Živjo,
sem se pa komaj skozi poste pretolkla, toliko ste napisali
Najprej da odgovorim baguski: na vrečki od Hill'sa (če se prav spomnim) imaš razpredelnico po težah psa in pogledaš tisto težo, ki naj bi jo pes imel, ko bo odrasel, torej med 12 in 14 kg za francoza (če te teže ni, si zračunaj). Na lončku pa imaš barvne črte, ob katerih navpično navzgor piše ime hrane, verjetno imaš Puppy ali pa Puppy Mini. Tiste črtice s številkami pa označujejo grame. Ampak pazi, ker ti na razpredelnici na vreči piše
dnevna doza, ne doza za vsak obrok. Če ti kaj pomaga, Bubica naj bi pojedla 220 g briketov Royal Canin na dan, jaz ji to razdelim na 2 obroka. Ampak mladiček mora dobiti malo več hrane, naj te to ne preseneti. Ji pa dajem suhe brikete, namočenih niti od daleč ne povoha
Jo pa moram pohvalit- včeraj je bila sama (z enim zelo kratkim sprehodom okoli 15h) približno 13 ur, ker sva imela še faks popoldne, in je bila fuuul pridna. In na najino blazno presenečenje je pojedla brikete brez dodatkov
takoj, ko sva prišla domov (to sem že omenila, da rabi družbo, ko je?). Smo se pa potem toliko bolj crkljali...
Pixy, hvala za idejo, bomo probali še z vegi briketki, jo imam na sumu, da bi ji bili lahko prav všeč. Drugače bo pa Šan dobil darilo od Bube
Ali pa bomo probali Purino, baje je tudi kar v redu pa še nek ribji okus imajo, kar bi tudi znalo "vžgat". Me pa ful veseli, da nima tvoj lepotec nobenih posledic po tistem napadu v Zajčji...
JennyK, Bubico peljem ven vedno vsaj za 15 minut (zjutraj in zvečer pred spanjem), popoldne pa smo zunaj kakšno uro, včasih tudi več. Pa še kakšen extra sprehod kdaj naredimo. Nikoli je ne peljem ven samo lulat, torej za minuto ali dve, razen če zelo dežuje- ker potem se dama noče sprehajat (jaz se tudi ne bi hotela, če bi mi dež padal direktno v ušesa)
Mi je pa pri psu najbolj važen red oz. nek ustaljen urnik, da tudi kuža ve, kdaj lahko pričakuje kakšno stvar, npr. sprehod ali hrano. Če se tega držiš, ni panike, da bi pretiravala pri Jenny.
Samo še eno vprašanje: a se bomo spet kaj dobili ob brvi ob Ljubljanici?