o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
torek, 05.11.2024 : 03:32:38
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 9
| Tema:
francoski buldog - čvek
Strani:
1
...
50
51
52
53
54
[
55
]
56
57
58
59
60
...
337
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: francoski buldog - čvek (Prebrano 321246 krat)
0 članov in 9 gostov pregleduje to temo.
baguSka
odvisnež
Spol:
Sporočil: 742
Re: francoski buldog
«
Odgovor #810 :
torek, 10.05.2005 : 12:35:44 »
Ja pri nama pogosto 'nošenje' ven ni mogoče, ker je non-stop uzunaj.
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.533
«
Odgovor #811 :
torek, 10.05.2005 : 12:40:12 »
Super fotkice oz. super buldogci- Megi je res lepotička, da o DeeDee in njeni mamici sploh ne zgubljam besed
Je pa moja Buba proti kočevskemu medotu Bubi pravi shiranček
Ampak je ne morem z ničemer prepričat, da bi več pojedla- kakšna ideja?
Logiran
žuža
rad pišem
Sporočil: 388
«
Odgovor #812 :
torek, 10.05.2005 : 12:55:30 »
dobre fotke. Sami cukrčki. Megi ima tak pogled, da se ti kar milo stori.
lp
Logiran
baguSka
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #813 :
torek, 10.05.2005 : 13:17:52 »
Fotke so res fantastične. Človek bi tele buldogce kar gledal in gledal in se nikoli ne naveličal.
Tina v trgovini sem zasledila take kot piškotke majhne poslastice in prebrala da vzpodbujajo apetit.
Jaz jih mojemu dajem ko ga pohvalim in ko ga 'učim'. Obožuje jih. Vsebujejo tudi kalcij. Ne vem moj čist nori potem ko mu štimam za jest. Čisto obnori, skače, joka, se valja po tleh, obrača glavico... Ok sej vem da verjetno niso krive poslastice je pa pravi mali požeruh. Pojedel bi čisto vse in vedno mu je premalo.
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #814 :
torek, 10.05.2005 : 13:27:40 »
Heh, saj Bubi vzbujajo apetit same take stvari, od katerih ne more živet- jagode, banane, mandarine, anans, pomaranče (skratka, večina sadja), paradižnik, korenček, bučke, paprika (torej skroaj vsa zelenjava), seveda tudi pasji piškotki in podobni priboljški (tunice, sardine...)
Samo s tem je ne morem (in ne smem) hranit, ji pa dodajam na njene brikete. Zanimivo ji je enkrat ali dvakrat, potem pa pusti polno skledo in gre spat (z najbolj užaljeno hojo na svetu). Zdaj se že en mesec hranimo samo z eno porcijo briketov na dan, namesto dveh, pa še za to se je treba peklensko trudit, da jo poje... Tudi spodbujanje apetita pred jedjo deluje samo včasih, večino pa ne. Včasih, ko sem že čisto obupana da mi bo pes shiral, se zatečem h kuhanju- polentka z dodatki ali riž sta zanimiva samo prvikrat, npr. za zajtrk, za večerjo pa se že namrdne in gre stran. Pa ne da bi jaz zanič kuhala, iz sklede tako diši, da še jaz lačna ratam
Sem se že nekako sprijaznila s tem, da imam pač zelo neješčega psa (to se nam dogaja odkar jo imava), ampak ni mi jasno, kako lahko zdrži toliko časa na tako malo hrane. Ima pa obdobja, ko poje oba obroka brez težav, ampak žal to zelo malo časa traja... Blagor tistim, ki imate požeruhe
Logiran
Katja K.
rad pišem
Spol:
Sporočil: 466
«
Odgovor #815 :
torek, 10.05.2005 : 13:33:36 »
Jaooo, napisala sem celo črevo potem pa mi ni poslalo!
Ker sem se tako razveselila Megiinih fotkic sem pozabila pohvalit Deedee in Bubo, ki sta itak krasni!
TINA, kaj pa če ji vmešaš med hrano kar kaj obožuje? Naš Paco včasih tudi ni hotel jesti, če sem mu dala iz roke je pa vse pojedel, mogoče lahko v skrajni sili poskusiš tudi tako, čeprav to ni ravno dobra rešitev. Ali pa če ji daš večkrat na dan po malo, mogoče bi tako šlo lažje..
Morda bi jedla, če bi dobila kak nov okus, si poskusila zamenjat hrano?
Ali pa se zmenimo pa pripeljeva Jirija, da bo navalil kot nor na njeno skledico, ti garantiram, da bo vse takoj pojedla!
BAGUSKA, pri Jiriju je delovalo tudi to, da je vedno, ko se je polulal na časopis ali pa na travo bil pohvaljen, vsi smo bili veseli in smo se igrali z njim, dobil je priboljšek... Če se je pa na tla, pa smo ga ošteli in se neaja časa, kakih 5-10 min nismo igrali z njim.
Logiran
baguSka
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #816 :
torek, 10.05.2005 : 13:34:46 »
Ja samo jaz se kar malo bojim da naš mali požeruhec ne bo postal širši kot daljši. Nikoli nima dovolj in potem tudi jaz ne vem koliko mu lahko dam?
Logiran
Katja K.
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #817 :
torek, 10.05.2005 : 13:41:53 »
Najbolje da mu daješ točno odmerjene obroke vsak dan in ne pustiš, da izsiljuje. Jaz vem da bi naš žrl toliko časa, da bi počil, če bi mu pustili.
Logiran
pixy
še malo sramežljiv
Spol:
Sporočil: 86
«
Odgovor #818 :
torek, 10.05.2005 : 13:45:00 »
Živjo!
Kolk dobre fotke!
Tina, sploh ne morem verjet, da je Buba taka "zmrdavka" pri hrani
Ker kolikor sem zasledila o francozih, so pravi mali požeruhi!!! Pa tudi doma imam enega takega.
Je pa res, da Šan same brikete nikoli noče pojesti - vedno mu moramo še kaj dodati - ponavadi je to kar zelenjava ali pa skuta. Včasih mu pa med briketke zamešam kar surovo sadje. Se mi pa zdi, da jo je brez veze nekaj siliti - rajši ji daj tisto kar želi jesti, kot pa da jo stradaš (kar vem, da jo ne
) Lahko pa ubereš tudi drugo pot, ji naštimaš v posodo njeno hrano in ko bo lačna, se bo že pomujala in pojedla - ali tudi to ne deluje pri njej?
Logiran
Katja K.
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #819 :
torek, 10.05.2005 : 13:47:40 »
Pixy, kako je kaj s Šanom?
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #820 :
torek, 10.05.2005 : 13:54:31 »
Citat: Katja K. , torek, 10.05.2005 : 13:33:36
...Ali pa se zmenimo pa pripeljeva Jirija, da bo navalil kot nor na njeno skledico, ti garantiram, da bo vse takoj pojedla!
...
Najboljša ideja do zdaj- mogoče bi jo malo konkurence vzpodbodlo, da bi jedla... Ker fora je v tem, da vse te zadeve, ki sem jih zgoraj naštela, ima ful rada po koščkih, če pa dobi med brikete, se obrne stran... Da bi pa hrano zamenjala, sem pa že velikokrat razmišljala, ampak prav veliko kvalitetne hrane tudi ni za dobit (Hill's ne pride v poštev, ker ga mara še manj kot Royal Canin)... Sem razmišljala tudi o Canidae briketih, mi jih je prijateljica zadnjič dala za probat (oz. Bubi, ne meni, logično) pa jih je Buba ful z veseljem pojedla. Po drugi strani pa je bilo ob prehodu s Hill'sa na RC isto- začetno navdušenje je izplahnelo v parih dnevih...
Pixy, da bi ji skledo puščala cel dan- smo že probali, pa smo hrano stran metali, ker se je čisto izsušila
Saj vem, da je ta mala baraba, ker sigurno izsiljuje, ampak vseeno... Kako je s Šanom? Psihične in fizične rane so že zaceljene?
Baguska, koliko mu moraš dat, je napisano na vreči od hrane- piše za dnevno porcijo, ti pa mu razdeli na toliko obrokov, kolikor jih rabi za njegovo starost, najbrž ga še hraniš 4 do 5x na dan...
S katerimi briketi pa vi hranite svoje štruce?
Logiran
Katja K.
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #821 :
torek, 10.05.2005 : 14:15:25 »
Že večkrat sem videla da jih konkurenca res spodbudi. Tak primer smo imeli, ko sosedov pekinezer ni hotel jesti, ko je naša Fibi privohala okoli njegove posode je pa vse takoj pomlatil. Pa mačjo hrano je imel veliko raje kot pasjo.
Mi smo imeli najprej Eukanubo, zdaj pa Hills.
Logiran
žuža
rad pišem
Sporočil: 388
«
Odgovor #822 :
torek, 10.05.2005 : 14:51:13 »
Jaz moji Žužiki dajem Hills za juniorčke. To še kar poje. Dodajam ji kuhano meso vsake tolk časa in zelenjavo, vsak dan sveže sadje, ko ga sama jem potem ga hoče sigurno tudi ona, včasih navadni jogurt na briketke....
Nazadnje v naši trgovini za male živali niso imeli Hillsa za juniorčke pa je mož kupil kar Hills za male pasme- ga tudi povoha ne, potem sem ji jaz kupila Eukanubo za juniorčke pa tudi noče.
Zares je kar precej zbirčna, razne sladkarije - to bi pa dušo prodala- ampak kaj ko ne sme.
lp
Logiran
JennyK
rad pišem
Spol:
Sporočil: 435
«
Odgovor #823 :
torek, 10.05.2005 : 15:01:08 »
Citat: TinaZ , torek, 10.05.2005 : 10:56:20
...je pa treba potem še nekaj časa računat z vsaj 4 ali 5 sprehodi dnevno- mi smo na 3 sprehode prešli okoli 1. leta starosti in tako je še zdaj...
- Ali jaz prav razumem, Tina, da greste z Bubico 3x/dnevno ven? Ok, zastopim, da so to sprehodi ali krajši sprehodi - ampak ali "samo lulat" je pa nikdar ven ne spustiš oz. pelješ?
Za primerjavo (Jenny ima dobro leto): zjutraj peljem Jenny ven; takoj, po službi seveda tudi. Ampak sedaj, ko je daljši dan le lulat in kakat; na sprehod pa se spokamo ponavadi malce kasneje. Potem okrog njene večerje, torej okrog 19h, tudi samo lulat. Pa zvečer, pred spanjem (npr. okrog 22h ali 23h) ponovimo vajo. Aja, sedaj, ko je fant dopoldneve doma, jo sigurno še 1-2x spusti ven lulat. Torej... pretiravnam(o)? Ampak meni se res smili Jenny-jin mehur, čeprav nikdar ne cvili za ven. Ne vem, no... morda pa jo jaz preveč razvajam s temi kratkimi izhodi?
- Gregor, sličice so fantastične!!!! Cukri za "požret" luštni, res!
- Jaz hranim Jenny s Purino, Proplan. Ampak razmišljam o menjavi briketov, ker se zadnje tedne naša punca nekaj zmrduje in spakuje (kar se do sedaj nikdar ni!). No, seveda - če ji ponudim kuhan obrok ali pa brikete z dodatki ribic, rumenjaka ali podobnega, pa moram skorajda paziti, da še sklede ne zmaže!
Logiran
pixy
še malo sramežljiv
Spol:
Sporočil: 86
«
Odgovor #824 :
torek, 10.05.2005 : 15:35:33 »
Ja, Šana sedaj skušam čimbolj vključevati v pasjo družbo (še bolj kot prej). Je pa res, da ni čisto prepričan, kaj ga čaka. Se mi zdi, da čuti, da tudi jaz nisem čisto prepričana pri kakšnih večjih psih, ki jih prvič srečava.
Kaj dosti se njegovo obnašanje do psov ni spremenilo. Rad se igra s svojimi "starimi" prijatelji, če je kakšen "nov" kolega preveč vsiljiv, pa se kar stran obrne. Do tistih psov, ki pa jih že prej ni maral, pa je sedaj malo bolj popadljiv. Aja, pa še malo bolj scrklan je.
Zadnjič v Tivoliju sva srečala 10 mesecev starega bobtaila. Nekaj sta se ovohavala, potem ga je pa Šan hotel povohati še od zadaj, se je pa bobtail ustrašil in zalajal na njega. Revež je prišprintal do mene in mi skoraj v naročje skočil.
O briketkih - eno leto smo Šana "filali" samo s Hillsom (nasvet veterinarja), pa so se fantu te briketi malo uprli. Nato smo poskusili z Royal Caninom, Eucanubo, sedaj pa mu dajemo Purino - Proplan in je blazno navdušen.
Se spomnim, da smo mu enkrat dali vegeterijanske briketke in je bil tudi čisto fertik - Tina, probaj s tem. Se mi zdi, da so od Eucanube, pa še v manjših vrečkah so. Če jih pa ne bo marala, jih pa mi odkupimo
Logiran
Strani:
1
...
50
51
52
53
54
[
55
]