mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 19.08.2024 : 15:14:05

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: YORKIJI - čvek
Strani: 1 ... 128 129 130 131 132 [133] 134 135 136 137 138 ... 187   Dol
Natisni
Avtor Tema: YORKIJI - čvek  (Prebrano 220657 krat)
0 članov in 12 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.370


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #1980 : sreda, 19.09.2007 : 18:45:22 »

Debata o letalskem prevozu je prestavljena v ustrezno temo Letalski transport psa.
Logiran

iča
novinec
*
Sporočil: 2


WWW
« Odgovor #1981 : četrtek, 20.09.2007 : 12:22:31 »

Podravljeni

sem prvič na forumu. Prej sem že pisala o tem da bi radi yorkija in imamo 7 let starega sina (kužeka si zelo želi in jaz tudi), pa me zamina ali kdo ve če je gospa ******** dobra vzrediteljica.
Precej sem brala o tem kakšen pes je primeren za družino z otroci. Meni velike pasme niso ravno všeč. Vedno sem imela male: maltežana, pudljico in yorkico(nerodovniško-nikoli več). Ker je otrok prijokal v družino po nabavi psa, nisem imela dobrih izkušenj niti z pudljico niti z yorkico, maltežana pa sem jaz imela kot otrok in je bila prava lutkica.  Zanima me (naš sinko je zelo nežen fantek-ne pretiravam), ali bi bila izbira yorkice res napačna. Mali se je zaljubil v slikico.
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #1982 : četrtek, 20.09.2007 : 13:02:05 »

Predvsem ne kupuj psa za igračo otroku. Vseeno je v kakšno sliko se mali zaljubi, če to ni dobro zanj. Kaj pa, če bi se zaljubil v špansko dogo na sliki? Psa se nikoli ne kupuje samo po videzu, glede na to kaj je všeč otroku pa še manj.
Yorkiji so temperamentni, ljubosumni, ne preveč tolerantni, znajo biti posesivni in dominantni, predvsem je pa terier in to pravi terier.  In  niso primerni za otroka. Tudi pri predstavitivi pasme na temu forumu piše, da nimajo odnosa do otrok, kar pomeni da niso ravno najbolj primerni psi za otroke.  Čeprav je yorki majhen zna tudi prav fino šavsniti.

Sicer si pa prej že napisala, da si imela slabo izkušnjo s svojo yorkico, da je bila ljubosumna na otroka in, da je od ljubosumja celo zbolela. Zakaj zdaj na vsak način sliliš spet isto?

Malo si oglej ostale majhne pasme . Predvsem ti predlagam, da si oglej pasme iz skupin družnih psov(japonski chin, tibetanski španjel, shih-tzu, coton de tulear,...) ki niso terierji so pa vseeno majhi in veliko bolj primerni za otroke.
Logiran
iča
novinec
*
Sporočil: 2


WWW
« Odgovor #1983 : četrtek, 20.09.2007 : 13:42:34 »

Ja pa menda je ja  razlika, če je pes pred otrokom v hiši ali po njem. Pa predvsem ti mora biti pasma tudi všeč, ali ne? In ne mislim da je pes kaka igrača, ker ne bo moj prvi. Kaj pa Tibetanski terier, je ta tudi neprimeren.
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #1984 : četrtek, 20.09.2007 : 14:13:27 »

Ja seveda je razlika, čeprav yorki po mojem mnenju vseeno ni primeren za otroka. Seveda, da ti mora biti pasma všeč ampak predvsem ti mora odgovarjati pasma tudi karakterno, ker se zavedaj, da boš s psom živela 15 in več let. Vem, da ne bo tvoj prvi pes ampak eno slabo izkušnjo z otrokom in yorkijem si že imela, a ne?

Tibetanski terier je pa večji od yorkija ampak bolj primeren za otroke po mojem mnenju.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #1985 : četrtek, 20.09.2007 : 14:34:11 »

Moje stališče je, da nobena pasma ni primerna ali neprimerna za otroke, ker je treba ne glede na pasmo ter starost in nežnost otroka narediti red doma, otroke naučiti odnosa do živali in jih nikoli puščati same s psom. Tako kot se strinjam s sasenko, da znajo biti yorkiji odklonilni do otrok, tudi shih tzu ali kateri drugi druzni pes ni avtomaticno primeren za otroke. Vse je odvisno od odraslih v druzini. Glede na to, da ste imeli ze v preteklosti tezave pri dveh razlicnih psih, se morate zadeve lotiti drugace. Ne iscite "primerne" pasme, ampak najprej ugotovite, kako ustvariti dobre pogoje za sozitje psa in otroka pod isto streho.

lp
Logiran
tacko
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 274


« Odgovor #1986 : četrtek, 20.09.2007 : 14:48:25 »

Bravo Kalsang to si zelo lepo napisala.
Mi smo dobili v stanovanje psa in potrebno je bilo veliko truda, da se Tačko in Žan (5 let - danes Cheesy) ujemata in razumeta. Treba je otroka naučiti, da ve, kdaj kuža rabi svoj mir in da ga  takrat pusti na miru. Tačkota pa smo morali naučiti, da ne jezi Žana in mu odnaša igračk, ko se on igra. So bile kr štorije, tako da se popolnoma strinjam z Kalsang.
Logiran
epesteper
otrok do 14 let
*
Sporočil: 24


« Odgovor #1987 : četrtek, 20.09.2007 : 15:09:05 »

Se strinjam s tackotem. Smiley

In otrok in pes delata napake, ki pripomorejo h konfliktu.

npr. ko se otrok igra naučimo psa da mu ne odnaša igračk...
Ko pa pes je,pije se igra...,otroka naučimo da ga pač takrat ne moti. Undecided

Sicer pa je treba vsakega otroka naučiti, da psa ne cuka,ščipa,se obeša nanj,
itd. Wink

Ester
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #1988 : četrtek, 20.09.2007 : 18:32:28 »

To je seveda vse res in se strinjam z vami.
Samo, po mojem mnenju, še vedno obstajajo neke karakterne razlike med pasmami in zelo majhen pes ne pomeni avtomatično tudi zelo prijazen pes. Za nekatere pasme je več možnosti problemov pri odnosu do otrok kot pri drugih pasmah. In dejstvo je, da yorki po svojem značaju ni ravno najbolj miren in toleranten kuža. Ker imam sama yorkija lahko mirno povem, da moj otrok ne prenaša. Res, da ni nikoli živel z nobenim otrokom ampak postane živčen, že če so v bližini. Z ljubosumjem teh kužkov ima pa gospa sama slabo izkušnjo in z istimi problemom se srečujem jaz samo da pri meni ni ljubosum na otroke, ker jih nimam, ampak na vse ostalo.

Logiran
zoyaoli
novinec
*
Sporočil: 36


« Odgovor #1989 : četrtek, 20.09.2007 : 20:39:48 »

zanimiva tema, ampak menim, da ob primerni vzgoji naj bi se vsakega kužka neodvisno od pasme in velikosti naučilo sobivanja z ostalimi družinskimi člani;

pred hčerinim rojstvom sva imela rottiko, ki je zelo razvajena, ob rojstvu (bila je stara 1 leto) je postala rahlo ljubosumna, kmalu pa je ugotovila, da se ima enako lepo in je hči le nova prijateljica. se je pa rottika pred hčerko večkrat umaknila, ko ji je bilo igre preveč in seveda nikoli nista bili sami- sedaj sta stari 7 (hči) in 8 (rottika) ter se skupaj sprehajata...

če pa nek kuža otrok ne prenaša, pa menim, da je to slaba vzgoja, saj naj bi bil kuža navajen tudi na manjše in drugačne ljudi; otroci pa naj vedo kaj je igra in kje so meje "mučenja" Wink

Iča, kje pa boste kupili psička?
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #1990 : četrtek, 20.09.2007 : 21:50:48 »


če pa nek kuža otrok ne prenaša, pa menim, da je to slaba vzgoja, saj naj bi bil kuža navajen tudi na manjše in drugačne ljudi; otroci pa naj vedo kaj je igra in kje so meje "mučenja" Wink

No, moj Gal ni slabo vzgojen. Izkušenj z otroci pač nima, ker nimam otrok. Vse izkušnje s tujimi otroci pa so se končale slabo saj ponavadi otroci, ko ga zagledajo, začnejo kričati in cviliti in mahati in jaz ne morem tujih otrok vzgajati kako se pristopa k psu. Mamice pa ponavadi to dovolijo, ker mislijo da je prijazen in se lahko z njim otroci delajo kar hočejo, ker je majhen. Na začetku sem sicer poskušala in tudi Gala probala navaditi na otroke ampak tuji otroci mi ga pač ne bodo vlekli za rep, skakali v njega ali še celo od zadaj pritekli in ga zagrabili, da se še jaz ustrašim, ne samo on. Ne rečem, da so vsi otroci in vse mamice take ampak to se je dogajalo.
Pri bullmastifki začnejo pa otroke vleči stran, ker je pes velik in sigurno grize.
Logiran
Gigosy
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 361


« Odgovor #1991 : četrtek, 20.09.2007 : 22:10:14 »

Verjetno je precej odvisno tudi od karakterja posameznega yorkija. Jaz imam doma dva in moram reči da sta karakterno zelo različna. Starejši ima zelo rad svoj mir, kar smo vedno tudi upoštevali. Vedno ga je motilo, če se je hči želela igrati z njim in se je raje umaknil. Mlajša yorkica je čisto nasprotje, ne motijo jo otroci, niti v kolikor je okoli nje več otrok. Zelo rada je v njihovi družbi in se z njimi igra. Seveda pa je vedno potrebno postaviti meje otroku in mu dopovedati, da pes ni igrača.
Jaz v glavnem nimam nobenih problemov med odnosi mojih dveh yorkijev in otroci. Starejšemu pač pustimo več miru in predvsem je treba paziti, da otrok ne sili v psa v kolikor vidiš da mu to ne odgovarja, kar pa mislim da ni potrebno biti nek strokovnjak, da opaziš kdaj psu otroška družba odgovarja in kdaj ne. Vsekakor pa brez nadzora majhnega otroka in yorkija ne bi puščala sama, sploh na začetku ne dokler se otroka ustrezno ne vzgoji v odnosu do psa. In nikoli ne bi psa kupila za igračo otroki, pa ne glede na to kakšne pasme je.
Logiran
Gigosy
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 361


« Odgovor #1992 : četrtek, 20.09.2007 : 22:18:32 »

Se popolnoma strinjam s Sasenko. Veliko težje je navaditi psa na otroke, če jih sam nimaš, ker enostavno nimaš prilike vzpostaviti nek prijeten odnos med njimi. Se pa pogosto tudi dogaja, da starši puščajo otrokom vse in tega nikakor ne morem razumeti, ampak sem se enostavno navadila, da jim, tudi ko imamo na obisku tuje otroke, enostavno v pričo staršev povem kaj lahko in kaj ne, pa naj bodo starši še tako užaljeni. Če sami nimajo občutka, da bi ustavili svoje otroke ko le-ti valjajo moje yorkije po rokah in jih vlečejo za dlako, potem je tudi meni povsem vseeno če so užaljeni ko jim rečem, da tako pa to ne gre.  Wink Seveda majhni otroci nimajo še pravega občutka za živali, zato smo pa tu odrasli, da jih naučimo kako z njimi pravilno ravnati kajne  Wink
Logiran
zoyaoli
novinec
*
Sporočil: 36


« Odgovor #1993 : četrtek, 20.09.2007 : 22:52:51 »

na žalost je največkrat res tako
Logiran
zoyaoli
novinec
*
Sporočil: 36


« Odgovor #1994 : četrtek, 20.09.2007 : 22:59:46 »

ups, prehitra sem bila  sram

na žalost je res največkrat tako z otroki, ki nimajo izkušenj s psi in jim starši dovolijo kričati v male pse; naša rottiko je imela to srečo, da so se je tuji otroci s starši vred ustrašili... no ne za dolgo  Cool
vendar sem vsakič povedala, da ko zoya umakne glavo ji je pač dosti čohanja in rabi svoj mir

Odrasli smo tisti, ki moramo biti razsodnejši  Wink


Logiran
Strani: 1 ... 128 129 130 131 132 [133] 134 135 136 137 138 ... 187   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: YORKIJI - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines