mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 02.11.2024 : 11:19:21

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: YORKIJI - čvek
Strani: 1 ... 22 23 24 25 26 [27] 28 29 30 31 32 ... 187   Dol
Natisni
Avtor Tema: YORKIJI - čvek  (Prebrano 228107 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
schylla
nekaj malega že vem
Spol: Ženska
Sporočil: 146

« Odgovor #390 : torek, 15.11.2005 : 22:16:42 »

Taji je najboljši priboljšek jabolko  Grin
pa tudi pasje piškotke ima rada.
Logiran
mkogej
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 86

« Odgovor #391 : sreda, 16.11.2005 : 17:35:36 »

Za Romy je priboljšek že to, da ji dam karkoli izven njenega urnika hranjenja. Grin
Za tamale dve pa velja isto! Grin Grin Grin
Logiran
Botticelli
rad pišem
Sporočil: 494

« Odgovor #392 : sreda, 16.11.2005 : 18:42:52 »

Glede briketov meni tudi ni ratalo najti tistih ki bi jih Tara rada jedla. Pole ko je že res lačna. Drugače pa jih mešam z konzervo ali mesom ali sirom ali skuto ali testeninami ...karkoli  je skuhanega in potem poje. RAzen če ma take dneve kot zdaj da skoraj nič ne je par dni. Drugače pa ma rada vso zelenjavo in sadje razen banan Smiley

Glede priboljškov ima najraje mopsis srčke, ki pa so jih pred pol leta nehali uvažati tako da bom morala v tujino po njih verjetno. Drugače pa obožuje mesne palčke, samo da so iz mesa in da os mehke Smiley

Še ena izkušnja glede mladičkov - znanka je en slab mesec dni nazaj kupila yorkico. In glih nekaj dni nazaj je rekla da se je kužika podrsavala po ritki in cvilila zraven in je bla čisto boga. No jo je nesla k veterinarju in so ji dlako pobrili in je bilo vse vredu. Kužika se je samo prestrašila in valda če se ti kaj prvič zgodi pač je tak reagirala. Se pravi da je to kar pogosto pri teh malih zverinicah Smiley čeprav Tara tega ni nikoli delala.
Logiran
Vivien
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 83

« Odgovor #393 : četrtek, 17.11.2005 : 15:28:29 »

Mene pa zanima kaj uporabljate proti slabemu zadahu Huh Gigo je star 6 mes. in ima zelo slab zadah iz ust. Baje je lahko to tudi posledica kakšne bolezni?Huh
Logiran
vesna
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.500

« Odgovor #394 : četrtek, 17.11.2005 : 15:31:58 »

Ali pa morda od tega ker je konzerve - če jih je!
Logiran
Vivien
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #395 : četrtek, 17.11.2005 : 18:24:39 »

Ne ne dajem mu konzerv.
Je brikete!
Logiran
Botticelli
rad pišem

« Odgovor #396 : petek, 18.11.2005 : 13:41:00 »

Večinoma  je posledica slabega zadaha zastajanje hrane med zobki oz pri teh malih pasmah je mislim da še tolko bolj izraženo to, da se jim ful hitro nabirajo obloge na zobeh in če redno ne skrbiš za to pač je prva posledica slab zadah, da o nadaljnih ne govorim.
Se pravi poglej zobke, a so beli, ali je kaj med njimi - ostanki . Drugače pa ne vem a ma še mlečne zobke not? Tari so ostali 4 sprednji not in jih je bilo treba populiti. Ker so pa že stalni zrasli zraven ven, se je hrana tolko bolj zadrževala med zobki.
No napiši kako skrbiš za higieno ust in zob, verjetno je to razlog za slab zadah.

Drugače pa se dajo dobiti tabletke z klorofilom za slab zadah, proti zadahu. samo za zobe moraš še vedno skrbeti.

No nekaj dni nazaj sem pa videla tudi ene tabletke ki spucajo zobne obloge - vsak dan se zalepi na zobovje ena tabletka, naredi se nekajdnevna kura. Ima mogoče kdo kake izkušnje z tem? Ker škatlica z 10 tabletami je nekaj več kot 2.000 sit.
Logiran
Vivien
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #397 : petek, 18.11.2005 : 13:59:35 »

Večinoma je posledica slabega zadaha zastajanje hrane med zobki oz pri teh malih pasmah je mislim da še tolko bolj izraženo to, da se jim ful hitro nabirajo obloge na zobeh in če redno ne skrbiš za to pač je prva posledica slab zadah, da o nadaljnih ne govorim.
Se pravi poglej zobke, a so beli, ali je kaj med njimi - ostanki . Drugače pa ne vem a ma še mlečne zobke not? Tari so ostali 4 sprednji not in jih je bilo treba populiti. Ker so pa že stalni zrasli zraven ven, se je hrana tolko bolj zadrževala med zobki.
No napiši kako skrbiš za higieno ust in zob, verjetno je to razlog za slab zadah.

Drugače pa se dajo dobiti tabletke z klorofilom za slab zadah, proti zadahu. samo za zobe moraš še vedno skrbeti.

No nekaj dni nazaj sem pa videla tudi ene tabletke ki spucajo zobne obloge - vsak dan se zalepi na zobovje ena tabletka, naredi se nekajdnevna kura. Ima mogoče kdo kake izkušnje z tem? Ker škatlica z 10 tabletami je nekaj več kot 2.000 sit.

Zobe čistim s krtačko in pasto cca. 2x tedensko, ker Gigo to precej sovraži in se upira. Uporabljam tudi Logistic gel za ustno higieno in pa Trixie spray 2x tedensko. Zoblje so beli in ne vidim nobenih oblog. Res pa je, da ima trenutno kar nekaj dvojnih zob - novi zobje so mu zrasli oz. mu še rastejo, stari pa še niso izpadli. Danes greva k veterinarju na pregled, ker je baje za slab zadah lahko vzrok tudi infekcija, ki pa je lahko zelo nevarna. Upam, da bo vse o.k.
Kdaj pa je treba izpuliti mlečne zobe če ne izpadejo sami?
Kje pa se dobijo  tabletki, ki se nalepijo na zobovje?Huh??
Logiran
Botticelli
rad pišem

« Odgovor #398 : petek, 18.11.2005 : 22:58:15 »

Če so stalni že zunaj potem takoj k veterinaru da izpuili mlečne da bodo ta novi imeli dovolj mesta in bo vse lepo zraslo.

Drugače pa upam da res ni kaj narobe. A ma skoz slab zadah? Lahko da je res posledica prebave česa določenega kar je pojedel. Vsekakor pa ne takoj misliti na najslabše. Če kuža je normalno, je živahen in nisi opazila nobenih drugih znakov potem če zadah ne mine res najbolje da greš in vidiš kaj ti pove veterinar. Ker eni kužki na žalost imajo pač težave z zadahom, vsak kuža je drugačen, tako kot ljudje. Potem ti res priporočam klorofilne tabletke.

No tisto kar se nalima na zobe so tudi take mini tabletke. Nisem se še čisto posvetila temu, ker sem jih samo bežno videla, ampak če sem prav razumela zalimaš tabletko na zobe in pol se to raztopi in razporedi in pač razgradi obloge-kamen.

No javi kaj ti pove veterinar. Moja Tara ima že cel teden neko čudno prebavo, vsake tolko kaka ful sluzasto oziroma bolj mehko. Prehrana je ista razen tega da smo postopno prešli na RC Beatuy. Je pa res da je sedaj v fazi gonitve in so ji glih seski zrasli, tako da zgleda od spodaj kot en mali prašiček SmileySmileySmiley Drugače pa je vse normalno tako da mislim da ni nič hijšega. Sicer pa če nebo boljše do ponedeljka gremo k vetu.

Ima mogoče kdo kaj izpušenj z tem, drugačno prebavo v času gonitve?
Logiran
mkogej
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 86

« Odgovor #399 : torek, 22.11.2005 : 11:06:19 »

A je bil kakšen od naših yorkijev iz foruma v Vrtojbi na razstavi?
Logiran
Botticelli
rad pišem

« Odgovor #400 : četrtek, 24.11.2005 : 12:30:28 »

Jaz Tare ne vozim na razstave. Zakaj? Ker je mini in itak ni konkurenčna in po pravici sem jo imela namen samo za hec peljati na razstavo samo do zdaj še ni bilo možnosti. Mogoče z naslednjim yorkijem. Smiley

Logiran
Tory
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 65

« Odgovor #401 : nedelja, 04.12.2005 : 12:24:40 »

Mi lahko gdo pove kako naj odvadim našo Tori da mi nebi več lulala v stanovanju.Velikok smo zunaj in ponavadi zunaj noče ko pa pridemo not se pa v roku par minut podela zunaj pa samo divja in raziskuje. Undecided
Logiran
Botticelli
rad pišem

« Odgovor #402 : nedelja, 11.12.2005 : 14:55:49 »

Včasih traja nekaj časa da se mladega yorkija navadi na to da opravlja potrebo zunaj. Yorkiji so kar trmasti glede tega. Kar lahko narediš je vztrajnost. Vsakič po hranjenju in vsakič ko kaže kake znake da mora na wc ga takoj pelji ven. Če si z kužkom potem hitro lahko ugotoviš kako se obnaša preden se polula. Drugače pa svetujem da če greš z njim ven ga navadi tako, da gre najprej na wc šele potem greš na sprehod ali pa se igraš z njim. Tako da samo vztrajno.
Logiran
schylla
nekaj malega že vem
Sporočil: 146

« Odgovor #403 : torek, 13.12.2005 : 16:59:43 »

Tory...
tudi jaz sem imela na začetku takšne težave, dokler se ni kar sama od sebe navadila in opazila, da je zunaj dosti boljše opravit potrebo, kot na papirju  Cheesy na začetku sem morala hoditi z njo na daljše sprehode...zdaj pa se pokaka in polula takoj, ko pride ven iz stanovanja...vendar ima še vedno svoj časopisni papir v stanovanju, ker še ne zna pokazati, da bi šla rada ven, ampak sem prepričana, da se bo kmalu navadila.

Daj, objavi kakšno njeno slikico, saj sta Tori in moja Taia sestrici  Cheesy
to je moja princeska:

http://www.moj-album.com/slike/1313117/ShraDR2GblUIZpKA.v.jpg
Logiran
Botticelli
rad pišem

« Odgovor #404 : sreda, 14.12.2005 : 15:58:59 »

OOOOOO jaz sem tudi Tari kupila isto posteljico Smiley In je čisto nora na njo:) Samo ne vem če je iste velikosti..... ker moja Tara se prva zgubi not, mislim da je premera vsega skupaj ene 50 cm če se ne motim. Samo tam kjer sem jaz kupila so imeli samo eno velikost z tem vzorcem tako da je verjetno isto Smiley Bom probala kako sliko prilepiti zvečer Smiley
Logiran
Strani: 1 ... 22 23 24 25 26 [27] 28 29 30 31 32 ... 187   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: YORKIJI - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.