o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
sreda, 06.11.2024 : 10:33:08
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 9
| Tema:
francoski buldog - čvek
Strani:
1
...
97
98
99
100
101
[
102
]
103
104
105
106
107
...
337
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: francoski buldog - čvek (Prebrano 321946 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
marjana
odvisnež
Sporočil: 554
Re: francoski buldog
«
Odgovor #1515 :
četrtek, 02.06.2005 : 15:53:49 »
Res je - če enkrat popustiš je za štruklje dovolj.
Hugo se je sedaj navadil na jutranje crkljanje in zelo na glas protestira, če ga takoj, ko se zbudi, ne dvigneš na posteljo. Najprej se z glavo zarine v blazino, da si očisti krmežljave, nato zadevo za vsak slučaj še parkrat ponovi na drugih delih postelje. Pri tem opravilu na ves glas mljaska in pridno poskrbi, da se tudi njegova slina dobro vpije v posteljnino. Potem se uleže na trebuh in se takoj odmakne na drug plac ter za sabo pusti mini "izcedek" iz lulčka. Za tem pridno vse prevohlja, če je zadeve zrihtal kot je treba. No, zdaj je že trenutek, ko mu postane dolgčas in mu je treba nastaviti prste za glodanje, da je še dve sekundi mir.
Kako je SIMPATIČEN !!!
Logiran
baguSka
odvisnež
Spol:
Sporočil: 742
«
Odgovor #1516 :
četrtek, 02.06.2005 : 16:54:36 »
Ooo naš Torino je pa zaenkrat še pravi zaspanček (tudi pri nama vsako jutro prispe v pojstli). In če midva spiva do 11-ih, bo tudi on brez problema. Na morju celo lulat in kakat ne hodi celo noč pa vse dokler ne vstanemo.
Me je pa dva dni nazaj ko sem ga imela celo noč pri sebi na postelji nekajkrat zbudil in sem bila prav pozorna kaj hoče. Vse kar je hotel od mene je bilo čimbolj se stiskati v mojo glavo in kaj drugega tudi on je hotel imet glavo na povštru.
Jaz pa sem ga vztrajno umikala - sevede zastonj.
Ha ha res pravi cukri tele naše simpatične bunkice..
Logiran
nita
novinec
Spol:
Sporočil: 32
«
Odgovor #1517 :
četrtek, 02.06.2005 : 17:38:01 »
vem da bo težko, vendar sva jo dobila šele 14 dni nazaj in je seveda nisva mogla kar takoj pustiti, da bi bila srčica sama...sedaj pa ko se je že navadila na prostor in vse ostalo, bi lahko postopoma začeli s spanjem na tleh...kar pa se alergije tiče, pa nama je sama zdravnica predlagala, naj sama poizkusiva poiskat vzrok za praskanje...in sicer postopoma vsako svar posebej, saj je testiranje precej agresivna metoda...bova videla kako bo šlo...drugače pa je naša miška zelo zahteven otrok...in predvsem radoveden...včeraj je pojedla kar nekaj kamenčkov in danes je imela zaradi tega drisko...
Logiran
Katja K.
rad pišem
Spol:
Sporočil: 466
«
Odgovor #1518 :
četrtek, 02.06.2005 : 17:59:30 »
Tanja umiram od smeha ko berem kakšne ima Hugo!
Očitno misli, da je v kopalnici in ne v postelji!
Kot že veste Jiržo spi v postelji. Kolikor sem videla, razen prdenja in smrčanja nima drugih mahinacij. Mogoče bo sčasoma prvzel Hugotove navade, nikoli se ne ve.
Imam pa še eno žalostno novico, no nekateri že veste, drugi ne:
Žal smo skorajda dokončno spoznali, da se Jiriju moda niso spustila niti do danes (5. mesec), kar skoraj zagotovo pomeni, da se tudi ne bodo. To pomeni, da je neploden (strokovno kriptorhid) in, ko bo odrasel, ga bo potrebno kastrirati, saj obstaja velika verjetnost, da se na nespuščenih modih razvije rak.
Trenutno smo vsi žalostni, razočarani, pretreseni.... Najbolj zaradi tega, ker Jiri ni 100% zdrav, kot smo ves čas mislili, da je. Operacija odstranitve zaostalih mod je baje rutinska, ampak vseeno se mi smili mala kepa. Seveda to pomeni, da odpadejo tudi razstave, kar tako ali tako sploh ni pomembno in, kot sem že rekla, nikoli ne bo imel potomcev.
Jiri je še vedno naš cuker, še vedno ga imamo enako (ali še bolj) radi, le šokirani smo nad spoznanjem.
Vsem, ki se želite dodatno izobraziti o kriptorhidiji, prilagam linke, na katerih sem našla mnogo koristnih informacij:
http://www.dogstuff.info/cryptorchidism.html
http://www.thedogplace.com/Reference/Fr_Bulldog/undescended.htm
http://www.mojveterinar.com/arhiv/psi/vzreja1/ml8.htm
Logiran
baguSka
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #1519 :
četrtek, 02.06.2005 : 20:02:31 »
Joj to pa ni nič vesela informacija o Jiriju..
Hudo mi je ko berem takele besede.
Jaz mislim da je sedaj najbolj važno da je Jiri še vedno drugače zdrav in krepek fant, ki vas iz dneva v dan razveseljuje s svojimi igricami, trmico in s svojimi nagajivimi učki.
Vem da vam je težko ob tem spoznanju a bodi prepričana da Jiri zaradi tega ne bo občutil nobenega pomanjkanja, sploh pa ob vas ki ga imate tako radi.
To pa največ velja ali ne?
Obljubim da mu zrihtam en rogec za zobke in bo hitro vse pozabil..
Logiran
žuža
rad pišem
Sporočil: 388
«
Odgovor #1520 :
petek, 03.06.2005 : 07:16:58 »
Ful mi je žal zaradi Jirija, ki je tak simpatičen lepotec in bi bilo prav in lepo, da bi imel potomce, ki bi lahko življenje popestrili in polepšali še komu izmed nas. Trdno držim pesti, da to ne bi bilo res, ampak, da gre samo za zamudo.
Drugače pa se strinjam z Baguško, da je najbolj važno da je drugače zdrav in predvsem ljubljen, v kar pa sploh ne dvomim.
Kar se pa Hugotovih spalnih navad tiče pa moram rečt, da sem se nasmejala
ob natančnem in simpatičnem opisu.
Naša Žužika ima naslednji vrstni red:
pol ure grizenja (igrače niso dobre) mojih okončnin in laufanja v krogu po postelji, potem ji moram dvignit kovter, da se spravi pod kovter, nato se obrne in ji moram dati roko, da nanjo nasloni težko glavo, potem me pogleda s tistimi učki, da sem še bolj zaljubljena vanjo kot sem že tako ali tako, potem učke zapre in zasmrči kot kak dec. Ponoči je na vrsto glasno vohljanje in sprehajanje po pojstli, potem šiba lulat v kopalnico na brisačko in potem ponovi vajo.....
Logiran
JennyK
rad pišem
Spol:
Sporočil: 435
«
Odgovor #1521 :
petek, 03.06.2005 : 08:05:40 »
Katja: tale novica pa res ni nič razveseljujoča!
Sicer sama nimam tovrstnih izkušenj, a sem prepričana, da je razočaranje nad tem dejstvom neizbežno. Vsakdo bi rad videl in doživel potomce svojega ljubčka.
A vseeno pa za vspodbudo: najpomembneje je, da je Jiri zdrav poba, ter da vas razveseljuje in kratkočasi; ter da res skupaj preživite en dobršen kos življenja!
Logiran
GregorF
odvisnež
Spol:
Sporočil: 670
«
Odgovor #1522 :
petek, 03.06.2005 : 08:58:15 »
Smrk ja Jirija...
Ja drugace je res zdrav in nagajiv kuza, tko da bojo frnikulaste ucke vedno zgledale veselo in zdravo, vam v veselje iz dneva v dan...
pravi cukr...ja pazite na zobke saj veste sladkor skoduje zobkom
Logiran
baguSka
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #1523 :
petek, 03.06.2005 : 12:48:46 »
Dan!
Obljuba dela dolg in tukaj je moj odgovor: DOBIM ZA VSAKEGA PO EN ROGEC!! Naslednji teden.
Želim vam lep vikend, poln skupnih uživaških trenutkov in čimveč cartanja in nagajivih učk.
Pozdravček, Tadeja.
Logiran
Katja K.
rad pišem
Spol:
Sporočil: 466
«
Odgovor #1524 :
petek, 03.06.2005 : 13:07:56 »
Hvala vsem za vzpodbudne besede. Žuža, žal je tako, da tudi če gre za zamudo, ni nič drugače. Pri teh mesecih brez jajčk že velja za kriptorhida in se ne sme več pariti, tudi če bi bil ploden.
Baguska, hvala za pomoč pri rogu! Reci lovcu da bo dobil lupčke od naših knedljev, ko se srečamo. Sem sigurna da komaj čaka!
Logiran
baguSka
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #1525 :
petek, 03.06.2005 : 13:16:45 »
Citat: Katja K. , petek, 03.06.2005 : 13:07:56
Baguska, hvala za pomoč pri rogu! Reci lovcu da bo dobil lupčke od naših knedljev, ko se srečamo. Sem sigurna da komaj čaka!
Hm ja verjetno res.
Čeprav ga ne maram, ker lovcev drugače ne morem videt sploh!!!
(upam da tegale ne bere, drugače nič ne bo od rogcov...). Zaenkrat se vzdržujem komentarja.
Upam pa, da jih jaz dobim od vseh vaših knedljov ko se srečamo!
Logiran
baguSka
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #1526 :
nedelja, 05.06.2005 : 11:30:57 »
Mene pa full skrbi za našga pikca..
Včeri ko sva se peljala v Tržič po opravkih je bilo še vse uredu, potem pa prideva tja in so tam imeli eno angležinjo. Bila je tak cortek, komaj 16 mesecev stara in se je pač hotela igrat s Torijom. On pa kot ponavadi cvilenje, bežanje, skrivanje, lajanje... Ko se je psička le malo umirila, sem opazila da je Torči čisto nemiren. Sam s sabo ni vedel kaj bi. Punca je ležala, on pa je sedel in zmedeno gledal naokoli in mene. Tam sva bila kar precej časa se pravi cca 4 ure in vedenja ni spremenil. Medtem ko je angležinja veselo laufala naokoli, njega ni čisto nič brigalo in zanimalo. La z žalostnimi učki me je gledal. Videla sem da bi rad malo zaspal pa ne vem a ni upal ali kaj, zato sem ga dala v avto, kjer je potem le zaspal za dobro uro in tudi pogledal ni več. Aja še to sem pozabila napisat, da sem ga vmes ko je bil še zunaj, hotela 2x pobožat in je obakrat zacvilil.. Bila sem čisto presenečena. Nisem vedela ali se res tako boji al kaj je..
OK. Prideva domov in najprej sploh ni hotel it od avta do stolpnice. Ko sem se ga naveličala klicat sem ga morala it dobesedno iskat, mu dvignit rito in ga povleč naprej. Ko prideva v stanovanje pa steče direktno v svojo košaro spat. Ko me moj pokliče naj pridem dol čez cca 5 minut, pokličem Torija da greva in me tud pogleda ne. Ko mu nataknem povodec ga skoraj vlečem za sabo.. Zato sem ga pustila kar lepo doma.
Pridem domov in sicer počasi in previdno priteče do mene in me je vesel a takoj spet počasi odide v košaro. Slišal me je ko sem mu delala za jest, pa je obračal le oči. Sem mu dala za povohat, pa je glavo obrnil stran. Še vode ni pil (aja btw: te ni hotel že tam v Tržiču). Čez kakšne 3 ure, ko še vedno ni mrdnil, sem ga kar sama nesla k posodi in ga začela dobsedno pitat z roko, drugače bi šel spet stran. Tako: pojedel je vse in tudi popil je nekaj.
No vsaj to mi je bilo všeč. Potem pa spet tisti njegovi počasni gibi.. Če sem ga postavila na tla je tam stal. Če sem ga poklicala nej pride do mene ni hotel - le gledal me je. Sva se probala igrat z njim, kot da bi bil kipec. Le ko sem se vlegla na kavč je s težavo v zelo počasnem posnetku prišel do mene in še to je čakal vspodaj da ga dvignem gor..
Ko ga je moj hotel dvignit, je rahlo zacvilil, kot da bi ga kaj bolelo, ampak šepal ali karkoli ni. Še potem ko je ležal na kavču je 1x zacvilu. Sam od sebe, ne da bi se ga kdo dotaknu. Potem je spal do danes zjutri (in to do 10.30). Sam na hodniku, ker ponavadi že ob 6-ih najkasneje rogovili pred vrati in hoče not. Ko sem se zbudila me je skoraj kap. Ko sem odprla vrata sem ga mogla še poklicat da je..spet počasi primaširal do mene..
Ista zgodba. OK. pet minut poležim in ju pustim sama, ko naenkrat začne Tor lajat. Kar tako brez razloga. Ga grem iskat in ga odnesem na hodnik in spet sedi tam kot kup nesreče. Ga uspem priklicat do vode in ni naredil spet niti enega požirka.. Potem gre vsaj lulat na časopis. No in spet sem vesela, ker se je motovilil okoli mene ko sem mu delala za jest. In pojedel je vse, le pil spet ni nič.
Sedaj je tukaj zraven mene in grize kost, vendar pri vsakem čudnem šumu skoči u luft in laja. Pa še to: kakal tudi ni že od včeraj opoldne...
Zdej se pa sprašujem kaj je to: ali ga kaj boli notri (na uzunaj sem ga celega pretipala in ni nič). Ali je prehlajen ali kaj pdb (samo mu nič ne teče iz učkov in noska in normano diha)? Ali je kaj takega pojedu (samo sem ga imela non-stop na očeh)? Ali pa je možno, da ga je tako zelo strah drugih kužkov, da mu je to ostalo v spominu še od včeraj?? Ker danes - trenutno zdele se vsaj s kostjo ukvarja, včeraj pa NIČ!?
Hvala če se vam je dalo to brati, ampak res nisem vedla kako naj vse skupaj skrajšam. Sama se najbolj nagibam k možnosti strahu, vendar skoraj težko verjamem.
Če do jutri ne bo nič drugače ga seveda peljeva na pregled, ampak upam da ni nič resnega..
Še enkrat hvala če ste prebrali tale kupček besed in vesela bom, če kdorkoli ve kaj se z njim dogaja!??
Logiran
marjana
odvisnež
Sporočil: 554
«
Odgovor #1527 :
nedelja, 05.06.2005 : 23:59:58 »
Tadeja, ne vem kaj je s Torcijem, vendar se je Hugo enkrat podobno obnašal: temu stanju pravim "velika žalost”. Samo sedel je in gledal in je bil precej neodziven. Kakor si ga postavil je ostal. In če si mu pred nosom mahal z igračami je upočasnjeno pogledal igračo in se potem obrnil stran. Ko smo šli ven se je polulal in obsedel, tudi psičkov, s katerimi se je imel navado preganjat, ni šmirglal. Mislim, da je bilo to en cel petek, pa sem se vseeno potolažila, da ima mogoče slab dan. Nato pa v soboto zjutraj ni bilo nič boljše. Deloval je umirjeno, niti ne zaspano, bolj nekako otožno..... kar iznenada, kot da bi ga kaj pičilo, je začel divjati, nositi igrače, jesti.....Prav neverjetno - kot bi odrezal.....
Upam, da je tvoj tudi samo v otožni fazi in je vse ostalo ok, če pa traja "velika žalost" predolgo, pa bi na tvojem mestu obiskala veterinarja. Btw: Hugo ima vnete učke in smo dobili kapljice, upam, da bodo pomagale.
LP, T.
Logiran
žuža
rad pišem
Sporočil: 388
«
Odgovor #1528 :
ponedeljek, 06.06.2005 : 07:28:31 »
Baguška, upam, da je s Torijem danes že vse v redu.
Če pa ni ga pa le hitro pelji do zdravnika, da ga ne bo predolgo kaj mučilo in bolelo brez potrebe revčka
Naša Žuži v takem stanju še ni bila Gaj pa je bil, preden je bil operiran na hrbtenici, vendar takrat ni mogel hoditi.
Vem, da ti je hudo, ko ga gledaš žalostnega, mogoče pa je samo zaljubljen
Javo kako je z njim.
Logiran
baguSka
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #1529 :
ponedeljek, 06.06.2005 : 08:44:49 »
Ojla dobro jutro.
Moram povedat, da je bilo popounoma tako kot pri Hugotu! Včeraj je bil je še ves dan žalosten, otožen, počasen, plašen.. Jedel in pil sicer je, to je pa tudi vse kar je bilo od njega. Na vsake toliko ko je zaslišal kakšen čuden zvok je začel lajat in enkrat ko je moj začel oponašat kužka, se je Tor hitro zatekel k meni in se začel skrivat.
Zvečer pa smo dobili obiske in sicer dva mala otročička na ketere je Torči čisto mahnjen in se je igral kot zmešan, kot da bi pozabil na vse.
Tako da sem tudi jaz njegovo obnašanje začela vedno bolj povezovati na strah oz. žalost. Želela sem mu pomagat in vse živo sem počela, da bi le pokazal malo življenja v sebi. No in kot sem rekla: zvečer 100% sprememba. Res sem premišljevala, ker pravijo da pač naši štrudli toliko razumejo in da imajo toliko človeških lastnosti.. In sem pomislila kaj sem počela tisti dan ko sva bila s Torijom na obisku pri tisti mladi angležinji. Seveda: non-stop sem jo božala, se igrala z njo, jo klicala po imenu, še celo vodo iz nj. skledčke je pila, ovohavala njegovo igračo, lezla v "njegov" avto.. On pa so jo je ves čas bal. In kaj hujšega: angleška buldoginja je bla. Groza za pogledat. Kakšen ksiht!
Hehe očitno res ni bil mali preveč navdušen nanjo..
Upam da bo sedaj vredu in da je tale žalost mimo, ker je res grooozno gledat naše male v takem stanju. Še vedno me boli srce ko pomislim..
RES SO OBČUTLJIVI TILE NAŠI ŠTRUKLJI!
Logiran
Strani:
1
...
97
98
99
100
101
[
102