Dragi moji, kje je pa vaša iznajdljivost
A je tako težko zavrtet telefon in se pozanimat, kako je s kužkom
OK, da ne bom preveč težila: gospod, ki je naveden kot kontakt, je dobil informacijo o izgubljenem francozku od gospe, ki ga je našla. Ker nima njene številke, ji bo preko prijatelja sporočil moj telefon, da me bo poklicala.
Izgubljenček je samček, črn s progami, zelo prijazen in negovan, z ovratnico, najden pa je bil ob glavni cesti proti Škofji Loki (izgleda, da se je izgubil, prestrašil ali pa so ga enostavno vrgli iz avta). Gospa naj bi ga že peljala k veterinarju, da preveri ali ima psiček čip (če slučajno nima tetovirne številke). Upam, da bo kožušček čim prej našel svoje lastnike...
V bodoče, če opazite kakšen podoben oglas (ali na netu ali po radiu), kontaktirajte najditelje in jih opozorite na naslednje stvari:
- najprej naj preverijo, ali ima pes tetovirno številko (v uhlju ali na notranji strani stegna)
- če tega nima, naj ga peljejo k veterinarju, kjer bodo preverili, ali ima vstavljen čip
- ko dobijo identifikacijo (prvo ali drugo), naj pokličejo na KZS (01 2340 950), kjer bi jim morali povedati, kdo je psičkov lastnik (če tega ne zvejo že pri veterinarju, če ima pes seveda čip)
- če pes nima nobene identifikacije, naj sporočijo na vse pasje forume, prijateljem, znancem, na radie (nekje na forumu je seznam radijev, kamor lahko obesijo sporočilo), da se je našel francoski buldog in ga dobro opišejo (barva, spol, ovratnica, posebnosti, npr- bel flek na prsih,...).
Če se vam najditelj zdi neprimeren za imeti psa tudi začasno, proskusite najti koga, ki bi psička vzel k sebi. Ker je pri tej pasmi redko, da lastnikov ne bi skrbelo, kje je njihov pes, ga verjetno že pospešeno iščejo, tako da vam zgoraj navedenih alinej ne bo treba upoštevati, saj se bo pes medtem že srečal s svojimi lastniki
Zakaj se (oz. vas) toliko sekiram zaradi tega? Pomislite, da se konec koncev lahko to (kljub pazljivosti) zgodi tudi našim kužkom in vsak bi tedaj rad videl, da bo njegov kožuharček spet čim prej doma. S pomočjo SLO Frenchie Loverjev se to lahko zgodi