mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 15.10.2024 : 14:50:16

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Kupujemo psička
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kupujemo psička  (Prebrano 22911 krat)
0 članov in 9 gostov pregleduje to temo.
pičika
novinec
*
Sporočil: 36


« Odgovor #30 : sreda, 21.01.2009 : 09:31:18 »

punce, malo ste zašle s smeri teme.... pa brez zamere  Undecided

artemida - tudi mene blazno zanima ožji izbor pasem!?   Wink

sama imam škotsko ovčarko, v kateri je en mejčkeno ovčarja, blazno radi bivajo v stanovanju, med ljudmi, z otroci ni problemov, le grobim otrokom se umika (vsaj naša) - moja dva nečaka jo sicer obožujeta, vendar se umakne, če ji začneta težit. obožuje sprehode, nikoli ji ne zmanjka energije, je pa tudi naša mala scrklanka. mogoče edini opomin - vzgoja mora biti dosledna, a nežna (nobenega tepeža, nadiranja,... saj so dokaj občutljivi psi - moj oče jo je enkrat s časopisom po riti in ga je en teden postrani gledala - nikoli več ni tako reagiral)  Roll Eyes

torej - izbor pasem?
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #31 : sreda, 21.01.2009 : 10:45:33 »

sabrina, jaz sem včasih tudi tako razmišljala kot ti. Prišla pa sem do zaključka:

-če si nekdo želi prav dotično pasmo, npr. samojeda, ne bo nikoli tako zadovoljen z enim mešancem s samojedom, kot s pasemskim psom. Ker si prav to pasmo želi. Zna se zgoditi, da ta pes, ki si bi ga izbrali po "sili razmer" ne bo tako priljubljen, ga ne bodo imeli tako radi, itd. In kaj si potem naredil ?  Nič.

Zato, če si ljudje želijo določeno pasmo, jaz še kako razumem. Pa ne da si želim jaz, jaz imam doma vse, kar sem si kdaj želela. Mojega medvedka Bučka, on je moj in moj bo, in mi je najlepši na tem svetu. Ker sem si ga sama izbrala, čisto sama, in je po mojih željah.  Wink
Logiran
sabrina
rad pišem
****
Sporočil: 290


« Odgovor #32 : sreda, 21.01.2009 : 13:48:20 »

Sploh ne zelim vec komentirat se manj pa sodelovat na forumu moj pes, kjer lahko pisem samo ti sto kar nekdo zeli slisat vse ostalo je narobe.  Moj post si je vsak razlagal po svoje in na koncu me se zalite. Nimam nic proti pasemskim psom, podpiram zavetišča kolikor pac lahko in bom se naprej.
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #33 : sreda, 21.01.2009 : 13:56:57 »

sabrina, žal lahko rečem, da si tudi ti po svoje razlagaš nekatere poste, tudi mojega. Resnično mi je žal, da je tako, ker te res nihče ni napadel. Je že res tako, da ima vsak svoje želje, drugačne od vseh ostalih, in tudi jaz sem za to, da se čimveč psov pobere iz zavetišč, vendar če si nekdo želi pasemskega psa, prav določeno pasmo, ga je škoda silit v kaj drugega, saj si ravno to želi.

Ti dam primer:

Micka si želi samojeda, jaz pa o njenih željah nočem nič slišati, in ji pripeljem domov kitajskega golega psa. A misliš da bo zadovoljna ?

Čisto vseeno je, in tukaj res ne delamo razlik, ali imaš željo po mešančku ali po pasemskemu psu, gre se le za to, da boš imel doma psa, ki si ga boš izbral po svojih željah. In z njim boš srečen, in on bo s tabo, in vse bo v redu.  Smiley
Logiran
sabrina
rad pišem
****
Sporočil: 290


« Odgovor #34 : sreda, 21.01.2009 : 14:01:01 »

Branka, nisem mislila tebe.
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #35 : sreda, 21.01.2009 : 14:06:33 »

O.K.  Wink Ampak se strinjaš s tem, da imamo vsi drugačne želje ? Ter da Micka ne bo zadovoljna s kitajskim golim psom ?  Roll Eyes

Mal sem zašla... Grin
Logiran
ARTEMIDA
novinec
*
Sporočil: 1


« Odgovor #36 : sreda, 21.01.2009 : 15:16:43 »

Berem in se smejem...kako smo ljudje. Beremo eno, vidimo drugo in razumemo prav tretje  Grin. Ja, sem imela globji pogovor s PETIT, ki je seveda vse prebral in se mu ni zdelo nič takega. Enostavno nesporazum...jaz pa globoko užaljena Wink. No, prav...glede na to, da je kinolog in marsikaj vidi drugače kot jaz, mogoče bolj objektivno...mu verjemem.
Pa ne razumite narobe, z mojim vprašanjem vas nisem imela za norca...moj dragi je res kinolog, je pa tudi trmast Cheesy. Dal si je v glavo bokserja in zdaj druge izbire ne vidi. Potem sva vzela knjige v roke in internet in iskala pse, ki so kolikortoliko čuvaji, srednje rasti in primerni za stanovanje in otroke. Glede šolanja in truda s psom se sploh ne sekiram...oba mu bova posvečala vso pozornost, ki jo potrebuje...poleg tega on to zna, jaz pa se bom pač učila.
No, ko sva tako iskala, ni veliko izbora...vsaj meni se zdi...on pa je itak že odločen Wink.
Mogoče poleg bokserja pride v poštev škotski mejni ovčar ali pa srednji šnavcer...mogoče še katera druga pasma, na katero nismo dali pažnje. Zato sem potem sem skočila in vprašala. Naletela sem na zid, ki ga nisem razumela, ker sem vse počela z dobrim namenom. To je pa tudi vse. Upam, da nisem spet kaj zafučkala in znova povzročila jezo.
Lep dan...
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.405


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #37 : sreda, 21.01.2009 : 15:43:59 »

Hehehe, ARTEMIDA, dobrodosla med "cudaki" Grin.
Sem vesela, da si prezivela krst Tongue.

Nic se ne boj, temvec se prepusti. V vse pasme, ki si jih omenila, je treba vloziti ogromno truda, kot seveda v vsakega mladica, vendar sta vsaj bokser in mejni ovcar pasmi, ki potrebujeta mnogo nase energije, potrpljenja in vztrajnosti tudi kasneje, ko veliko drugih pasem ze pride v "mirnejsa zivljenjska obdobja". Sta pa oba zagotovo taprava za druzine, ki vedo, kaj pomeni imeti psa in ki so aktivne. Nekako sem prepricana, da bokserju pri vas ne bo nic manjkalo, le nikogar v druzini ne sme prevzeti njegova ljubkost in klovnovstvo (tudi prvi dan ne Wink), pa bo vse v redu. Pa otroke je treba od zacetka naucit, kje so meje tezenja psu (in obratno, seveda).
Logiran

Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #38 : sreda, 21.01.2009 : 15:51:39 »

Ja sorry ampak res je težko izmed toliko pasem svetovati nekomu preko interneta za katero pasmo naj se odloči. Vsak ti po moje lahko svetuje samo o pasmi, ki jo ima in s katero ima izkušnje.

Imam pa še eno, mogoče neumno, vprašanje ampak res ne vem: nikoli nisem razumela kaj človek pravzaprav pričakuje od psa, ko išče psa čuvaja. A mora pes veliko lajati, a mora vsake obiski pozdraviti z renčanjem in laježem, a mora biti pretirano zaščitniški do članov družine? In če je pes mišljen kot hišni, torej bo bival notri kaj potem pomeni, da mora biti čuvaj? In kaj naredite, če se izkaže, da pes ni čuvaj po vaših pričakovanjih.  Res ne vem, ker nikoli nisem imela čuvaja, no mogoče je Gal čuvaj, ker se začne dreti kot norec še če mi telefon zvoni kaj šele, če si kdo drzne iti mimo naših vrat.
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #39 : sreda, 21.01.2009 : 15:56:39 »

Evo, imaš doma čuvaja  Wink Za mene je čuvaj tisti pes, ki je bolj dovzeten za kakšne zvoke, premikanja, itd. Pri nas Bučko ni čuvaj - ga ne zanimajo lujdje, ki hodijo mimo, dočim Pika je čuvajka, ker me vedno veliko poprej opozori, da nekdo prihaja. To bi bila moja definicija čuvaja. Po moje pa ima skoraj vsak drugačno... Wink
Logiran
ARTEMIDA
novinec
*
Sporočil: 1


« Odgovor #40 : sreda, 21.01.2009 : 16:25:38 »

Se kar strinjam z Branko. Psica, ki jo ima moj dragi, ni čuvajka...ima druge naloge :-). Če bi ponoči prišli tatovi, bi lahko vse mimo nje odnesli...tudi njo z njenim ležiščem vred :-))).
Logiran
tina.g
rad pišem
****
Sporočil: 456


« Odgovor #41 : sreda, 21.01.2009 : 20:34:25 »

Zame je čuvaj pes, ki opozori z laježem na prišleke in ki se pomiri takoj, ko je lastnik zraven.
Logiran
urmil
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #42 : sreda, 21.01.2009 : 21:08:44 »

Buci čuvaj Grin  Cheesy- pardon, mogla sem napisat.
Logiran
PETIT
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 124


« Odgovor #43 : četrtek, 22.01.2009 : 09:17:48 »

He,he...v ožjem izboru je tudi nemški kratkodlaki ptičar...tko, da še mal zakompliciramo Grin Grin


dve vprašanji sta mi izstopali te dni v tej debati in sicer:
Kaj je pes primeren za otroke?
Tak, ki je igriv in ki ti ne poje otroka. Tudi štorasti psi obstajajo in vihravi, tako kot je napisala Jana in to tudi ni dobro za otroka.

Kaj je pes čuvaj?
Relativno! Za nekoga je dovolj tak ki opozori z glasom, za drugega je potrebno, da je pes sposoben tudi fizično ubraniti. Stvar okoliščin pač.
Logiran
PETIT
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 124


« Odgovor #44 : četrtek, 22.01.2009 : 09:18:36 »

Hkmm..tokrat sem pisal zares jaz Grin
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Kupujemo psička
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines