Draga Linci!
Odsla si mnogo prezgodaj in meni je tako tezko ...
Bila si prva moja, res samo MOJA. Dobila sem te, v svoji prelomnici zivljenja, odhajala sem na svoje, ti pa si me spremljala. Kjerkoli sva bili ti je bilo vsec, samo da si z mano. In meni prav tako. Bila si mi v oporo v marsiketerem slabem trenutku, ti si bila najboljsa tolazba.
Kamorkoli sem sla jaz, si bila z mano. Na morju, veliko sva hodili v hribe, na izlete, ... spomnim se tvojih morskih pocitnic, kjer si delala taksne vragolije, da te je gledala cela plaza ... a bila si tako pridna. Spomnim se najinih prvih solskih korakov ... trenerka je rekla "poglej jo, spet ima kitajske oci". Spomnim se, kako si Zlatku izgubila kljuce ... pa tako preprican je bil, da jih ti nikoli ne bos izgubila, kajti vedno si vedela kje si kaj pustila, a takrat si bila se mala lumpa ... Spomnim se, kako si s svojo pojavo vsakemu zlezla pod kozo. Spomnim se tvojega poguma, ko si se kot mladic pomagala svojemu prijatelju v pasjem boju. Spomnim se, kako si vedno, ko sem se vsedla na tla prisla k meni in se stisnila k meni v narocje. Vsega se spomnim ... a ostajajo le spomimi ...
Ko sem izvedela, da imas raka, se mi je svet obrnil na glavo, poskusali smo ti pomagati, te pozdraviti, predvsem pa te imeti se dolgo dolgo casa ob sebi. Tvoj gobcek je komaj zacel siveti in nisem si mislila, da bo cas, ki nam ostaja tako zelo kratek.
Pa vendar si mi v teh sedmih letih, ki sva jih preziveli skupaj ponudila toliko lepega, prav tako pa si polepsala otrostvo Galu Skupaj sta se lahko igrala dolgo casa, ... skrivalnice, igrice z zogo, ... Vedno vaju je bila polna hisa in le ti si mu z igro vracala to, kar si je zelel. Anci je bila tvoja senca, skupaj sva jo vzgojili v prav posebno psicko, ki mi je v tem trenutku v veliko tolazbo, vendar tebe ni ...
... ne ves kako te pogresam, ne ves kako mislim na tvoje zadnje slovo, ki je bilo zame neskoncna muka. Oprosti mi, ker sem te morala pustiti tam. Jaz vem, da je bilo to dobro zate, ti pa si si zelela le domov. Upala sem, da bos ti zbrala ves pogum in da ti bom sledila, pa vendar si bila borka do konca in si z zadnjimi mocmi zelela pokazati, naj te ne pustimo tam. Oprosti mi, zelela sem ti le olajsati bolecine in da bos na drugi strani kocno spet zazivela SVOJE zivljenje, ki ga zadnjih par dni, celo mesecev, nisi vec zivela.
Zadnji vikend si mi zelo polepsala ... celo igrala si se z mano in to mi je veliko pomenilo. Mi pa smo ti ga polepsali z novimi igrackami in polno priboljski. Zadnje case, nedeljo pa sva sploh imeli zase, sva se neizmerno veliko crkljali, kar mi ne bo nihce nadomestil. Samo ti si se znala prav posebno stisniti k meni. Nikoli ne bom pozabila, kako si bila vesela, ko sem te povabila pod kovter ... prav tako zadnjo noc, ko si nemocna oblezala na tleh, k meni nisi vec zmogla, zato sem jaz prisla k tebi, kjer sva se crkljali do jutra.
Pogresam tvoje igre, tvoje vragolije ... kdo me bo sedaj ob hoji povlekel za vezalke, kdo mi bo grizel roke, kdo mi bo delil mokre poljubcke, ko se bom vrnila iz sluzbe, kdo bo tako z veseljem skocil name in me poljubckal kot si me znala le ti, ... kdo ... In tvoja prav posebna igra, ki sem te jo naucila se kot mladicka, ko si hodila k meni, kot napadalka, pocasi in cisto pri tleh ... nikoli nisi pozabila tega, se zadnji teden, ko si bila precej slabse, si me presenetila s to svojo igrico ...
In tvoja mehka dlaka, tvoja dolga useska, dolg repek in tvoja milina ... nikoli te ne bom pozabila ... MOJA SI IN VEDNO BOS OSTALA SAMO MOJA ! ! !
Gal sprasuje po tebi, me tolazi in ga zanima kako si prisla tja gor ... a jaz mu ne znam razloziti ...
... draga moja puncka ... enkrat se spet srecava ...
Nikoli te ne bomo pozabili, bila si ena in edina!!!
POGRESAMO TE ! ! ! ! ! ! ! ! !