mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 02.10.2024 : 23:22:23

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: francoski buldog - čvek
Strani: 1 ... 29 30 31 32 33 [34] 35 36 37 38 39 ... 337   Dol
Natisni
Avtor Tema: francoski buldog - čvek  (Prebrano 315888 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Katja K.
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 466


« Odgovor #495 : sobota, 09.04.2005 : 09:42:04 »

Hvala Pixy. Daj nas še ti razveseli s kakšno novo slikico Šana!

Ja, na fotkah res izgleda, da je Jiri bolj "šefovske sorte"... čeprav sta se ta dva maldička na slikah oba kar sama vrgla na hrbet, ko so se začeli igrat. Sploh lastnik bigelčka je bil zelo začuden nad tem, je rekel da mali tega sicer ne počne.

Jiri ima zelo rad vse pse, skoraj ponori od veselja ko kakega sreča in z vsemi bi se takoj igral. Če drugemu psu ni do tega, pa toliko časa skače vanj in ga milo gleda, da si pribori kako minutko njegove pozornosti ali pa vsaj kak zdolgočasen bevsk.  Roll Eyes Seveda podobno poizkuša tudi na mačkah, do zdaj brez uspeha. Grin

Vsak najbolje pozna svojega psa in njegove zmožnosti in prav verjamem ti, da je Šan pot zmazal za malico. Kljub ne ravno športnemu izgledu so naši divjaki očitno pravi atleti.  Smiley Mi našega kar malo nazaj držimo, ker sploh nima mere. Divja in se igra dokler dobesedno "dol ne pade" sredi akcije. 
Logiran
JennyK
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 435


« Odgovor #496 : ponedeljek, 11.04.2005 : 08:23:01 »

Joj, Katja - nore fotke, zares!!! Jiri je res pravi car!!!  Kiss  Kiss  Kiss  Kiss  Kiss
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #497 : ponedeljek, 11.04.2005 : 08:35:04 »

Iiiiiii, kakšne lepe fotke- Jiri je res lepotec  Kiss Pa tole podrejanje- zgleda je to kar lastnost francozkov, Buba to počne z vsakim psom, ki se ji pusti  Wink Nazadnje se je dobesedno vrgla na mladička kraljevega pudlja, tako da revež sploh ni vedel za kaj gre, pa tudi premaknit se ni mogel. Ko sta se "zmenila", kdo je šef, se je pa začelo dirkanje  Grin

Pixy,
ne se sekirat, da mučiš psa, tile mali štruklji imajo namreč presenetljivo veliko kondicije, vsaj pri Bubici sem to opazila. Je pa res, da vsakodnevni dolgi sprehodi ful pomagajo, daleč od tega, da bi bilo kaj narobe. Nam vsak reče, da je presenečn, koliko kondicije ima Buba. Tudi po celodnevnem pohajkovanju po naravi, se ji doma še vedno trga in nori. Potem pa zaspi kot top in zraven smrči kot star dedec...

Pozdravček vsem,
Tina
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #498 : četrtek, 14.04.2005 : 16:03:54 »

No, da ne bo tale tema čisto zamrla, me nekaj zanima: ali imajo vaši francozki lepotci dostikrat vneta ušeska? In kaj ponavadi naredite v tem primeru (kakšna domača zdravila ali takoj k veterinarju)?
Bubici so se namreč vnela oz. je verjetno fasala kakšne glivice, glede na to, da ji ušesca smrdijo po kvasu  Tongue Sicer se ne more praskat, ampak se drsa z glavo po tleh (tam, kjer imamo tapison), najraje ob kavču- najprej po eni strani, potem obrne, nastavi še drugo uho in drrrrrrr, še eno rundo  Roll Eyes
Logiran
Katja K.
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 466


« Odgovor #499 : četrtek, 14.04.2005 : 16:35:52 »

Ubošček mali... Kiss Kako je iznajdljiva!  Cool
Žal ti ne morem dat nobenega pametnega nasveta, ker Jiri še ni imel teh problemov (trkam na les). Jaz vedno takoj najprej pomislim na veterinarja. Držim pa pesti, da boste vnetje čim prej odpravili.

Verjetno si že sama poiskala po mojpes.net-u kaj o tej temi. No, če nisi:
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,422.0.html

http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,209.msg35538.html#msg35538

http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,938.msg59140.html#msg59140

Na temi o dalmatincih :
Pozoren moraš biti na vnetje ušes. Pes začne tresti glavo in si praskati ušesa. Takoj je potrebno nakapati v uho Clorexy derm. Če je vnetje hujše je potrebna še kura z antibiotiki.


Logiran
pixy
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 86


« Odgovor #500 : četrtek, 14.04.2005 : 19:17:56 »

Čau!
Res je, da z ušeski še nismo imeli problemov, ampak moje mnenje je, da se da marsikaj rešiti brez veterinarjev (če ni kaj res velikega). Pri prvi psički smo bili skoraj za vsako stvar pri veterinarju, Šana pa tja peljemo samo cepit. Tako da jaz bi na tvojem mestu najprej probala z "domačimi zdravili" (ali pa bi počakala par dni), potem pa, če ne bi bilo nič boljše, bi jo odpeljala na pregled.
Na žalost ti nisem kaj dosti pomagala, odloči se sama, kaj boš naredila. Upam pa, da bo z Bubo kmalu vse ok.  Smiley

Lp,
Ana
Logiran
marjana
odvisnež
*****
Sporočil: 554


« Odgovor #501 : četrtek, 14.04.2005 : 19:39:35 »

Joj, pikica uboga! A jo "samo" srbi ali je tudi drugače kaj potrta? Žal nimam nobenega pametnega nasveta in tudi sama trkam na les.

Pri nas se je zgodilo nekaj česar sem se bala. potihem sem bila namreč strašno zadovoljna, ker jo je Hugo pobrisal domov že ob najmanjšem dežku in bi kar raje tiščal, kot da bi šel ven. Sedaj je tega konec. On lepo počasi šeta po travniku in vohlja v nedogled, jaz pa žalostno čakam pod dežnikom.


M.
Logiran
pixy
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 86


« Odgovor #502 : četrtek, 14.04.2005 : 20:55:45 »

Marjana, krasne fotke! Hugo je pa pravi pozer  Cool Tudi mi se težko spravimo iz sprehoda domov. Še posebej, če ne srečamo nobenega psa   Smiley - potem se Šan kar usede pred stopnišče in gleda, če bo v zadnjem trenutku še kakšnega psa (bolj psičko) ugledal.  Da ne govorimo o tem, da je treba vsak večji šop trave (poleg raznih svetlik in korit) temeljito prevohati in seveda označiti!  Roll Eyes
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #503 : četrtek, 14.04.2005 : 21:19:48 »

Hojla,

drugače ni Bubica nič potrta, čisto po starem divja ko nora, zunaj se pase na spomladanski travi in izziva kužke... Le ko odpremo vrata od ta velike sobe, kjer je tapison, se zažene ob kavč in začne ušesa drsat po tleh. Zaenkrat ji dajem ene kapljice za ušesa, ki imajo (preverjeno pri farmacevtu) iste sestavine kot tisti Otonazol, ki ga dobiš (za mastne denarce skupaj s pregledom) pri veterinarju. Se pa strinjam s pixy, da za vsako malenkost res ni treba leteti k vetu, kar nekaj stvari smo pri Bubi že rešili sami (ko smo se seveda prej mastno nasankali na kliniki). So pa stvari, ki jih sami ne moremo opraviti in zahtevajo zdravniško pomoč (cepljenja, hujše bolezni, poškodbe,...). A ja, Pixy, a imaš kakšno idejo za "domače zdravilo" ali si mi samo pritrdila? Jaz namreč nimam nič pametnega v mislih...

Marjana, ugotavljam, da imajo naši francozki povsem iste fore- tudi jaz sem bila nekaj časa prav zadovoljna, ko je Buba v dežju komaj počepnila in opravila svoje, potem pa švrc nazaj domov ali pa je hodila čisto poleg, da je ujela še zavetje mojega dežnika. In jaz sem pametno naokrog razlagala, kako imam takega psa, da mu dež pada direkt v ušesa in pač sprehodov v takem vremenu na mara. Ja pa ja... Naenkrat se je to spremenilo in zdaj ji je vseeno (razen če je totalen naliv), edino v lužo pa ne stopi niti slučajno.

Poljubčke vašim kožuščkom,
Tina

P.S.: Sporočim, kako bo z Bubinimi ušeski...
Logiran
JennyK
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 435


« Odgovor #504 : petek, 15.04.2005 : 08:13:44 »

Prav res si ne morem kaj, da ne bi napisala, KAKŠNE CUKRČKE imate doma!!!  Cheesy  Cheesy  Cheesy Slikice vseh so zakon, res! Skoraj prepričana sem, da bo moj naslednji kužon ravno francozek! In prav s hrepenenjem spremljam oglas, ker se ravno sedaj prodaja leglo francozkov. (No, ne vem - morda so vsi že prodani, ampak čisto komot si pa predstavljam enega malega kužončka v svojem naročju!!  Wink )
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #505 : petek, 15.04.2005 : 09:19:57 »

JennyK,

kar pokliči jih, mislim, da so to tisti iz Trbovelj- tukaj sigurno vsi navijamo, da dobiš še ti enega malega netopirčka  Wink Če je to tisto leglo, imajo verjetno še kakšnega, francoska mamica jih je imela namreč kar devet  Shocked To je verjetno kar rekorderka med francozki... Mene že par tednov matra, da bi jih poklicala in šla samo pogledat, ampak saj veš, kako je to- samo pogledaš in gledaš in mozgaš, pa imaš (še enega) psa  Grin Da bi pa videla devet malih uhatkov na kupu, se mi pa utrga  Roll Eyes
Logiran
Katja K.
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 466


« Odgovor #506 : petek, 15.04.2005 : 09:41:52 »

Ja Jenny! Se strinjam, da bi se ti nujno moral pridružiti še francozek! Itak ne boš mogla več dolgo zdržati brez (po tvojem pisanju sodeč)! Wink :
Logiran
JennyK
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 435


« Odgovor #507 : petek, 15.04.2005 : 13:40:26 »

Uhhhh, dekleta; resnično z največjim veseljem bi šla SAMO pogledat leglo.   Wink Da vam pa prišepnem najnovejšo (nič + novico): sem včeraj fantu malce omenjala leglo, francozki, cukrčki itn... Odgovor je bil nedvoumen: NE!  Undecided  Sad  Angry Tako da bom mogla še marsikaj narediti v smeri prepričevanja in diplomacije.
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #508 : petek, 15.04.2005 : 13:57:18 »

JennyK: tehnika prepričevanja: francozek ne potrebuje toliko česanja kot Jenny, pa tudi okrog učk ga ni potrebno toliko čistit, pa še z Jenny bi se igrala tako da bi midva imela več časa zase, saj bi se psa med sabo sama zaposlila Grin... Super bi bilo tudi zato ker bi tako lahko večkrat šla npr. v kino brez da bi imela slabo vest ker je Jenny spet sama, pa sprehodov bi potrebovala manj, ker bi se že s francozkom zdivjala... to je samo prepričevanje, da ne bo kdo mislil, da resno mislim glede zgoraj napisanega, ampak ko bo pa pes že doma, pa itak ne bo imel več kaj Cheesy!

Lp, Mojca
Logiran
Katja K.
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 466


« Odgovor #509 : petek, 15.04.2005 : 14:28:52 »

Jenny, mogoče si bo pa sčasoma premislil. Čim več naj se druži s francozki, morda ga bodo pa očarali, tako kot so tebe. Wink
Logiran
Strani: 1 ... 29 30 31 32 33 [34] 35 36 37 38 39 ... 337   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: francoski buldog - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines