mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 20.08.2024 : 05:20:50

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: YORKIJI - čvek
Strani: 1 ... 131 132 133 134 135 [136] 137 138 139 140 141 ... 187   Dol
Natisni
Avtor Tema: YORKIJI - čvek  (Prebrano 221057 krat)
0 članov in 11 gostov pregleduje to temo.
epesteper
otrok do 14 let
*
Sporočil: 24


« Odgovor #2025 : četrtek, 04.10.2007 : 16:14:26 »

Na tvojem mestu bi mu dlako v ušesih raje strigla. Cool
Logiran
tjasav
rad pišem
****
Sporočil: 415


« Odgovor #2026 : četrtek, 04.10.2007 : 18:31:05 »

S striženjem ne narediš skoraj nič, saj še uho vedno ne ''diha''.
Zadnjič sem bila spet pri veterinarju, ki mi je povedal, da se popipa čimveč dlakic, idealno bi bilo, če ji sploh ne bi bilo. Najboljše je s pinceto z zaobljenim robom, da psa ne pičiš, ampak jaz jih vsepovsod iščem in jih nikjer ne najdem. Same ''big size'', ki njima ne b i šle v uho. Sama začasno uporabljam navadno pinceto za človeške obrvi, kar pa ni priporočljivo, če se ti pes zelo upira med pipanjem. Pinceta res dosti in natančno potegne ven dlake in prej končaš in pes bolj potrpi, ker ve, da bo hitro konec. Ampak raje priporočam pinceto s zaobljenim robom, katero si bo ob prvi priliki tudi sama nabavila.

Moja dva sta tudi imela zaradi teh dlakic bolj umazana ušesa. Veterinar mi je svetoval OTOprof, ki se peni in vso umazanijo potisne na vrh. Malo jih na začetku moti zvok nastajanja pene, ampak se navadijo oziroma moja dva se že kar hitro vdata...razen seveda če vidita zobno ščetko...potem pa sta  Lips Sealed Lips Sealed Lips Sealed
Tu še pa vedno onadva zmagujeta.
Gigosy!
Nekje sem prebrala, da uporabljaš gel (''sajveškateri'')...a še deluje? Ker si ga bi najbrž slej kot prej nabavila, saj sem zadnjič od jeze vrgla v koš čisto polno zobno pasto za pse, ki ji bi rok potekel čez mesec dni, ker itak nismo in ne bi več nič uporabljali.

Lp, Tjaša
Logiran
Botticelli
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 494


« Odgovor #2027 : četrtek, 04.10.2007 : 19:36:39 »

Pinceto za pipanje dlak sem jaz videla pri pasji frizerki, pri kateri sem delala. Ima zaobljeni vrh , je čisto tanka ter ročaj je takšen kot pri škarjah, se pravi da daš prste not. Zadeva ima nato tak mehanizem, da ko enkrat stisneš skupaj, se dobesedno zaklenejo ročaji in samo potegneš ven. Ne morem bolj logično napisati:)

Drugače pa sem imam jaz trenutno zelo slabe izkušnje z ICF Oto raztopino za ušesa, ker se mi zdi, da odkra to uporabljam se obe ful praskata po ušesih. Tako da bom probala eno drugo stvar, ki je v obliki zelo goste bele tekočine, in se baje super obnese (pomaga celo pri vnetih ušesih).

Kar se pa tiče čiščenja, jaz tudi trenutno testiram en gel, ki je novost pri nas (ne vem če misliš istega), ki ga samo namažeš na zobe. Do sedaj moram rečti da je pohvalno, tudi pri moji neredni uporabi:)
Tara se sicer upira malo, ji očisto ni všeč okus, ampak recimo moja kitajčica pa sama poliže, ji samo iztisnem na roko in ona poliže:)
Logiran
Gigosy
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 361


« Odgovor #2028 : četrtek, 04.10.2007 : 19:59:12 »

Kar se tiče gela ja uporabljam ampak precej neredno, ker pogosto pozabim nanj. Sicer pa jaz vseeno umivam tudi zobe tako da res ne vem ampak po mojih opažanjih je vsekakor bolje kot je bilo prej ko ga nisem uporabljala nič.

Za puljenje dlak sem jaz nabavila verjetno nekaj podobnega kot omenjaš ti Botticeli. Ročaj je kot za škarje na koncu kjer so običajno škarje namenjene striženju pa je zobčkasto. Meni je super za dlake pulit iz ušes, seveda pa moraš biti natančen, da ne uščipneš občutljivce v uheljšek  Wink

Tudi jaz bi rabila kakšno kvalitetno sredstvo za ušesa, trenutno imam nekaj od veterinarja eno tekočino, samo ne vem če je o.k. Imenuje se pa SPECICARE (Leo). Mogoče katera uporablja?
Kako se imenuje ta bela tekočina ki jo omenjaš Botticelli?
Logiran
tjasav
rad pišem
****
Sporočil: 415


« Odgovor #2029 : četrtek, 04.10.2007 : 21:33:42 »


Drugače pa sem imam jaz trenutno zelo slabe izkušnje z ICF Oto raztopino za ušesa, ker se mi zdi, da odkra to uporabljam se obe ful praskata po ušesih. Tako da bom probala eno drugo stvar, ki je v obliki zelo goste bele tekočine, in se baje super obnese (pomaga celo pri vnetih ušesih).
Meni se je pa tudi ta mala nekaj praskala, Rut pa ne in seveda sem takoj klicala veterinarja, ki pa je rekel, da je še najbrž malo tekočine ostalo noter, ki bo čez nekaj časa izhlapela.
Javi kako bo s to novo!

Kje si nabavila te ''škarje'' Gigosy?
Logiran
Tinkapletinka
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 46


« Odgovor #2030 : četrtek, 04.10.2007 : 21:40:37 »

Lep pozdrav vsem! Še včeraj sam bla prepričana da u SLO ni nobeno leglo Yorka.Paslučajno sam najdla tisto forum.Jaj kako to imaste tle lepo!!!Natačno sam gledala slikice vaših ljubimcov in so preslatke.Nevem kako naj se vam zahvalim.
Sam iz Češke i trenutno živim u Ankaranu sa svojom psičkom Sheilom.Za to se tudi takoj opravičujem za greške iz slovenštine.Moram priznati da Sheila obožava otroke i takoj beži za svakim ko kakšnega zagleda,ali jaz mislim da je to zlasti zaradi tega da takoj u 8-10 tjednu njene starosti smo svakodnevno obiskovala vse moje prijatlice ( vse imajo majhne otroke) i ja sam pač FUL dobro pazila da se nebi kaj zgodilo.Ker jaz mislim,če pas dobi u mladosti kakžno slabo iskušnjo z otrokom nebo to nikoli pozabil i tako postane tudi nevaren! Ampak po pravici vam povem.Pri našem prvom sprehodu po zalivu u Izoli me kar razjezilo da ne otroci ampak odrasli kar primajo kužka BEZ VPRAŠAT u svoje roke in ga božajo po ušesih-kar je pri mladičkah nevarno i druge stvari.Ampak to ni igračka!!!Jaz pa si nikoli to nebi dozvolila sprejeti tujo stvar brez pitanja!!!
Svoje otroke pa še nimam ampak je načtrujemo in mislim da s pravim nastopom lahko tudi york sprejme to novo okolištino.
Kar se tiče ušes,če smem odgovriti: uporabljam gel od firme Laboratoires Héry in je enkraten!!!Dam malce notri,malce masiram in ko mala strese glavo se sam razprši in samo malce očistim zadnje ostanke z blazinico.Vrlo preporočam.
Še enkrat čestitam na ljepih stranicah in LP  Tina in Sheila
Logiran
Gigosy
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 361


« Odgovor #2031 : petek, 05.10.2007 : 00:16:45 »

Dobrodošla Tinkapletinka  Wink Hvala za priporočilo glede tekočine za ušesa  Smiley

Tjaša škarje sem kupila tam kjer naročam tudi vse ostalo in sicer v Angliji, mislim da sem že prilepila enkrat spletno stran.

Logiran
tjasav
rad pišem
****
Sporočil: 415


« Odgovor #2032 : petek, 05.10.2007 : 07:03:27 »

Tinkapletinka dobrodošla!   Smiley

Gigosy hvala!  Wink
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #2033 : petek, 05.10.2007 : 08:21:37 »

Gigosy, kateri gel za zobke uporabljaš? Jaz moram tudi nekaj nabavit, ker moj kar pike dobi, ko me vidi z zobno krtačko v rokah.

Drugače sem pa včeraj skoraj znorela. S fantom greva na sladoled  v eno slaščičarno, Gal ponavadi ko bi moral pridno sedeti teži, hoče v naročje, skače,...Midva se pogovarjava in po nekaj časa ugotovim, da je nekam čudno mirno in da mi noben ne teži. Pogledam kje je Gal (sem ga imela na vrvici) in vidim, da je pod mojim stolom. Za sosednjo mizo, meni za hrbtom pa mu ena baba mirno daje torto za jest. Gal seveda z veseljem mlaska meni se pa kar stemnilo pred očmi. Pa kako človeku sploh pade na pamet brez vprašanja hranit tujega psa in to s torto? Gala potegnem k sebi in ji rečem, da se tujih psov ne hrani pa dobim nazaj, da kok sem zoprna. Kaj pa če bi bil alergik ali pa imel kakšno drugo dieto, a bi mi ona povrnila veterinarske stroške?
Logiran
tjasav
rad pišem
****
Sporočil: 415


« Odgovor #2034 : petek, 05.10.2007 : 09:18:49 »

Uh...groza...me zanima kako bi ona reagirala, če bi njenemu otroku/vnuku dala kakšno vino za žejo...res me taki živcirajo.  Angry

Enkrat smo bili nekje, pa je ena gospa Rutu dajala neke priboljške (sicer pasje), ampak izgleda, da sem jaz videla samo prvega in zadnjega, vmes pa jih je najbrž bilo kar nekaj, saj mi je naslednji dan sračkal kot vidra. Kaj šele, če bi si kakšno tortico privoščil...  Tongue

Lp
Logiran
Gigosy
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 361


« Odgovor #2035 : petek, 05.10.2007 : 12:21:44 »

 Shocked Groza eni so res čudaški  Roll Eyes No jaz sem pa doživela, da je ena gospa ponujala Gigiju mačje brikete, seveda jih tudi povohal ni  Grin še pasjih ne mara kaj šele mačje  Wink

Tjaša upam, da veš za katero stran gre, nisem lepila še enkrat linka, ker ne smem tukaj saj veš  Wink Če pa želiš pa ti jih lahko jaz naročim in ti jih pošljem, ker bom itak danes spet naročala, da ne boš plačevala poštnine po nepotrebnem. No meni so res super, veliko kažje odstranjevat dlake kot pa z roko.
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #2036 : petek, 05.10.2007 : 13:38:15 »

Gigosy, a tukaj kjer boš naročala imajo tudi  Nature's Variety hrano? Ker je nikjer ne dobim pa sem že brskala po internetu pa nič pametnega našla. Pri nas bo pa na voljo šele konec meseca sram. Pa jaz bi tudi imela to za dlakice. A se lahko uštulim k naročilu pa si razdelimo stroške poštnine Smiley.
Logiran
tjasav
rad pišem
****
Sporočil: 415


« Odgovor #2037 : petek, 05.10.2007 : 16:53:30 »

Upam, da še nisem prepozna, ker sem komaj zdaj videla tvoje sporočilo. Bi imela te škarje, če je še mogoče. Drugače pa ni panike, bom naročila najbrž v naslednji rundi.

Hvala vseeno!

Kaj si še boš lepega naročila?  Cool
Logiran
lonyka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 118


« Odgovor #2038 : petek, 05.10.2007 : 18:09:42 »

Gigosy za te skarijice bi se se jaz pridružila če je mogoče se slučajno se prijavit heh Cheesy...drugače pa tud naslednjič Smiley...., čeprav nevem niti če bo to pomagalo..ker kar se tiče dotikanja ušeskov malo "globje" je to že panika Cheesy drugače pa nama umivanje zobkov zaenkrat še kar gre.kje pa kupujete te raztopine za ušeska??(mogoče sem prebrala pa sem pozabla :/ joj )...drugače pa Tjasav in sasenka gresta na razstavo??
Logiran
tjasav
rad pišem
****
Sporočil: 415


« Odgovor #2039 : petek, 05.10.2007 : 18:19:49 »

Ne, jaz najbrž ne, ker bom delala tisti vikend...tako kot vse do sedaj.  Tongue Ampak nekako moram zaslužiti, da potem na veliko razvajam moja srčka doma.

A ve greste? Kateri dan?
Logiran
Strani: 1 ... 131 132 133 134 135 [136] 137 138 139 140 141 ... 187   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: YORKIJI - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines