mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 01.11.2024 : 06:26:18

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: YORKIJI - čvek
Strani: 1 ... 65 66 67 68 69 [70] 71 72 73 74 75 ... 187   Dol
Natisni
Avtor Tema: YORKIJI - čvek  (Prebrano 227580 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
tjasav
rad pišem
Sporočil: 415

« Odgovor #1035 : sreda, 06.12.2006 : 00:08:30 »

Uh, kaki lepi pišček!!!  Kiss Direkt za poljubčkat.
Aja, še eno vprašanje imam, a je normalno da se mu dostikrat očke solzijo in to tako da je skor okoli celga gobčka moker?
Očke se rade solzijo in zato je tudi toliko zaspančov. A je od solzic okoli gobčka moker ali je moker zaradi smrčka? Moj ima namreč zelo vlažen smrček (hvala bogu, seveda), okoli gobčka pa je ponavadi moker od pitja vode.
Drugače pa ne vem, kaj bi lahko bilo.
Logiran
honki
rad pišem
Sporočil: 398

« Odgovor #1036 : sreda, 06.12.2006 : 11:22:30 »

joj sonce malo, uhljato...

moj je tudi imel usesa gor ze pri 2h  mesecih, je pa res da je odvisno.

ta kalcek palcek je en aktivni pesko, pol yorkijev v slo je njegovih....sami braci, polbratci in sestrice, ter polsestrice....

mojmu so se tud solzile oci, pa mel moker smrcek. je normalno, pa se hladno je zunaj, notri imate toplo in suh zrak, tako da ni cudno....
Logiran
ninnna
novinec
*
Sporočil: 13

« Odgovor #1037 : četrtek, 07.12.2006 : 10:04:28 »

kaki lepi kužki Cheesy
upam, da bomo mi v kratkem tudi do kakšnega prišli Sad
samo še to a ma kdo kakšne slabe izkušnje med vzreditelji ali kaj podobnega?? za priporočat.. Wink
lp
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol: Ženska
Sporočil: 29.405

Sijejo zvezdice na nebu ...

« Odgovor #1038 : četrtek, 07.12.2006 : 10:07:27 »

Trenutno na mojpes.netu ni nobenega vzreditelja yorkijev, zato predlagam, da se po informacije obrnes na Kinolosko zvezo.
Javno tukaj neclanov mojpes.neta ne obravnavamo.
Logiran

Tory
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 65

« Odgovor #1039 : četrtek, 07.12.2006 : 17:55:47 »

Tjasav a boš mela tut Ruta s sabo na rastavo?
    Jih sploh spustijo notr če ne sodelujejo na rastavi?
Logiran
honki
rad pišem

« Odgovor #1040 : četrtek, 07.12.2006 : 18:28:25 »

So tudi za posimfat, samo kot je jana napisala, tega tukaj ne smemo. je pa tako da za normlno ceno zelo tezko dobis kvalitetnega yorkija. kar pomeni da za 800 evrov, ne pricakuj neke razstavne popolnosti, in bo cisto moznost da bo imel napake. ce bo za na kavc te ne bodo motile, ce bo za razstave, ga razstavljati ne bos morala, pri yorkijih je pac tako. za razstavnega bos pa odstela 1200-1500 evrov in tudi vec, sem slisala ze grozne stevilke in dolge cakalne dobe ampak ga v sloveniji ne bos dobila.

surfat po netu in pregledovati strani kot so sweety blue, kjer se redno menjajo informacije
Logiran
tjasav
rad pišem

« Odgovor #1041 : četrtek, 07.12.2006 : 18:37:55 »

Tjasav a boš mela tut Ruta s sabo na rastavo?
    Jih sploh spustijo notr če ne sodelujejo na rastavi?
Ja, seveda. Sem ga že imela tudi na razstavi v Mariboru. Seveda jih spustijo noter, ampak poleg moraš imeti zdravstveno izkaznico, v kateri je potrdilo, da je bil cepljen proti steklini.

Tudi ti pripelji Tory. A prideš?
Logiran
Tory
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 65

« Odgovor #1042 : četrtek, 07.12.2006 : 20:55:32 »

Ja jst pridem in Tory tudi da vidim lepotce male in velike  Cheesy  Cheesy  Grin
Logiran
tjasav
rad pišem

« Odgovor #1043 : četrtek, 07.12.2006 : 20:58:22 »

Super! Se vidimo!  Cheesy

tudi da vidim lepotce male in velike  Cheesy  Cheesy  Grin
Rut je celi nori na velike pse. Ti so za njega zakon. Kr odkoraka do njih, se postavi na zadnje tačke in jih začne lubčkati po smrčku.  Cheesy
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023

« Odgovor #1044 : četrtek, 07.12.2006 : 22:18:17 »

A mi lahko pomagate prosim...Jaz sploh ne vem kako naj se lotim teh ušeskov. Kaj točno se postriže, predolga dlakica okoli ušesk ali kako? Prebrala sem da nekatere delate to z razir aparatom. Ga imam ampak ne vem kaj naj poraziram. Pa kako mulca prepričat da bo pri miru?
Logiran
tjasav
rad pišem

« Odgovor #1045 : četrtek, 07.12.2006 : 22:36:49 »

Na ušesih se postriže dlaka na zunanji strani uhlja. Jaz delam tako, da vzamem škarje in postrižem robove uhlja (pomagaš si tako, da dlako malo potegneš v nasprotni smeri rasti), nato pričneš striči dlako na zunanji strani uhlja, po celi površini, približno 3/4 uhlja. Na koncu izgleda kot mali ris.  Cheesy
V notranjosti uhlja pa se dlaka popipa s prsti. To psa ne boli, mu je pa rahlo neprijetno.
Najbolje je, da ti psa na začetku nekdo drži in se ga vmes ter na koncu tudi ustrezno pohvali.

Lp, Tjaša
Logiran
ninnna
novinec
*
Sporočil: 13

« Odgovor #1046 : petek, 08.12.2006 : 00:10:20 »

hvala Jana za informacijo in opozorilo, ful hvala pa tudi tebi honki.. Smiley
iščemo takšnega bolj za na kavč in za pocartat (kolikor se pustijo  Wink)
kolikor sem iskala jih pri nas ni ravno kaj preveč... nekaj sem sicer iskala po avstriji...
ampak, okej- mogoče v nedeljo (pridem tudi! Cheesy Grin) na štiri oči zvem kaj bolj delikatnega in predvsem zanimivega...  Roll Eyes
Logiran
tjasav
rad pišem

« Odgovor #1047 : petek, 08.12.2006 : 13:47:29 »

mogoče v nedeljo (pridem tudi! Cheesy Grin) na štiri oči zvem kaj bolj delikatnega in predvsem zanimivega...  Roll Eyes
Se vidimo!  Wink Wink

Honki!

A vidva prideta?

Logiran
honki
rad pišem

« Odgovor #1048 : petek, 08.12.2006 : 18:04:37 »

Zal ne, je malo predalec za naju, polno zaposlena - novo stanovanje itd...

strizenje. vzemi ga lepo pod roko  - k frizerki - ti bo vse pokazala, kako se strize, kako brije, meni se pri strizenju uheljcev uleze na mizo in drema -so bile pa na zacetku borbe. samo vztrajaj!

isto vzamem prvo skarje, porezem robove - pazi da ga ne urezes, ker potem se ti nikoli vec ne bo pustil, 1/3, potem pa - ker se moj boji brivnika mu prevec glasno brenci okoli uses- z skaricami lepo pocasi se porezem dlakico tako da ima cisto gole useske 1/3 seveda.

drugace pa pod grooming yorkie najdes ogromno povezav in nasvetov.

Logiran
tjasav
rad pišem

« Odgovor #1049 : petek, 08.12.2006 : 18:21:39 »

1/3 seveda.
Se mi je zdelo, da sem narobe napisala.  Undecided

strizenje. vzemi ga lepo pod roko  - k frizerki - ti bo vse pokazala, kako se strize, kako brije,
Najboljša ideja!  Wink Od takrat dalje, ko je Rut bil pri frizerju, je bilo tud vse lepše in manj borbeno doma.  Grin

meni se pri strizenju uheljcev uleze na mizo in drema -so bile pa na zacetku borbe. samo vztrajaj!
Kakšna frajerka si!  Cheesy

Zal ne, je malo predalec za naju, polno zaposlena - novo stanovanje itd...
Pa drugič!  Wink

Logiran
Strani: 1 ... 65 66 67 68 69 [70] 71 72 73 74 75 ... 187   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: YORKIJI - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.