Super pravilnik ni kaj, samo kaj ko nadzirajo samo nas, kateri imamo rodovniske pse,
ki smo tako in tako ze pod nadzorom KZS.
Kar se tice oddaje mladicev pri 8 tednih je po mojem mnenju dalec maximum saj sem imela
kar nekaj legel, kjer so se psice izogimale mladicev ze mnogo prej in sem jih ze sama locila
mladici pa so se med sabo ucili same traparije. Potem sem imela pa primer ko sem si obdrzala enega mladicka
in sem jo imela z mamo do 11 tedna (le zato da nebi bila v soku ker je sama) dokler nisem ugotovial da je mama vsa hrastasta po vratu (kot da bi jo imela na bodecki)
seveda malega hudicka so srbeli zobje ona pa je kar pustila ceprav ji sigurno ni pasalo.
Kar se tice centralnega registra psov je prava polomija. Jaz sem imela prijavljenih skoraj 50 psov
pa ceprav sem jih redno odjavljala. Prijavljen je bil tudi pes, ki smo ga morali zaradi hude in neozdravljive bolezni evtanazirati
pri veterinarju se pravi odjava pride avtomatsko.
In potem vidis presenecene inspektorje ko sprasujejo kje so drugi psi ko vidijo da jih je veliko veliko manj.
Kar pa se tice reje psov, me zanima ce bodo kdaj kontrolirali tiste steparje nerodovniskih mladicov, ki imajo legla vsako gonitev
sele takrat ko bodo tudi njih jim bom cestitala.
Navedeno je tudi da morajo biti mladicki cepljeni - me zanima koliko nerodovniskih mladickov cepijo pred oddajo
in tudi poznam nekaj steparjev, ki oddajajo mladicke pri 4 tednih
seveda takoj povejo da ne odgovarjajo za morebiten pogin
Napisati pravilnik je eno a izvajati ga v praksi je drugo.