Dolgo se že nisem oglasil z novicami......
Izvedel sem, da je umrla moja mami
(moja prava mami, pasja mami, da ne bo pomote
). Slišal sem šefico, ko se je po telefonu pogovarjala in izvedela, da je moja mami menda pojedla strup za podgane.
Stara je bila le 4 leta, zdravniki so imeli upanje, da jo bodo pozdravili, a so po slabih dveh mesecih ugotovili, da ji ni pomoči.
Dogovorjeno je bilo, da ji bodo v ponedeljek dali "večno" injekcijo, ampak je Živa (tako ji je bilo ime) umrla v nedeljo na svojem domu. Naj počiva v miru z vsemi pasjimi prijatelji. Tam, kjer je zdaj, je nič ne boli.
Zdaj moja šefica pogleda vsako stvar, ki mi zadiši na tleh in preverja, kaj dam v usta
(če sem čisto pošten, zadnje čase ne smem več nič dajat v usta).
Pa to še niso vse novice. Ker sem jaz bolj divje sorte, se je tu pa tam zgodilo, da sem med "divjo" igro dvignil zadnjo tačko, moji šefici pa to nikakor ni bilo všeč, zato je letela k mojemu veterinarju.
Ker ga tisti dan ni bilo, se je pogovarjala z zdravnico, ki ga je nadomeščala in ko ji je moja šefica povedala, da dvigujem tačko, je bila diagnoza v trenutku postavljena. Pogačica.
Zdravnica je moji šefici naročila, da mi ne sme dat jesti (beri: da me mora stradat
) od 18.ure zvečer do naslednjega dneva 9.30, ker mi bodo slikali nogo in moram biti tešč (menda bi me naj malo tudi uspavali pred slikanjem).
Naslednji dan je bil prisoten moj zdravnik in je po pogovoru s šefico podal strokovno mnenje: res je pogačica, ampak ni potrebno slikanje, pa tudi operacija ne. Juhuhu!
Šefici je demonstriral izpah (priznam, da ni nič bolelo) in ji naročil, da mi vsaj mesec dni ne sme dovoliti igre z drugimi psi (to pa ne vem, kako bo izvedljivo
).
A glej ga zlomka, moja šefica se drži tega, kar je zdravnik naročil in zdaj revež trpim še pomanjkanja igre z mojimi prijatelji.
Kot da ni dovolj, da so me po nepotrebnem stradali, zdaj pa se še igrat ne smem. Ampak jo bom ubogal, ker če se bova oba držala zdravnikovih navodil, se bo stanje izboljšalo in ne bo potrebno operirati.
Drugače pa uživam pravo pasje življenje.
Lep pozdrav vsem.