mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 08.10.2024 : 08:36:25

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: francoski buldog - čvek
Strani: 1 ... 273 274 275 276 277 [278] 279 280 281 282 283 ... 337   Dol
Natisni
Avtor Tema: francoski buldog - čvek  (Prebrano 318140 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
maticko
novinec
*
Sporočil: 49


« Odgovor #4155 : sreda, 29.11.2006 : 17:05:43 »

 sram sram ups.. sem se zmotil, prva krvavitev sem mislil.. sram
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #4156 : sreda, 29.11.2006 : 17:29:13 »

Ni problema!

Sem se odločila, da te opomnim, ker veliko ljudi zmotno meni, da se psica goni samo takrat, dokler krvavi. Toda v resnici takrat večinoma sploh ne more priti do oploditve. Ta pravi plodni dnevi sledijo po krvavitvi.

Lep dan vama želim!
Logiran
GregorF
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 670


« Odgovor #4157 : četrtek, 30.11.2006 : 19:08:01 »

 Hi...M
Ja prva gonitev je ponavadi bolj mini varianta.... naslednje bojo pa ze bolj zares.... Tongue
PS... Mej jo bolj na povodcu...posebej ce si kje blizu ceste jo laho ucvre brez enega pravega razloga....LD>>>>G
Logiran
baguSka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 742


« Odgovor #4158 : petek, 01.12.2006 : 16:31:47 »

Lep pozdrav vse skupaj. Smiley

Ze dolgo se nisem javila. Se je veliko dogajalo. Med drugim tudi to, da smo dobili koncno potrjene teste iz Madrida, da je nas Torzl alergicen na hisne prsice in tiste, ki se zadrzujejo v hrani. Torej: se moramo izogibati suhi hrani (tudi briketom) in mu izkljucno samo kuhati, kjer prsice ne prezivijo in pa kavcom, tepihom, zavesam... Uglavnem, mucno, ker ga bo treba skoz pazit, ampak super, da smo koncno le izvedeli zakaj je imel tako hude srbece napade in alergijske pikice po kozi. Zdaj vsaj vemo, na kaj moramo pazit. Imamo pravega malega alergika doma: pogosto sesanje, pogosto pranje, sprayi proti prsicam, samponi proti prsicam, antialergijsko lezisce, sami umetni materiali in nic naravnega. Seveda je vse skupaj novo zanj, ker ne sme vec na kavc ipd, ampak se vsaj praska vec ne in nima vec zdrajsane koze. Smiley Drugace pa se kar raste meni se zdi in ima 17 kg, ceprav tudi slucajno ni debel. Zivahen je full, vcasih se celo prevec hehe, imamo pa blazne probleme s stiki drugih kuzkov, s katerimi nikakor ne zna vzpostavit prvega stika. Sad Se predno jih sploh povoha, ze skace, renci in bevska. Sele po nekaj minutah, ko vidi, da mu nasprotni kuza nic noce, se nekako sprosti, a vendar se to zelo redko zgodi. V nasprotnem primeru je kar precej kuzatov, ki odreagirajo tako kot on in potem se zacne vojna. Hvala bogu smo jih do zdaj vedno pravocasno spravili narazen, se preden se je slabo koncalo.
To je to, toliko da vam porocam kako je z nami. Wink

Poljubcek za vse francozke damice in gospodice. Kiss
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #4159 : ponedeljek, 04.12.2006 : 10:18:18 »

Oooo bagi, welcome back!

Me veseli, da ste končno ugotovili, kaj je mučilo Torčija. Ni sicer razveseljivo tole s pršicami, ampak vsaj veš kaj je problem. V končni fazi je precej isto, kot če bi imeli nekoga v familiji alergika, to pa ni nič posebnega (vem, ker sm sama alergična na pršico)- pač paziš, da je "kritičnih" materialov v hiši čim manj in da držiš čistočo na maksimumu.

Je pa očitno podoben karakter kot Bubica, kar se tiče stikov z drugimi psi. Mogoče se bo po 3.letu (ko bo čisto odrasel) umirili, vsaj pri Bubi je tako. Še vedno je sicer zelo izbirčna kar se tiče pasjih prijateljev, ampak vsaj zaganja se ne več v prav vsakega, ki pride mimo.

V upanju na kakšen sneg vas vse lepo pozdravljam,
Tina

P.S.: Maticko, res pazi na svojo damico, 3 tedni okoli gonitve so vedno kritični. Ser pa laghko zgodi, da bo vsaka gonitev še manj opazna, tako da res pazi nanjo. Pri Bubi je zadnja minila čisto brez krvi.
Logiran
baguSka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 742


« Odgovor #4160 : sreda, 06.12.2006 : 13:02:03 »

Jst upam ja, da se bo s casoma njegov karakter nekoliko umiril. Se pa spomnem ja, kako sta pred letom imeli Didi in Buba probleme s Torcijom, ko ga nista pustili zraven. Pa na Sana se spomnem, kako se je zaganjal v vsakega, ki mu je prisel blizu. Se pravi da nas Torzic le ni osamljen primer. No, upanje torej ostaja, da se bo scasoma umiril.. Smiley

S prsicami je pa kar ornk problem ja. Ga imam na tabletah, sem ga ze skor cisto izolirala, pa ima se vedno spuscaje, tako da mi ni cisto najbolj jasno kaj naj se nardim.. Ampak nekako se mi zdi, da ce so v Madridu ugotovili, da so krive prsice, da jim gre zaupat..  Huh Roll Eyes

Drugace pa je vceri zacel neki sepat na zadnjo tacko in sem opazila, da ima neko bulico med prstki, tako da ce danes ne bo nic boljse, ga odpeljem na kontrolo. Na drugi tacki pa se mu je kar nenkrat spustila neka bradavicka, ki je zivo rdece barve. Undecided

Jah kaj cmo. So kot otroci tile nasi kostruncki. Sem sla malo brat za nazaj, pa nisem nic vec zasledila o drugih: Hugo, Jiri, Zuza, San...? So vsi ok?? Roll Eyes
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #4161 : sreda, 06.12.2006 : 14:44:40 »

Šana sem nazadnje srečala v Tivoliju, DeeDee pa na bolšjaku- še vedno sta v svoji stari koži, prav prijazna francoska štruklja. Madoniš, sej vidim druge francoze večkrat kot Bubo... Bo treba to spremenit.
Bagi, držim pesti, da bulica ni nič hudega.
Logiran
Frenchie
novinec
*
Sporočil: 10


« Odgovor #4162 : torek, 12.12.2006 : 20:08:48 »

Sem šla malo v Celje preverit, če srečam kakega Frenčija, pa sem bila kar malo razočarana. Sicer sem videla dva iz Slovenije (ful lepa) in dva iz Hrvaške (hrvaški fantek me je čisto prelupčkal,hihi), ampak, priznam, pričakovala sem več kužkov.... Potlej sem se pa z dogicami zadovoljila.... Teh je bilo pa malo morje.... Pa same lepe.

Eden od frenčijev je imel ušesa skoz pri glavi, nikoli jih ni zares držal pokonci (vsaj ne ko sem ga jaz gledala). A je to normalno? Star je bil dve leti in pol.
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #4163 : sreda, 13.12.2006 : 12:09:59 »

Ja, da držijo ušesa pri glavi je normalno- ponavadi kadar jih je strah ali ko so razburjeni. Pri Bubi se je to dostikrat zgodilo, se pa ne spomnim, da bi to opazila pri DeeDee.
Logiran
GregorF
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 670


« Odgovor #4164 : sreda, 13.12.2006 : 18:17:52 »

Nee pri DeeDee je pa res redkost....mislim da je to neka stopnja dobrikanja in poniznosti.
Hm no nisem ravno exspert za to drzo uses....

Saj ti pravim ranchie da ti ni treba do Celja... V Ljubljani so najvecje lepotice  Kiss
Logiran
baguSka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 742


« Odgovor #4165 : sobota, 16.12.2006 : 14:41:22 »

No, pri nasem Torzlnu so tud useska nazaj, takrat ko je navdusen in vesel in ko se dobrika in prilizuje.. Cheesy Cheesy Ampak ne vedno. Mogoce takrat, ko hoce to se ekstremno povdarit. Nam ali pa kaksni simpaticni psicki. Kiss
Logiran
Frenchie
novinec
*
Sporočil: 10


« Odgovor #4166 : nedelja, 17.12.2006 : 18:34:30 »

GreorF, spet sem si ogledovala slikice tvoje psičke in moram rečt, da je res lepa. Krasen ksihtek ma. Se kar zaljubiš vanjo.

Sem pa zadnjič obiskala en par z devet mesečno samičko. Je pa tudi krasna, samo da je manj nabita in "stoji" na daljših nogah (po telesni strukturi bolj podobna bostonu, kot buldogu).

Kako je s tem? Kaj je za frenčija (po standardu) bolj primerno. Eni celo govorijo o ameriški liniji in evropski liniji....a kdo ve kaj o tem?

Meni so sicer vsi lepi, sam me je pa fasciniralo, da zna njihova psička plavat. Brez problema. In da hodi z "atijem" tekat na trim stezo.
Logiran
dudo
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 83


« Odgovor #4167 : nedelja, 17.12.2006 : 18:40:25 »

Živjo vsem,
Lepo vas prosim za pomoč oz. za kakršnokoli informacijo o kužku, ki smo ga včeraj našli v centru Ljubljane. Sinoči smo se sprehajali po centru Ljubljane. Na Čopovi ulici smo zagledali črnega francoskega buldega in (tako kot vedno) stekli proti njemu, da bi ga malo pobožali. Sami imamo namreč enega doma. Opazili smo, da je sam oziroma, da lastnika ni nikjer blizu. Odšli smo dalje, saj smo bili prepričani, da je kljub temu lastnik le nekje blizu in da kuža ni izgubljen. Stal je zraven ljudi, ki so se mastili s hamburgerji in čakal, da bo kakšen košček padel na tla:). Po dveh urah sprehoda po stari Ljubljani smo ga ponovno zagledali na Prešernovem trgu. Zopet smo stopili do njega in spraševali mimoidoče, čigav je. Ker ni bil ob nikogar, smo predvidevali, da je izgubljen. Zeblo ga je. Hropel je. Dvignili smo ga in se odmaknili od gneče z upanjem, da nas bo lastnik (ki ga verjetno išče) lažje videl in našel. Nihče ni prišel. Odločili smo se, da sami poiščemo lastnika. Odšli smo k dežurnemu veterinarju, da bi pogledal čip. Ker na kliniki ni bilo nobenega, smo ga poklicali, ta pa nam je predlagal, da ga odpeljemo v zavetišče. To smo tudi naredili. Vendar se zavetišče odpre šele ob 8ih zjutraj. Odpeljali smo ga domov. Naš Dudo seveda ni bil vesel:). Sprva sta se podila po stanovanju (vmes razbila eno vazo:)), dokler ju nismo ločili tako, da sta šla vsak v svojo sobo. Ker je bil najdenček več kot očitno prestrašen, sva se s fantom dogovorila, da bova spala ločeno pri kužkih. Najdenčka smo komaj umirili, prenehal je hropeti in zaspal. Zjutraj smo ga (s težkim srcem) odpeljali v zavetišče. Lastniki so kmalu za tem prišli ponj. To nam je kasneje povedala gospa iz zavetišča, ko sva poklicala.
S fantom sva bila zelo zaskrbljena. Sva se pa tudi malo navezala nanj:). Zelo zelo si ga želiva še kdaj videti. Kuža je čisto črn, z belim trebuščkom, belo črto med očmi in belo piko zadaj na vratu. Ga kdo pozna?
Če sporočilo pride do lastnika tega lepotca, bova zelo vesela, če se javi in se nam kdaj pridružita na sprehodu.
Vnaprej hvala.
Logiran
maticko
novinec
*
Sporočil: 49


« Odgovor #4168 : nedelja, 17.12.2006 : 21:35:22 »

Zdravo

Frenchie, s kje pa je ta kuža? Moja ima danes 9 mesecev. Mogoče so kaj v žlahti Wink

lp
Logiran
Frenchie
novinec
*
Sporočil: 10


« Odgovor #4169 : nedelja, 17.12.2006 : 23:28:21 »

Maticko mislim, da je psička od neke vzrediteljice iz Trbovelj.

Pa vse najboljse tvoji kepici! Kaksna pa je? A maš kako slikico?
Logiran
Strani: 1 ... 273 274 275 276 277 [278] 279 280 281 282 283 ... 337   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: francoski buldog - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines