o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
torek, 26.11.2024 : 05:57:24
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
aktualno
|
vroče teme
|
Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje
| Tema:
Napad na mojega psa
Strani:
1
...
12
13
14
15
16
[
17
]
18
19
20
21
22
...
25
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Napad na mojega psa (Prebrano 58704 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
urmil
rad pišem
Sporočil: 348
Re: Napad na mojega psa
«
Odgovor #240 :
petek, 07.11.2008 : 10:18:13 »
Očitno pomaga sklicevanje na psa al kak
Pes ni kriv, kriv je tisti, ki ga ne zna vzgojit tako kot je treba oz. poskrbet zanj tako kot je treba in to je vsekakor lastnik- vsaj za moje pojme.
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.488
«
Odgovor #241 :
petek, 07.11.2008 : 12:17:41 »
Citat: Klavdija , sobota, 01.11.2008 : 20:52:30
..jaz bi samo pripomnila; kateri butl ima privezanega brez nadzora dobermana pred trgovino???
Neodgovornost do amena!!!!
No, poznam lastnika ki svojega D.A. samca tako pusti pred trgovino s komando "čuvaj"..ni kaj, problem je če ti manjka samozavesti. Al pa drugo lastnico, ki svojo psico prav tako pušča spuščeno pred trgovino, češ da se mora navadit čakat tudi spuščena..nevem, jaz nimam tolk jajc. Konec koncev lahko tako kot D.A. mnogokrat posluša nos, ne pa oči in gas pred avto, pa tudi če ni D.A., je pes le pes.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
Sporočil: 4.474
«
Odgovor #242 :
petek, 07.11.2008 : 13:02:14 »
Če nekomu uspe psa tako dobro izšolati, da ga res 100% počaka, potem vsaka mu čast. Jaz sem imela nekoč davno eno tako. Ki sem jo enkrat pred trgovino celo pozabila in sem se šele doma spomnila kje sem jo pustila. Seveda je bila še vedno tam. In ko ji je en mulc enkrat ko je bila na prostoru vrgel petardo (zaradi moje reakcije na to nesramnost njegovi starši še zdaj ne govorijo z nami) se je premaknila točno za en meter, drugega nič.
No od zdajšnjih si nobene ne upam pustiti neprivezane, ker bi se prav lahko zgodilo, da bi se naveličala in prišla za mano v trgovino ali pa bi se lepo odpravila sama domov. Tiste, ki zna v določenih situacijah tudi ugrizniti, če je izzivalec diovolj nesramen ali pijan, pa pred trgovino raje sploh ne puščam.
Logiran
nyssa
rad pišem
Sporočil: 438
«
Odgovor #243 :
petek, 07.11.2008 : 13:18:24 »
Kaj pa, če bi kdo želel odpeljat vašega psa, ko vas čaka pred trgovino - kako bi reagiral pes?
Logiran
Lanabela
živim tukaj
Sporočil: 4.474
«
Odgovor #244 :
petek, 07.11.2008 : 13:27:07 »
So poskušali. Dvakrat. Ena je šla lepo pridno z njim do konca parkirišča, potem je pa nenadoma potegnila glavo nazaj - dobro vedo kako se sname ovratnico, kadar je to nujno - in se odpravila sama domov, drugo je pa hotel odpeljati tipček s kolesom, je šla do prvega vogala, uporabila isto finto in prišla nazaj pred trgovino.
Tiste, ki je bila neprivezana pa itak ni bilo mogoče spraviti s prostora.
No, če bi bil tat kakšen izkušen profi, bi vsekakor lahko ukradel katerokoli, ampak tak bi mi jo lahko ukradel tudi iz vrta ali iz hiše, če bi mu bilo dovolj do tega.
Pa še nekaj. V obeh primerih so bili očividci zelo prijazni in so me obvestili, da se pred trgovino nekaj dogaja - enkrat celo varnostnik po zvočniku.
Logiran
frigga
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.577
«
Odgovor #245 :
petek, 07.11.2008 : 13:27:33 »
Jst sem Sisi samo enkrat vzela sabo in pomoje je bil to najhitrejši nakup, kar sem jih kdaj opravila, poleg tega, da sem pol stvari pozabila kupit, ker sem tko hitela, sem nonstop hodila čekirat, pred vrata, če je še zunaj.
In ravno zaradi tega ne vzamem več Sisi s sabo v trgovino, ker bi me bilo preveč strah, da je ne bi bilo več zunaj parkirane. Mogoče paničarim, ampak raje vidim, da počaka doma, ker vem, da bi šla ona veselo z vsakim, ki bi jo mal lepš pogledal.
Logiran
Moon
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.642
«
Odgovor #246 :
petek, 07.11.2008 : 13:28:07 »
Jaz imam Staffordko, pa jo tudi lahko pustim brez problema (tok tok) privezano pred trgovino. Zdej pa, ce bo en ji psa prisel porinit pod nos to ni moj problem. Ona je pripeta in tisti 1m ji nikakor ne da priloznosti da bi kaksnega zagrabila. Tudi Chucka recimo (DA) sem lahko vedno pustila pripetega pred Napredkom v Domzalah, pa ni blo nikol problema.
Logiran
Klavdija
odvisnež
Spol:
Sporočil: 868
«
Odgovor #247 :
petek, 07.11.2008 : 13:37:05 »
Citat: Desobediencia , petek, 07.11.2008 : 12:17:41
No, poznam lastnika ki svojega D.A. samca tako pusti pred trgovino s komando "čuvaj"..ni kaj, problem je če ti manjka samozavesti. Al pa drugo lastnico, ki svojo psico prav tako pušča spuščeno pred trgovino, češ da se mora navadit čakat tudi spuščena..nevem, jaz nimam tolk jajc. Konec koncev lahko tako kot D.A. mnogokrat posluša nos, ne pa oči in gas pred avto, pa tudi če ni D.A., je pes le pes.
Jaz pač nisem za puščanje psov kjerkoli....in kadarkoli..pa ne glede ali pred trgovino, zdravstvenim domov....vseeno. In ja..vseeno za kakšno pasmo gre.
Pa če bi bila v psa še ne vem kako sigurna...
Lahko se zgodi čisto kaj nepredvidljivega...in pes odreagira...ne vem..čist ena skrajnost...gre kakšen komaj hodeč otrok..in ga povleče..kaj vem... če drugega ne...pride do negativnih izkušenj.
In če je v "igri" celo doberman....potem vemo kje smo...zato sem tukaj še posebej občutljiva...
Dovolj je, da se samo premakne..in otroka podere....In že pišejo Novice.
Jaz celo vidim, da eni starši pustijo otroka v vozičku pred trgovino...tako, da me v bistvu nič več ne čudi.
Jaz pa na to gledam čisto enako.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
Sporočil: 29.418
Sijejo zvezdice na nebu ...
«
Odgovor #248 :
petek, 07.11.2008 : 13:40:39 »
Moon in vsi ostali, motite se, ce menite, da je dovolj privez psa na 1m strik pred trgovino, ne glede na to, koliko zaupate svojim psom.
Zgodba, ki nosi nauk: Pred leti se je zgodilo sredi Velenja, pred bivso Namo. Mlad rottweilc je lepo cakal na lastnika, pripet na striku za ograjo. Priblizal se mu je cepec, stopil dovolj blizu (kaj mu je delal, ne vemo) in pes ga je zagrabil za speh na trebuhu. Seveda cez oblacila.
Izid: Lastnik je placal oblacila in vse ostalo.
Hm, glede na to, da hodi okrog vse sorte narod, se sama ne upam pustiti pred kaksno stacuno nobene od psic, ceprav je Bali med tistimi psi, ki se jih vsi bojijo in hodijo okrog na dalec, Luna bi skocila vsakemu na vrh glave, ce bi le lahko, Lara pa bi rencala ko zmesana ze na mimoidoce, ce bi bila sama, kaj sele na koga, ki bi stopil blize.
Vedno vec je ubrisanih, ki menijo, da je pes (tudi, ce je lastnik zraven, kaj sele ce ga ni) za meckat in slatat. Sama raje ne raskiram in ne izpostavljam psic takim cepcem.
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
nyssa
rad pišem
Sporočil: 438
«
Odgovor #249 :
petek, 07.11.2008 : 14:20:25 »
No, jaz svojih načeloma ne puščam pred trgovino - Paxxa bi pač lahko vsak odpeljal ali pa bi se mu strgalo, če bi zagledal kako mačko, Gaja pa bi verjetno pogrizla vsakega otroka, ki bi se spravil božat ''malega kužka''.
Enkrat sem pustila Paxxa pred trgovino, ker se mi je mudilo in nisem imela časa peljat njega domov pa nazaj v trgovino, sem ga privezala na kandelaber pred vhodom in šibnila po mleko. Zunaj sem bila v cca. petih minutah in kaj sem zagledala? Enega psa, spuščenega, kako hodi pred Paxxom cel nasršen in v sklonjenem položaju. Paxx je sedel in gledal proti vratom ter se oblizoval. Lastnika nisem zagledala, sem pa spodila psa stran in po hitrem postopku odkurila s Paxxom domov.
Bojim se tudi, kako bi reagirali moji psi na pjance in tečne pse...zato jih raje ne puščam samih, če ni res nujno in le, če vem, da bom zelo hitro opravila.
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.197
«
Odgovor #250 :
petek, 07.11.2008 : 14:31:35 »
Jaz pa svojega že odkar ga imam puščam pred trgovino. Ni bilo do sedaj še nobenega problema. Moram pa ga privezati tako, da lahko gleda skozi okno v trgovino, da me vidi. Se tudi premakne ne, okolica ga takrat ne zanima. Otroci, ki se mu približajo ga božajo (nevem kje so takrat starši-hvala bogu je pes prijazen), vendar ga ne zanimajo, on gleda proti vratom kdaj bom prišla ven. Kot kip je takrat
Logiran
skogkatt
midi
Spol:
Sporočil: 5.691
Dogs have owners, Cats have staff ;)
«
Odgovor #251 :
petek, 07.11.2008 : 14:33:36 »
Ni šans, da pustim svojega samega pred trgovino. Čist preveč me je strah, da se kaj zgodi. Pa en k*** kaj bi nabavila, ker bi bila v mislih skoz pri tem, kaj se zunaj dogaja
Bi me kap, da pridem ven, pa ga ni več
Si splo ne predstavljam! Ne ne, pes počaka doma ali v avtu. Tam se tudi on najbolje počuti
Logiran
♥
Reševanje princeske Neli
♥
>
Summer Of Love
<
branka
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 8.174
«
Odgovor #252 :
petek, 07.11.2008 : 14:35:06 »
Imaš pa srečo, zalarjeva, da imaš takega psa. Moj tuli in zavija vse do takrat, dokler ne pridem ven. Če ga vzamem s sabo v trgovino, grem lahko kvečjem po cigarete
drugače pa ga tudi jaz raje pustim v avtu, tam je pa kar miren. Še kar, no...
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.197
«
Odgovor #253 :
petek, 07.11.2008 : 14:51:02 »
Ga tudi jaz vidim ves čas (ponavadi hodim v bližnji mercator in ga lahko vidim, on pa mene) in on ves čas noter gleda kje sem
Logiran
Moon
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.642
«
Odgovor #254 :
petek, 07.11.2008 : 14:51:25 »
Citat: zalarjeva , petek, 07.11.2008 : 14:31:35
Jaz pa svojega že odkar ga imam puščam pred trgovino. Ni bilo do sedaj še nobenega problema. Moram pa ga privezati tako, da lahko gleda skozi okno v trgovino, da me vidi. Se tudi premakne ne, okolica ga takrat ne zanima. Otroci, ki se mu približajo ga božajo (nevem kje so takrat starši-hvala bogu je pes prijazen), vendar ga ne zanimajo, on gleda proti vratom kdaj bom prišla ven. Kot kip je takrat
No saj, ravno zaradi tega ker je tudi pri nama s psico tako, jo lahko vzamem sabo. Ker isto ona caka name kot kip, pa ce je kdo z njo zunaj al pa je sama..
Verjamem da lahko mimogrede pride do problema, ampak je takrat sploh nic ne zanima in lepo sedi in gleda cez vrata v stacuno. Tamalih dveh pa ne puscam, ker se vtakneta v vsakega psa, pa se lazje bi ju kdo odpeljal. Jolly glede takih stvari precej bolj zaupam kot malim dvema.
Logiran
Strani:
1
...
12
13
14
15
16
[
17
]