mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 09.11.2024 : 15:32:53

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: francoski buldog - čvek
Strani: 1 ... 221 222 223 224 225 [226] 227 228 229 230 231 ... 337   Dol
Natisni
Avtor Tema: francoski buldog - čvek  (Prebrano 323330 krat)
0 članov in 18 gostov pregleduje to temo.
marjana
odvisnež
Sporočil: 554

« Odgovor #3375 : četrtek, 29.09.2005 : 10:02:49 »

Tole s sirom je pri nas 100% uspešno.  Cheesy
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533

« Odgovor #3376 : četrtek, 29.09.2005 : 14:00:24 »

Da vas malo zbudim na takle poscan dan  Wink Gre kdo na dvojni CACIB + specialko januarja? Zadeva je v Ljubljani... Prijavnice so tule- ker se mi zdi, da zna bit naslednje Tanjino vprašanje, kje se prijavimo  Grin

V soboto na CACIBu sodi Poljakinja Elzbieta Chwaliborg, na specialki popoldne pa Milivoje Uroševič (SČG), na nedeljskem CACIBu pa sodi Boris Špolarič (HR). A ja, dobra novica za tiste, ki še nimate dovolj PRMjev- do 18. meseca ste še lahko v junior razredu (Hugo). Od 15. meseca pa lahko tudi že v vmesnih, torej se lahko že potegujete za CACe (DeeDee)... V enem vikendu se da torej marsikaj naredit  Wink Letos smo se mi odlično odrezali, dokaz je na dnu, v rdečem okvirčku, tele strani  Smiley Pridemo navijat!
Logiran
marjana
odvisnež

« Odgovor #3377 : četrtek, 29.09.2005 : 14:58:10 »

Ja, ja, seveda pridemo, sedaj ko vemo kje se prijaviti!  Wink

Sem pozabila napisat, da je Hugo res shujšal in ima sedaj 12 kg, kar pomeni, da ima skoraj kilo manj.
Logiran
Polde&Lojze
novinec
*
Sporočil: 8

« Odgovor #3378 : petek, 30.09.2005 : 00:47:53 »

ammmm, še nikoli nisem vodil kužata na razstavo in imam morda par "neumnih" vprašanj (prosim, brez zamere, ker vprašanja so dobronamerna):

1. zakaj naj bi sploh peljal kužata na razstavo?
2. od katere starosti se kužata lahko pelje na razstavo?
3. kaj mora koža na razstavi početi in kaj mora lastnik početi?
4. kaj se na razstavi ocenjuje in kako se ocenjuje (izgled, znanje, karakter)?
5. ali ni ocenjevanje nekako precej subjektivno, kot pri raznih misicah (saj je kaka morda še lepa, ampak ni je čez moje žene)?
6. kakšne so predpriprave za razstavo?
7. kaj mora imeti kuža in lastnik na razstavi s seboj?

Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*

« Odgovor #3379 : petek, 30.09.2005 : 09:01:49 »

Zivjo, Polde&Lojze!

Na vsa ta vprasanja so ze odprte teme na forumu, pobrskaj tukaj. Je kar precej za prebrat, ampak nima smisla, da se tukaj ponavljamo, saj razstavljanje francozov ni (skoraj) nic drugacno od razstavljanja kaksne druge pasme... Ce bos po prebiranju tistih 30 tem se imel kaksno vprasanje, ga komot zastavis tam, ce pa se navezuje na francozke, pa vprasaj tukaj  Wink Je pa fino za prebrat, ker dobis vec mnenj na kupu  Wink

Mogoce samo glede predpriprav: na sreco so francozki kratkodlaki, torej ne rabis nic drugega, kot da ga mogoce malo prekrtacis, da se dlaka bolj sveti... Seveda je zelooooo priporocljiva tudi tvoja strpnost in dobra volja, saj je cel dan na razstavi precej utrujajoc (vcasih se na ocenjevanje caka tudi po par ur). A ja, ne vem ce je kje omenjeno (lahko pa pogledas na stran KZS, link je par postov nazaj, kjer so prijavnice za razstavo v Ljubljani), maldicka lahko prijavis s 3, ponekod pa s 4 mesece starosti, vendar so ocene do 9 mesecev samo opisne (torej ne stejejo za noben sampionat)...
Logiran
žuža
rad pišem
Sporočil: 388

« Odgovor #3380 : petek, 30.09.2005 : 12:02:59 »

Sporočam vam, da je po mojem mnenju Žuži včeraj malo manj hropla Grin Grin Grin
Preizkusila sem finto z sirom in tabletko, pa mi ni ratala.Samo povohala je in pustila. To me ful čudi, ker drugače sir pomljaska v trenutku Undecided
Tako, da smo včeraj zvečer porabili skoraj polovico salame, da je pohrustala dve tabletki, usput se je pa še dober najedla poli salame Wink Cheesy
Je tabletke pluvala ven za šalo. Ker danes zjutraj nismo imeli več poli salame, smo ji dali tabletko v sir ampak ni marala tudi probat ne. Sem ji pustila zadevo na tleh, če se bo slučajno premislila.  Undecided
Drugače pa se mi zdi, da pri njej te tabletke resno povzročajo nespečnost, ker je danes celo noč težila in hodila sem pa tja, ter ovohavala celo stanovanje. Wink, tako, da smo zelo malo spali.
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*

« Odgovor #3381 : petek, 30.09.2005 : 12:25:28 »

Hehe, Zuzika trmasta  Grin  Cheesy Ona ze ve, kaj naredit, da pride do Poli salamce  Wink Ce ji ne mores dat tablete na "normalen" nacin, probaj takole (slisi se kruto, ampak pri nasih mackah, ki so bile fejst iznajdljive, je delovalo): vzemi tableto, ji z drugo roko odpri gobcek in ji tableto porini v grlo, gobcek pa takoj zapri, da bo morala pozret slino (in s tem tableto). Sicer bo uzaljena, pa pihala bo od jeze, verjetno bo probala izbruhat tableto- zato ji takoj za tem, ko pogoltne, ponudi kaj slastnega (pa ne sira in salame, ki ju najbrz ze povezuje z jemanjem zdravil)...

Pa super, da manj hrope  Smiley  Kiss
Logiran
žuža
rad pišem

« Odgovor #3382 : petek, 30.09.2005 : 12:38:23 »

Tina ideja ni slaba, samo se malo bojim, da se bo potem za dva dni ali pa še več preselila v otroško sobo in me ne bo šmirglala. Wink Žužika je namreč zelo zamerljive sorte. Samo, če ji pokažem stekleničko s tekočino za ušeska
se preseli v otroško sobo za cel dan. Undecided
Potem se noče tudi igrati ne z mano, kaj šele mečkati.
Jaz jo pa tako rada mečkam, da si tega skoraj ne upam privoščit.
Se pravi, če res ne bo šlo drugače bom uporabila ta postopek. sram
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*

« Odgovor #3383 : petek, 30.09.2005 : 13:06:08 »

Zgleda so zamerljivi vsi- Buba zameri, če ji čistim ušesa, če jo češem, če ji obrišem učke,...  Roll Eyes Ampak so stvari, ki so nujne, tako da užaljenost gor ali dol  Wink Če jo boš pa še ti ignorirala, jo pa prec začelo zanimat, kaj se greš in bo prišla k tebi- firbčnost premaga užaljenost  Grin
A tudi Žuža kaže hrbet, če je užaljena, ali gre samo v drug prostor? Bubica se namreč obrne proti steni, kaže hrbet, bulji nekam pod strop in ne obrne niti ušesa  Roll Eyes  Grin  Cheesy
Logiran
marjana
odvisnež

« Odgovor #3384 : petek, 30.09.2005 : 13:25:07 »

Joj, Hugo pa ni tako zelo zamerljive sorte. Učke si pusti obrisati, če pa mu hočeš obrisati ritko, se usede, te pogleda v smislu:"Kaj zdaj gnjaviš?"n se na koncu vda. Po tem, ko snede tableto v sirčku, pridno čaka na nov košček, tako da mislim, da ne ve, da je dobil zdravilo. In glede kaplic za ušesa: mirno sedi in čaka, da mu jih nalijem in malo pomečkam. Ma, nimam kaj reči, PRIDNEŽ JE!!!!  Cheesy Roll Eyes Cheesy
Zgleda, da so (smo?) babe bolj zamerljive??? Wink

Je pa res, da se je ob eni priliki, ko je bil Otto na obisku, kar iznenada zavlekel pod kavč in začel na glas jokati. Potem pa smo ga morali kar nekaj časa prepričevati, naj se le pride igrat, preden je popustil.  Roll Eyes

Žuža pa najbrž zanalašč pljuva tableto ven, samo da bo lahko dobila čim več poli salame.  Cheesy Grin Cheesy

Logiran
žuža
rad pišem

« Odgovor #3385 : petek, 30.09.2005 : 13:33:45 »

He-he tale Bubina užaljenost me je prav nasmejala Grin Grin
Žužika te pogleda tako postrani, ne znam opisat tega njenega globokega pogleda se obrne in odide v otroško sobo. Cheesy Cheesy
Zgleda da so res bolj zamerljive punčke. Ker Gaj nikoli ne zameri takih reči, tako kot Hugo ne. Hugo je pa siguren začel zato jokati, ker ste vsi preveč Ota občudovali, a ne?
Logiran
marjana
odvisnež

« Odgovor #3386 : petek, 30.09.2005 : 13:54:12 »

Hugo je pa siguren začel zato jokati, ker ste vsi preveč Ota občudovali, a ne?

Ja, točno zato. Pa ne že od vsega začetka, najprej se tudi on igra in pusti, da se ukvarjamo z Otijem, čez nekaj časa, pa mu zgleda to postane odveč in si želi 100% pozornost.  Roll Eyes
Logiran
žuža
rad pišem

« Odgovor #3387 : petek, 30.09.2005 : 14:27:49 »

ja saj ima prav po moje. Cheesy
Logiran
baguSka
odvisnež
Sporočil: 742

« Odgovor #3388 : petek, 30.09.2005 : 16:58:53 »

Tudi Torč mi pusti, da mu očistim dlako, ušeska, oči.. Zaenkrat ga še nisem videla zamerljivega, se pa ob vaših besedah oz. po obnašanju Hugija zeeloo bojim kaj bo, ko bo enkrat otrok pri hiši!? Huh
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*

« Odgovor #3389 : petek, 30.09.2005 : 19:16:34 »

Oooo, Bagi, a kej planirate pri vas  Wink Vec o psu in dojencku si lahko preberes tukaj.

Drugace pa ti lahko povem, kako je trenutno stanje pri sestri, ki ima bordojko (staro skoraj 3 leta) in hcerkico, staro 4 tedne: psicka vedno dobi prva pozornost, saj je bila prva pri hisi in ne bi razumela, zakaj ji naenkrat ne posvecajo takoj pozornosti. Tudi pri previjanju in drugih opravilih glede dojencice (jp, tudi pri dojenju) je lahko zraven. Zgleda ji je dovolj, da pride samo preverit situacijo, potem pa gre.
Je pa Buba zadnjic, ko so bili pri nas na obisku, prav cudno vohala vozicek. Smo ji pokazali dojencico, povohala je celo nogice, pa se ni pretirano vznemirjala... Dokler ni ta mala zacela jokat, potem pa smo imeli cirkus - grebcek na hrbtu, bevskanje, prestrasena faca, izbuljene oci,... ni ji bilo jasno, kaj se zdaj ta mali omot tako dere... Je pa res, da ni se nikoli prej slisala jokat dojencka... Smo na navajanju na necakinjo in upam, da bo vse OK...

Je pa takole (kratek povzetek prebrane, zgoraj omenjene teme, da ne bo kdo mislil, da spet vse vem): vse pasje navade, ki bi te utegnile motiti, ko bos imela dojecka, probaj odpravit ze zdaj, npr. spanje na postelji (se mi pa zdi, da Torci ne spi na postelji, ce se ne motim), crkljanje na kavcu, ipd. Ce zacnes s prepovedovanjem, ko bo dojencek ze pri hisi, pes to poveze s prihodom dojencka in postane ljubosumen, mogoce se celo agresiven do dojencka. Verjetno pa ni treba poudarit, da se psa in otroka nikoli ne pusti sama skupaj  Roll Eyes
Logiran
Strani: 1 ... 221 222 223 224 225 [226] 227 228 229 230 231 ... 337   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: francoski buldog - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.