o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
petek, 22.11.2024 : 20:17:00
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
aktualno
|
vroče teme
|
Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje
| Tema:
PRIMITIVNOST LOVCEV IN IZKORIŠČANJE POLOŽAJA
Strani:
1
2
[
3
]
4
5
6
7
8
...
17
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: PRIMITIVNOST LOVCEV IN IZKORIŠČANJE POLOŽAJA (Prebrano 58616 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
T.M.T
odvisnež
Spol:
Sporočil: 577
Re: PRIMITIVNOST LOVCEV IN IZKORIŠČANJE POLOŽAJA
«
Odgovor #30 :
četrtek, 26.05.2005 : 14:12:56 »
Lunica se tudi jaz strinjam,da psa ne sme ustreliti kar tako.Samo lovci pa morajo biti
.
Lp
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.361
«
Odgovor #31 :
četrtek, 26.05.2005 : 14:39:09 »
Vsi se strinjamo , da se psa ne sme ustreliti kar tako.
Problem je kako bo lastnik , ki svojega psa, spusti prosto ven, dokazal , da je lovec psa ustrelil kar tako??
Ne more dokazat , da je bilo to pa kar tako zato ker ga ni bilo zraven! A ne?
Ja ja.... potem so pa lovci primitivci pa morilci.... pa sadisti in ne vem še kaj. Še tega ne more dokazat , da ga je res lovec ustrelil ( vsak tretji bebo ima dones doma flinto, pa sploh ni nujno da je lovec)
Primitivci so tisti lastniki psov ki svojih psov nimajo pod nadzorom. In jih malo briga kje se njihov pes " hajota" ( on pa pred tv-jem), potem pa , ko psa ni domov ene tri ( ali več) dni in ga najde ustreljenega ........ pa zažene celega hudiča.... pa prepoved lova pa odškodnine...... pa ne vem kaj še
.
Pa še nekaj..... živim na vasi........ in verjemite mi tukaj se take stvari občuti še malo močneje( prej se živela v predmestju- ta problematika mi je bila praktično neznana).
Logiran
altervita
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 4.029
«
Odgovor #32 :
četrtek, 26.05.2005 : 15:43:08 »
Citat: damayanti , sreda, 25.05.2005 : 21:42:48
Alti: glede na to da me vsakič znova nasmeješ, jih jaz častim. Ampak kurnik se pa res hudo dobr sliši
Sicer je pri nas tud še štala frej( prazno gospodarsko polopje), pa bo še mal u kevdru razturaval........ tam bi preveč odmeval......
Glede odprave lova sem pa jaz proti! ( žalim slučaj) Ni ga čez dober divjačinski golaž.
Pa moj pes ima tud rad divjačino( pa makar od ta-povožene srne) kuhano in na koščke sesekljano.
res je, tudi pri meni odmeva, ko gredo v notranji prostor, ki je velika "kocka" s trometrskim stropom, 80kv metrov velika. Zato sem jim najprej namenil svinjak, pa žena ni bila za stvar, ker je hotela, da svoj delovni svinjak kar tja prenesem - svoje svojemu. Tako da....sedaj imam v svinjaku jaz delavnico, pardon, svinjak.
glede prepovedi se enako strinjam: naj ukinejo govedorejo, prašičjerejo, kurjerejo...pustijo in okrepijo pa naj ribištvo in lov. Ker ga res ni čez kake hladne jelenove medaljončke z krompirjevo solato, al pa srnjakom v omaki iz višenj in orehov z princes krompirčkom....tud golaž ni slab
Logiran
T.M.T
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #33 :
četrtek, 26.05.2005 : 16:34:57 »
Citat: altervita , četrtek, 26.05.2005 : 15:43:08
res je, tudi pri meni odmeva, ko gredo v notranji prostor, ki je velika "kocka" s trometrskim stropom, 80kv metrov velika. Zato sem jim najprej namenil svinjak, pa žena ni bila za stvar, ker je hotela, da svoj delovni svinjak kar tja prenesem - svoje svojemu. Tako da....sedaj imam v svinjaku jaz delavnico, pardon, svinjak.
glede prepovedi se enako strinjam: naj ukinejo govedorejo, prašičjerejo, kurjerejo...pustijo in okrepijo pa naj ribištvo in lov. Ker ga res ni čez kake hladne jelenove medaljončke z krompirjevo solato, al pa srnjakom v omaki iz višenj in orehov z princes krompirčkom....tud golaž ni slab
Veš kaj ti bom rekla ??NIČ!
Sorči,ampak si pa od face
.
Ko smo že ravno pri golažu...ja bograč ste pa spustili
.Ne vem kaj mi morilci sploh počnemo na forumu?!Upam,da nas Jana ne bo "dol vrgla".
Ps brez povodca in lastnika nima kaj početi v gozdu.In jaz sem slišala na radiu,da lovec lahko ustreli psa,če...zgodbo že poznate,ne??
Lp
Logiran
Nanook
midi
Spol:
Sporočil: 7.399
NS Lama Tari
«
Odgovor #34 :
četrtek, 26.05.2005 : 17:45:12 »
Kje ste pa omako iz brusnic in "divjacinski" zrezek pustili?
Mimogrede, menda je nekdo spraseval po kakem drustvu za prepoved lova?
http://www.osvoboditev-zivali.org/Brez%20lovcev.htm
Logiran
"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
T.M.T
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #35 :
četrtek, 26.05.2005 : 17:53:34 »
No sedaj smo pa prišli na hrano iz divjačine.Kaj pa vedno dobre gamsje klobase
.
Sicer pa vsi tisti,ki ste proti kakršni koli prepovedi lova se najprej zamislite naslednje:
Kaj bi se zgodilo z vsemi živalmi v gozdu?
Koliko različnih bolezni bi bilo?
Kaj bi s storili z vsemi namnoženimi živali?
Res najprej razmislite potem pa "bleknite".Pa brez zamere.
Lp
Logiran
Nanook
midi
Spol:
NS Lama Tari
«
Odgovor #36 :
četrtek, 26.05.2005 : 17:56:23 »
Nekoc sem nekje prebrala, da na podlagi parih cudnih posameznikov, ki so bili napacno vzgojeni in "gor prneseni", ne moremo soditi celotne pasme. Slo je za debato o nevarnih pasmah oz. o temu, da takih menda sploh ni, da je kriv clovek in da glede na par incidentov, kjer je bil udelezen posameznik te in te pasme, ne moremo zdaj kar cele pasme spljuvati. Ocitno se je veter obrnil...
Logiran
"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
nadja
odvisnež
Spol:
Sporočil: 894
«
Odgovor #37 :
četrtek, 26.05.2005 : 17:58:22 »
Meni samo nekaj ni jasno. Zakaj lovci pozimi srne hranijo, ko je lovska sezona pa jih pobijajo, ker jih je preveč? Bi jih bilo, če jih ne bi hranili, premalo?
lp
Logiran
Nanook
midi
Spol:
NS Lama Tari
«
Odgovor #38 :
četrtek, 26.05.2005 : 18:15:13 »
KLIK!
Logiran
SKYWALKER
odvisnež
Spol:
Sporočil: 727
«
Odgovor #39 :
četrtek, 26.05.2005 : 18:36:13 »
Citat
Meni samo nekaj ni jasno. Zakaj lovci pozimi srne hranijo, ko je lovska sezona pa jih pobijajo, ker jih je preveč? Bi jih bilo, če jih ne bi hranili, premalo?
Ja,če jih ne bi hranili,bi morda pomrle.
Kaj bi pa pol oni streljali?
Morda še več psov.
Citat
Sicer pa vsi tisti,ki ste proti kakršni koli prepovedi lova se najprej zamislite naslednje:
Kaj bi se zgodilo z vsemi živalmi v gozdu?
Kaj bi s storili z vsemi namnoženimi živali?
Res najprej razmislite potem pa "bleknite".Pa brez zamere.
Kdo je pa pri vas lovec?
Oče?
Stari oče?
Stric?
Mož oz. fant?
Glede na odvetniške usluge nekdo mora bit.
LP Zoran
Logiran
Breza
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 192
«
Odgovor #40 :
četrtek, 26.05.2005 : 19:46:23 »
Evo....tudi jaz sem takoj zato, da se jaga ukine.....ampak pod enim pogojem - da se nazaj naseli volkove pa da se ojača populacijo medvedkov pa risov.
Seveda - spoštovana druščina - nakak se mora vršiti naravna selekcija. Ali pa bi za selektorje najeli (in jih seveda tudi pošteno plačali) kar lastnike nemških ovčarjev, dobermanov, huskyjev ali pa mešancev s temi pasmami? Imam ovčarko - in vem, kako zna jagat....zato pa ima strogo prepoved vstopa v lovišče - sploh v sedanjem času, ko ima divjad mladičke.
Samo kaj ko potem zablodelega medvedjega mladiča na dvorišču hiš pred očmi šokiranih otrok pokončajo specialci (saj se spomnite Galjevice v Lj., kaj ne?! Ubogi kosmatinček je bil potem razkazovan pri vseh poročilih na TV). In to na hudo mesarski način, saj municija, ki jo uporabljajo, ni namenjena ravno plenitvi divjadi.
Me pa prav zanima, komu bi se žalili, če bi vam pesjanarja snedel kosmatinec. Vsak, ki živi v območju medvedov ve, da je pes za medveda super dobra poslastica. Najbolj pa so medvedi veseli psov verigarjev. Ni lepšega kot sneti večerjo s ketne.
No ja....glede na to, da brez selekcije ne bi šlo (vprašajte kmete, ki menijo, da je število divjadi še vedno previsoko...pa tudi kmetijsko ministrstvo, ki določa plan in strukturo odstrela ter kaznuje lovske družine za neopravljen odstrel), sem takoj za drugačno - bolj "bio" obliko selektorjev.
Kakor koli - tole razpredanje je itak utopično. Jagri so in bodo. Pa če je komu všeč ali pa ne. Tudi meni gredo na živce balonarji pa jadralni padalci pa down hill biciklisti pa še kdo....pa kaj naj - se zato ob tla vržem?!
Malo potrpljenja z vseh strani - pa bo šlo.
In kot vestni ljubitelji vseh živali bomo v tem času (vsaj do sredine avgusta) imeli naše kužke na vrvicah - spuščali jih bomo samo na košeninah in presvetljenih gozdovih - nikakor izven našega vidnega polja. Predvsem pa bomo spoštovali mir, ki ga potrebujejo visoko breje in koteče živali ter mladički za svoj razvoj. Kaj ne?!
Neodgovornega lovca, ki misli, da je "bog" zato, ker nosi puško in se po možnosti še arogantno vede pa mirne duše prijavimo pristojnim policistom.
Lep dan vsem,
B.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #41 :
četrtek, 26.05.2005 : 19:57:32 »
Citat: SKYWALKER , četrtek, 26.05.2005 : 18:36:13
Ja,če jih ne bi hranili,bi morda pomrle.
Kaj bi pa pol oni streljali?
LP Zoran
Ne , ne. Ne bi pomrle, srnce se prav lepo znajdejo drugače........ malo bi se sprehodile do kakšnih sadovnjakov...... pa vrtičkov...... pa malo bi obglodale skorico maldih dereves, in ne bi bile dolgo plahe " gozdne" živali..........
Potem pa ne bi bile več uboge srnice, ki jih lovci pobijajo.............................. ampak bi postale " prekleta zalega od srn!"
Če bi pa pomrle zaradi lakote bi pa tudi kakšen kapitalec vmes pomru..................... koga bi pa potem nasprotniki lova pod nos jagrom metali.
Tako bodo pa še naprej streljali gumbarje . Po 1. septembru se bodo na srne spravili........ za enkrat imajo pa še čas uživati v materinstvu.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #42 :
četrtek, 26.05.2005 : 20:06:25 »
No malo pozna sem bila z postom. Me je že Breza prehitela in vam pojasnila zakaj se bodo šele po 1. septembru na srne spravili
Pa ob enem lepo odgovorila še na kup drugih vprašanj...........
Kar se mene tiče je zadeva pojasnjena ...... lahko gremo na golaž( ali pa medaljončke in ostale dobrote
)
Logiran
Nanook
midi
Spol:
NS Lama Tari
«
Odgovor #43 :
četrtek, 26.05.2005 : 20:08:49 »
Citat: Breza , četrtek, 26.05.2005 : 19:46:23
Evo....tudi jaz sem takoj zato, da se jaga ukine.....ampak pod enim pogojem - da se nazaj naseli volkove pa da se ojaèa populacijo medvedkov pa risov.
Seveda - spoštovana drušèina - nakak se mora vršiti naravna selekcija. Ali pa bi za selektorje najeli (in jih seveda tudi pošteno plaèali) kar lastnike nemških ovèarjev, dobermanov, huskyjev ali pa mešancev s temi pasmami?
Ne ne, dejmo kaj (genetsko) blizje volkcem najdit. Da bo bolj realno.
Citat
In kot vestni ljubitelji vseh živali bomo v tem èasu (vsaj do sredine avgusta) imeli naše kužke na vrvicah - spušèali jih bomo samo na košeninah in presvetljenih gozdovih - nikakor izven našega vidnega polja. Predvsem pa bomo spoštovali mir, ki ga potrebujejo visoko breje in koteèe živali ter mladièki za svoj razvoj. Kaj ne?!
Ne ne, ker psi se morajo pa ja najagati, sprostiti svoje naravne nagone tako da letajo za srnami. Kako pa drugace zlaufati psa? Nas bo se kdo prijavil, da ga mucimo, ker mu ne dovolimo, da bi se obnasal khm khm "vrsti primerno".
Logiran
altervita
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 4.029
«
Odgovor #44 :
četrtek, 26.05.2005 : 20:43:04 »
Citat: T.M.T , četrtek, 26.05.2005 : 17:53:34
recimo samo klopnih bolezni dodatno poleg borelije in erlihije, še babezioza...
Logiran
Strani:
1
2
[
3
]
4
5
6
7
8