mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 23.11.2024 : 12:49:08

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: francoski buldog - čvek
Strani: 1 ... 316 317 318 319 320 [321] 322 323 324 325 326 ... 337   Dol
Natisni
Avtor Tema: francoski buldog - čvek  (Prebrano 325499 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
Piksi
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 91

« Odgovor #4800 : ponedeljek, 11.05.2009 : 13:35:47 »

Bojchy jaz Tibo povsod s seboj jemlem že od prvega dneva in se je tako navadila hoditi po svetu dan in noč. Kar pomeni, da mi je na prvem mestu in vedno v prvi vrsti zanjo poskrbim. Se pravi hrana, voda, senca ...vse kar potrebuje.
Ob vročini je dostikrat pošpricam s hladno vodo, glavne vročinske ure ostane v apartmaju (če sem na morju), kjer je hladno in obvezno ima še kakega pasjega prijatelja ob sebi.

Poker hvala za dobre želje. Tibika je te dni boljše, kakec boljše ..samo še vedno kri. V soboto se je začelo popravljati, samo kri je še vedno prisotna. V sredo greva na ultrazvok in upam, da najdemo vzrok kaj jo matra tam v črevesju.
Logiran
Poker
nekaj malega že vem
Sporočil: 101

« Odgovor #4801 : ponedeljek, 11.05.2009 : 19:43:44 »

Oleee!

Jaz priznam,da imam pomisleke, da bi svoja dva kosmatinčka peljala na morje. Razlog je strah ki je prisoten v meni,ker sem dosti brala, da jim je francoski buldog na morju umrel zaradi vročine itd..
Letos planeram na ta podvig,da moja dva kosmatinčka prvič vidita morje in jaz zgubim strah Smiley

Piksi vem kako ti je,ker tudi Bonbon na začetku ni mogel kakat, se je matral. In sem ga takoj odpelala na pregled in mi je rekel, da zaradi mrtvih glist ,ki jih ima v črevesu ne more kakat. Ko se bo pa ščistil ,bo pa vse normalno potekalo. Pogled na njegovo kakanje ,me je bolelo,ko sem videla ,da se kužek 15min matra da se pokaka. No, pa smo ugotovili razlog za njegovo matranje - mrtve gliste ter analna vrečka je bila polna ( nevem kako naj se izrazim ampak v analni vrečki je bila taka voda umazana,kot umazanije).
No dne 8.5. je Bonbon dopolnil 3mesece in je zdrav ko dren,skače,navihan...skratka HUDIČEK je Smiley

Javi ko bo znano,kaj se dogaja v njenem črevesju.

Držim figice za vaju dve .  Ip
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533

« Odgovor #4802 : sreda, 13.05.2009 : 14:52:21 »

Danes je v Delovi prilogi Delo & Dom (predstavitev pasme) ful luštna fotka dveh francozkov.
Logiran
Bojchy
novinec
*
Sporočil: 13

« Odgovor #4803 : sreda, 13.05.2009 : 16:59:35 »

prebrali  Smiley    pa hvala vsem za odgovore. Bova poskusila za nekaj dni it na morje...seveda u senco, daleč od sonca in s pouno vode Cheesy  sicer je pa že zdaj tako vroče, da kar obup  :S
Logiran
Piksi
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #4804 : četrtek, 14.05.2009 : 10:48:41 »

S Tibo sva včeraj imele ultrazvok želodca, trebuha in črevesja...in nič niso našli..Sad
Popolnoma nič. Še ena veterinarka se je tako zavzela za zdravstvo Tibe, da me je popolnoma ganila. Tako, da je Tibo resnično vzela pod svoje okrilje še ona. Jaz sem pa obupala. Popolnoma sem že apatična in brez upanja.

Sedaj dobiva tablete, da se ji črevesje malo umiri, nato so pa našli ene antibiotike, ki bi ji lahko pomagali. Vem le to, da če ne bo izboljšanja v nadaljnjem mesecu, jo dam uspavat. Enostavno ne morem več gledat tega mučenja. Samo kakanje in kri, uhaja ji, da več ne more zadrževati, sedaj se z ritko drajsa po tleh da se lahko sčisti , ker se sama ne more drugače...oh joj res se mučim sama ko tole gledam in sem brez moči.

Vas obveščam kam naju pot pelje...Sad
Logiran
Micika
rad pišem
Sporočil: 445

« Odgovor #4805 : četrtek, 14.05.2009 : 11:31:07 »

Ojoj... Držim pesti, da ji bodo novi antibiotiki pomagali in iz vsega srca vama želim, da bi Tiba ozdravela... Srečno!  Kiss
Logiran
AN[ch]Y
nekaj malega že vem
Sporočil: 144

« Odgovor #4806 : četrtek, 14.05.2009 : 11:57:43 »

bogo dete Tibika Sad Grozne novice!

Še en nasvet imam....Ko je imela Kuba drisko (res, vsakih 5 min je mogla it kakat), sem ji skuhala čaj iz suhih borovnic, in v njemu namočila prepečence. Kubi je bilo v slast, zaleglo pa je še isti dan!

Vem, da je Tibika bolna, ampak jaz sem se vedno najprej zatekla k "domačim" zdravilom...

SREČNO!!! Sad
Logiran
Piksi
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #4807 : četrtek, 14.05.2009 : 13:19:52 »

Anchy hvala, bom probala.

Računam, da po teh tabletah bi že jutri moral biti kak učinek in javim tudi veterinarki.
Tisto ekstremno poslabšanje ki je sledilo je bilo zarado kosmičev...tako da kosmiči grejo ven iz jedilnika. Zdej je kaša in konjsko meso, jutri ji pa že korenček dam za prilogo.
Logiran
kaja
midi
Sporočil: 6.951

Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf

« Odgovor #4808 : četrtek, 14.05.2009 : 13:22:02 »

piksi, odkod je tvoj francozek? Vama pa zelim, da tole prebrodita....se res grozno slisi, koliko tezav ima Tiba? Sad Sad
Logiran

Piksi
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #4809 : četrtek, 14.05.2009 : 13:22:59 »

Pa res hvala vsem za vspodbudne misli in želje. Cenim zelo.
Logiran
Piksi
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #4810 : četrtek, 14.05.2009 : 13:26:50 »

piksi, odkod je tvoj francozek? Vama pa zelim, da tole prebrodita....se res grozno slisi, koliko tezav ima Tiba? Sad Sad

Iz okolice Škofje Loke...dobila jo je mami za svoj rojstni dan, vzela pa sem jo jaz, ker je mami zdravstveno boga. V glavnem težave ima vse kar jih lahko ima od prvega dneva ...pljučnica, demodikoza, alergija, bakterije v blatu...stara je 8 mesecev. Dejstvo je, da je brez rodovnika in najraje bi doživljensko kazen dala ljudem ki parijo brez rodovnika pasemske pse..resnično....kako trplenje povzročajo!! zame je to kriminal. Se opravičujem mojemu osebnemu mnenju, ki ga takole podajam ..Sad
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Sporočil: 4.406

« Odgovor #4811 : četrtek, 14.05.2009 : 13:30:36 »

Piksi, tudi jaz ti želim, da bi se Tibika kmalu pozdravila.

Glede borovničevega čaja, deluje tudi brez dodatka prepečenca, če bi se ti zdelo, da bi jih prepečenec lahko škodil. (Pšenica je eden od pogostih alergenov.)
Logiran
Piksi
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #4812 : četrtek, 14.05.2009 : 14:00:39 »

Bom kašo namočila v borovničev čaj, pomojem bi bilo super. Hvala vam.
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.533

« Odgovor #4813 : četrtek, 14.05.2009 : 15:41:54 »

Joj, Piksi, tako mi je žal, da se stanje slabša, namesto, da bi se izboljšalo. Držim pesti, da ji bo pomagalo karkoli od tega, s čimer jo zdaj zdraviš. Probaj še z ogljem proti driski, se ga dobi v lekarni. Čeprav to krvavenja ne bo pozdravilo, lahko pa omili drisko (dostikrat črevesje krvavi ravno zaradi driske, ker je tako razdraženo).

Sporoči, kako bo pa drži se!
Logiran
Poker
nekaj malega že vem
Sporočil: 101

« Odgovor #4814 : četrtek, 14.05.2009 : 16:19:28 »

Hmmm ,ko človek pomisli na vse in prebere kaj se je vse dogajalo ,ga kr mine oz. zgubi energijo in voljo do borbe. Nevem ,če kakšna beseda zaleže,da bi te bodrila, ti dala energijo,te dvignila po vsem tem.
Jaz vem,da imamo vsi ene nasvete in da včasih nas imaš dovolj,ker vse probaš pa ne zaleže. Se vsedeš na stol in globo zadihaš,ker ti je težko,ko pogledaš svoje bitje-kosmatinčka ti ni lahko.
Jaz bo rekla samo eno poglej svojo Tibiko in se zamisli,koliko si vložila vanjo in koliko vesela ti je prinesla,kljub temu da ima težave. Njen pogled odtehta vse.

Nebom pametna,sem se pa pogovarjala z svojo vzrediteljico in omenila tvoje težave. In mi je povedala,da je en gospod imel podobne probleme(hotel ga je uspat prvo) ,potem je pa psa podaril veterinarju(Senčarju) in ga je pozdravil. Pes je zdaj živ in zdrav kot dren. Tako da bitka je zgubljena AMPAK vojna pa še ne.
Človek nemore biti pameten kaj je prov in kaj ni v tem primeru,sam jaz bi jo na veterino odpelala in bi prosila,da vse preizskave naredijo in bi jo tam pustila. Samo zaradi vožnje in stresov,bi jo tam pustila,ker pes rata nemiren ,ko ve da mora na veterino.

Tako da Piksi zberi še zadnji del moči in energije,ne vrži puško v koruzo,glavo pokonc za svojo Tibiko.
Javi kaj se dogaja.  Ip
Logiran
Strani: 1 ... 316 317 318 319 320 [321] 322 323 324 325 326 ... 337   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: francoski buldog - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.