mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 04.11.2024 : 23:38:25

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: francoski buldog - čvek
Strani: 1 ... 39 40 41 42 43 [44] 45 46 47 48 49 ... 337   Dol
Natisni
Avtor Tema: francoski buldog - čvek  (Prebrano 321209 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
žuža
rad pišem
Sporočil: 388

« Odgovor #645 : torek, 26.04.2005 : 21:07:51 »

Živijo baguska,
Naša Žužika je ušeska prav kmalu našpičila, kot vidiš iz slikce. Tvoj Tori je prav luštkan žabonček.Slikice so zelo lepe. Težek je pa za svojo starost res. Moja Žužika ima 5 kg, pa je stara že cele 4 mesece.
Ali imajo vaši ljubčki tudi navado skrivat kostke? Naša Žuži jih skriva po celem stanovanju, potem jih pa išče kot nora. Drugače pa tudi jaz komaj čakam, da pridem iz službe in pocrtljam mojo Žužiko.

Pan, ti pa mi prosim pošlji mail. Na voljo sta še dve psički iz Žužinega legla.
Se slišimo v soboto.
Logiran
baguSka
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 742

« Odgovor #646 : torek, 26.04.2005 : 21:34:15 »

Ja Tina hvala za opozorilo. Sem prebrala navodila za uporabo foruma, ampak res nisem vedela da je potrebno bit tok natančen. Moj prvi post je bil res žargonski, vendar sem se kasneje že popravila. Wink

Skrbi me pa tole za ušeska, saj bo Tori v četrtek star že 11 tednov. Sicer se mu sem in tja ušeska že postavijo rahlo pokonci, vendar ne še čisto.  Undecided Samo njegovemu bratcu - sosedu Beniju, pa se zaenkrat ne dvignejo še niti malo, zato ne vem..  Roll Eyes Tudi nekaterim drugim v leglu se še niso postavila pokonci, je pa res da so se dvem psičkam že pri 6-ih tednih.

Torči tudi obužuje razne tele copatke in kosti iz kože in mišic, vendar jih pušča povsod po stanovanju, tako da se ponavadi ob njih še spotikamo, kaj šele da bi jih iskali. Grin Cheesy

Še eno vprašanje imam glede ušeskov: ali imajo tudi vaši na ušesku vtetovirano številko ali je to samo pri Toriju, ker mi je to blazno čudno glede na to da imajo dvignjena ušeska in se številka kar precej vidi.  Undecided
Logiran
pixy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 86

« Odgovor #647 : torek, 26.04.2005 : 21:49:15 »

Baguska,
ne se sekirati preveč zaradi ušeskov - se bodo že dvignila Wink Če te pa res močno skrbi, je pa najbolje, kot je rekla že Tina, da se oglasiš pri vzrediteljih.
Šan ima tudi vtetovirano številko v svojem uhlju, ki se je pa ne vidi več. Tudi mene je to "skrbelo" na začetku, še posebej zato, ker je imel Šan takrat še "roza" ušeska in je tista koda kar sevala ven!  Cheesy Sedaj, ko se mu je pa koža (in dlaka) potemnila, kode sploh ni več videti! Tako da kar brez skrbi! Pa tudi če bi se videla, bi ob lepoti tvojega kosmatinca tako ali tako zbledela  Wink
Logiran
marjana
odvisnež
Sporočil: 554

« Odgovor #648 : torek, 26.04.2005 : 23:37:10 »

Baguska nic ni nenavadnega, če pse tetovirajo v ušeska, čeprav je ravno zaradi občutljivosti ušes francozov Hugo tetoviran v stegno. Mislim, da je še čas in se bodo tvojemu lupčku ušesa kmalu našpičila.

Hugo nič ne skriva igrač, prej obratno, pusti jih na zelo vidnih mestih, da bi jih ja čim prej opazili in se z njim igrali.  Grin

T.

Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.533

« Odgovor #649 : sreda, 27.04.2005 : 12:41:49 »

Kar se tiče tetovaže- Bubica v Srbiji ni bila tetovirana, saj mi je vzreditelj povedal, da ne zaupa tetoviranju v ušesa pri francozih (ravno zaradi tega, ker so potem lahko problemi pri postavljanju, saj nekaterim pri tetoviranju poškodujejo hrustanec). Ker pa je tam težko dobiti nekoga, ki tetovira v stegno, mladičev ni dal tetovirat. Rekel mi je, naj dam Bubo tetovirat v stegno pri nas, če to želim, ampak tega potem nismo naredili, saj je pri 4ih mesecih dobila čip- se mi pa zdi čisto brez veze, da bi imela dve identifikaciji, pa še tetoviranje v stegno baje ful boli (in tudi ni nujno, da se številka dobro vidi). Sicer pa smo v prehodnem obdobju in tetoviranje kmalu ne bo več potrebno, samo še čip (ki pa je za mladiče, skotene od leta 2003 naprej, obvezen).

Glede igračk ima pa tudi Buba podobne fore- igračo zakoplje med blazine na kavču, potem pa jo "išče" in razmetava blazine naokoli  Grin Kot da ne bi vedela, kam je igračko dala...  Drugače pa prime igračko, te z njo sune v nogo, v stilu "igraj se z mano", ko pa jo hočeš vzet, se umakne. Postopek se seveda ponavlja, dokler se nama to da, ona se seveda ne naveliča tako hitro  Roll Eyes Najljubša igračka pa je oranžna žogica z bunkicami, ki ji jo prinesel GregorF lansko poletje  Wink S to žogico tudi zaspi v gobčku  Cheesy
Logiran
Moon
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.642

« Odgovor #650 : sreda, 27.04.2005 : 18:26:53 »

Ojla. Mojmu cukru je ime Tor - beri Torči hehe.

http://baguska.moj-album.com/
Full je luskan. A rodovnik ima?
Logiran
baguSka
odvisnež

« Odgovor #651 : četrtek, 28.04.2005 : 08:05:13 »

Moon hvala.  Wink
Ja Tor ima rodovnik.
Logiran
GregorF
odvisnež
Spol: Moški
Sporočil: 670

« Odgovor #652 : četrtek, 28.04.2005 : 08:39:00 »

Marjana...
Sem slisal, da ste zavili v Kocevje! Kako je bilo? ....Mi gremo v soboto...
Logiran
GregorF
odvisnež

« Odgovor #653 : četrtek, 28.04.2005 : 13:53:15 »

Baguska...
Ja nasa je tetovirana v stegno....
Za usesa se ne sekiraj...
Za grizenje pa najbolj priporocam jelenove roge-ali kako podobno rogovje, ki ga dobis pri lovcih...nima nobenega vonja in ne rata sluzasto-zobe si tako dobro drgne da skoraj ne rabis vsak dan cistiti zobe, je pa seveda ovisno koliko casa gloda roge (10 cm dogg rog in debel cca 5-6 cm)...Mas pa luskanga francozka...
Logiran
baguSka
odvisnež

« Odgovor #654 : četrtek, 28.04.2005 : 15:18:23 »

Ojoj.. ne maram lovcev. Cry

Zaenkrat je čist navdušen nad grizenjem enih copatkov iz kože in volovih mišic al neki tazga in to skoraj non-stop. Grin

Ja res je čist luškan naš Torči - tko kot vaša in mislm da bo celo imel tok velika ušeska kot vaša. Wink
Logiran
marjana
odvisnež
Sporočil: 554

« Odgovor #655 : četrtek, 28.04.2005 : 16:16:50 »

Zdravo,

Gregor res smo bili na obisku v Kočevju. Glede na komentarje, kako da je Hugo predebel in mora shujšati, pa da nima prave linije itd.  Huh, sem bila že zaradi njegovega zdravja zaskrbljena ter sem potrebovala strokovno mnenje.  Pa so mi profesionalci iz Kočevja odgnali skrbi, češ da je lepotec in nam ni treba na dieto. Ne vem, kdo je tega bolj vesel, jaz ali Hugo.  Grin Bomo pa počasi prešli na ta odraslo hrano.

Ko smo prišli, so francozki, kot vedno, pridivjali do ograje in veselo pozdravljali - mislim, da je bil to raj za Hugiča, ki se je kar takoj udomačil in si zavojeval njihov travnik. Kakšna cartka je Megi, sicer je najmlajša, a ima že vse malo pod "pod kontrolo". Hugo je bil nad njo čisto navdušen in sta se neumorno lovila. Moram reči, da smo se imeli res lepo.   Cheesy

Tanaj
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.533

« Odgovor #656 : četrtek, 28.04.2005 : 22:54:30 »

Hura za Hugiča  Cheesy  Ni mu treba na dieto  Wink Sigurno je trenutno najbolj srečen francozek na tem planetu  Grin No, vidiš, da je bila panika brez potrebe- drugič ga rajši ne primerjaj z Bubico, ki je za buldogca res malo presuha  Tongue Je ne moremo in ne moremo pripravit do tega, da bi pojedla dva normalna obroka na dan- trenutno kuhamo  Roll Eyes , na "sporedu" je bila danes polentka s sardinicami- hudiček mali je skoraj pojedel še skledo, če je ne bi pravočasno umaknila...

GregorF, kje pa kupuješ tiste rogove za glodat? Smo malo zanemarili "glodalne naprave", tistih sluzastih pa ne maramo, ker smrdijo  Angry Nekaj časa smo bili navdušeni nad tistimi copatki, pa je zanimanje usahnilo...

Baguska, za Torčija pa ni panike, ušeska se bodo že dvignila- eni francozki so pač med bolj lenimi in so jim pokončna ušeska bolj zadnja skrb  Wink
Logiran
sanci_cat
odvisnež
Sporočil: 947

« Odgovor #657 : četrtek, 28.04.2005 : 23:12:19 »

A je mogoče tukaj gor lastnik enega izmed dveh francozov, ki sta v Nm?
Spoznala sem na sprehodih namreč dva samčka. Močna kot hudič, pa nisem verjela, da sploh lahko tako malo bitje potegne kot kak 3x večji pes!

Lp, Sanja
Logiran
GregorF
odvisnež

« Odgovor #658 : petek, 29.04.2005 : 09:11:04 »

Hi...Marjana
Ja super da ni diete...No tudi meni se ni zdel predebel...nimam cisto obcutka za samcke ampak postava od Atkota je tista, ki mi je naj...Francozi so buldogi in postava moar biti kompaktna....A je bilo kaj lobusumja v leglu?

Hi...Tina
Ce poznas kaksnega lovca...to so odpadli rogovi-ko srnjad menja rogove...ne smrdijo cisto nic in nasa se zamoti vsaj 1/2 ure na dan z glodanjem...
Logiran
baguSka
odvisnež

« Odgovor #659 : petek, 29.04.2005 : 12:43:53 »

Marjana, ker sem nova in še ne 'poznam tvojga malčka', me res zanima zakaj naj bi bil premočen ali kaj že?? Undecided Me res prav zanima, saj tudi moj raste ko hudič. Star je 11 tednov in ima sedaj že 5,5 kg Roll Eyes in je za pol večji od ostalih. Undecided Res ne vem kaj mu je.. Priznam pa da je kot da nebi jedel 3x na dan. Grin Cheesy
Logiran
Strani: 1 ... 39 40 41 42 43 [44] 45 46 47 48 49 ... 337   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: francoski buldog - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.