.
Torej, če se komu zdi kaj mi je želela Shiva danes dopovedati, naj prosim napiše, sicer bom pa vesela, če boste napisali svoje izkušnje s sporazumevanjem med vami in vašimi kosmatinci. S tem ne mislim na tisto vsakdanje, pač pa kaj podobnega, kot se je danes zgodilo meni. Najbolj me moti to, da iz tega njenega obnašanja ne znam razbrati kaj želi...
Lp, Fortuna.
Logiran
Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
sebi
rad pišem
Spol:
Sporočil: 310
Re: Kaj mi želi povedati
«
Odgovor #1 :
sreda, 01.06.2005 : 09:27:36 »
Meni se je nekaj podobnega zgodilo skoraj 14 dni nazaj. Žiža je postala proti večeru nemirna, skakala je po meni, hodila sem pa tja - poleg tega kar si opisovala ti se je ona še non stop oblizovala (kot da je nejak pojedla) in čudno cmokala. Ni prosila, da bi šli ven (drugače vedno prosi za ven). Ponoči se je pa začelo bruhanje. Najbrž ji je bilo slabo in ni vedela kaj bi nadeldila, da bi bilo bolje.
Upam, da tebi Shiva samo dopoveduje, da se bo spet začela vročina in da ji to ni reveč všeč
in da ne bo nič resnega tako kot je bilo pri nama...
Javi če boš ugotovila kaj ti je dopovedovala!
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.533
«
Odgovor #2 :
sreda, 01.06.2005 : 09:41:37 »
Fortuna, mogoče je pa danes kakšna luna ali nekaj v zraku, ker je imela Buba tudi čudne prebliske danes zjutraj- cvilila je in hodila za mano, pa sem mislila, da mora samo res nujno ven. Sva bili zunaj, opravila je svoje, potem pa se je spet začelo: cviljenje, nemirnost, pa hoja za mano, potem se je spomnila in se postavila pred banjo v kopalnici in buljila nekam v zrak... Vedno manj mi je bilo jasno (in mi še vedno ni), zato sem jo postavila v banjo (včasih hoče "povedat", da ji je treba oprat tačke in takrat stoji pred banjo) in ji splaknila nogice... Jo dam ven, obrišem in se pripravim za v službo... Ona pa spet cvilit in stat pred banjo... Pojma nimam, kaj se ji plete v glavi, in upam, da ne stoji še zdaj tam
Logiran
linchaich
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.241
«
Odgovor #3 :
sreda, 01.06.2005 : 09:48:20 »
Hmmm ... ne vem kaj bi ti pripovedovala Shiva ... si ze poklicala dragega, ce je z njim vse v redu ... glede na to, da je gledala vajino posteljo, ti pa si bila doma??? Pa glede na prebrano se mi zdi, da je nekaj pozitivnega, ker je (glede na prebrano) veselo sibala po stanovanju!
Drugace pa ...
oblizovanje
... tako na kratko, ne tisto ogromno, ko kaj dobrega jemo in nas gledajo ... velikokrat pomeni, da psu nekaj v zelodcku ne odgovarja - to vidim pri mojih puncah ... tocno vem, kdaj bo bruhanje in ce se le da sibamo ven!
globoko dihanje
- to pri nas pomeni, da se nam mudi na veliko potrebo ... ena me je sprasevala kako pogruntam, da psa kakat, ker ce je imel njihov pes drisko, se je sel podelat kar v kuhinjo ... ker niso razbrali kaj jim dopoveduje ... od takrat naprej, ko sem jim povedala, da je znak (ponavadi) globoko dihanje, se jim nesreca ni vec zgodila
jokanje in gledanje v oci
... ko to pocne lina tocno vem, da nekaj zeli ... potem jo vprasam kaj ... pa se malo zajoka ... sem se bolj prepricana, da nekaj zeli ... potem pa jo vprasam ja kje pa je ... pa me odpelje na kraj, kjer naj bi bila stvar, ki jo zeli! Ce jo to igracka pod posteljo, se postavi v sobo in gleda, da jo moram vprasati se enkrat ... na primer ... in siba k postelji in gleda spodaj ... ce je v avtu pozabila igracko in jo zeli imeti naredi isto, le da se postavi pred vrata avtomobila in joka ... enako je za vse ostale stvari ... ko kaj zeli imeti!
"lepo", pravilno lezanje
... to je "fehtanje" ... pa naj bo to za to, ker sem jo dala na "lezi" in ji trenutno ne pase, ali pa zato, ker bi sla rada ven "laufat" ... ali pa ce je ze lacna in tezko caka na pripravljeno papico ... v glavnem spet neko prosjacenje!
Ce se spomnim se kaj drugegapa napisem!
Lp, Ursa
Logiran
sebi
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #4 :
sreda, 01.06.2005 : 09:56:44 »
Pri nas drži vse kar je napisala Urša razen tistega globokega dihanja
Stojim ali sedim pred vrati in ne pogledam drugam, se ne zmenim za nikogar:
kakanje in lulanje
Logiran
Ory
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.750
«
Odgovor #5 :
sreda, 01.06.2005 : 10:06:38 »
Meni se je to zgodilo že ene parkrat in prvič sploh nisem vedela, kaj mi želi povedat. Vodo je imela, na sprehodu je že bila....skratka vse ideje sem izčrpala, potem pa sem ji sledila in ugotovila, da mi hoče na vsak način pokazat, da je nekdo pospravil njeno igračko na omaro in da je ne doseže
. Skratka, če se pes tako obnaša, potem ima nek tehten razlog za to in ti na vsak način hoče nekaj povedati. Naučila sem se, da ji enostavno sledim in mi sama pokaže kaj je tisto, kar jo matra. Tudi če se takoj ne vidi, se je treba zelo poglobit in slej kot prej ti je jasno zakaj gre
.
lp
Logiran
linchaich
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.241
«
Odgovor #6 :
sreda, 01.06.2005 : 10:08:01 »
Citat: sebi , sreda, 01.06.2005 : 09:56:44
Pri nas drži vse kar je napisala Urša razen tistega globokega dihanja
Stojim ali sedim pred vrati in ne pogledam drugam, se ne zmenim za nikogar:
kakanje in lulanje
Pri nas je globoko dihanje ze kriza ... to je ponavadi takrat, ko je driska!
Lp, Ursa
Logiran
_Tyra_
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 159
«
Odgovor #7 :
sreda, 01.06.2005 : 10:08:32 »
Fortuna, saj je bila Shiva sterilizirana, a ne.
Tyra je meni to delala, malo po sterilizaciji - po posegu priporočajo omejeno gibanje. Na vsak način je hotela izsilit sprehode - s cviljenjem, praskanjem po vratih, ležanjem pred vrati
(obnašanje, ki ga nikoli prej ni pokazala, pa na mojo srečo, tudi nikoli kasneje).
Kaj češ, ko enkrat psa navadiš na določeno količino gibanja, imaš lahko ''probleme'' , ko je treba gibanje omejit.
Logiran
sebi
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #8 :
sreda, 01.06.2005 : 10:43:25 »
Tudi to je možno, če se že dobro počuti. Moja Žiža se je tretji dan po strilizaciji že hotela naganjati s sosedovovim kokrom
Citat
Pri nas je globoko dihanje ze kriza ... to je ponavadi takrat, ko je driska!
Ko je pri nas driska hodimo v krogu (po laminatu) pred vrati in ustrvarjamo prijeten ropot, ki zbudi še mrtvece (ker driskamo ponavadi samo ponoči)
Lp
S
Logiran
fortuna
midi
Spol:
«
Odgovor #9 :
sreda, 01.06.2005 : 10:52:13 »
Citat: _Tyra_ , sreda, 01.06.2005 : 10:08:32
Fortuna, saj je bila Shiva sterilizirana, a ne.
Tyra je meni to delala, malo po sterilizaciji - po posegu priporočajo omejeno gibanje. Na vsak način je hotela izsilit sprehode - s cviljenjem, praskanjem po vratih, ležanjem pred vrati
(obnašanje, ki ga nikoli prej ni pokazala, pa na mojo srečo, tudi nikoli kasneje).
Kaj češ, ko enkrat psa navadiš na določeno količino gibanja, imaš lahko ''probleme'' , ko je treba gibanje omejit.
_Tyra_ jaaaaa, Shiva je bila sterilizirana. Sicer sama nisem pomislila na to, kar ti praviš, je pa res, da ko sva včeraj šli malo po ulici, se je obnašala kot da že ne vem koliko časa ni videla sveta.
Citat: linchaich , sreda, 01.06.2005 : 09:48:20
jokanje in gledanje v oci
... ko to pocne lina tocno vem, da nekaj zeli ... potem jo vprasam kaj ... pa se malo zajoka ... sem se bolj prepricana, da nekaj zeli ... potem pa jo vprasam ja kje pa je ... pa me odpelje na kraj, kjer naj bi bila stvar, ki jo zeli! Ce jo to igracka pod posteljo, se postavi v sobo in gleda, da jo moram vprasati se enkrat ... na primer ... in siba k postelji in gleda spodaj ... ce je v avtu pozabila igracko in jo zeli imeti naredi isto, le da se postavi pred vrata avtomobila in joka ... enako je za vse ostale stvari ... ko kaj zeli imeti!
Lp, Ursa
Linch, tudi mi to prakticiramo in je zelo podobno temu današnjemu cviležu in trudu, da bi mi nekaj dopovedala.
Ja, dragi je ok, sva se že slišala, igračke pa nima nobene v spalnici, tako da mi res ni čisto nič jasno. Še sedaj me kdaj pa kdaj posmrčka in nekaj "tečnari", ampak jaz sem že obupala da bom razvozljala kaj se greva danes....
Pri nas je bil znak za drisko lutanje po spalnici, skok na posteljo, na drugi strani dol, zato sem se tudi zbudila, ker ponavadi spi kot top do jutra, je pa res že kar fino sopihala (globoko dihala) in zato sva odbrzeli hitro ven.
Lp, Fortuna.
Logiran
sebi
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #10 :
sreda, 01.06.2005 : 10:57:24 »
Kako pa kaka sedaj po sterilizaciji? Žiža je bila kar nekaj časa zaprta oz. ni hotela kakati (najbrž jo je bolelo, ko se je napenjala). Tako se je dostikrat zgodilo, da je prosila za ven. Ko sva pa prišle ven se je nastavila v pozo "kakam" potem pa nič ni bilo iz tega in sva lahko šle nazaj noter.
Najbrž je res, da ji je že tečno, ker ne hodita na običajne sprehode in te malo izsiljuje....
Logiran
bina
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.790
«
Odgovor #11 :
sreda, 01.06.2005 : 10:57:33 »
Forti, kdaj je bila sterilizirana?
Nič nismo držali pesti
Še dobro, da se je vse super izteklo
LP Jana
Logiran
fortuna
midi
Spol:
«
Odgovor #12 :
sreda, 01.06.2005 : 11:03:02 »
Citat: sebi , sreda, 01.06.2005 : 10:57:24
Kako pa kaka sedaj po sterilizaciji? Žiža je bila kar nekaj časa zaprta oz. ni hotela kakati (najbrž jo je bolelo, ko se je napenjala). Tako se je dostikrat zgodilo, da je prosila za ven. Ko sva pa prišle ven se je nastavila v pozo "kakam" potem pa nič ni bilo iz tega in sva lahko šle nazaj noter.
Najbrž je res, da ji je že tečno, ker ne hodita na običajne sprehode in te malo izsiljuje....
Sebi, Shiva je potrebo vseskozi opravljala normalno, kakala in lulala je od prvega dne po sterilizaciji, res pa je, da je imela bolj prazno črevo in je prvi dan po posegu spravljala ven samo majhne "krogce".
Citat: bina , sreda, 01.06.2005 : 10:57:33
Forti, kdaj je bila sterilizirana?
Nič nismo držali pesti
Še dobro, da se je vse super izteklo
LP Jana
Bina, v petek je bil dan D. Hja, nisem ravno želela obešati novice na zeleno vejo...
raje povem potem, ko je že vse v redu.
Lp, Fortuna.
Logiran
_Tyra_
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 159
«
Odgovor #13 :
sreda, 01.06.2005 : 11:04:36 »
Tudi Tyra je začela s takim obnašanjem cca. 5 dni po operaciji.
Logiran
fortuna
midi
Spol:
«
Odgovor #14 :
sreda, 01.06.2005 : 11:13:26 »
Citat: _Tyra_ , sreda, 01.06.2005 : 11:04:36
Tudi Tyra je začela s takim obnašanjem cca. 5 dni po operaciji.
Hehe, naključje??? Danes je peti dan po posegu...
Lp, Fortuna.
Logiran
Strani: [
1
]
2
3
Vse
Gor
mojpes.net
|
o psih
|
o psih - razno